16 Haziran 2015, Salı 08:05:59

Seabird tamamen bitti

Türkiye’de 13’ten fazla noktaya ilk kez deniz uçaklarıyla uçmaya başlayan Seabird (Deniz Kuşu) sessiz sedasız uçuşlarını durdurdu.
  • Tekrar faaliyete gecirilmeli
  • Tombiş noldu, biri onu söylesin ya.
  • Projenin doğruluğunun yanı sıra önemli olan projeyi doğru insanlarla yürütmektir. bu anlamda Seabird kadar başarısız bir işletme yoktur herhalde. olan biten herşey müstehak. Emeğinin karşılığını vermedikleri çalışanlarının ahı tutuyor. Nereye gitti o kadar para? biri de çıkıp buna cevap versin..
  • O fiyatlara kimse bilet alıp uçmaz bu şirketle, hayal dünyasındaydılar.
  • SHGM yetkilileri bu firmaya test uçuş izni veripte test uçuş izniyle yolu taşınmasını görmezden geldiniz insan hayatının ne kadar sizin için önemli ???
  • Yatırımcı adı altında ne paralar geldi geçti ne hikmetse personellere bile maaşlarını ödemeye tenezül bile edilmedi çok merak ediyorum Sn. Arusan bu paraları ne yaptı hiç biyere ödeme yapmadı bu şirketi hangi?amaçlar için kurdu gerçekte bu şirketin ortakları kimlerdi SHGM mi yatarımları yaptı da ondan battı ?
  • Daha icra davalarımız var yazıklar olsun
  • Yazık olmuş başından beri herkezi perişan ettiler paran yok havacılık şirketi açıyosun açtın para arıyosun şirket çalışsın diye. Bakkal dükkanı çakıştırmıyosun size ruhsat verenlerde suç sizde değil SHGM
  • Ne yazık ki halk soğuk bakıyor böyle şeylere. Zaten malum pervaneli uçaga binmektense otobüsle gitmeyi tercih eder millet (ör:Borajet-ATR ) . Bi de uçak denize iniyor diye iyice tercih edilmez hale geldi.
  • Iste her zaman övünen sivil havacılığımızın destegı.Yazıklar olsun tesvık etmek gerekıyorken köstek oldular sonunda olan oldu hayırlı olsun Bilal

Geçtiğimiz yıl itibariyle filosunda 10 uçak bulunduran ve yaklaşık 3 aydan beri uçamayan şirketin internet sitesi ‘flyseabird.com’ tamamen kapatıldı. Seabird’ün çağrı merkezine ve yöneticilerine ise ulaşabilmek mümkün değil. Şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Seabird’ün uçuşlarını durdurmasının sebebi maddi sıkıntılar. Uzun yıllar ABD’de havayolu sektöründe çalışan Kürşad Arusan tarafından hayata geçirilen Seabird, uçuşlarda kullandığı ‘Twin Otter Series 300’ modeli uçakların üreticisi Kanadalı şirkete uçaklarının kirasını ödeyemeyince uçuşlarını durdurmak zorunda kaldı. İstanbul-Bursa arasında yaptığı uçuş kontratı ise
Bursa Ulaşım AŞ (BURULAŞ) tarafından tek taraflı durduruldu.

YATIRIM BEKLİYOR

Bu olumsuz gelişmelerle büyük darbe yiyen şirket, bünyesinde Sun Plaza’yı bulunduran Elor Holding’in sahibi Metin Levi’den yatırım aldı. Metin Levi, geçtiğimiz yıl Seabird’ün genel müdürü olarak şirkette yer alsa da daha sonra yatırımını geri çekerek Seabird ile ilişkisini tamamen kesmiş durumda. Bundan sonra ise Seabird için herşey daha kötü gitmeye başladı. Şu anda şirketin uçakları Haliç’teki merkezinde bekliyor. Paylaşılan bilgilere göre Seabird’in yeniden havalanabilmesi için yeni bir yatırıma ihtiyacı var. Yatırımın yanı sıra Seabird’ün uçuşlarına devam edebilmesi için yaz kış en yüksek talebin olduğu ve BURULAŞ tarafından açılacak İstanbul-Bursa hattı ihalesini de kazanması gerekiyor.
Seabird denizden kalkıp denize inebilen uçakların yanı sıra kara uçuşları yapmayı da planlıyordu. Bu da olmayın şirketin kârlılığı ve gelirleri olumsuz etkilendi.

13 hat bulunuyor

Seabird, ilk uçuşunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile 28 Haziran 2012’de gerçekleştirdi. ilk etapta 4 uçakla İstanbul-Alaçatı, Alaçatı-Bodrum, İstanbul-Bozcaada hatlarında uçuşlarını gerçekleştirdi. Daha sonra şirket uçuş hatlarını İstanbul-Gemlik, Alaçatı – Bodrum, İstanbul–Gökçeada, Gökçeada–Bozcaada, Alaçatı–Bozcaada, İstanbul–Çanakkale, Gemlik-Bozcaada, Alaçatı–Gemlik, İstanbul–Ayvalık ve İstanbul şehir turu olarak genişletti. Söz konusu dönemde tarifeli uçuş noktaları ilk etapta karşılıklı seferler olarak İstanbul-Bozcaada fiyatları 147 lira ile 377 lira, İstanbul-Alaçatı fiyatları 227 lira ile 577 lira arasında değişti. (Hürriyet)

Seabird tamamen bitti

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Halk ~ 7 yıl önce
Tekrar faaliyete gecirilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilibili ~ 9 yıl önce
Tombiş noldu, biri onu söylesin ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 9 yıl önce
Projenin doğruluğunun yanı sıra önemli olan projeyi doğru insanlarla yürütmektir. bu anlamda Seabird kadar başarısız bir işletme yoktur herhalde. olan biten herşey müstehak. Emeğinin karşılığını vermedikleri çalışanlarının ahı tutuyor. Nereye gitti o kadar para? biri de çıkıp buna cevap versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cockpit ~ 9 yıl önce
O fiyatlara kimse bilet alıp uçmaz bu şirketle, hayal dünyasındaydılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
SHGM yetkilileri bu firmaya test uçuş izni veripte test uçuş izniyle yolu taşınmasını görmezden geldiniz insan hayatının ne kadar sizin için önemli ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yatırımcı adı altında ne paralar geldi geçti ne hikmetse personellere bile maaşlarını ödemeye tenezül bile edilmedi çok merak ediyorum Sn. Arusan bu paraları ne yaptı hiç biyere ödeme yapmadı bu şirketi hangi?amaçlar için kurdu gerçekte bu şirketin ortakları kimlerdi SHGM mi yatarımları yaptı da ondan battı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Daha icra davalarımız var yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yazık olmuş başından beri herkezi perişan ettiler paran yok havacılık şirketi açıyosun açtın para arıyosun şirket çalışsın diye. Bakkal dükkanı çakıştırmıyosun size ruhsat verenlerde suç sizde değil SHGM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Ne yazık ki halk soğuk bakıyor böyle şeylere. Zaten malum pervaneli uçaga binmektense otobüsle gitmeyi tercih eder millet (ör:Borajet-ATR ) . Bi de uçak denize iniyor diye iyice tercih edilmez hale geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Iste her zaman övünen sivil havacılığımızın destegı.Yazıklar olsun tesvık etmek gerekıyorken köstek oldular sonunda olan oldu hayırlı olsun Bilal

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000