05 Aralık 2014, Cuma 12:32:11

TARİHİ TESLİMAT İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden biri olan Airbus, yeni gözdesi A350 XWB için ilk teslimata hazırlanıyor. Peki, tarihi teslimat ne zaman gerçekleştirilecek?
  • Sagolasınız hocam dogru karşıyakalıdır muhendis abimiz. Ancak sizde birseyi karıştırmışsıniz yorumunuzda. Ucak muhendisleri paint degil metin belgesi uzerinden tasarım ve performans testi yaparlar. Ayrıca dunyanın en gelismis ucagı boeing a380 de windows xp kullanmaktadır
  • milli mi :) :) :) sen nerde yaşıyorsun????
  • bir an önce milli havayolumuzda bu uçağa sahip olmalı
  • Bu ucak zaten halihazırda thynin ihtiyac ve istekleri dogrultusunda tasarlanmıştır. 350 ibaresi ise rizenin plaka kodu olan 53 ün rakamları yer degistirmis halidir. Airbus Head Quarters/Touluse
  • aralıkta teslim alıp ocakta hemen ticari uçuşa başlaması erken değil mi? normalde firmalar da aldıktan sonra 1 seneye yakın test uçuşu yapmıyor mu artık?
  • Yaptiklari ekonomik hareketi ayni zamanda reklam araci olarak kullaniyorlar.. Ustelik bu secimleriyle prestijlerine prestij katmayi da basariyorlar..
  • Umarım Istanbul Atatürk Havalımanınada gelirler. Güzel bir uçak benim gibi spottingciler için çok iyi olur. Bu sene tüm uçuşları A320 ve A330(-200/-300) üstleniyor
  • Musluman birlikleri arap kulturu yaymaya calisip amerikada ermenilerle isbirligi icerisinde turk mallarini boykot etsin, bizimkilerde hala arap hayranligi ...
  • Kral arap haklı bence dagılın :))) sen okumaya devam et ama içinden :)))
  • Bu Araplarda anca paralarıyla hava atar.O kadar para yerine o uçağı yapabilecek beyniniz olsa bence daha heyecan duyardınız.

Airbus’ın havacılık sektörüne farklı bir heyecan kazandırması beklenen yeni uçağı A350 XWB, ilk sahibine kavuşmaya hazırlanıyor.

Doha merkezli havayolu şirketi Qatar Airways’in Airbus’a verdiği 80 uçaklık A350 XWB siparişin ilk teslimatı bu ay gerçekleşecek. Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, A350 XWB’nin ilk ticari kullanıcısı olacakları için büyük heyecan yaşadıklarını ifade etti.

A350 XWB’nin filoya katılacak olmasıyla Qatar Airways için bir dönüm noktası yaşacağına inandıklarını belirten Akbar Al Baker, “Önümüzdeki 10 yıl havacılık sektörüne damga vuracak nitelikteki A350 XWB’nin filoya katılacak olmasında dolayı büyük bir heyecan yaşıyoruz. Söz konusu teslimatı, A380’in filomuza katılmasından sonraki en büyük heyecanımız olarak nitelendirebiliriz” dedi.

Geçtiğimiz dönemlerde Airbus ile 80 adet A350 XWB alımı konusunda anlaşma sağlayan Qatar Airways, ilk uçağını 13 Aralık 2014 tarihinde teslim alacak ve uçak ilk ticari uçuşunu 2015 yılının Ocak ayında Doha-Frankfurt arasında gerçekleştirecek.



HEM EKONOMİK HEM DE ÇEVRECİ

A350 XWB, 3 versiyondan oluşan ve klasik üç sınıf konfigürasyonunda 270 -350 yolcu kapasiteli tamamen yeni orta boy, uzun menzilli uçaklardan oluşan aileyi temsil ediyor. Bu yeni uçak ailesi kendi kategorisinde var olan uçaklar göz önüne alındığında verimliliğe yeni bir boyut getirecek, yüzde 25 daha az yakıt ile yine aynı oranda daha az CO2 emisyonu sunacak. A350 XWB, ilk test uçuşunu 14 Haziran 2013 tarihinde yapmıştı.

©AirportHaber.com AVRUPA

TARİHİ TESLİMAT İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Öz Ekspert'e ~ 9 yıl önce
Sagolasınız hocam dogru karşıyakalıdır muhendis abimiz. Ancak sizde birseyi karıştırmışsıniz yorumunuzda. Ucak muhendisleri paint degil metin belgesi uzerinden tasarım ve performans testi yaparlar. Ayrıca dunyanın en gelismis ucagı boeing a380 de windows xp kullanmaktadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ye cvp ~ 9 yıl önce
milli mi :) :) :) sen nerde yaşıyorsun????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 9 yıl önce
bir an önce milli havayolumuzda bu uçağa sahip olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A350 EXPERT ~ 9 yıl önce
Bu ucak zaten halihazırda thynin ihtiyac ve istekleri dogrultusunda tasarlanmıştır. 350 ibaresi ise rizenin plaka kodu olan 53 ün rakamları yer degistirmis halidir. Airbus Head Quarters/Touluse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öz ekspert ~ 9 yıl önce
yanılıyorsunuz. Olayın aslı şudur; Airbus A350'yi tasarlayan Karşıyaka'lı bir mühendistir. model numarası olarak 35 1/2 yazmak istemiştir ancak bilgisayar sistemi 1/2'yi tanımadığı için otomatik olarak 0 eklemiştir. XWB ise çizimlerin yapıldığı paint dosyasının giriş şifresinden gelmektedir.
erken? ~ 9 yıl önce
aralıkta teslim alıp ocakta hemen ticari uçuşa başlaması erken değil mi? normalde firmalar da aldıktan sonra 1 seneye yakın test uçuşu yapmıyor mu artık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ay belki ~ 9 yıl önce
1 senelik testi sertifikalarini almadan önce Airbus yapar ama havayolu sirketi en fazla personel egitimi icin bir ay falan harcar. 1 sene neyi test edecekler ki?...
Johnny Deep ~ 9 yıl önce
yanıtınız sorunun içinde gizli. Bakınız: http://videos.airbus.com/video/02338bb91d0s.html Amcalar Qatar boyamasını bile yapmışlar, hala deniyorlar. Kerosenin litresi kaç para biliyor musunuz siz?
eksi? ~ 9 yıl önce
yahu bilmediğimiz için sorduk, bu kadar eksiyi neye dayanarak verdiniz anlamadım cidden. bilmeyeni soğutuyorsunuz hemen olaydan, tamam uçsun en erken şekilde ne güzel işte.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaptiklari ekonomik hareketi ayni zamanda reklam araci olarak kullaniyorlar.. Ustelik bu secimleriyle prestijlerine prestij katmayi da basariyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Umarım Istanbul Atatürk Havalımanınada gelirler. Güzel bir uçak benim gibi spottingciler için çok iyi olur. Bu sene tüm uçuşları A320 ve A330(-200/-300) üstleniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Musluman birlikleri arap kulturu yaymaya calisip amerikada ermenilerle isbirligi icerisinde turk mallarini boykot etsin, bizimkilerde hala arap hayranligi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araaaaap ~ 9 yıl önce
Kral arap haklı bence dagılın :))) sen okumaya devam et ama içinden :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IAD ~ 9 yıl önce
Bu Araplarda anca paralarıyla hava atar.O kadar para yerine o uçağı yapabilecek beyniniz olsa bence daha heyecan duyardınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xf ~ 9 yıl önce
Sen ne yaptın çok merak ettim? Daha iyisini yap, araplar senden alsın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000