14 Temmuz 2017, Cuma 15:04:18

SHGM’nin AB Eşleştirme Projesi Kapanış Konferansı gerçekleştirildi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün İdari ve Kurumsal Yapısının Güçlendirilmesi" ile ilgili eşleştirme projesinin Kapanış Konferansı, önceki gün Ankara’da düzenlendi.
  • shgm nin hiç birşeyi denetlediği yok. heleki helikoptercileri salmış çayıra. ambulannscılara diyorki işyerinde oturduğun sürenin yarısını dinlenme sayar günlük 10 saatlik kanuni limitine eklerim .gerekirse 15-16 saat çalışabilirsin. evde uyuduğum sürenin yarısını da ekle duty time a hiç eve gitmeyek gardaş. ekmek elden su şirketten evdekileride getireyim hepberaber yaşayıp gidek.güya24.md ye dayanmış. daha 24.md.yi okuyup anlamaktan aciz. sanki doğal afet var yada devam eden bir rescue. kimi kime şikayet edecen kör tuttuğunu.
  • Genel müdür Pilot olmalı. Yönetimde teknik ve kabinde görev almış insanlar olmalı. Muhasebeci den müdür olursa çalışanlar amele patronlar dahada zenginleşir
  • Ftl i düzenleyin. Planlama sürekli kaptan kararı ile duty uzatıyor, kabinde uygun yer olmamasına karşın dinlenme olarak planlıyor. Birşey olursa shgm denetlemiyorki zaten, özel izin aldık.. vs diyor. Shgm işini yap. Bu bir şikayettir..
  • Shgm ye daha genel müdür atayamadınız. 1 kişi mi yok bir sene oldu.

AB desteğiyle Fransa-Romanya Konsorsiyumu ile 2014 yılında başlatılan SHGM’nin idari ve kurumsal yapısının güçlendirilmesi ve AB mevzuatlarına uyumun hedeflendiği eşleştirme projesi, iki yıllık sürenin ardından kapanış konferansı ile sona erdi.

Projenin sonuçlarını değerlendirmek üzere düzenlenen konferansa, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, Türkiye Cumhuriyeti AB Büyükelçisi Christian Berger, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries ile Romanya Büyükelçisi Gabriel Sopanda’nın yanısıra sivil havacılık sektöründen de çok sayıda temsilci katıldı.

Konferansta; Türk sivil havacılık mevzuatının AB müktesebatına uyumu ve Türkiye havacılık sektöründeki emniyet seviyesinin, çevre korumasının, hava seyrüsefer hizmetlerinin, güvenliğin ve piyasa erişiminin artırılmasına yönelik projenin temel hedef ve getirileri değerlendirildi. Aynı zamanda AB uzmanlarının tavsiyeleri ile sonuçların sürdürülebilirliğini sağlamak üzere kurumlar arasında geleceğe yönelik işbirliği mekanizmaları ele alındı.

Proje kapsamında, “SHGM Kurumsal Gelişimi”, “Hava Seyrüsefer Hizmetleri”, “Denetimlerde Bulguların Azalması”, “EASA Mevzuatları ve Havacılık Güvenliği”, “Emisyon Ticaret Sistemi ve Çevre Birimin Oluşturulması” olmak üzere toplamda 6 başlık altında çalışmaların eş zamanlı yürütüldü. Ayrıca insan kaynakları konusunda  iş tanımlarının belirlenmesi ve eğitim  programlarının hazırlanmasına yönelik faaliyetlerin de düzenlediği projenin iki yıllık uygulama süreci boyunca 51 uzman görevi ve 14 sektörel ziyaret gerçekleştirildi. 

Eşleştirme projeleri, mutabık kalınarak lehtar ülkelerin kamu mercileri ve Üye Ülkeler arasında paylaşılan politika amaçları etrafında şekillendirilmektedir. Bu projeler kapsamında, kesin sonuçlara ulaşmak üzere Üye Ülkelerden gelen uzmanlar tarafından uygulanan çok çeşitli faaliyetler yer almaktadır.  İki adet Proje Lideri (bir tanesi projeyi yöneten Üye Ülke adına, diğeri ise faydalanıcı kurum adına olmak üzere) ve Yerleşik Eşleştirme Danışmanı (RTA), Eşleştirme Projelerinin belkemiğini teşkil etmektedir. RTA tarafından koordine edilen proje, en az 12 ay boyunca geçici olarak faydalanıcı kurumun yönetimine verilmektedir. Eşleştirme projelerinin iş planı kapsamında genellikle uzman görevleri, eğitim faaliyetleri ve farkındalığı arttırmaya yönelik ziyaretler öngörülmektedir. 2.5 Milyon Euro maliyetli “SHGM’nin İdari ve Kurumsal Yapısının Güçlendirilmesi" Projesi’nde  18 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilen ihaleyi Fransa ve Romanya Sivil Havacılık Genel Müdürlüklerinden oluşan Konsorsiyumu kazandı.  İki aşama halinde Nisan 2014-Mart 2015 ve Mart 2016-Temmuz 2017 dönemlerinde uygulanan proje kapsamında, İdari ve Kurumsal yapıyı güçlendirecek çalışmalar ve yasal düzenlemeler hayata geçirildi.



SHGM’nin AB Eşleştirme Projesi Kapanış Konferansı gerçekleştirildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

bu ne yaa ~ 7 yıl önce
shgm nin hiç birşeyi denetlediği yok. heleki helikoptercileri salmış çayıra. ambulannscılara diyorki işyerinde oturduğun sürenin yarısını dinlenme sayar günlük 10 saatlik kanuni limitine eklerim .gerekirse 15-16 saat çalışabilirsin. evde uyuduğum sürenin yarısını da ekle duty time a hiç eve gitmeyek gardaş. ekmek elden su şirketten evdekileride getireyim hepberaber yaşayıp gidek.güya24.md ye dayanmış. daha 24.md.yi okuyup anlamaktan aciz. sanki doğal afet var yada devam eden bir rescue. kimi kime şikayet edecen kör tuttuğunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel müdür ~ 7 yıl önce
Genel müdür Pilot olmalı. Yönetimde teknik ve kabinde görev almış insanlar olmalı. Muhasebeci den müdür olursa çalışanlar amele patronlar dahada zenginleşir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sallama ~ 7 yıl önce
Sanırım sallama yorum yapıyorsunuz. Azcık araştırın. Genel Müdür Bahri Kesici zaten pilot. Sivil uçuşlar da yapmış olan F16 üretimine de destek olmuş jet pilotu. Hava müh. teğ. daha ne olsun ?
FTL ~ 7 yıl önce
Ftl i düzenleyin. Planlama sürekli kaptan kararı ile duty uzatıyor, kabinde uygun yer olmamasına karşın dinlenme olarak planlıyor. Birşey olursa shgm denetlemiyorki zaten, özel izin aldık.. vs diyor. Shgm işini yap. Bu bir şikayettir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ordan ~ 7 yıl önce
Shgm ye daha genel müdür atayamadınız. 1 kişi mi yok bir sene oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000