02 Mayıs 2016, Pazartesi 18:03:32

ARFF ekipleri SunExpress uçağını böyle kurtardı

Antalya Havalimanı'nda dün meydana gelen kaza sonrası Boeing B737-800 tipi uçak, ARFF ekipleri tarafından kurtarıldı.
  • ARFF düşmanları yine çıkmış piyasaya. İnsan olan tebrik ediyor, elinize sağlık diyor görüldüğü gibi. Zihniyetinizi anlayamıyorum gerçekten, ne istiyorsunuz ya da ne bekliyorsunuz? "Her gün havalimanlarında uçak kaza-kırım olayları meydana gelsin, uçaklarımız düşsün, yolcu ve mürettebat zarar görsünde Arff olaya gitsin sürekli." Bu mu istediğiniz? Biraz mantıklı düşünmeyi ve konuşmayı tavsiye ediyorum size. Allah polisimize, askerimize, arff ve itfaiye birimlerimize, sağlık personellerimize ve tüm afet ve acil durum teşkilatlarımıza iş çıkartmasında hepsi mesailerini olaysız kazasız belasız geçirsin inşaAllah.
  • malesef benzer durumlar için hazırlıksızız, havalimanı yetkili otoriteleri ve SHGM bu konunun üzerine gitmeli, havacılık ne kadar büyüyorsa, risk ve kaza olaslığıda büyüyor, bu konuda daha profosyonel ve daha hızlı müdahale edebilecek kalifiye personele acil ihtiyaç var, benzer kazalar için daha hızlı ve daha etkin müdahaleler yapılmalı ve hazırlıklı olunmalı. Tekrar büyük geçmiş olsun ve allah hepimizi korusun, önlem almak ve her konuda hazır olmamız lazım, şahsi kanaatimce geç kalınmış bir operasyon. Saygılar.
  • Remove the Wheel (Figure 401) SUBTASK 32-45-21-214-002 WARNING: MAKE SURE THAT THE GROUND LOCKS ARE INSTALLED IN ALL OF THE LANDING GEAR. WITHOUT THE GROUND LOCKS, THE LANDING GEAR CAN RETRACT. THIS CAN CAUSE INJURIES TO PERSONNEL, AND DAMAGE TO EQUIPMENT.
  • Arff hak ettigi değeri almalidir artik . bu olay kosava da yasanan olay nepal de yasanan olay bunlar sadece bilinen gundeme gelen gerkes arff yi eleştiriyor artik birakin eski kafali olmayi taktir edin tebrik edin ...
  • Bir ise yaramislar etfayeciler
  • Gereksiz sataşmaları anlayamıyorum. itfaiye çalışsın diye yangın çıkartmaya gerek yok. Eksik olmasınlar gerekli desteği uzmanca, eksiksiz ve hızlı verdiler. Bütün ekibe çok teşekkürler.
  • TC-SNP'nin bu kazadan sonra Anadolujet filosuna itelenmesine tüm Ankaralı'lar olarak karşı çıkalım...
  • arff ekibi son derece organize ve sakindi. hem techizat hem de çalışmalar çok başarılıydı. iyiye iyi demeyi de bilelim. tebrikler
  • arff euro control pirimi istiyor :))))
  • Bu uçak artık ne kadar güvenli bir bilen varmı acaba?

Sunexpress Havayolları'nın dün Antalya'dan Almanya'nın Paderborn kentine gitmek üzere hazırlanan uçağının ön dikmesi çökmüştü.

TC-SNP kuyruk numaralı uçak, ön dikme lastiğinin değişimi sırasında,ü krikodaki milin kırılmasıyla çökmüş ve uçağın altındaki teknisyen olaydan şans eseri yara almadan kurtulmuştu.

Antalya Havlimanı'ndaki ARFF ekipleri uçağı kurtarma çalışmalarına başladı. Yerel saat ile 17.00 sularında başlayan çalışmalara 25 ARFF memuru katıldı. Yaklaşık 6 buçuk saat süren kurtarma operasonu akşam 23.30 sularında sorunsuz bir şekilde bitirildi.

