29 Nisan 2016, Cuma 16:45:17

SHGM'den Drone kullanıcılarına tehdit iddiası

SHGM'nin bazı drone kullanıcılarının kayıtlarını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar nedeniyle iptal ettiği ileri sürüldü.
  • SHGM SONUNA KADAR HAKLI ....NEYİ TARTIŞİYORSUNUZ ANLAMADIM....
  • sghm'nin kezban tribi atması...
  • Kafa değişmeyince uygulamalar değişmiyor. Brüksel'deki bomba olayı sırasında tweet attı diye cezalandırılan THY pilotuna ceza veren zihniyet ile bunun ne farkı var? Bu ülkede RTÜK diye bir kurum var, neyi izleyip neyi izleyemeyeceğimize karar veren. Kafa aynı, sorun temelde. Olay oluyori bigi paylaşımı olmasın diye sosyal medya yavaşlatılıyor, yayın yasağı getiriliyor. Amaç kendilerinı korumak, açıklarını saklamak.
  • SHGM bu konuda haklı diyenler kesinlikle SHGM nin bu uygulaması içinde yer alan ve menfaati olan kişilerdir. Durumun tek izahı var oda bu kayıt sayfasını yapanlarların bu işi ellerine yüzlerine bulaştırmış olmalarıdır... bu hobiyi yaygınlaşmasıyla hazmedemeyen bazı kesimler.. kaskı takıp paraşüte rüzgar doldurarak dünyanın en büyük işini yapmış sayan bazı kesimler.. kaskınıza taktığınız kameralarla kendinizi çekmek yerine.. bu hobiyle gerçek anlamda ülkenin güzelliklerini çeken ve bunu dünya çapında tanıtan insanlar arasında büyük bi fark vardır.. bu hazımsızlığı bikere atın üzerinizden.. malesef ülkemiz özenti uygulamalarda sınıfta kalıyor.. yabancı ülkelerde bu sistem takır takır işlerken.. bizde iş kabadayılığa.. sosyal medyada adam fişlemeye kadar gidiyor.. kusura bakmayın ama .. bu işi düzgün yapamadığınız gibi .. bi arpa boyu yolda katedemeyeceksiniz.. o savcılık mavcılık işide hava civa :D
  • devletin tum kuurmlari sosyal meydayi vatandasi hizaya getirmek icin kullaniyor.. buna thy de dahil, basbakanlik, cumhurbaskanligi , shgm de bu gruba katilmis.. komunist ulkelere donduk
  • Ayni hassasiyeti tum devlet kurumlarindan bekliyorum. Sosyal medya denilen platform deli zirvasi ve lagim kokan agizlarin yuvasi haline gelmis.
  • "Yorucu" evet drone oyuncak değildir, elinde oyuncak tutanlar bu gün shgm de müdür. Hiçbirşeyden anladığı yok bize kurallar koyacaklar. biz ise yıllardır bu işin içindeyiz, en ince detayına kadar biliyoruz, tehlikeli olduğu için güveliğe oldukça önem verip uçuruyoruz, ama tutup kendini bilmez densizler bize kural koymaya çalışıyor. Ve facebooktan yazılan yorumlarla drone plakası uçuşu cartu curtu iptal edilebilir mi? o resmi atan şahıs bu türkiyenin en tecrübeli pilotlarından.
  • sghm doğru olanı yapmıştır diye düşünüyorum. drone e para verip etrafa zarar vermek gerekmiyor. sakin sakin uçuran kişilerin hesaplarına neden dokunulmuyor?
  • Bugün 4 kişisinini bizzat gördüm, utanmadan sıkılmadan bu şekilde tehdit edildiler. Bu kadar acizlik olamaz. Muhtemelen SHGM'DE bir büyük baş var, ve bu tür işleri tekelinde tutmak istiyor, bu yüzden işi yokuşa sürüyor. Başka bi izahati olamaz. Buram buram art niyet kokuyor. Mantıkla açıklanamayacak durumlar söz konusu. Kural koy amenna, ama kural koymak başka şey, işi kilitlemek başka şey. Kore'de miyiz Çin'de mi? Tecavüzcülere beraat verip, kravat taktı diye iyi hal indirimi yapıp, insanların ekmeğine, hobisine çökmek ne demek. Avcı drone kullan, stratejik bölgelerde sinyal karıştır, her drone u uçuş esnasında seri numarasından takip edecek sistem kur, kullanıcılara bu sisteme dahil et, sıkıntı halinde git al adamı hesabını sor, Vs Vs. TUBİTAK gibi kurumların emanet edildiği adamlara bakınca "SHGM'yi de kasaplara mı devrettiler acaba?" diye sormaktan alamıyor insan kendini.
  • Yahuu sevgili SHGM ne kimse sormazmı bu işin eğitimini alıcaksınız diye şartnamesinde sunan fakat ilgili okul un olmadıgı bir memlekette gereksiz kişilerin .... yarışına girip tehtit etmesi ne kadar etik bir davranış... Cehalet böyle birşey maalesef sivil havacılık kendi bünyesinde bu işin bilir kişiliğini yapan bilmezler yüzünden adını makamını git gide kötü bir duruma sokuyor.. Sivil havacılık 5 6 kişi bu hobiye gönül vermiş 15000 kişi...

