05 Ağustos 2016, Cuma 13:33:43

Ve o yasak kalktı; SHGM resmen açıkladı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alınan kararla belirli bölgelerde yasaklanan VFR uçuşları ile ilgili yasağın kalktığı SHGM tarafından duyuruldu.
  • Uçucam uçucam dedim sana Ba-na cık yapma, yapma
  • Kör bir istemiş bir göz Allah vermiş iki göz ne diyelim bahane lazımdı oldu bazılarına :) keşke SHGM 36 ay konusunda da mağdur olan öğrencilere yardımcı olsa ve çekilen bu çilenin güzel bir sonuca bağlandığını anlasak hep beraber sadece geçmişte tanınan toleransı bizlerinde hakkı olduğu şekilde kazanılmış hak olarak desteklenmesini istiyoruz o kadar lütfen birileri sesimizi duysun duyursun bu ülke de normal vatandaşlarında hakkı olmalı illa dayısı amcası olanlar hak kazanmamalı birileri duysun sesimizi lütfen
  • Cok zor duruma dustuk planlarimiz alt ust oldu basvurularimizi yaptigimiz firmalar evrak beklerken biz kalan 3-5 gunluk ucuslarimizi yapamiyoruz. Umarim bir an once acilir bu zor durumdan kurtuluruz..
  • NotamTR de halen daha kapalı ?
  • yine yanlış veya eksik bilgi var. eğitim ve diğer vfr uçuşlar için valilik/mülki idare amirlikleri müsaadeleri ön koşul olarak devam ediyor. lütfen her bir il için yayınlanmış notam ları takip edin,hataya düşmeyin!!
  • Artik ulkemiz gelisiyor vfr ucuslar tümden yasaklanmali medeniyetin geregi olarak tum ucuslar ifr yapilmalidir
  • Notamlar hala oldugu gibi duruyor??? Neden detaylı acıklama yapılmamış ki?
  • Seyrusefer var mı yok mu simdi? Ucuslar tamamen mi acildi yoksa, belirtildiği gibi meydan turu vs. Gibi kısıtlamalı sekilde mi? Bilgilendiriniz lütfen.

FETÖ mensuplarının 15 Temmuz günü gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi sonrası yayımlanan ve Türkiye genelini kapsayan NOTAM ile VFR (görerek) uçuşlara yasak getirilmişti.

NOTAM yayımlandıktan sonraki gün İstanbul ve Ankara olarak güncellenmişti. Uçuş okullarının eğitimlerinde aksamalara yol açan yasağın kaldırıldığını geçtiğimiz gün okuyucularımıza "Ve uçuş yasağı kaldırıldı" başlıklı haberimizle duyurmuştuk.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamada VFR yasağının kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada "Eğitim amaçlı VFR uçuşlarına güvenlik sebebi ile konulan sınırlama kaldırılmıştır" dendi.

İşte SHGM'dnin açıklaması;

Ve o yasak kalktı; SHGM resmen açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Cık yapma ~ 8 yıl önce
Uçucam uçucam dedim sana Ba-na cık yapma, yapma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK zede ~ 8 yıl önce
Kör bir istemiş bir göz Allah vermiş iki göz ne diyelim bahane lazımdı oldu bazılarına :) keşke SHGM 36 ay konusunda da mağdur olan öğrencilere yardımcı olsa ve çekilen bu çilenin güzel bir sonuca bağlandığını anlasak hep beraber sadece geçmişte tanınan toleransı bizlerinde hakkı olduğu şekilde kazanılmış hak olarak desteklenmesini istiyoruz o kadar lütfen birileri sesimizi duysun duyursun bu ülke de normal vatandaşlarında hakkı olmalı illa dayısı amcası olanlar hak kazanmamalı birileri duysun sesimizi lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Cok zor duruma dustuk planlarimiz alt ust oldu basvurularimizi yaptigimiz firmalar evrak beklerken biz kalan 3-5 gunluk ucuslarimizi yapamiyoruz. Umarim bir an once acilir bu zor durumdan kurtuluruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
strrongpilot ~ 8 yıl önce
NotamTR de halen daha kapalı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eğitim ~ 8 yıl önce
eğitim uçuşları diyor, tma halen kapalı. açsalar da uçuşlarımızı bakımlarımızı bir an önca yapsak.
atc ~ 8 yıl önce
yine yanlış veya eksik bilgi var. eğitim ve diğer vfr uçuşlar için valilik/mülki idare amirlikleri müsaadeleri ön koşul olarak devam ediyor. lütfen her bir il için yayınlanmış notam ları takip edin,hataya düşmeyin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vfr uçuş nedir? ~ 8 yıl önce
Artik ulkemiz gelisiyor vfr ucuslar tümden yasaklanmali medeniyetin geregi olarak tum ucuslar ifr yapilmalidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyin özürlü ~ 8 yıl önce
Türkiye'de genel havacılığı mı öldüreceksin.kafan feto mu.kafan basmıyorsa salako yorum yapma.
? ~ 8 yıl önce
Medeniyetle vfr ucusun ne alakasi var.
Kafası basmaz seni ~ 8 yıl önce
Sen vfr ne onu bilmiyorsun atıyorsun genel havacılık abd de bizden fazla avrupada iç hatkarda kullanılıyor kafan basmıyor kes sesini
Trol ~ 8 yıl önce
Adam ne trollemiş ya helal :)
Troll ~ 8 yıl önce
Adam trollemiş beyler hemen düşmeyin ağa. Kendince espri yapmış, ben güldüm mesela :)
Darbeli matkap ~ 8 yıl önce
Vfr dedigin tek disi kalmis cessna
Mayk ~ 8 yıl önce
Notamlar hala oldugu gibi duruyor??? Neden detaylı acıklama yapılmamış ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ogr ~ 8 yıl önce
Seyrusefer var mı yok mu simdi? Ucuslar tamamen mi acildi yoksa, belirtildiği gibi meydan turu vs. Gibi kısıtlamalı sekilde mi? Bilgilendiriniz lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Strongpilot ~ 8 yıl önce
Meydan turu ve çalışma sahası açık bildiğim kadarıyla S/S kapalı duruyo Notama bakılırsa
Ogr ~ 8 yıl önce
O nedenle sordum. Yasak kalktı deniliyor, kapsamı nedir, ne değildir belirtilmiyor. Notam mı güncellenecek yoksa halihazırdaki notama mı uygun hareket edilecek ilerleyen günlerde? Soru işareti hepsi.. teşekkürler yine de.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000