19 Haziran 2016, Pazar 17:21:40

SHGM soruyor; "Değişmesi gereken en önemli 3 madde hangisi?"

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 2090 sayılı "Türk Sivil Havacılık Kanunu"nda değişiklik yapılacağını duyurdu. Twitter adresinden de takipçilere değişmesi gereken en önemli 3 maddeyi sordu...
  • 36 ay yasası ile mağdur olan öğrenci topluluğundan sadece biriyim dilekçelerimize cevapta alamadık lütfen bizlere yardımcı olun her gencin olduğu gibi bizimde çocukluk hayalimizdi ve birçok sıkıntı ve zorluğa rağmen emek ve para harcadık ama eğitimimizin büyük kısmını tamamlamış olmamıza rağmen hakkımızın yanması söz konusu geçmişte böyle birşey yokken ve son dönemde defalarca uzatılmışlen şimdi neden kestirilip atılıyor bizlerinde hakkı yok mu gönül verdiğimiz mesleğe devam etme Hakkı'mız ve şansımız
  • SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNDE GECE VARDİYE SİSTEMİNİN KALDIRILMASI ÖZELLİKLE BAKIMLARIN GECE 00:00 İLE 06:00 ARASI YAPILMASI ÇOK RİSKLİ VE TEHLİKELİ.NEDENİNE GELİNCE GECE ÇALIŞMASI ZATEN METABOLİZMAYA TERS BELLİ SAATLERDEN SONRA VÜCUT TAMAMEN BİTAP DÜŞÜYOR REFLEKSLER ZAYIFLIYOR HATA YAPMA ORANI ARTIYOR.GECE 01:00 DEN İTİBAREN BAKIM UYGULAMALARI KALDIRILMALI VARDİYE SADECE SABAH VE ÖGLEN SONRASI OLARAK İKİLİ BİR DÜZEN OLMALI.HAVACILIKTA EMNİYETİN EN ÜST SEVİYEDE OLMASI İSTENİRKEN BUNA DİKKAT EDİLMEYİP BU DÜZENDE ISRAR EDİLMESİDE AYRICA YANLIŞ.
  • 45 yasina gelen kabin memurlarinin isten atildigini biliyor musunuz?Baska iste böyle bisey var mi??
  • Bu yabanci pilot düsmanliginiz nerden kaynaklasiyor? Bence gerekenin daha da altinda yabanci sayisi. Hatta esit bir sekilde yabanci ve lokal pilotlar calistirilmalidir. Daha da yuksek kaliteye ulasir turkiyedeki sivil havacilik!
  • Teknisyen modul sınav yetkisi Anadolu Üniversitesi tekelinde olmasın saçma sapan sorular sorulmasin.EASA 147 fırsatcilari dövizi yurtdışına çıkarmasın.
  • Silahlı Kuvvetlerden geçen pilotlara sivil uçuş okulundan mezun olan pilotlarla aynı kriterler getirilirse hem uygulanan çifte standart ortadan kaldırılır hem de askeri pilotların genç yaşta ordudan ayrılmalarının / kaçmalarının önüne gecilir. Mesela 1, 2, 3, veya 5 sınav yerine 14 sınava sıfırdan girmeliler. Askeri hava araçları ile yapılan uçuş saatlerinin kredilendirilmesi belli bir rütbenin altına uygulanmamalı. Örnek Yarbay rütbesinin altı icin askeri uçuş saatleri sayılmasa TSK oldukca rahatlar.
  • En güldüğüm: "bir sürü para verip bir sürü işsiz pilot varken bu ülkede. yabanıcı f/o yabancı kaptan çalıştırmanın anlamı nedir" demiş whynotgym. Ya arkadaşım, sen kendini geliştirememişsen, eğitimini iyi almamışsan, ne yapsın seni havayolu? Bütün havayollarımız mı Türk pilot düşmanı? Sadece Türk olduğu için eğitim seviyesi yerlerde sürünen pilotları mı alacağız işe? Yabancı pilottan fazla Türk pilot var Türk firmalarında, onlar nasıl işe alındılar?
  • Değişmesi gereken en temel ve ilk konu Asker kontrolü meselesidir. Asker neden Sivil Havacılığın üzerindedir ? Dünya'nın havacılığı gelişmiş bütün ülkelerinde olduğu gibi SİVİL OTORİTE gerekli düzenlemeleri ve yetkilendirmeleri yapmalı, askere çalışabileceği alanlar ayırmalıdır. Ancak bu alanlar ülkenin tamamı olmamalıdır. Asker gerektiği zaman savaş olursa gitsin gereken yerde gereken eylemi yapsın. Ancak Genel Kurmaydan izin almadan bilmem ne yapılamaz, uçulamaz, meydan açılamaz, bilmem ne kurulamaz... Bu nedir arkadaşlar ? Bu maddenin acilen değişmesi gerekir ki ülkede havacılık gerçekten ilerlemeye başlasın.
  • ise basvuru sarti esnetilmeli.29 ust yad kisitlamasi tamamen anlamsiz.dunyada onde gelen sirletelrde bile bugun ust yas siniri neredeyse yok bir kisminda ise 35 40larda.bizdeyse yas 30 ise issizsin
  • Gecenin 3 unde ticari yolcu ucaklari ucmasin millet portlek gozlerle hlimanina geliyor calisma sevkimiz kaciyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) 1983 tarihli 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda değişiklik yapılacağını açıkladı.

