18 Haziran 2013, Salı 12:26:59

SEABIRD İSTENENİ VEREMİYOR

Türkiye’nin ilk deniz uçağı firması Seabird Havayolları beklenen performansı gösteremedi. Başta tatil yöreleri olmak üzere yayla turizmini de geliştireceği düşüncesiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kör topal yürütülmeye çalışılıyor...
  • seabird çok iyi bir proje gibi görünüyordu ama beceremediler 1 uçak ile iş yapmak 1 otobüs ile taşımacılık gibi halbuki ufak bir filo iyi satış ağı ile harika işler yapabilirdi kendim dahil onlarca insan biliyorum hevesle bekledik geçen yıl çokta gittik geldik ama bu sene bakıyorumda hep reklam hep basında şimdi başladık az sonra başlıyoruz 2. uçak yolda oyalama yolunu seçmişler ölü doğmuş!
  • bursada gemlik yerine güzelyalı/mudanya tarafına gelse bir koltuk boş kalmaz. ama gemlik nedir? illaki bi sebebi veya engel vardır ama dediğim gibi olursa boş koltuk bulunmaz.
  • Başta güzel bir proje olarak başlayıp daha sonra CEO sunun egosu altında yok olan bir proje. Tüm proje yalanlar üzerine kurulu. Türk Havacılığına ne katacak ? Bütün pilotlar yabancı, Teknisyenlerde öyle... Şirket ne borcunu ödüyor ( çevre esnafa bile) ne de maaşalarını. Hiç bir personel memnun değil ! Halkı, SHGM yi ve çalışanlarını kandırıyorlar. SHGM bu şirkete DUR demeli artık !! Kurallara kesinlikle uyulmuyor ! Hem muhasebe kayıtları hemde operasyonları HABERSİZ DENETLEME işe kontrol edilmeli !! Eminim ki SHGM yeni kadrosu ile bu şirketi adam edecektir.
  • 3 tarafı denizlerle çevrili, artı koskoca Van gölü olan bir ülkenin halkı bu kadar Deniz'e yabancılaştırılmış olabilir. Bu ülkenin çıkışı denizden olabilir, devlet' in acil Denizcilik Bakanlığı kurması gerekiyor. 15 milyonluk Yunanistan' ın denizdeki gücüne bakınca insanın utanası geliyor.
  • Arkana almazsan ve yerli beyinlere sırt dönersen yabancı pilotları ve sermaye sahibi yabancı şirketi her türlü destege ragmen doyuramazsın.
  • çorluda bugün gördüm bir twin otter gelmiş.seabird"in diye düşünüyorum.canada bayraklı sevinmiştim...umarım yola devam ederler..eski dost............
  • Şirketin Yönetim Kadrosunun mutlaka B / C / D planları vardır... Eğer yoksa hemen düşünmeye başlamalarında yarar var....Tabi düşünme süresini karşılayacak FİNANSMAN SORUNU yok ise.. Yine derim ki HERŞEY FİNANSMAN dır.....
  • Evettt gerçekTen Üzücü bir durum...halbuki Çok faydalı bir proje idi Umarım kötü gelişmeler oLmaz ve şirketin REKLAM bölümü çaba göstermeli,bu uçuşLar ve havayoLu şirketi TanıtıLmalıdır...Düzgün ve yerinde REKLAM VE TANITIM yapılırsa başarı olur düşüncesindeyim....
  • kısıca patladı... bir daha da epey bir zor..
  • Çok üzücü bir durum. Keşke her girişim başarıyla sonuçlansa. SKY'dan sonra Seabird'ün de gitmesini istemem.

Uzun uğraşlar sonucunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş ruhsatı alan Seabird Havayolları beklenen başarıyı gösteremedi. Hem karaya hem suya inen uçaklarla heyecan yaratan şirkete Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de destek verdi. Turizme önemli katkı sağlayacağı hatta yayla turizmine de faydalı olacağı düşünülen Seabird Havayolları 2012 yılında başlattığı uçuşlarda pek başarı sağlayamadı.

Uçaklar arıza yaptığı anda yedek uçak olmayınca yolcuların şikâyetine maruz kaldı. Alaçatı, Gökçeada, Bozcaada ve Akdeniz bölgesine uçuşlar yapacağı duyurulan şirket söz konusu uçuşları da kısıtlı olarak gerçekleştirebildi.
Ankara Gölbaşı’ndan da seferler başlatılacağı duyurulan şirketin bu uçuşları da gerçekleşemedi. Bursa Belediyesi ile yapılan anlaşma ile ayakta kalmaya çalışan şirketin 2013 yılı uçuşları da yaz sezonu gelmesine rağmen henüz netlik kazanmadı.

2013 yılı seferlerinin Temmuz ayında başlayacağı ifade edilirken biletlerin de 21 Haziran’dan itibaren satışa sunulacağı kaydediliyor.

