06 Şubat 2016, Cumartesi 10:46:08

2015'in de en hızlısı Sabiha Gökçen Havalimanı oldu

2009’dan beri her yıl Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2015 yılında yolcu sayısını yüzde 19.7 oranında artırarak bir kez daha kendi kategorisinde Avrupa'nın bir numarası oldu.
  • Anlayamıyorum. Hep aynı fasafiso. ISG'nin büyüdüğü aşikar, lakin personel mutsuz. Motivasyon sıfırın altında. İkramiye desen ses seda yok. Zam desen enflasyon altı...Bu yorumları ISG yöneticileri okuyor mu bilmem ama ISG'de çalışan mutsuz ve umutsuz. Kalifiye personel birer birer kaçıyor. 19-20 yaşındaki çocuklar ile havaalanı işleri zor yürür. Yönetimin bunu görmesi gerekiyor.
  • Havalimanı büyüdükçe slotlarda büyüyor o nolcak peki ?? yaz geliyor hatırlatırım.
  • Gökhan efendi birak ahkam kesmeyi hangi hatti hangi havayoluna hangi veriylr önerdinde yokcu artisini sahipleniyorsun. 19 milyon yolcu ic hatta gelmis dis hat hat buyumen %12 oda havayollarinin cabasiyka olmus. Yillardir otursugun yerden ahkam kesiyorsun. Kendi cikarin haric hic bir sey yapmiyorsun birde utanmadan basariyi sahipleniyorsun yonetim de personelinde artik bunu yemiyor
  • Büyümenin tek nedeni pegasus anadolujet ve bora jet 15 ile 60 lira arası bilet veriyor tabiki vatandaş havayolunu tercih ediyor. Yönetimle hiç bir alakası yok bu işin.
  • Keşke ISG deki şu büyümenin faydalarını sadece tepedeki yöneticiler değil, çalışanlarda görmüş olsaydı. Enflasyon altındaki zamları insalara bu kadar istatistiğe rağmen dayatan aciz yönetimin gözüne sokmak lazım bu listeleri. Sektörün en düşük,en dip maaşı ile çalışan personel ISG de ama ne hikmetse yine sektörün en "yüksek" maaşını alan yöneticilerde ISG de. Torpilli olan personeller hariç kalan kimseye önem vermeyen yöneticiler yine ISG de.İşlerine gelen yere pozisyon uydurup atama yapar, işlerine gelmeyene ise şu rakamlara rağmen yok çekerler. Kalifiye personelleri birer birer kaybediyorlar. Uçuşun artmasının sebebi ISG nin ticari başarısı falan değil zaten.Burada büyümeyi sağlayan ve uçuş sayısını arttıran pegasus ile thy dir.
  • Bir çalışan olarak ; Şuanda ki terminale sığmıyoruz, inanın buna. Pasaport kontrol noktaları büyütüldü ama hala çalışmıyorlar. İç hatlar da özellikle 300 kapılarında yürüyemiyoruz. İsg nin bir an önce bunlara alternatif çözümler bulmasını rica ediyorum şahsım adına. Başarılarınızın devamını dilerim.
  • bu başarıda emeği geçen herkesin ellerine sağlık. tebrik ediyorum ve devamını diliyorum
  • Sorumlu yöneticiler, başarıyı tebrik ederim ama artan trafik ile birlikte oluşan yoğunluk ve gecikmeler için bir girişimde bulunmayı planlıyor musunuz? Mesela 2. pisti acilen yapmak gibi çılgınca fikirler aklınıza geliyor mu??? Aloooooooo. Kimse var mı???
  • Başarılarınızın devamını dileriz...

2009 yılından itibaren her yıl elde ettiği yolcu sayısı artışıyla kendi kategorisinde Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olma özelliğini elde eden İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2015 yılını da Avrupa’nın zirvesinde bitirdi.

Airports Council International (ACI) Europe tarafından açıklanan sonuçlara göre Sabiha Gökçen Havalimanı 2015 yılında elde ettiği yüzde 19.7 oranındaki büyüme ile kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı oldu.

