08 Ağustos 2017, Salı 12:34:29

SHGM o taslağı hazırladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Hava taksi ve genel havacılık işletmeleri uçuş ve görev süreleri talimat taslağı hazırladı.
  • Bu bizim dinlenme surelerimizi arttirip guvenli halemi getirecek ya bir yuruyun gidin.Er ucuslari icin konaklama 14 saat verilir demis.Sorarim sana ey shgm 15 saatlik sanfrancisco yap bi okadar saat farki 14 saatmi dinlenip ucucaz tekrar.Tek bos gun nedir?dinlenme sureleri bos gune dahil edilebilir nedemek? Kendi bos gunumu neden ucusun yorgunluguna feda edeyim.Kime calisiyorsunuz arkadas siz sartlari dahada kotuyo goturuyorsunuz.Burdan thy ye sesleniyorum.Cift bosun ikinci gunundeki 00.00 local de baslattiginiz uzakdogu seferleri yuzunden cift bosumuzu kullanamaz olduk.Artik vicdaninizi dinleyin insan degilmisiniz nesiniz anlamakta zorlaniorum
  • İng ifadeler için kusuruma bakmayın. Sırasıyla; Pas uçuşlar, duty uzatma, ek ekiple duty uzatma, base hariç rest, stb görevlerin duty den sayılması, crew rest tanımı. Ve kesinlikle ekip planlamacıların eğitimle ve sınavla işe alınıp bu işten dolayı hukuki sorumluluğunun arttırılması. Uçuş planlarının değişmesi yani revizyon'a sınırlama getirilmesi. Shgm nin isimsiz ihbar hattının olması gerekmektedir. Bunlar kılıfına uydurulan emniyetsizlik doğuran ve bal tutanın işini yürüttüğü sistemin dar açıdan bakışıdır
  • Taslak açılmıyor
  • Taslaga ulasilmiyor
  • Gitmesi gerekirken calisan icin daha kotuye gidiyor.bos gun tanimi bile yok.tek bos gun ne demek.emniyet limitiymis limit basli basina emniyetsiz zaten.Sonra limit ici.
  • Şu meslek yasamızda artık çıksın , bu kadar popüler bir mesleğin hala yasalar ile korunmaması , çok üzücü.
  • Havayolu pilot ve kabin ekipleri için yeni ftl geldi ama kaç kişi uyguluyor? Bu da aynı olur. Kağıt üstünde kalır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Hava taksi ve genel havacılık işletmeleri uçuş ve görev süreleri talimat taslağı hazırladı.

SHGM'den yapılan duyuruda:

Uçuş emniyetinin sağlanması için uçuş ve kabin ekibi üyeleri ile işleticinin uyması zorunlu olan uçuş ve kabin ekibi üyelerine yönelik uçuş ve görev süresi sınırlamaları ile dinlenme gerekliliklerine ilişkin esas ve usulleri belirleyen Hava Taksi Ve Genel Havacılık İşletmeleri İçin Uçuş Ve Görev Süresi Sınırlamaları İle Dinlenme Gereklilikleri Talimatı (SHT – FTL_HG) taslağı hazırlanmıştır.

Taslak Talimat ile ilgili görüşlerinizi 21.08.2017 tarihi mesai bitimine kadar “Görüş Bildirme Formu”nu doldurmak suretiyle mevzuat(at)shgm.gov.tr adresine iletebilirsiniz.

TASLAK İÇİN TIKLAYINIZ...

SHGM o taslağı hazırladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Kazik ~ 7 yıl önce
Bu bizim dinlenme surelerimizi arttirip guvenli halemi getirecek ya bir yuruyun gidin.Er ucuslari icin konaklama 14 saat verilir demis.Sorarim sana ey shgm 15 saatlik sanfrancisco yap bi okadar saat farki 14 saatmi dinlenip ucucaz tekrar.Tek bos gun nedir?dinlenme sureleri bos gune dahil edilebilir nedemek? Kendi bos gunumu neden ucusun yorgunluguna feda edeyim.Kime calisiyorsunuz arkadas siz sartlari dahada kotuyo goturuyorsunuz.Burdan thy ye sesleniyorum.Cift bosun ikinci gunundeki 00.00 local de baslattiginiz uzakdogu seferleri yuzunden cift bosumuzu kullanamaz olduk.Artik vicdaninizi dinleyin insan degilmisiniz nesiniz anlamakta zorlaniorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kitabına uydurma ~ 7 yıl önce
İng ifadeler için kusuruma bakmayın. Sırasıyla; Pas uçuşlar, duty uzatma, ek ekiple duty uzatma, base hariç rest, stb görevlerin duty den sayılması, crew rest tanımı. Ve kesinlikle ekip planlamacıların eğitimle ve sınavla işe alınıp bu işten dolayı hukuki sorumluluğunun arttırılması. Uçuş planlarının değişmesi yani revizyon'a sınırlama getirilmesi. Shgm nin isimsiz ihbar hattının olması gerekmektedir. Bunlar kılıfına uydurulan emniyetsizlik doğuran ve bal tutanın işini yürüttüğü sistemin dar açıdan bakışıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ftl ~ 7 yıl önce
Taslak açılmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Y3 ~ 7 yıl önce
Taslaga ulasilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha iyiye ~ 7 yıl önce
Gitmesi gerekirken calisan icin daha kotuye gidiyor.bos gun tanimi bile yok.tek bos gun ne demek.emniyet limitiymis limit basli basina emniyetsiz zaten.Sonra limit ici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meslek ~ 7 yıl önce
Şu meslek yasamızda artık çıksın , bu kadar popüler bir mesleğin hala yasalar ile korunmaması , çok üzücü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHT FTL ~ 7 yıl önce
Havayolu pilot ve kabin ekipleri için yeni ftl geldi ama kaç kişi uyguluyor? Bu da aynı olur. Kağıt üstünde kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000