21 Şubat 2017, Salı 10:27:01

Sunexpress 2017'den umutlu

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Türk turizminin önemli bir ortağı olduğunu, olaylı ve zor geçen 2016 sonuçlarıyla bir kez daha gösterdi.
  • Ne bonusu ya. doymadınız paraya. bir de şükür edin halınıze.sizin yaptıklarınızı yarı fiyatına yapacak yüzlerce mezun genç var.
  • 100 milyon dolarlık uçağı, şirketin tüm prestijini, 180 kişinin hayatını parası olan fo adaylarına teslim ediyorsunuz. Parası olmayan daha kaliteli adaylar başvuramıyor bile. Bu Sunexpress emniyet kalitesine yakışmıyor. Maaştan kesme seçeneği sunulsa bari. Tip parası soygununu sunexpress getirdi bu ülkeye. Emniyet bunun neresinde?
  • Kaç tane tarifeli kendi adına yurtdışından sefer yapacaksan yap ama sizi iç hat uçarken ve Anadolujet uçaklarında görmek istemiyoruz. Bu ülkenin en büyük sorunu liyakatsiz insanların iş başında olmasıdır. Thy deki bu durumun ve Thy sayesinde Shgm uzerinde kurulan baskının ekmeğini yiyorsunuz. Sxd hangi iç hat uçuşu yapiyor ve yillardir ne kadar kar etmiş ve Thy burdan para kazanmış. Cevap hiç. Sizin de en kısa sürede HİÇ olmanız dileğiyle.
  • AJET giderse SunExpress in omzundan yük kalkar. TK nın arkasını toparlamaya çalışan bir şirket olarak Türkiye ve Almanya ekonomisine katkı sağlanmaktadır SunExpress.
  • Bonus varmı acep
  • Şu bagajları hafifletseler yüklerken canımız çıkıyo 2
  • Hatay Antalya istiyoruz lütfen
  • Tk ajeti aldiktan sonra iki sezon geciremeyeceginizi herkes biliyor.
  • Sunexpress'le gurur duyuyoruz.
  • Şirket tasarruf yılı ilan ederek haksız yere bir çok çalışanı işten atarken Genel Müdür Yardımcısı kendi maaşına aylık 20.000 TL zam yapmış doğru mu ???

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Türk turizminin önemli bir ortağı olduğunu, olaylı ve zor geçen 2016 sonuçlarıyla bir kez daha gösterdi. 

Akdeniz ve Ege bölgelerine tarifeli ve direkt seferlerle en fazla turist taşıyan SunExpress, 2016’da batı Avrupa’dan gelen her beş turistten birini Türkiye’ye taşıyarak Türk turizmine önemli bir katkı sağladı. 

SunExpress’in turizm sanayide Türkiye pazar liderliğini sağlamlaştırdığını belirten SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, yaşanan krizlere rağmen istikrarlı bir şekilde uçuşlarını devam ettirerek, 2015 sonuçlarının biraz altında kaldıklarını belirtti: “2016’da yaşanan bütün olumsuzluklara ve turizmdeki zor şartlara rağmen biz istikrarlı bir şekilde uçuşlarımıza devam ettik. Önceki yıla göre 2016’de gelirlerimizde %12’lik düşüş yaşadık ve 1 milyar Euro gelir elde ettik, taşıdığımız yolcu sayısı ise geçen yıla göre yüzde 9 azalarak 7,95 milyon  oldu. 2016’da yaşananlar göz önüne alındığında, böylesine zorlu bir yılı bu şekilde atlatmak bizim açımızdan alınabilecek en iyi sonuçtur.”

2017 beklenenden iyi olacak

2016’da Antalya turizminde yüzde 30’luk bir düşüş yaşanmasına rağmen, SunExpress’in Antalya’da yalnızca yüzde 9’luk bir düşüş yaşadığını, ancak buna rağmen Antalya’da pazar payını yüzde 36’ya çıkardığını belirten Bischof, “Aktarma merkezimiz İzmir’de ise Pazar payımız yüzde 76’ya çıktı. Biz, SunExpress olarak, 2017’de bizim ana pazarımız Türkiye’ye odaklanmaya ve Almanya, Avusturya ve İsviçre’den haftada 450 tarifeli seferle turist taşımaya devam edeceğiz” dedi.

