27 Haziran 2012, Çarşamba 16:50:37

BAVULLARI HAZIRLAYIN

Türkiye'nin ilk deniz-kara entegre havayolu şirketi Seabird (Deniz kuşu) Hava Yolları, 28 Haziran'dan (Yarın) itibaren İstanbul ve Alaçatı arasında tarifeli uçuşlara başlıyor.
  • Post Holder isimli arkadaşımız doğru yazmış. Orada çalışan pilot arkadaşlar neden harekete geçmiyor! Arkadaşlar bunlara göz yummayın! Hakkınızı tüm mercilerde arayın. SHGM daha fazla sessiz kalmaz bu konuya. Daha yeni hava sahası ihlali nedeni ile bir uçağımızı ve pilotlarımız kaybettik. Seabird VFR olarak alçak irtifada iki yabancı pilotla nasıl olurda ticari uçuş yapar? Bir sürü tahditli sahaya girip çıkıyorlar anlamıyorum.... Bu kadar eksik ve yanlış giden bir operasyon nasıl oluyorda "Bakan" uçuruyor ? Arkadaşlar işinizi kaybetme korkunuz olabilir ama bu gidişle ya ceza yiyip mimlenecek ya da lisansınız kaybedeceksiniz.
  • Bu sirketteki uçuş işletme ve egitim müdürleri kimler bilen varmı? Hiçmi haberleri yokmuş bu sorunlardan? Aşağıda yazan arkadasın dediği gibi egitim bu kadar mümkün ise ve bu yatırımlar yapılmıyorsa bunun otoritelerce ciddi sorgulanması gerekir. Ama sadece şirketler ve yonetİmde suçlanmamali, bu şartlarda haklarının verilmediğini düşünen pilot adaylarının ulaştırma bakanlığına, Calışma bakanlığına ve shgm'ye ilgili dilekçelerini yazarak taleplerini ve şikayetlerini gündeme getirmeleri gerekir. Böylelikle sirket ve ilgili departmanlarında araştırma baslatilabilir. Şirketin sahibi olsam sirketin reputasyonunu ciddi anlamda olumsuz etkileyen bu tip sorunların ivedilikle çözümlenmesi talimatıni ilgili departmanlara verirdim. başlangıçlarından çok bu sekilde gündemde kalmış oldular.
  • Post Holderlar yetersiz olunca anca bukadar oluyormus. Biraz arastirma yapinca hizlica cevaplara ulasiyorsunuz. Anladigimiz kadari ile cok guzel ve zekice proje bir avuc insanla ziyan edilmis. Orada calisan cok degerli kardeslerimize uzuluyoruz. BINGO BINGO BINGO !
  • Oturup kuş haritasinimi çıkaralım şimdi:) eger asagidaki yorumu yazan bir sirket calisani ise belliki havacilik egitimi bilgisi gercekten zayif , birincisi JAA artik guncel degil EASA diye yaziip google da buldugunuz linkleri okumanizi tavsiye ederim. Galiba bu şirketin eğitimdeki kılavuzları karga, önce single engine sea plane rating aldırırsın ki zilyon tane yer var bu is için Avrupa'da sonrada şirket uçağında tipi ne olursa olsun ister twin otter ister kartal slx farketmez birkaç saat instructor ve examiner parasini vererek cagirip pilot adayını uçurursun iste bu kadar. İmza: Maalesef ulkesine iste bu sebepten donmeyen Sea Plane Rated Pilot. Tüm meslektaşlarıma sabırlar diliyorum,
  • İki senedir bunu planlamadiniz mi? Shgm buna nasil izin verdi o zaman ? Sirket ici egitimleri nasil verildi bu pilotlarin?!!?! COK ONEMLİ BİR KONU BU!
  • Kargadan baska kus bilmez arkadaslar.. Bos konusacaginiza bir hayir isleyin de,dunyada Twin Otter ucagina JAA egitimi veren bir yer bulun. Urfada Oxford vardi da okutmadilar mi biz de bilelim.
  • Zaten finansal durumlarinin ne oldugu tum camianin dilinde. Odemelerini geciktiren bir firmanin birde egitime para vermesini beklemek ne kadar mantikli olur ki. Piyasanin altinda maas verdiklerinden veya odemeyediklerinden zaten bir cok arkadasimiz bu sirketten ayrimis. Yabanci F/O ise tam bir fiyasko. Bu F/O lar bedavaya gelmedigi kesin zaten hali hazirdaki yonetmeliklerden dolayi zaten sirkette kalma sureleride kisitli. Onlara harcanan para ile kendi pilotlarini yetistirselerdi daha mantikli olurdu en azindan yatirim yapmis olurlardi. Birde iki sendir bekleyen bir firmanin bu konulari coktan asmis ve hazir olmasi gerekmez mi? Bunca zamandir yonetim ne yapti? Kendi icinlerinde de sorun yasadiklari asikar yoksa ne diye boyle basit bir hata yapsinlar .
  • Egitime turk pilotları göndermek demek para demek , demekti para harcamak istenmiyor olabilir yada finansal sıkıntılar olabilir.
  • 1924'te deniz uçaklarında uçma yetkisi olan türk pilot mu vardı da uçtular :) ? Egitime gönderirsiniz olur biter, kimse doğuştan bu uçakların tip yetkisini alarak doğmuyor ki.
  • Rasyonalizasyonu yeterli savunma mekanizmaları olan bir aki kapasitorunu kullanarak defibilite edilmiş yorumumu AirPort habere gönderdim ki kafalar karışsın yorumum defalarca okunsun ..hatta bunaldikca bende okuyup ne kadar conti bı yorum yapmışim diye keyifleneyim...