Şimdi merakla Seabird Havayolları’nın 2013 yılı performansının nasıl olacağı bekleniyor.

SEABIRD İSTENENİ VEREMİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

flyme ~ 11 yıl önce
seabird çok iyi bir proje gibi görünüyordu ama beceremediler 1 uçak ile iş yapmak 1 otobüs ile taşımacılık gibi halbuki ufak bir filo iyi satış ağı ile harika işler yapabilirdi kendim dahil onlarca insan biliyorum hevesle bekledik geçen yıl çokta gittik geldik ama bu sene bakıyorumda hep reklam hep basında şimdi başladık az sonra başlıyoruz 2. uçak yolda oyalama yolunu seçmişler ölü doğmuş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursa ~ 11 yıl önce
bursada gemlik yerine güzelyalı/mudanya tarafına gelse bir koltuk boş kalmaz. ama gemlik nedir? illaki bi sebebi veya engel vardır ama dediğim gibi olursa boş koltuk bulunmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan Dolan ~ 11 yıl önce
Başta güzel bir proje olarak başlayıp daha sonra CEO sunun egosu altında yok olan bir proje. Tüm proje yalanlar üzerine kurulu. Türk Havacılığına ne katacak ? Bütün pilotlar yabancı, Teknisyenlerde öyle... Şirket ne borcunu ödüyor ( çevre esnafa bile) ne de maaşalarını. Hiç bir personel memnun değil ! Halkı, SHGM yi ve çalışanlarını kandırıyorlar. SHGM bu şirkete DUR demeli artık !! Kurallara kesinlikle uyulmuyor ! Hem muhasebe kayıtları hemde operasyonları HABERSİZ DENETLEME işe kontrol edilmeli !! Eminim ki SHGM yeni kadrosu ile bu şirketi adam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok doğru ~ 11 yıl önce
SHGM artık Denetimlerine FİNANSAL YÖNETİM konusunu zorunlu olarak almalı, şirketlerin muhasebe ve finans elemanlarının geçmişlerini dahi diğer Post Holder uyguladığı hassasiyeti göstermeli,halen mevcut devam eden ve halen AOC izni bekleyen tüm talep sahibi firmaları bu konuda ciddi incelemeye almalıdır..... Kuruluş veya şirketlerin sağlıklı devamları için mutlaka FİNANSAL YÖNETİM DAİRE BAŞKANLIĞI adı altında bir birim tarafından TÜM FİRMALAR SİL BAŞTAN ELDEN GEÇİRİLMELİDİR... Ancak bu şekilde ÜLKEMİZİN SİVİL HAVACILIĞI SAĞLIKLI BİR YAPIYA KAVUŞUR...
* ~ 11 yıl önce
19 Haziran 2013, Çarşamba 07:59:03 kesinlikle haklısın
* ~ 11 yıl önce
Adam Türk pilot istemiyor abi
Denizden Korkanlar ~ 11 yıl önce
3 tarafı denizlerle çevrili, artı koskoca Van gölü olan bir ülkenin halkı bu kadar Deniz'e yabancılaştırılmış olabilir. Bu ülkenin çıkışı denizden olabilir, devlet' in acil Denizcilik Bakanlığı kurması gerekiyor. 15 milyonluk Yunanistan' ın denizdeki gücüne bakınca insanın utanası geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli sermayeyi ~ 11 yıl önce
Arkana almazsan ve yerli beyinlere sırt dönersen yabancı pilotları ve sermaye sahibi yabancı şirketi her türlü destege ragmen doyuramazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dost ~ 11 yıl önce
çorluda bugün gördüm bir twin otter gelmiş.seabird"in diye düşünüyorum.canada bayraklı sevinmiştim...umarım yola devam ederler..eski dost............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutlaka vardır ~ 11 yıl önce
Şirketin Yönetim Kadrosunun mutlaka B / C / D planları vardır... Eğer yoksa hemen düşünmeye başlamalarında yarar var....Tabi düşünme süresini karşılayacak FİNANSMAN SORUNU yok ise.. Yine derim ki HERŞEY FİNANSMAN dır.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinus Memurus ~ 11 yıl önce
Evettt gerçekTen Üzücü bir durum...halbuki Çok faydalı bir proje idi Umarım kötü gelişmeler oLmaz ve şirketin REKLAM bölümü çaba göstermeli,bu uçuşLar ve havayoLu şirketi TanıtıLmalıdır...Düzgün ve yerinde REKLAM VE TANITIM yapılırsa başarı olur düşüncesindeyim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
patladı ~ 11 yıl önce
kısıca patladı... bir daha da epey bir zor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
Çok üzücü bir durum. Keşke her girişim başarıyla sonuçlansa. SKY'dan sonra Seabird'ün de gitmesini istemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000