SHGM'nin bazı drone kullanıcılarının kayıtlarını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar nedeniyle iptal ettiği ileri sürüldü.

Drone kullanımının kayıt altına alınmasının yanı sıra bazı hususları talimatname yayımlayarak belirleyen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) bazı drone kullanıcılarının kaydını iptal ettiği ve dava açmakla tehdit ettiği iddia edildi.

İddiaya göre; SHGM ayrıca, kullanıcılara gönderdiği e-postada paylaşımların devam etmesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacağını da ekledi.

İşte SHGM tarafından gönderildiği iddia edilen e-posta:



 

SHGM'den Drone kullanıcılarına tehdit iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Ali ~ 8 yıl önce
SHGM SONUNA KADAR HAKLI ....NEYİ TARTIŞİYORSUNUZ ANLAMADIM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 8 yıl önce
Her kimsen "zorbalığı" haklı bulan kafanı bir yargıla istersen !
l0l ~ 8 yıl önce
sghm'nin kezban tribi atması...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zorbalık. ~ 8 yıl önce
Kafa değişmeyince uygulamalar değişmiyor. Brüksel'deki bomba olayı sırasında tweet attı diye cezalandırılan THY pilotuna ceza veren zihniyet ile bunun ne farkı var? Bu ülkede RTÜK diye bir kurum var, neyi izleyip neyi izleyemeyeceğimize karar veren. Kafa aynı, sorun temelde. Olay oluyori bigi paylaşımı olmasın diye sosyal medya yavaşlatılıyor, yayın yasağı getiriliyor. Amaç kendilerinı korumak, açıklarını saklamak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hı..hı..sen çok biliyon ya.. ~ 8 yıl önce
SHGM bu konuda haklı diyenler kesinlikle SHGM nin bu uygulaması içinde yer alan ve menfaati olan kişilerdir. Durumun tek izahı var oda bu kayıt sayfasını yapanlarların bu işi ellerine yüzlerine bulaştırmış olmalarıdır... bu hobiyi yaygınlaşmasıyla hazmedemeyen bazı kesimler.. kaskı takıp paraşüte rüzgar doldurarak dünyanın en büyük işini yapmış sayan bazı kesimler.. kaskınıza taktığınız kameralarla kendinizi çekmek yerine.. bu hobiyle gerçek anlamda ülkenin güzelliklerini çeken ve bunu dünya çapında tanıtan insanlar arasında büyük bi fark vardır.. bu hazımsızlığı bikere atın üzerinizden.. malesef ülkemiz özenti uygulamalarda sınıfta kalıyor.. yabancı ülkelerde bu sistem takır takır işlerken.. bizde iş kabadayılığa.. sosyal medyada adam fişlemeye kadar gidiyor.. kusura bakmayın ama .. bu işi düzgün yapamadığınız gibi .. bi arpa boyu yolda katedemeyeceksiniz.. o savcılık mavcılık işide hava civa :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
devletin tum kuurmlari sosyal meydayi vatandasi hizaya getirmek icin kullaniyor.. buna thy de dahil, basbakanlik, cumhurbaskanligi , shgm de bu gruba katilmis.. komunist ulkelere donduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 8 yıl önce
Ayni hassasiyeti tum devlet kurumlarindan bekliyorum. Sosyal medya denilen platform deli zirvasi ve lagim kokan agizlarin yuvasi haline gelmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 8 yıl önce