Tarifeli uçuş noktalarının ilk etapta karşılıklı seferler olarak İstanbul-Alaçatı, Alaçatı-Bodrum, İstanbul-Bozcaada şeklinde yapılacağı öğrenildi.

Seabird Havayolları Şubat ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden "hava taksi" işletmeciliği yapmak üzere ruhsat almaya hak kazanmıştı.

Yarın Haliç'te bulunan Seabird Deniz Alanı'ndan havalanacak uçağın ilk uçuşu 19 kişilik çift motorlu Twin Otter uçağı ile gerçekleştirilecek.

Bu uçaklar suya ve kısa bir çalışma sonrasında floatları çıkarılıp yerine takılabilen tekerlekler sayesinde toprak zemine de inebiliyor.

BAVULLARI HAZIRLAYIN

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Deniz ~ 12 yıl önce
Post Holder isimli arkadaşımız doğru yazmış. Orada çalışan pilot arkadaşlar neden harekete geçmiyor! Arkadaşlar bunlara göz yummayın! Hakkınızı tüm mercilerde arayın. SHGM daha fazla sessiz kalmaz bu konuya. Daha yeni hava sahası ihlali nedeni ile bir uçağımızı ve pilotlarımız kaybettik. Seabird VFR olarak alçak irtifada iki yabancı pilotla nasıl olurda ticari uçuş yapar? Bir sürü tahditli sahaya girip çıkıyorlar anlamıyorum.... Bu kadar eksik ve yanlış giden bir operasyon nasıl oluyorda "Bakan" uçuruyor ? Arkadaşlar işinizi kaybetme korkunuz olabilir ama bu gidişle ya ceza yiyip mimlenecek ya da lisansınız kaybedeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Post Holder ~ 12 yıl önce
Bu sirketteki uçuş işletme ve egitim müdürleri kimler bilen varmı? Hiçmi haberleri yokmuş bu sorunlardan? Aşağıda yazan arkadasın dediği gibi egitim bu kadar mümkün ise ve bu yatırımlar yapılmıyorsa bunun otoritelerce ciddi sorgulanması gerekir. Ama sadece şirketler ve yonetİmde suçlanmamali, bu şartlarda haklarının verilmediğini düşünen pilot adaylarının ulaştırma bakanlığına, Calışma bakanlığına ve shgm'ye ilgili dilekçelerini yazarak taleplerini ve şikayetlerini gündeme getirmeleri gerekir. Böylelikle sirket ve ilgili departmanlarında araştırma baslatilabilir. Şirketin sahibi olsam sirketin reputasyonunu ciddi anlamda olumsuz etkileyen bu tip sorunların ivedilikle çözümlenmesi talimatıni ilgili departmanlara verirdim. başlangıçlarından çok bu sekilde gündemde kalmış oldular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para para ~ 12 yıl önce
Post Holderlar yetersiz olunca anca bukadar oluyormus. Biraz arastirma yapinca hizlica cevaplara ulasiyorsunuz. Anladigimiz kadari ile cok guzel ve zekice proje bir avuc insanla ziyan edilmis. Orada calisan cok degerli kardeslerimize uzuluyoruz. BINGO BINGO BINGO !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Danışman ~ 12 yıl önce
