31 Mart 2017, Cuma 09:56:45

Katar Havayolları kabin yasağına çözümü buldu

Katar Hava Yolları, uçuş kabinlerinde elektronik cihaz kısıtlaması başlatan ABD'ye seyahat edecek yolcuları için gelecek haftadan itibaren ödünç dizüstü bilgisayar hizmeti verecek
  • Inşallah thy yapmaz böyle birşey çalınır bütün bilgisayarlar.
  • Eger kalkis İstanbul diyorsa, Abd kalkislarini Antalya, Ankara yada İzmirden yapariz bizde oldu olacak
  • Bazi arkadaslar cozum olmaz diyorlar ancak cozum icin uygun olabilecek kosullarda olabilir, ektra bir hamle iyidir. Dun lufthansa ile houston a gelirken 4 saat laptop ile calistim, sunum hazirladim, bu sunumu baska bilgisayarda da yapabilirim, bilgi gizliligi dusunen adam zaten British Lufthansa ile ucacak o yuzden digerlerini dusunun
  • Çözüm olacağını zannetmiyorum. Kişisel bilgileri, başka bilgisayarında kullanmak istemeyenler olacaktır illa ki. Çözüm: Saçma yasağın kaldırılması. Şayet, yasak koyana benzeri şekilde misilleme yapamıyorsan güçlüyüm diye ortalıklarda gezinemezsin!
  • Tk danda aynı performansı beklerm
  • Resimdeki ucak kargo ucagi olmayaydi eyiydi
  • İşe yaramaz, çözüm olmaz. Benim laplopta 11.000 teknik resim var, CAD formatında. Verecekleri laptopta hangi yazılım olacak. Yasağın kalkması şart, güvenlik gerekçesi hikaye. Bu fren tutmaz...
  • Qatar havayollarina bizim 330 filosundan o kadar cok basvuru varmis ki yeni basvuran pilotlara assessment icin gun veremiyorlarmis..
  • Bu kadar basit

Katar Hava Yolları'nın, gelecek hafta itibarıyla ABD'ye gidecek yolcuları için "ödünç dizüstü bilgisayar" hizmetini uygulamaya koyacağı bildirildi.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, ABD'nin belli ülke ve havayolları şirketlerinin seyahatlerinde uygulamaya başladığı elektronik cihaz kısıtlamasına karşı ABD yolcularına uçuş sırasında çalışmalarını sürdürebilmesi amacıyla "ödünç dizüstü bilgisayar" verilecek.

Yolcular uçağa bindikten sonra cihazları teslim alabilecek ve çalışmalarını USB'ye yükleyebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Katar Hava Yolları Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ekber el-Bakir, seyahat sırasında çalışmalarının aksamaması için gelecek haftadan itibaren ABD'ye giden tüm "Business Class" yolcuları için dizüstü bilgisayar temin edileceğini aktardı.

ABD, 8 ülkedeki 10 havalimanından yapılan direkt uçuşlarda boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazların kabin içine alınmasını yasaklayan bir uygulama başlatmıştı.

Kahire, Amman, Kuveyt, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, Abu Dabi, Dubai ve İstanbul'dan kalkan doğrudan uçaklara uygulanan yasaktan günde yaklaşık 50 seferin etkilendiği belirtiliyor.

Katar Havayolları kabin yasağına çözümü buldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

.. ~ 7 yıl önce
Inşallah thy yapmaz böyle birşey çalınır bütün bilgisayarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Eger kalkis İstanbul diyorsa, Abd kalkislarini Antalya, Ankara yada İzmirden yapariz bizde oldu olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika ~ 7 yıl önce
Bazi arkadaslar cozum olmaz diyorlar ancak cozum icin uygun olabilecek kosullarda olabilir, ektra bir hamle iyidir. Dun lufthansa ile houston a gelirken 4 saat laptop ile calistim, sunum hazirladim, bu sunumu baska bilgisayarda da yapabilirim, bilgi gizliligi dusunen adam zaten British Lufthansa ile ucacak o yuzden digerlerini dusunun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 7 yıl önce
Çözüm olacağını zannetmiyorum. Kişisel bilgileri, başka bilgisayarında kullanmak istemeyenler olacaktır illa ki. Çözüm: Saçma yasağın kaldırılması. Şayet, yasak koyana benzeri şekilde misilleme yapamıyorsan güçlüyüm diye ortalıklarda gezinemezsin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel çözüm ~ 7 yıl önce
Tk danda aynı performansı beklerm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatar ~ 7 yıl önce
Resimdeki ucak kargo ucagi olmayaydi eyiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jakku ~ 7 yıl önce
İşe yaramaz, çözüm olmaz. Benim laplopta 11.000 teknik resim var, CAD formatında. Verecekleri laptopta hangi yazılım olacak. Yasağın kalkması şart, güvenlik gerekçesi hikaye. Bu fren tutmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toygar ~ 7 yıl önce
Qatar havayollarina bizim 330 filosundan o kadar cok basvuru varmis ki yeni basvuran pilotlara assessment icin gun veremiyorlarmis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 7 yıl önce
Gitsinler bize de yer açılır belki.
Zuhahahha ~ 7 yıl önce
Yohhg yavvv bak sen
Çözüm ~ 7 yıl önce
Bu kadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000