24 Kasım 2017, Cuma 17:11:33

Sabiha Gökçen Havalimanı saldırganı yakalandı

Terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda geçtiğimiz günlerde 2 kişi ile birlikte tutuklanan zanlılardan Ş.B.’nin 2 yıl önce bir kadının ölümü ile sonuçlanan Sabiha Gökçen Uluslararası havalimanına yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK / KCK’ya yönelik operasyonda geçtiğimiz günlerde 2 kişi ile birlikte tutuklanan zanlılardan Şaban B.’nin, bir kadının ölümü ile sonuçlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu ortaya çıktı.

23 Aralık 2015 tarihinde gece saat 02.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı apron bölgesinde patlamalar meydana gelmişti. Patlamada bir uçakta temizlik yapan Zehra Yamaç (30) hayatını kaybetmiş, Canan Çelik Burgucu (33) ise elinden yaralanmıştı.

FENERBAHÇE STADI ÇEVRESİNDE KEŞİF YAPMIŞLAR

Kadıköy’de 28 Ekim 2017’de trafik kontrolü sırasında bir araçta yakalanan ve Mehmet Şerif Karabulut sahte kimliğini kullanan Şaban B.’nin, sorgusunda, 23 Aralık 2015 tarihinde temizlik görevlisi Zehra Yamaç’ın ölümü ile sonuçlanan Sabiha Gökçen havalimanına yönelik saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Şaban B.’nin ifadeleri üzerine Batman, Mardin ve Mersin’de çeşitli adreslere baskınlar yapılarak biri kadın 4 kişi daha gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, yaklaşık 60 kilo patlayıcı, bir adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, bir adet tabanca, bu silahlara ait çok sayıda merminin ele geçirildiği öğrenildi. Aramalarda ayrıca Fenerbahçe Stadı’nın çevresinde keşif yapıldığına dair fotoğraflar da bulundu.

HAVALİMANI SALDIRISINI PLANLAYANLAR KIRSALA KAÇTI İDDİASI

Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi, Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiler. Şaban B., Fadıl D. ve Evin Z.’nin tutuklanmasına karar veren mahkeme, diğer iki şüpheliyi ise adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi. Şaban B.’nin sorgusunda havalimanı patlamasını planlayan 3 kişinin kırsala kaçtığı yönünde bilgi verdiği, bu kişilerin isimlerinin de polis tarafından tespit edildiği öğrenildi. (Hürriyet)

Sabiha Gökçen Havalimanı saldırganı yakalandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000