“Önceki yıllara göre Türkiye’de tatilini geçirmek isteyenlerde bir isteksizlik söz konusu. Ancak, batı Akdeniz’deki tatil bölgelerinin kapasitelerinin sonuna geldiğini görüyoruz. Bu bölgedeki fiyatlar oldukça yüksek kalıyor. Türkiye’deki kaliteyi ve fiyat seviyesini düşününce, 2017’de Türkiye’nin çok cazip bir tatil bölgesi olacağını düşünüyoruz. SunExpress Türkiye’nin güçlü bir turizm ortağı, aynı zamanda Türk iş aleminin de güçlü bir ortağı ve bu her zaman böyle kalacak. 2017’de de turizmde her şeyin daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda da kapasitemizde herhangi bir küçülmeye gitmiyoruz, tam aksine gelişen talebe anında cevap verecek şekilde pozisyon alıyoruz.”

“Biz, SunExpress olarak,2011 yılında Almanya’da kurduğumuz SunExpress Almanya ile beraber, esnek bir filo yapısına sahibiz. Türkiye’den sonra en önemli pazarlarımız arasında Mısır ve Bulgaristan var; Mısır’da yüzde 30’luk pazar payımız var, Bulgaristan’da ise yüzde 26 ile pazar lideriyiz.”

“Aileni de al, gel” kampanyasını destekliyoruz

SunExpress’in Türkiye ile Almanya arasında bir köprü olduğunu belirten Bischof, Almanya’da yaşayan 3 milyondan fazla Türk vatandaşı, Türkiye’nin 13 şehrinden Avrupa’daki, ağırlıklı olarak Almanya olmak üzere, 40 şehre karşılıklı olarak direkt tarifeli uçuşlar düzenlediklerini belirtti: “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aileni de al, gel’ kampanyasını doğal olarak destekliyoruz. Aile, dost ve tatillerinin memleketlerinde geçirmek isteyenler için Türkiye’ye bir köprü durumdayız. Tatillerini Türkiye’de geçirmeleri için de kapmayalar yapıyoruz.”

2017’de 6 yepyeni B737-800 filomuza katılacak

2014’te liste fiyatı üzerinden yaklaşık 4 milyar 750 milyon dolar değerinde 50 adet Boeing 737-800NG ve MAX uçak siparişi verdiklerini hatırlatan Bischof, “Bu siparişlerimize ek olarak, geçe yıl 10 adet 737 MAX için de opsiyonlu olarak satın alma kararı aldık. 2015’te beş adet yepyeni Boeing 737-800NG’i filomuza katılmıştı, 2016’da da 6 adet uçak daha filomuza katıldı. Bu yıl ise 6 adet Boeing 737-800NG’yi de filomuza katacağız” dedi.

Bu yıl, SunExpress’in tarihindeki en karma filoya sahip olduğunu belirten Bischof, “Bu toplam 72 uçaklık bir filoya ulaşacağız. Filomuzdaki 28 uçağımız AnadoluJet ve Eurowings wet-leas operasyonlarımız için kullanılacak. Bunlardan 22 adet B737-800’i AnadoluJet, 6 adet A330 uçağını ise Eurowings operasyonlarında kullanacak” dedi.

Müşteri memnuniyeti ön planda

Gelişen ve yaygınlaşan teknoloji ile müşteri memnuniyeti için daha fazla çözüm geliştirdiklerini belirten Bischof, “Artık hem misafirlerimize hem de iş ortaklarımız olan tur operatörleri ve seyahat acentelerimiz için yeni online rezervasyon sistemimizi ve kullanıcı dostu web sayfamızı bu bahar hayata geçiriyoruz. Bunun yanı sıra, yeni nesil uçak içi eğlence sistemimizi ilk aşamada XG uçuşlarımızda daha sonra da bütün SunExpress uçuşlarında hayata geçireceğiz. Artık yolcularımız, kendi akıllı telefonlarından, tabletlerinden ya da SunMedia sistemimizi bağlanıp, istedikleri filmi izleyebilecek, gazeteyi, dergiyi okuyabilecek, hatta uçuş esansında yiyecek-içecek siparişlerini verebilecekler” dedi. 

