29 Şubat 2016, Pazartesi 09:20:05

'Uçaktaki herkes beni deli sandı'

Chris Buckle adlı bir yolcu quara.com isimli bir internet sitesinde ''Hayatınızdaki en utanç verici uçak yolculuğu hangisiydi?'' sorusuna yaşadığı komik bir olayı anlattı.
  • Valla traş gibi geldi ama benimde yanımda Allahu ekber diye bikaç arap bağırsa bir parça dona bırakırım :)
  • Bu sefer güldürmedi ve inandırmadı ama iyi deneme.
  • Londradan Dohaya birkac farkli rotadan uctum ama hic Mekkenin yanindan gecmedim. Biraz yalan senaryo gibi. Birde Londra doha arasi ucuslarin cogunu aktarma yapan avustralyalilar , batililar yada hintliler olusturur. O hatta hic Allahuekber diye bagiran araplar goremezsiniz. Goreceginiz araplar londrada piyasa yapmaktan gelen zenginlerdir . Bu habere hic inanmadim.
  • desinler değişemem, desinler değişemem, desinler değişemem...

Chris Buckle adlı bir yolcu quara.com isimli  bir internet sitesinde ''Hayatınızdaki en utanç verici uçak yolculuğu hangisiydi?'' sorusuna yaşadığı komik bir olayı anlattı. Bu olay dünya çapında büyük ilgi uyandırdı.

İşte kendi ağzından trajikomik olay:

''2011 yılıydı. Londra'dan Dubai'ye uçacaktım. Qatar Havayolları ile uçtuğum için Doha'da aktarma yapmamız gerekiyordu. Uçak saat 22:00'de kalktı. Gece uçuşuydu. Koltuğuma yerleştiğim gibi uyuklamaya başladım. Daha önce Dubai'ye gitmiştim fakat Qatar Havayolları ile uçmamıştım, bu yüzden Qatar'ın hangi rotayı izlediğini bilmiyordum. Qatar havayollarının hizmeti o kadar iyiydi ki hiçbir şey düşünmeden hemen uyuyakalmışım. Yolcuların çoğunluğu Arap'tı. Ben birkaç batılıdan biriydim.

Uçak Mekke'nin yakınlarından bir yerden geçecekti  ya da en azından Mekke'nin ışıkları uçağımızın penceresinden görünebilecekti. Hatta pilot bu konuda bir anons yaparak Mekke'nin ışıklarının ne zaman görülebileceğini kibar bir jest olarak yolculara haber verdi. Bu anons Arap yolcular için heyecan verici bir etki yaptı.

Nihayet Mekke'nin ışıkları bir kenardaki pencerelerden göründü.

Allahu Ekber sesleri uçağın her yanından duyulmaya başladı. Gözlerimi açtığımda yanımda duran 20 civarında sakallı adamın bağırdığını gördüm. Avazları çıktığı kadar "Allahu Ekber" diye bağırıyorlardı. 30.000 feet yüksekliğinde uçan bir uçakta...

Koltuğumdan fırladım ve dövüş pozisyonuna geçtim. Birkaçını kokpitten uzaklaştırdım. Mücadele etmeden, dövüşmeden asla pes etmeyecektim. Yumruklarım havada bağırıyordum "Gelin de gününüzü göstereyim!". Silah olarak kullanabileceğim şeyleri elime alıyordum.

Birden farkettim ki, adamlar benden sanki ben bir deliymişim gibi uzaklaşıyorlardı. Birkaç kabin memuru da bana "sakin olun" diye bağırıyordu. Batılı yolcu arkadaşlarım ise utançla yüzlerini kapamış ve "Biz bu adamı tanımıyoruz" diyorlardı.

Uçağın saldırı altında olmadığıma ikna olmam sanırım yaklaşık 1 saat sürdü. Hostes sanki ben altı yaşında bir çocukmuşum gibi elimi tutuyordu. Katar havayollarının zerafeti mükemmel. Sanırım bana bir ara şeker bile verdiler.

Doha'ya geldik. Bazı yolcuların korkunç bakışlarını üzerimde hissettim. İndiğimizde "neyse ki onları bir daha görmeyeceğim" diye düşünmüştüm fakat Dubai aktarması için yeniden kapıya geldiğimizde çoğu oradaydı. Beni görünce batılı birinin "manyak geri döndü" dediğini duydum''.

'Uçaktaki herkes beni deli sandı'

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

PC750 ~ 8 yıl önce
Valla traş gibi geldi ama benimde yanımda Allahu ekber diye bikaç arap bağırsa bir parça dona bırakırım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu sefer... ~ 8 yıl önce
Bu sefer güldürmedi ve inandırmadı ama iyi deneme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Londra ~ 8 yıl önce
Londradan Dohaya birkac farkli rotadan uctum ama hic Mekkenin yanindan gecmedim. Biraz yalan senaryo gibi. Birde Londra doha arasi ucuslarin cogunu aktarma yapan avustralyalilar , batililar yada hintliler olusturur. O hatta hic Allahuekber diye bagiran araplar goremezsiniz. Goreceginiz araplar londrada piyasa yapmaktan gelen zenginlerdir . Bu habere hic inanmadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 8 yıl önce
Katılıyorum size
Katiliyorum ~ 8 yıl önce
Ucak Londra'dan gelirken cogunlukla dogu avrupa karadeniz turkiye iran rotasini izleyerek doha ucusu yapar, korkarim bu yolcu uyurken gordugu ruyayi gercek gibi anlatmis. Acil sifalar diliyorum.
deli diyorlar bana ~ 8 yıl önce
desinler değişemem, desinler değişemem, desinler değişemem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000