Sivil Havacılık Kanunu'nda değişiklik yapılması yönünde çalışmalara başlandığını belirten SHGM, Twitter hesabından takipçilere değişmesi gereken en önemli 3 maddeyi sordu. 

İşte SHGM'nin Twiti ve gelen cevaplar;
 

2029 SAYILI TÜRK SİVİL HAVACILIK KANUNU



©AirportHaber

SHGM soruyor; "Değişmesi gereken en önemli 3 madde hangisi?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

THK'zede 36 ay yasası Değişmeli ~ 8 yıl önce
36 ay yasası ile mağdur olan öğrenci topluluğundan sadece biriyim dilekçelerimize cevapta alamadık lütfen bizlere yardımcı olun her gencin olduğu gibi bizimde çocukluk hayalimizdi ve birçok sıkıntı ve zorluğa rağmen emek ve para harcadık ama eğitimimizin büyük kısmını tamamlamış olmamıza rağmen hakkımızın yanması söz konusu geçmişte böyle birşey yokken ve son dönemde defalarca uzatılmışlen şimdi neden kestirilip atılıyor bizlerinde hakkı yok mu gönül verdiğimiz mesleğe devam etme Hakkı'mız ve şansımız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 8 yıl önce
SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNDE GECE VARDİYE SİSTEMİNİN KALDIRILMASI ÖZELLİKLE BAKIMLARIN GECE 00:00 İLE 06:00 ARASI YAPILMASI ÇOK RİSKLİ VE TEHLİKELİ.NEDENİNE GELİNCE GECE ÇALIŞMASI ZATEN METABOLİZMAYA TERS BELLİ SAATLERDEN SONRA VÜCUT TAMAMEN BİTAP DÜŞÜYOR REFLEKSLER ZAYIFLIYOR HATA YAPMA ORANI ARTIYOR.GECE 01:00 DEN İTİBAREN BAKIM UYGULAMALARI KALDIRILMALI VARDİYE SADECE SABAH VE ÖGLEN SONRASI OLARAK İKİLİ BİR DÜZEN OLMALI.HAVACILIKTA EMNİYETİN EN ÜST SEVİYEDE OLMASI İSTENİRKEN BUNA DİKKAT EDİLMEYİP BU DÜZENDE ISRAR EDİLMESİDE AYRICA YANLIŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeren ~ 8 yıl önce
45 yasina gelen kabin memurlarinin isten atildigini biliyor musunuz?Baska iste böyle bisey var mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Yalan ~ 8 yıl önce
Siz siz olun kabin memuru olmayın bu işte 35 den sonra kimseye iş yok emeklilik hayal.
Isimsiz ~ 8 yıl önce
Bu yabanci pilot düsmanliginiz nerden kaynaklasiyor? Bence gerekenin daha da altinda yabanci sayisi. Hatta esit bir sekilde yabanci ve lokal pilotlar calistirilmalidir. Daha da yuksek kaliteye ulasir turkiyedeki sivil havacilik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Sırada yabancı pilot tuttuğuna göre yabancı doktor, avukat ve mühendis var.Sen bu kafa ile devam et bu tüm sektörlere yayıldığında çocuğun üniversite diploması ile boş boş gezer artık.
Easa teknisyencikleri ~ 8 yıl önce
Teknisyen modul sınav yetkisi Anadolu Üniversitesi tekelinde olmasın saçma sapan sorular sorulmasin.EASA 147 fırsatcilari dövizi yurtdışına çıkarmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Silahlı Kuvvetlerden geçen pilotlara sivil uçuş okulundan mezun olan pilotlarla aynı kriterler getirilirse hem uygulanan çifte standart ortadan kaldırılır hem de askeri pilotların genç yaşta ordudan ayrılmalarının / kaçmalarının önüne gecilir. Mesela 1, 2, 3, veya 5 sınav yerine 14 sınava sıfırdan girmeliler. Askeri hava araçları ile yapılan uçuş saatlerinin kredilendirilmesi belli bir rütbenin altına uygulanmamalı. Örnek Yarbay rütbesinin altı icin askeri uçuş saatleri sayılmasa TSK oldukca rahatlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cougar96 ~ 8 yıl önce