Yaziyi toynaginizla mi okudunuz? Devletin bir kurumu, sosyal medyada kendisine karsi baslatilan imza kampanyasi sebebiyle kisinin iha kaydini siliyor ve uzerine savciliga vermekle tehdit ediyor. Önce okuyun da sonra cevap verirsiniz.
Ali ~ 8 yıl önce
Aynen.......
Ali ~ 8 yıl önce
BURDA OKADAR SAÇMA SAPAM YORUMLAR YAPILMIŞ...YAŞ ORTALAMASİ KAÇ ACEBA.......
Seker ~ 8 yıl önce
"Yorucu" evet drone oyuncak değildir, elinde oyuncak tutanlar bu gün shgm de müdür. Hiçbirşeyden anladığı yok bize kurallar koyacaklar. biz ise yıllardır bu işin içindeyiz, en ince detayına kadar biliyoruz, tehlikeli olduğu için güveliğe oldukça önem verip uçuruyoruz, ama tutup kendini bilmez densizler bize kural koymaya çalışıyor. Ve facebooktan yazılan yorumlarla drone plakası uçuşu cartu curtu iptal edilebilir mi? o resmi atan şahıs bu türkiyenin en tecrübeli pilotlarından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
sghm doğru olanı yapmıştır diye düşünüyorum. drone e para verip etrafa zarar vermek gerekmiyor. sakin sakin uçuran kişilerin hesaplarına neden dokunulmuyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 8 yıl önce
Parayla ne ilgisi var? Yaziyi bastan sona tekrar okuyun. Bir kurum, vatandasi hele ki yazili, elektronik ortamda uyelik cikarttim, savciliga sa veririm seklinde itham edemez.
Nuri Demirağ ~ 8 yıl önce
80 yil oncesiyle suan ki zihniyet hic degismemis. Hala yasakci zihniyet ve tepeden inme yonetim ile koskoca ulkenin havacilik otoritesinin ustugu hale bakin
Ahmet ~ 8 yıl önce
Bugün 4 kişisinini bizzat gördüm, utanmadan sıkılmadan bu şekilde tehdit edildiler. Bu kadar acizlik olamaz. Muhtemelen SHGM'DE bir büyük baş var, ve bu tür işleri tekelinde tutmak istiyor, bu yüzden işi yokuşa sürüyor. Başka bi izahati olamaz. Buram buram art niyet kokuyor. Mantıkla açıklanamayacak durumlar söz konusu. Kural koy amenna, ama kural koymak başka şey, işi kilitlemek başka şey. Kore'de miyiz Çin'de mi? Tecavüzcülere beraat verip, kravat taktı diye iyi hal indirimi yapıp, insanların ekmeğine, hobisine çökmek ne demek. Avcı drone kullan, stratejik bölgelerde sinyal karıştır, her drone u uçuş esnasında seri numarasından takip edecek sistem kur, kullanıcılara bu sisteme dahil et, sıkıntı halinde git al adamı hesabını sor, Vs Vs. TUBİTAK gibi kurumların emanet edildiği adamlara bakınca "SHGM'yi de kasaplara mı devrettiler acaba?" diye sormaktan alamıyor insan kendini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 8 yıl önce
İRANI UNUTTUN.....NE SAÇMALIYORSUN BE KARDEŞİM ...MANTIK DENEN BİRŞEY VAR ...YAZDIKLARİNI OKUYORMUSUN?
Tandır ekmek arası soğan.. ~ 8 yıl önce
Yahuu sevgili SHGM ne kimse sormazmı bu işin eğitimini alıcaksınız diye şartnamesinde sunan fakat ilgili okul un olmadıgı bir memlekette gereksiz kişilerin .... yarışına girip tehtit etmesi ne kadar etik bir davranış... Cehalet böyle birşey maalesef sivil havacılık kendi bünyesinde bu işin bilir kişiliğini yapan bilmezler yüzünden adını makamını git gide kötü bir duruma sokuyor.. Sivil havacılık 5 6 kişi bu hobiye gönül vermiş 15000 kişi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000