Sunexpress 2017'den umutlu

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

bonus ~ 7 yıl önce
Ne bonusu ya. doymadınız paraya. bir de şükür edin halınıze.sizin yaptıklarınızı yarı fiyatına yapacak yüzlerce mezun genç var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Type rating ~ 7 yıl önce
100 milyon dolarlık uçağı, şirketin tüm prestijini, 180 kişinin hayatını parası olan fo adaylarına teslim ediyorsunuz. Parası olmayan daha kaliteli adaylar başvuramıyor bile. Bu Sunexpress emniyet kalitesine yakışmıyor. Maaştan kesme seçeneği sunulsa bari. Tip parası soygununu sunexpress getirdi bu ülkeye. Emniyet bunun neresinde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan! ~ 7 yıl önce
Sana uzun uzun anlatırdım ama anlamazsın. Kısa söylüyorum yalan atıyorsun! Liakatin, hak edenin hak ettiği yere geldiği, torpilin olmadığı, eğitim çok iyi olduğu tek şirkettir sunexpress. Bu şirketin parçası olmaktan gurur duyuyorum.
Sıkıntı Yok ~ 7 yıl önce
O uçağı ve 180 kişiyi Fo ya değil Kaptana emanet ediyorlar canım,FO yardımcı pilottur, yardım eder,uyarır,dikkat çeker, karar veremez uçak içindekilerle beraber kaptana aittir istersen Kaptan yetki ve sorumluluklarını bir araştır,Bu şirketin de kaptan yapma prosedürü ve safety recordu dünyadaki en iyi örneklerden biridir.Boş konuşup kendine güldürme...
Yalan ~ 7 yıl önce
Ya gerçekten bu söylediğine sen inanıyormusun? SXD'nin başına gelen Alper SXS'in başına gelen Ahmet CFO Fatih IT directörü Daha sayayımmı? 2012 yılından 2015 yılına kadar 4 yıl üst üste Anadolu Jet wetlease anlaşması sayesinde olduğu söylenen hemde büyük ölçüde kar eden koca sunexpress 2016 da birden zarar etti. Anadolu ket wetlease'si sona erdidemi zarar etti??? Yapmayın,herşeye bir bahaneniz var.Ve ben buna sadece gülüyorum. Ama inan ki bir taraftan da bu şirkettede aynı THY'de olduğu gibi yetim hakkı olduğunu düşündüğüm için üzülüyorum. İster inan ister inanma.
Doğru söylemiş ~ 7 yıl önce
Adam liyakatten mi bahsetmiş. Uçağı sadece foya teslim ediyorlar da dememiş. Seçtikleri fo'ların kalitesi ikinci sırada birinci sırada parası olup olmadığı bu bir gerçek. Tip paran yoksa istersen Solo Türk ol nereye giriyorsun. Hemen saldırmayın her kelimesi doğru.
fsx ~ 7 yıl önce
ondan mı qatar airways sxs den giden fo lara pozitif ayrımcılık yapıp anında işe alıyor,güldürme kendine tr de torpilin işlemedigi tek şirkettir sxs....
Hangi kaptan? ~ 7 yıl önce
Hani şu saat doldurmak için sunex e gelen sahte lisanslı avrupada iş bulamayan kaptanlardan mı söz ediyorsunuz? Komik olmayın herkes memnun
type rating ~ 7 yıl önce
torpil var dedim mi? liyakat yok dedim mi? Uçağı sadece kaptan mı uçurur? Türkiye'de tip parası adı altında alınan parayı ilk kim çıkardı? Alınan hollandalı f/o ların kaçı şirkette? Biz Türküz sunexpress'te çalışmayı tabi ki de çok isterim. En profosyonel en ciddi firma sunexpress ama tip paran yoksa istersen Solo Türk ol kapısından giremezsin. Saçma sapan hakaret ve ithamlarınızdan önce ne yazıldığını iyi okuyun. TİP PARASINI İLK KİM ÇIKARDI, TİP PARAN YOKSA İŞE GİREBİLİR MİSİN, EĞER TİP PARAN YOKSA ALLAME-İ CİHAN OLASAN İŞE İŞE ALINIR MISIN? Bunu açıklayın. Peki daha kaliteli adamı sırf parası yok diye işe almayıp paralı daha vasat adamı işe almakta EMNİYET NEREDE?
Erc ~ 7 yıl önce
Kaç tane tarifeli kendi adına yurtdışından sefer yapacaksan yap ama sizi iç hat uçarken ve Anadolujet uçaklarında görmek istemiyoruz. Bu ülkenin en büyük sorunu liyakatsiz insanların iş başında olmasıdır. Thy deki bu durumun ve Thy sayesinde Shgm uzerinde kurulan baskının ekmeğini yiyorsunuz. Sxd hangi iç hat uçuşu yapiyor ve yillardir ne kadar kar etmiş ve Thy burdan para kazanmış. Cevap hiç. Sizin de en kısa sürede HİÇ olmanız dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erc ye yanıt ~ 7 yıl önce
2008 de Tk nın uçuşu varmıydı Sabiha gökçenden bütün slotlar sunexpress indi sonra Tk ne yaptı? Pegasus'un uçuşlarını alamayacağına göre sunexpress e siz buradan uçmayın bizim uçuşlarımızı sizin ekiplere yaptıralım dedi. Sonrasında önce Tk uçuşlarını aldı elimizden şimdi de sıra anadolujet e geldi. Böylelikle Tk sabihagökçene yerleşmiş oldu olan bizim xq uçuşlarına oldu. Biz çok meraklı değiliz anadolujet uçmaya ayrıca bunun böyle olmasını Tk istedi. Hepinizin sabihadan uzun uçuşlar yapamadığınız için Avrupa yakasına ikamet aldırdığınızı çok iyi biliyoruz. Çünkü sabihadan uçtuğunuzda para kazanamıyorsunuz. 35 dklık anadolujet operasyonunu kaç saatte çevirdiğinizi de iyi biliyoruz sayenizde bütün uçaklar gecikmeli kalkıyor. Ekibin ayrı yerden kaptanın ayrı yerden geliyor sonra hadi uçakta briefing yapalım kaptanın briefingi ayrı amirin briefingi ayrı. Yolcu beklesin. Taşra istasyonlardaki 30 dklık graund time ı hiç demiyorum bile. Siz F serisi fi tarihinden kalma Anadolu jet uçaklarınızla sabihadan uçmaya devam edin. Bırakın bizi de yerde yatan 330 ları ne yapacaksınız onları düşünün. Bizim arkamızda Lufthansa da var düşünüp kafa yormanıza gerek yok!
Erc nesin sen ~ 7 yıl önce
Sen ne gereksiz bos insansın her konunun altına sacma olumsuz yorum yapıyosun asıl sen bu vatana ait degilsin bas git gereksiz
abaganuş kardeşim ~ 7 yıl önce
AJET giderse SunExpress in omzundan yük kalkar. TK nın arkasını toparlamaya çalışan bir şirket olarak Türkiye ve Almanya ekonomisine katkı sağlanmaktadır SunExpress.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk nın arkasını mı topluyor ~ 7 yıl önce
Haha. Yarı maaşına pilot ve personel çalıştırıp tk nın istemediği iç hatlarda uçuyor. Bir nevi taşeron iş yapıyor.
Yarı maas mi? ~ 7 yıl önce
Euro kac oldu haberin var mı? :)
Bonus ~ 7 yıl önce
Bonus varmı acep