Sen kısa donla gezerken askeri pilotlar uçuyordu. Sen onların bunca sene uçurtma uçurduğunu mu düşünüyorsun. Ayrıca asıl mezuniyet branşın nedir bilmiyorum ama onlar nu semalarda zaten yıllardır uçuyorlar. En basiti sen metar taf okumayı öğrenirken onlar bulutlarla kol kolaydılar. Muhtemelen ogretmenlerinden de en az birisi asker kaynaklıdır diye tahmin ediyorum.
Elpida ~ 8 yıl önce
En güldüğüm: "bir sürü para verip bir sürü işsiz pilot varken bu ülkede. yabanıcı f/o yabancı kaptan çalıştırmanın anlamı nedir" demiş whynotgym. Ya arkadaşım, sen kendini geliştirememişsen, eğitimini iyi almamışsan, ne yapsın seni havayolu? Bütün havayollarımız mı Türk pilot düşmanı? Sadece Türk olduğu için eğitim seviyesi yerlerde sürünen pilotları mı alacağız işe? Yabancı pilottan fazla Türk pilot var Türk firmalarında, onlar nasıl işe alındılar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASKER ZULÜMÜ ~ 8 yıl önce
Değişmesi gereken en temel ve ilk konu Asker kontrolü meselesidir. Asker neden Sivil Havacılığın üzerindedir ? Dünya'nın havacılığı gelişmiş bütün ülkelerinde olduğu gibi SİVİL OTORİTE gerekli düzenlemeleri ve yetkilendirmeleri yapmalı, askere çalışabileceği alanlar ayırmalıdır. Ancak bu alanlar ülkenin tamamı olmamalıdır. Asker gerektiği zaman savaş olursa gitsin gereken yerde gereken eylemi yapsın. Ancak Genel Kurmaydan izin almadan bilmem ne yapılamaz, uçulamaz, meydan açılamaz, bilmem ne kurulamaz... Bu nedir arkadaşlar ? Bu maddenin acilen değişmesi gerekir ki ülkede havacılık gerçekten ilerlemeye başlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatos ~ 8 yıl önce
ise basvuru sarti esnetilmeli.29 ust yad kisitlamasi tamamen anlamsiz.dunyada onde gelen sirletelrde bile bugun ust yas siniri neredeyse yok bir kisminda ise 35 40larda.bizdeyse yas 30 ise issizsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
kesinlikle öyle fatoş hanım. bende aynı dertten sıkıntılıyım benim gibi bir çok insan aynı durumda. yaptığımız yorumları beğenmeyen genç nesil bizim yaşlarımıza geldiğinde herhangi bir sebepten ötürü işsiz kaldığında belki anlar. ülkemizin ik politikası acilen değiştirilmeli. 30 yaş üstü insanlar işe yaramaz mantığı geç öğrenir mantığı acilen terkedilmeli.
Bir okuyamayan ~ 8 yıl önce
Bir de okunabilir yada okununca anlaşılabilir şeyler yazsaydınız keşke.
Adil ~ 8 yıl önce
Gecenin 3 unde ticari yolcu ucaklari ucmasin millet portlek gozlerle hlimanina geliyor calisma sevkimiz kaciyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Hayaldi gerçek oldu; turizmi de sıfırladık, artık pazar günü bile 30 dk. bir uçak kalkıyor AYT'de.Böylece gece hava trafiği de kendiliğinden ortadan kalktı.Millet konuşur AKP yapar(!)
... ~ 8 yıl önce
Zihniyetinizi değiştirip yapıcı olun ve insanları sallamayıp önünü açın yeter.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000