17 Eylül 2015, Perşembe 11:18:24

Sabiha Gökçen Atatürk Havalimanı yolunda...

Atatürk Havalimanı’nda uzun yıllardır görmeye alışık olduğumuz manzaralar artık Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da ortaya çıkmaya başladı. İşte Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sıradan bir gün…
  • Reis. meis diye saçmalayan tuhaf kişi, 3.havaalanı açılınca Sabiha Gökçen'e talebin azalacağını mı zannediyor?
  • Bu haberi yapmak için geç kalındı , günah keçisi olarak Pegasus'u sectiniz şimdi ise Şaş pisti oldu daha önce neredeydi bu haber , bu pist bugün böyle değildi aylardır bu halde uçuşlar , yolcular , hep bi rötarli.gec kalınmış bir haber oldu benim fikrimce
  • 50 X 60 X optikzoom makineler var artık bırakın bu işleri
  • Sabiha Gökçene ikinci pist calismalari basladi arkadaslar pist tem baglanti yolunun tam uzerine gelecek ve ilk pistten tamamiyle bagimsiz inis kalkis gerceklestirilebilecek.. proje heas a ait ancak yillardir baslanamadigi icin gecen yil dhmi ye devredildi ve hizli bir sekilde calismalara basladik. Ilk etapta yeni pistin altinda kalacak yollarin tunellerinin yapimina baslandi. Onumuzdeki yilin basinda ikinci etabin dolgusuna baslamayi umit ediyoruz. Ayri bir proje olarak ise avrupanin en yuksek kulesi iki pistede hizmet verecek sekilde yapilacak. Gece gunduz calisiyoruz insallah 2017 basinda bu sikintilar cozulmus olur. Saygilar..
  • bu sene 1500 bagaj kaldı 1 saatlik problemde, Antalyada bir baltaya sap olamamış bir sistem müdürü ve altında 7 yılda mezun çift dikiş mühendis daha ne olsun çoook bagajlar kalır. bide merak ettiğim bu arkadaş yönetim kuruluna mail attı diye buğday tarafından işten çıkartılıp bir hafta sonra geri geldiğinde arkamda eözdemir var ,buğdayın gücü yetmez demişti.şimdi eözdemirde yok.
  • Bu meydanın şu hali ile kapasitesinin ne olduğu belli. Kimse de buna itiraz etmiyor, ama anlayamadığımız şu; Madem sınırlı kapasiteli bir meydan, buradan her dakika kaç uçağın iniş kalkış yapacağı belli ve bunlar da slot olarak satılıyor, havayolları da buna ihale ile para ödeyip satın alıyor, satın alınan bu zamanların kullanımında niye hakkaniyetle yönetim yapılmıyor? Planlanan zamanda (Slot) hazır olan uçak ta, slotunu kaçıran da istisnasız CTOT (Computed Tak Off Time) uygulamasına tabi tutuluyor. Kapasiteye göre uçak kabul edin, kapasite üzeri slot satmayın o zaman. Eee Tabi, Meydanı Malezyalılara satmış, vatandaş da, Kontrolörler de, havayolu şirketleri de bunlar kapasite üzeri satış yapıp parayı götürsünler diye yabancı yatırımcıya peşkeş çekilmiş olmuyor mu?
  • Bizim yoneticilerimiz planli, zamaninda, ileriyi ongoren ve dusunen isler yapmayi sevmiyor. Sabiha Gokcen'e 2. pist sart ve coktan yapilmis olmaliydi. Mazeret uretme konusunda bir numarayiz ama dogru is yapma konusunda cok buyuk sikintilar var. 3. havaalani acilana kadar daha cok var, ustelik 3. havaalani acilsa bile neden Sabiha Gokcen'i kapatasin ki? Neden insanlara sikinti cektiriliyor, neden bosu bosuna bir suru yakit yakiliyor, neden 2. pist yapilmiyor, neden bu tip sorunlar avrupa sehirlerinde yasanmiyor??? Bu kadar zor mu?
  • pegasus hep derdi ya, bizde rötar yok, herhalde olmaz. boş havaalanında rötar mı olur. HADİ BAKALIM ŞİMDİ GÖRELİM...
  • Hostes hanıma katılıyorum, ancak SAW 'da işler gerçekten de böyle ilerliyor, pegasus çalışanıyım. Hem yolcular anlayışsız hemde havalimanı trafiği çok kötü...
  • Germanwings e pay çıkartmışsınız ama Sabiha Gökçen her zaman Pegasus'un havalimanı oldu. Bundan 2-3 sene öncesine kadar THY'nin dahi adam gibi seferi yokken, bütün Avrupa'ya uçan havayolu Pegasus olmuştur. Şöyle de bir ironi var, bu kadar sıkışıklığa da Pegasus'un kontrolsüz büyümesi sebep olmuştur. Sizin kendi havayolunuz varken Germanwings'e nema vermeniz saçma.

Atatürk Havalimanı’nda uzun yıllardır görmeye alışık olduğumuz manzaralar artık Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da ortaya çıkmaya başladı.

Fotoğraf 14 Eylül Pazartesi sabahı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda çekildi. Ercüment Özcan tarafından çekilen fotoğrafta kalkış için bekleyen 15 uçak yer alıyor. Yıllarca Atatürk Havalimanı’nda kalkış için bekleyen uçakların bu görüntüsüne alışkın olmamıza rağmen benzer manzaralar son dönemde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da sıradan hale geldi.

