22 Haziran 2012, Cuma 19:43:21

YILDIRIM'IN SEABIRD HEYECANI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin suya iniş ve Sudan kalkış yapabilen ilk ve tek hava taksisinin ilk uçuş törenine katıldı. İzmir Konak İskelesi'nde Bakan Yıldırım'ın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği tanıtım törenine Ak Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık ve Rifat Sait de katıldı.
  • Arkadaşlar yorumlarınız gercekten mantık dışı.Ülkemizde yeni başlayan deniz-hava taşımacılığının sayın bakanın bilgisine ne gibi bir etki yapacağını düşünmek ne kadar da talihsizlik.Denize inip kalkabilen bir uçağa binmemek veya binememek bakan olmaya engel mi?
  • Esenboga kamulastirmasini niettiniz mohterem bakanimiz? Cesmeye gidiyorsunuz, ankaraya ilgi gostermiyorsunuz.
  • Evet bencede, hayatında deniz uçağına binmeyenlerin Türkiye'de ulaştırma bakanı olmaması lazım=))) hemen Metin Külünk bu konuyu meclise getirsin!! hayret bişeysiniz ya!!!
  • Uçak, Yönetmelik yok diye bir yıl bekledi. Ulaştırma Bakanı olarak SHGM'ne ne dedi acaba?
  • Inanamiyorum. Havaciligi internetten ogrenenlerden sonra bu gunleri de gorduk. Ulastirma ve Denizcilik Bakani hayatinda deniz ucagina binmemis.

Hava taksiye binmeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Yıldırım, "Gayet heyecanlı bir yolculuk olacak. Biz de merak ediyoruz; denizden kalkacağız, denize ineceğiz. Ama denizden kalkıp karaya da inebiliyor. Dolayısıyla karada, denizde, havada aynı anda seyahat etme esnekliği var. Bunun kısa sürede ilgi görüp yaygınlaşacağını düşünüyorum. Böyle bir yeni 'hava taksi' diyebileceğimiz bu hizmeti İzmir'den başlattıkları için firma yetkililerine teşekkür ediyoruz. İzmir bildiğiniz gibi ilklerin şehri, ilklerin şehrine ilk ve yenilikçi hizmetlerinin yakıştığını söylemem lazım. Bence talep görecek. Bizim kara hudutlarımız 2 bin 700 kilometre deniz sahillerimizin uzunluğu 8 bin 500 kilometreye yakın dolayısıyle herkesin iş yapacağı yeterince yerimiz alanımız var" diye konuştu. Daha önce böyle bir araca binmediğini söyleyen Yıldırım, "İlk defa biniyorum. Ücretlendirme konusunda bilgim yok" dedi.

Bakan Yıldırım, daha sonra hava taksi ile Çeşme-Alaçatı İstasyonu'na hareket etti.

Türkiye'de Seabird Havayolları tarafından ilk kez deniz-kara entegre havayolu taşımacılığı sağlanırken, Kanada yapımı ve 19 kişilik olan uçaklar, deniz taksileri olarak da adlandırılıyor. Söz konusu uçuşlar ile İstanbul, Ege ve Akdeniz'in birbirleri arasında hava ulaşımı yapılarak kıyı kentlerin buluşması sağlanacak. 

YILDIRIM'IN SEABIRD HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İnsaf ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar yorumlarınız gercekten mantık dışı.Ülkemizde yeni başlayan deniz-hava taşımacılığının sayın bakanın bilgisine ne gibi bir etki yapacağını düşünmek ne kadar da talihsizlik.Denize inip kalkabilen bir uçağa binmemek veya binememek bakan olmaya engel mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboga kamulastirmasi nooldu sayin bakan? ~ 12 yıl önce
Esenboga kamulastirmasini niettiniz mohterem bakanimiz? Cesmeye gidiyorsunuz, ankaraya ilgi gostermiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Evet bencede, hayatında deniz uçağına binmeyenlerin Türkiye'de ulaştırma bakanı olmaması lazım=))) hemen Metin Külünk bu konuyu meclise getirsin!! hayret bişeysiniz ya!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heyırlısı ~ 12 yıl önce
Uçak, Yönetmelik yok diye bir yıl bekledi. Ulaştırma Bakanı olarak SHGM'ne ne dedi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok garip ~ 12 yıl önce
Inanamiyorum. Havaciligi internetten ogrenenlerden sonra bu gunleri de gorduk. Ulastirma ve Denizcilik Bakani hayatinda deniz ucagina binmemis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000