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Euro ~ 7 yıl önce
Euro arttıya bonusu alıyorsun zaten.
karacı ~ 7 yıl önce
Şu bagajları hafifletseler yüklerken canımız çıkıyo 2

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hty ayt ~ 7 yıl önce
Hatay Antalya istiyoruz lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayaller gercekler ~ 7 yıl önce
Tk ajeti aldiktan sonra iki sezon geciremeyeceginizi herkes biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 7 yıl önce
Guldurme beni...
İşkembe ~ 7 yıl önce
Senin işknebe bayağı geniş anlaşılan. Nasıl da atıyorsun kafanda samandan başka bir fikir yok, belli
Lala ~ 7 yıl önce
Sen dikkat et de gümbürtüye gitme tk da
Türkiyenin örnek havayolu ~ 7 yıl önce
Sunexpress'le gurur duyuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SXS ~ 7 yıl önce
Şirketimizle gurur duyuyoruz. Zevkle çalışıyoruz.
gm ~ 7 yıl önce
Şirket tasarruf yılı ilan ederek haksız yere bir çok çalışanı işten atarken Genel Müdür Yardımcısı kendi maaşına aylık 20.000 TL zam yapmış doğru mu ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değil ~ 7 yıl önce
Bir çok kişi falan işten çıkarılmadı çarptırma. Bu kötü dönemde en az işçi çıkaran şirkettir sunexpress. Sunexpress çalışanını korur.
Esikses ~ 7 yıl önce
Aynen de oyle oldu. Sunexpress in is yaparken kurallari esneten mantik kullanan calisana tahammulu yok.
XQ ~ 7 yıl önce
Tk nin aj operasyonunu almasi sunexin bitmesi demek. Aylarca arastirdilar , acikta kalacak bine yakin xq calisanlarini istihdam edemeyeceklerinden ya da tazminatlarini veremeyeceklerinden vazgectiler sunex devam edecek operasyona. Bu sene sunex icin oldukca onemli haklarinda hayirlisi olsun.
değil ~ 7 yıl önce
Maaş zammının cevabını ver !!! doğru çünkü
Gm ~ 7 yıl önce
20 bin diye az biliyosun, 50 bin yapti. Gel sen de biner biner sana da yapariz ...
Degil ~ 7 yıl önce
Maaşını 10.000 Euro'dan 15.000 Euro'ya çıkarttı
Degil ~ 7 yıl önce
Terbiyesizlik yapma

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000