10 Mart 2017, Cuma 14:22:07

SunExpress filosu bu yaz 73 uçağa yükselecek

ITB Berlin fuarına çıkarma yapan şirketlerden SunExpress, 2017’den oldukça umutlu. Genel Müdür yardımcısı Ahmet Çalışkan “şartlar zor ama umudumuz var" dedi.
  • WEB Sitesini 12 saattir güncelleyemediniz, teknolojik alt yapı sıfır. Millet neler yapıyor sizin web siteniz işlemiyor, acaba call center'ı biraz devreye sokup nakit mi girdisi düşünüldü?
  • Aaaa hollandalı pilot alın işe pu ha ha:)))
  • Almanlar kafasına gore takılıyor..Bu şirket sayesinde....
  • Ucak ici eglencede yerli cozum Thy Teknik / Havelsan secersiniz umariz. Yerli havacilik ancak boyle kalkinir.
  • Hollanda, bakanimizin ucagina inis izini vermedi, SXS kendi genclerimize cifte standart uygulayip ote yandan Hollandanin ve Almanynin kpklerini barindiran sirket degilmi? Avrupa PKK yI ve turkiyeye karsi butun dusmanlari beslesin hemde ap acik sizde bu kolere kendi insaninizdan Yuce tutun.Aslinda daglara o 20 yasindaki kanininizi deger gencleri degilde sizin gibilerini yollamak lazim. Evet biliyorum off topic yazdim varmi bir diyecegniz?
  • Tk' sağolsun. Uçaklarınızın çoğu kirada, sektör dibe çökse alacağınız para değişmiyor. Sonra da bunu bir başarı gibi göstermiyor musunuz? 2016 yılını pegasus, onur , atlas gibi geçirinde görelim. Tebrik edelim.
  • Eyyy almanya sabrimizi tasirmaa bAk sonra sunex in butun payini LH ye satar Turkiye de 5 te bir ozluk haklarina kendi milletimizi calistirarak senin kapisindan bile sokmadigin ucaklarimizi kendi ulkemizde ucurtarak parasini sana kazandiririz...
  • turkiyede mazeret uretipte ağlayan çok var kroz var ne yapacaz yandik bittik tukendik...sunexpress gibi akilli olacaksin çalişip akilini kullanacaksin.. kriz amerikada da var almanyada da var ingiltere de var fransada var ne yapak..
  • Krizi fırsata çevirmek her babayiğidin işi olamaz.Bu konuda Sunexpress akıllı adımlarla ilerliyor.
  • "heR" ve "ayaR" kelimeleyini söyleyken "y" demeyi unutmuşsun. :) yapmacık olduğu belli olmuş..

ITB Berlin fuarına çıkarma yapan şirketlerden SunExpress, 2017’den oldukça umutlu. Genel Müdür yardımcısı Ahmet Çalışkan “şartlar zor ama umudumuz var" dedi.

Fuarda AirportHaber`den Fatih Akdeniz’e konuşan SunExpress Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, kapasite daraltmayacaklarını, aksine artışa gideceklerini söyledi.

"2017’DE SON DAKİKA SATIŞLARIYLA CANLANMA OLABİLİR"

Zor gecen yıla rağmen istikrardan odun vermediklerini ifade eden Çalışkan; '2016 zor bir yıldı; bu tartışmasız bir gerçek.  Ancak 2016’da yaşanan bütün olumsuzluklara ve turizmdeki zor şartlara rağmen biz istikrarlı bir şekilde uçuşlarımıza devam ettik ve Türkiye'ye olan kapasitemizi azaltmadık. Önceki yıla göre 2016’da gelirlerimizde %12’lik düşüş yaşadık ve 1 milyar Euro gelir elde ettik, taşıdığımız yolcu sayısı ise geçen yıla göre yüzde 9 azalarak 8 milyon oldu. 2016’da yaşananlar göz önüne alındığında, böylesine zorlu bir yılı bu şekilde atlatmak bizim açımızdan alınabilecek en iyi sonuçtur. 2017'ye gelince, şartlar zor olabilir ama biz umutluyuz. Son dakika satışlarıyla canlanma olacağına inanıyoruz. Zira, İspanya gibi batı Akdeniz ülkelerinin kapasiteleri doldu hem de fiyatlar oldukça yüksek. Türkiye'de ise bunun tam tersi hem daha yüksek kalite var hem de fiyatlar daha uygun.   

"KAPASİTE DÜŞÜRMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Türkiye ile Almanya arasında tarifeli seferlerle en fazla noktaya uçan hava yolu şirketi SunExpress'tir: Türkiye’nin 13 şehrinden Avrupa’daki, ağırlıklı olarak Almanya olmak üzere, 40 şehre karşılıklı olarak direkt tarifeli uçuşlar düzenliyoruz. Türkiye bizim ana pazarımız bu çerçevede de herhangi bir kapasite düşüşü söz konusu değil. Hatta tam tersine Türkiye'ye olan kapasitemizi geçen yıla kıyasla yüzde 26 artırdık.
Bugün geldiğimiz noktada SunExpress Türk turizminin güçlü ve önemli bir ortağı haline gelmiştir. Batı Avrupa'dan gelen her beş turistten birini Türkiye'ye biz getiriyoruz. Tarifeli seferlerle Akdeniz ve Ege bölgelerine en fazla turist getiren hava yolu şirketiyiz.