Dün yaşanan olay sonra ARFF ekiplerinin müdahalesi ile uçağın son durumu şöyle;

ARFF ekipleri SunExpress uçağını böyle kurtardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

ARFF PERSONELİ ~ 8 yıl önce
ARFF düşmanları yine çıkmış piyasaya. İnsan olan tebrik ediyor, elinize sağlık diyor görüldüğü gibi. Zihniyetinizi anlayamıyorum gerçekten, ne istiyorsunuz ya da ne bekliyorsunuz? "Her gün havalimanlarında uçak kaza-kırım olayları meydana gelsin, uçaklarımız düşsün, yolcu ve mürettebat zarar görsünde Arff olaya gitsin sürekli." Bu mu istediğiniz? Biraz mantıklı düşünmeyi ve konuşmayı tavsiye ediyorum size. Allah polisimize, askerimize, arff ve itfaiye birimlerimize, sağlık personellerimize ve tüm afet ve acil durum teşkilatlarımıza iş çıkartmasında hepsi mesailerini olaysız kazasız belasız geçirsin inşaAllah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acil durum ~ 8 yıl önce
malesef benzer durumlar için hazırlıksızız, havalimanı yetkili otoriteleri ve SHGM bu konunun üzerine gitmeli, havacılık ne kadar büyüyorsa, risk ve kaza olaslığıda büyüyor, bu konuda daha profosyonel ve daha hızlı müdahale edebilecek kalifiye personele acil ihtiyaç var, benzer kazalar için daha hızlı ve daha etkin müdahaleler yapılmalı ve hazırlıklı olunmalı. Tekrar büyük geçmiş olsun ve allah hepimizi korusun, önlem almak ve her konuda hazır olmamız lazım, şahsi kanaatimce geç kalınmış bir operasyon. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emergency ~ 8 yıl önce
Neye göre ve neden böyle bir yorum yaptığınızı anlayamadım ama şunu belirtmek istedim. Bu olay için Antalya ARFF her konuda hazırdı, Teçhizatları yeterli, profesyonel ve kalifiye personeli vardı. Hızlı müdahale demişsiniz ortada bir yangın yok, dolayısıyla zamanla yarışılmıyor. Ayrıca bu kaldırma işleminden önce ilgili otoritelerden izin alınması, gerekli formların doldurulması ve olayın-kazanın incelenmesinin bitmesi ve uçağın yakıt, kargo vs. boşaltılması gerekir. Tüm bu işlemlerden kurtarma planı yapılır, uçak işleticisininde onayı ile işleme başlanır. Dolmuş kaldırmıyorsunuz yani ok. Ayrıca bu operasyon örnek olabilecek şekilde başarılı ve sorunsuz olmuştur. Sun Express Havayollarının en üst yetkilileri ARFF'yi tebrik etmişlerdir. Saygılar
teşekkürler ~ 8 yıl önce
prosedürler hakkında ki açıklamanız için teşekkür ederim, yorumum için de özür dilerim, çok bilgi sahibi olmadan yorum yapmışım. Saygılı ve açıklayıcı cevabınız için tekrar teşekkür ederim, saygılar.
AMM ~ 8 yıl önce
Remove the Wheel (Figure 401) SUBTASK 32-45-21-214-002 WARNING: MAKE SURE THAT THE GROUND LOCKS ARE INSTALLED IN ALL OF THE LANDING GEAR. WITHOUT THE GROUND LOCKS, THE LANDING GEAR CAN RETRACT. THIS CAN CAUSE INJURIES TO PERSONNEL, AND DAMAGE TO EQUIPMENT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XX ~ 8 yıl önce
MAY_DAY _MAY_DAY_
0928 ~ 8 yıl önce
Arff hak ettigi değeri almalidir artik . bu olay kosava da yasanan olay nepal de yasanan olay bunlar sadece bilinen gundeme gelen gerkes arff yi eleştiriyor artik birakin eski kafali olmayi taktir edin tebrik edin ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc izmir ~ 8 yıl önce
Bir ise yaramislar etfayeciler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff ~ 8 yıl önce
senin hiçbir işe yaramadığın yaptığın yorumdan belli.
teşekkür ~ 8 yıl önce
Gereksiz sataşmaları anlayamıyorum. itfaiye çalışsın diye yangın çıkartmaya gerek yok. Eksik olmasınlar gerekli desteği uzmanca, eksiksiz ve hızlı verdiler. Bütün ekibe çok teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolujet ~ 8 yıl önce
TC-SNP'nin bu kazadan sonra Anadolujet filosuna itelenmesine tüm Ankaralı'lar olarak karşı çıkalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 8 yıl önce
Sizin gibi fesat zihniyetler olamasa Dünya çok güzel bir yer..
ayt ~ 8 yıl önce
arff ekibi son derece organize ve sakindi. hem techizat hem de çalışmalar çok başarılıydı. iyiye iyi demeyi de bilelim. tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ooooo ~ 8 yıl önce
arff euro control pirimi istiyor :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
✈️ ~ 8 yıl önce
Bu uçak artık ne kadar güvenli bir bilen varmı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güven ? ~ 8 yıl önce
Hasar tespiti yapılıp onarılana kadar güvensiz olacağı ve uçamayacağı kesin ancak onarılıp sefere verildikten sonra herhangi bir uçaktan farkı kalmayacak.
Güvenli ~ 8 yıl önce
Merak etmeyin...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000