Oturup kuş haritasinimi çıkaralım şimdi:) eger asagidaki yorumu yazan bir sirket calisani ise belliki havacilik egitimi bilgisi gercekten zayif , birincisi JAA artik guncel degil EASA diye yaziip google da buldugunuz linkleri okumanizi tavsiye ederim. Galiba bu şirketin eğitimdeki kılavuzları karga, önce single engine sea plane rating aldırırsın ki zilyon tane yer var bu is için Avrupa'da sonrada şirket uçağında tipi ne olursa olsun ister twin otter ister kartal slx farketmez birkaç saat instructor ve examiner parasini vererek cagirip pilot adayını uçurursun iste bu kadar. İmza: Maalesef ulkesine iste bu sebepten donmeyen Sea Plane Rated Pilot. Tüm meslektaşlarıma sabırlar diliyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para para ~ 12 yıl önce
İki senedir bunu planlamadiniz mi? Shgm buna nasil izin verdi o zaman ? Sirket ici egitimleri nasil verildi bu pilotlarin?!!?! COK ONEMLİ BİR KONU BU!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gag ~ 12 yıl önce
Kargadan baska kus bilmez arkadaslar.. Bos konusacaginiza bir hayir isleyin de,dunyada Twin Otter ucagina JAA egitimi veren bir yer bulun. Urfada Oxford vardi da okutmadilar mi biz de bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para para ~ 12 yıl önce
Zaten finansal durumlarinin ne oldugu tum camianin dilinde. Odemelerini geciktiren bir firmanin birde egitime para vermesini beklemek ne kadar mantikli olur ki. Piyasanin altinda maas verdiklerinden veya odemeyediklerinden zaten bir cok arkadasimiz bu sirketten ayrimis. Yabanci F/O ise tam bir fiyasko. Bu F/O lar bedavaya gelmedigi kesin zaten hali hazirdaki yonetmeliklerden dolayi zaten sirkette kalma sureleride kisitli. Onlara harcanan para ile kendi pilotlarini yetistirselerdi daha mantikli olurdu en azindan yatirim yapmis olurlardi. Birde iki sendir bekleyen bir firmanin bu konulari coktan asmis ve hazir olmasi gerekmez mi? Bunca zamandir yonetim ne yapti? Kendi icinlerinde de sorun yasadiklari asikar yoksa ne diye boyle basit bir hata yapsinlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para para para ~ 12 yıl önce
Egitime turk pilotları göndermek demek para demek , demekti para harcamak istenmiyor olabilir yada finansal sıkıntılar olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1924 ~ 12 yıl önce
1924'te deniz uçaklarında uçma yetkisi olan türk pilot mu vardı da uçtular :) ? Egitime gönderirsiniz olur biter, kimse doğuştan bu uçakların tip yetkisini alarak doğmuyor ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E=mc{Kare} ~ 12 yıl önce
Rasyonalizasyonu yeterli savunma mekanizmaları olan bir aki kapasitorunu kullanarak defibilite edilmiş yorumumu AirPort habere gönderdim ki kafalar karışsın yorumum defalarca okunsun ..hatta bunaldikca bende okuyup ne kadar conti bı yorum yapmışim diye keyifleneyim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000