BU YAZ FİLO 73 UÇAĞA ÇIKIYOR
Şu anda Avrupa’nın en genç filolarından birine sahibiz. Her yıl filomuz daha da gençleşiyor. Bildiğiniz gibi, 2014’te liste fiyatı üzerinden yaklaşık 4 milyar 750 milyon dolar değerinde 50 adet Boeing 737-800 NG ve MAX uçak siparişi verdik. Bu 50 uçağa ek olarak 2015’te 10 adet 737 MAX için de opsiyonlu olarak satın alma kararı aldık. 2015’te 5 adet, 2016’da ise 7 adet yepyeni Boeing 737-800NG’i filomuza kattık.  Bu yıl ise 6 adet Boeing 737-800NG’yi de filomuza katacağız. Bu yaz toplam 73 uçaklık bir filoya ulaşacağız.

PAZAR ARAYIŞI SÜRECEK
Yeni hat planlamaları olmadığını ancak arayışa devam edeceklerinin altını çizen Çalışkan; 'Bu yıl biz daha çok konsolide olmaya odaklanacağız. Yeni hatlarımız şu an için yok. Ama yeni pazar arayışlarımız her zaman devam ediyor. Ayrıca, SunExpress olarak biz sürekli bir değişim ve gelişim içerisindeyiz: hem iş ortaklarımıza daha iyi hizmet vermek ve onların da müşterilerinize daha iyi hizmet vermesi için, daha kolay, müşteri odaklı bir rezervasyon sistemine geçiyoruz, Önümüzdeki hafta bu değişim tamamlanmış olacak. Bunun yanı sıra şimdilik yalnızca SunExpress Almanya uçaklarında, yani XG uçuş kodu olan uçaklarımızda yeni uçak içi eğlence sistemimizi kurduk. Artık herkesten bağımsız olarak yolcularımız, kendi akıllı telefonlarını, tabletlerini kullanarak ister film izleyecek, ister gazete okuyacaklar. Bu sistemimiz inşallah yakında bütün SunExpress uçuşlarında hayata geçecek' ifadelerini kullandı.

Fatih Akdeniz / AirportHaber
 

SunExpress filosu bu yaz 73 uçağa yükselecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Koza 67 ~ 7 yıl önce
WEB Sitesini 12 saattir güncelleyemediniz, teknolojik alt yapı sıfır. Millet neler yapıyor sizin web siteniz işlemiyor, acaba call center'ı biraz devreye sokup nakit mi girdisi düşünüldü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hollandalı ~ 7 yıl önce
Aaaa hollandalı pilot alın işe pu ha ha:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alirlar daha cok alirlar ~ 7 yıl önce
Yabanci ozelliklede stella ile yapılan anlaşmadan kimler nemalanmış İki gün sonra o sarılar seni nasıl yüz üstü bırakır merak etme
Dalga ~ 7 yıl önce
Ben dalga gecmek için yazmıştım hollandalı alın diye.)))
alman ~ 7 yıl önce
Almanlar kafasına gore takılıyor..Bu şirket sayesinde....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 7 yıl önce
Ucak ici eglencede yerli cozum Thy Teknik / Havelsan secersiniz umariz. Yerli havacilik ancak boyle kalkinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Hollanda, bakanimizin ucagina inis izini vermedi, SXS kendi genclerimize cifte standart uygulayip ote yandan Hollandanin ve Almanynin kpklerini barindiran sirket degilmi? Avrupa PKK yI ve turkiyeye karsi butun dusmanlari beslesin hemde ap acik sizde bu kolere kendi insaninizdan Yuce tutun.Aslinda daglara o 20 yasindaki kanininizi deger gencleri degilde sizin gibilerini yollamak lazim. Evet biliyorum off topic yazdim varmi bir diyecegniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 7 yıl önce
Senin soluduğun oksijene yazık.
Var ~ 7 yıl önce
Kaç aydır işsizsin sen? Olmadı heralde mülakatlar...
Daha mı istikrarlı olmayın? ~ 7 yıl önce
Tk' sağolsun. Uçaklarınızın çoğu kirada, sektör dibe çökse alacağınız para değişmiyor. Sonra da bunu bir başarı gibi göstermiyor musunuz? 2016 yılını pegasus, onur , atlas gibi geçirinde görelim. Tebrik edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kum ~ 7 yıl önce
Sen kumda oyna bu işlere karışma. Çok cahilsin keşke...
Atara atar ~ 7 yıl önce
Eyyy almanya sabrimizi tasirmaa bAk sonra sunex in butun payini LH ye satar Turkiye de 5 te bir ozluk haklarina kendi milletimizi calistirarak senin kapisindan bile sokmadigin ucaklarimizi kendi ulkemizde ucurtarak parasini sana kazandiririz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üffff ~ 7 yıl önce
Durdun da bunu mu yazdın vay arkadaş
Adam dogru soyluyor ~ 7 yıl önce
Daha ne desin adam aciklamis iste Dagilin...
camarothy ~ 7 yıl önce
turkiyede mazeret uretipte ağlayan çok var kroz var ne yapacaz yandik bittik tukendik...sunexpress gibi akilli olacaksin çalişip akilini kullanacaksin.. kriz amerikada da var almanyada da var ingiltere de var fransada var ne yapak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllıca ~ 7 yıl önce
Krizi fırsata çevirmek her babayiğidin işi olamaz.Bu konuda Sunexpress akıllı adımlarla ilerliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya bir gidin ya ~ 7 yıl önce
Ya krizi nasıl fırsata çevirdiniz bir anlatsanıza. 2016 yılında zarar ederekmi?Perdonele bonus ödenmemesinin sebebi nedir şirket kar ettiyse????
heR ve ayaR ~ 7 yıl önce
"heR" ve "ayaR" kelimeleyini söyleyken "y" demeyi unutmuşsun. :) yapmacık olduğu belli olmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000