İşte açıldığı yıl sadece 47 bin yolcuya ev sahipliği yaparken bugün yılda 30 milyon yolcuya doğru ilerleyen Sabiha Gökçen:



©AirportHaber

Sabiha Gökçen Atatürk Havalimanı yolunda...

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

Levo ~ 8 yıl önce
Reis. meis diye saçmalayan tuhaf kişi, 3.havaalanı açılınca Sabiha Gökçen'e talebin azalacağını mı zannediyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zamansız ~ 9 yıl önce
Bu haberi yapmak için geç kalındı , günah keçisi olarak Pegasus'u sectiniz şimdi ise Şaş pisti oldu daha önce neredeydi bu haber , bu pist bugün böyle değildi aylardır bu halde uçuşlar , yolcular , hep bi rötarli.gec kalınmış bir haber oldu benim fikrimce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zoom ~ 9 yıl önce
50 X 60 X optikzoom makineler var artık bırakın bu işleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sabiha Gökçene ikinci pist calismalari basladi arkadaslar pist tem baglanti yolunun tam uzerine gelecek ve ilk pistten tamamiyle bagimsiz inis kalkis gerceklestirilebilecek.. proje heas a ait ancak yillardir baslanamadigi icin gecen yil dhmi ye devredildi ve hizli bir sekilde calismalara basladik. Ilk etapta yeni pistin altinda kalacak yollarin tunellerinin yapimina baslandi. Onumuzdeki yilin basinda ikinci etabin dolgusuna baslamayi umit ediyoruz. Ayri bir proje olarak ise avrupanin en yuksek kulesi iki pistede hizmet verecek sekilde yapilacak. Gece gunduz calisiyoruz insallah 2017 basinda bu sikintilar cozulmus olur. Saygilar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu sene 1500 bagaj ~ 9 yıl önce
bu sene 1500 bagaj kaldı 1 saatlik problemde, Antalyada bir baltaya sap olamamış bir sistem müdürü ve altında 7 yılda mezun çift dikiş mühendis daha ne olsun çoook bagajlar kalır. bide merak ettiğim bu arkadaş yönetim kuruluna mail attı diye buğday tarafından işten çıkartılıp bir hafta sonra geri geldiğinde arkamda eözdemir var ,buğdayın gücü yetmez demişti.şimdi eözdemirde yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 9 yıl önce
Bu meydanın şu hali ile kapasitesinin ne olduğu belli. Kimse de buna itiraz etmiyor, ama anlayamadığımız şu; Madem sınırlı kapasiteli bir meydan, buradan her dakika kaç uçağın iniş kalkış yapacağı belli ve bunlar da slot olarak satılıyor, havayolları da buna ihale ile para ödeyip satın alıyor, satın alınan bu zamanların kullanımında niye hakkaniyetle yönetim yapılmıyor? Planlanan zamanda (Slot) hazır olan uçak ta, slotunu kaçıran da istisnasız CTOT (Computed Tak Off Time) uygulamasına tabi tutuluyor. Kapasiteye göre uçak kabul edin, kapasite üzeri slot satmayın o zaman. Eee Tabi, Meydanı Malezyalılara satmış, vatandaş da, Kontrolörler de, havayolu şirketleri de bunlar kapasite üzeri satış yapıp parayı götürsünler diye yabancı yatırımcıya peşkeş çekilmiş olmuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plansızlik... ~ 9 yıl önce
Bizim yoneticilerimiz planli, zamaninda, ileriyi ongoren ve dusunen isler yapmayi sevmiyor. Sabiha Gokcen'e 2. pist sart ve coktan yapilmis olmaliydi. Mazeret uretme konusunda bir numarayiz ama dogru is yapma konusunda cok buyuk sikintilar var. 3. havaalani acilana kadar daha cok var, ustelik 3. havaalani acilsa bile neden Sabiha Gokcen'i kapatasin ki? Neden insanlara sikinti cektiriliyor, neden bosu bosuna bir suru yakit yakiliyor, neden 2. pist yapilmiyor, neden bu tip sorunlar avrupa sehirlerinde yasanmiyor??? Bu kadar zor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 9 yıl önce
pegasus hep derdi ya, bizde rötar yok, herhalde olmaz. boş havaalanında rötar mı olur. HADİ BAKALIM ŞİMDİ GÖRELİM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalkıyordu ya ! ~ 9 yıl önce
alan boşken bol reklamlar vardı "zamanında kalkar" falan buyrun aşağı yukarı ahl nin 1/3 oldunuz hadi şimdi de aynı reklamları billboard lara assanıza "hep kalkmayabilir" diye.
ilginçsiniz ~ 9 yıl önce
Havalimanı işletmesinin basiretsizliğini bile PEGASUS a yıktınız ya daha da bir şey demiyeceğim.
AilenizinKabinMemuru ~ 9 yıl önce
Hostes hanıma katılıyorum, ancak SAW 'da işler gerçekten de böyle ilerliyor, pegasus çalışanıyım. Hem yolcular anlayışsız hemde havalimanı trafiği çok kötü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 9 yıl önce
Germanwings e pay çıkartmışsınız ama Sabiha Gökçen her zaman Pegasus'un havalimanı oldu. Bundan 2-3 sene öncesine kadar THY'nin dahi adam gibi seferi yokken, bütün Avrupa'ya uçan havayolu Pegasus olmuştur. Şöyle de bir ironi var, bu kadar sıkışıklığa da Pegasus'un kontrolsüz büyümesi sebep olmuştur. Sizin kendi havayolunuz varken Germanwings'e nema vermeniz saçma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000