Öte yandan İstanbul Sabiha Gökçen, bu başarıyla birlikte 2009 yılından itibaren son 7 yıldır arka arkaya “En Hızlı Büyüyen Havalimanı” olma ünvanını da elde etti. ACI Europe’un açıkladığı rakamlara göre 2008 yılında yolcu sayısı açısından 81. sıradayken 2015 yılından 14. sıraya kadar yükseldi. İstanbul Sabiha Gökçen bu başarısıyla sıralamada yer alan Türk havalimanları arasında 2015 yılına ait en yüksek yolcu artış oranını da elde etmiş oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal işletmecisi olan İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu başarıya ulaşmamızda emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve özellikle de bizi tercih eden tüm yolcularımıza teşekkür ediyoruz. 2015 yılı başındaki hedefimiz olan 25 milyon barajını geçerek Avrupa’daki havalimanları arasında en üst lige yükseldik. İstanbul Sabiha Gökçen olarak her yıl yakaladığımız bu başarıyla Türk sivil havacılığının da yurtdışındaki gururu haline geldik” diye konuştu.

2015'in de en hızlısı Sabiha Gökçen Havalimanı oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

bir dost ~ 8 yıl önce
Anlayamıyorum. Hep aynı fasafiso. ISG'nin büyüdüğü aşikar, lakin personel mutsuz. Motivasyon sıfırın altında. İkramiye desen ses seda yok. Zam desen enflasyon altı...Bu yorumları ISG yöneticileri okuyor mu bilmem ama ISG'de çalışan mutsuz ve umutsuz. Kalifiye personel birer birer kaçıyor. 19-20 yaşındaki çocuklar ile havaalanı işleri zor yürür. Yönetimin bunu görmesi gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slotlar nolcak ? ~ 8 yıl önce
Havalimanı büyüdükçe slotlarda büyüyor o nolcak peki ?? yaz geliyor hatırlatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birak ahkam kesmeyi ~ 8 yıl önce
Gökhan efendi birak ahkam kesmeyi hangi hatti hangi havayoluna hangi veriylr önerdinde yokcu artisini sahipleniyorsun. 19 milyon yolcu ic hatta gelmis dis hat hat buyumen %12 oda havayollarinin cabasiyka olmus. Yillardir otursugun yerden ahkam kesiyorsun. Kendi cikarin haric hic bir sey yapmiyorsun birde utanmadan basariyi sahipleniyorsun yonetim de personelinde artik bunu yemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 8 yıl önce
Büyümenin tek nedeni pegasus anadolujet ve bora jet 15 ile 60 lira arası bilet veriyor tabiki vatandaş havayolunu tercih ediyor. Yönetimle hiç bir alakası yok bu işin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISG ~ 8 yıl önce
Keşke ISG deki şu büyümenin faydalarını sadece tepedeki yöneticiler değil, çalışanlarda görmüş olsaydı. Enflasyon altındaki zamları insalara bu kadar istatistiğe rağmen dayatan aciz yönetimin gözüne sokmak lazım bu listeleri. Sektörün en düşük,en dip maaşı ile çalışan personel ISG de ama ne hikmetse yine sektörün en "yüksek" maaşını alan yöneticilerde ISG de. Torpilli olan personeller hariç kalan kimseye önem vermeyen yöneticiler yine ISG de.İşlerine gelen yere pozisyon uydurup atama yapar, işlerine gelmeyene ise şu rakamlara rağmen yok çekerler. Kalifiye personelleri birer birer kaybediyorlar. Uçuşun artmasının sebebi ISG nin ticari başarısı falan değil zaten.Burada büyümeyi sağlayan ve uçuş sayısını arttıran pegasus ile thy dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sığmıyoruz ~ 8 yıl önce
Bir çalışan olarak ; Şuanda ki terminale sığmıyoruz, inanın buna. Pasaport kontrol noktaları büyütüldü ama hala çalışmıyorlar. İç hatlar da özellikle 300 kapılarında yürüyemiyoruz. İsg nin bir an önce bunlara alternatif çözümler bulmasını rica ediyorum şahsım adına. Başarılarınızın devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 8 yıl önce
bu başarıda emeği geçen herkesin ellerine sağlık. tebrik ediyorum ve devamını diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alo... ~ 8 yıl önce
Sorumlu yöneticiler, başarıyı tebrik ederim ama artan trafik ile birlikte oluşan yoğunluk ve gecikmeler için bir girişimde bulunmayı planlıyor musunuz? Mesela 2. pisti acilen yapmak gibi çılgınca fikirler aklınıza geliyor mu??? Aloooooooo. Kimse var mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heaş ~ 8 yıl önce
Heaş pistteki çatlakları onaramadı daha, 2 inci pisti mi yapacak :) Binali Bey belki dhmi yi devre sokup heaş'ı aradan çıkarırsa bir ihtimal. Yoksa heaş anca gariban çelebi personeline ceza keser.
maşallah ~ 8 yıl önce
Başarılarınızın devamını dileriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000