01 Mayıs 2016, Pazar 16:34:55

Sunexpress uçağının ön dikmesi çöktü!

Antalya Havalimanı'nda Sunexpress'e ait bir yolcu uçağının ön dikmesi çöktü.
  • Çoğunuzun ne kadar boş zamanı ve en çokta boş beyni varmış şaşırdım doğrusu.Yok olayı bilenlermiş yok müdüre sallayanlarmış... Aferin o zaman size en büyüksünüz genşşşşler ;) Neyse umarım başınıza böyle bi durum gelmez, ki gelirse eminim kıçınızın üstüne oturur bida kalkamazsınız, e ne de olsa oturdugumuz yerden konuşmak kolay değil mi? Tartışmak için yazmadım bunları, beyninize oksijen gittiğinde haber verirsiniz o zaman dikkate alırım sizi..!
  • İnsanlık onuru ve havacılık kültürünü azda olsa almış olmanın gerekliliğini yerine getirerek geçmiş olsun dileklerini ileten, mesaj yada telefon ile ulaşarak yanımızda olduklarını hissettiren sektörümüz içinden her meslek gurubundan ve sektör dışından insanlarımıza çok teşekkür ederiz.
  • Olayı bilen biri olarak, iniş takımı pini sıkışmış ve sökülememiş. Uçağın seferi de var, bu sırada aşağıda bir yardımcı ve teknisyen var. Teknisyen demiş ki bu pini çıkarmak için ben bir hidrolik vereyim. Sonra yukarı çıkıyor. Çıktıktan sonra hidroliği veriyor bu sırada aşağıdaki arkadaş pini yerinden alıyor, yukarıdaki arkadaş da iniş takımını toplama kolunu up pozisyonuna alıyor, burun iniş takımı toplanıyor. Olay bu, human factor deyin, insan faktörü deyin, iletişimsizlik ve zaman baskısı büyük ihtimalle
  • uçurduğunuz uçak uzay mekiği. teknisyenleriniz de astıranot. hani sizde bir tabir var. sunexpress kültürüyle yetişmiş. sunexpress kültürüyle yetişmiş diye.işde burdan o sunexpress kültürü ile yetişmiş tüm Mehmet ustalara da selam olsun. burdan shgm yetkililerinede görev başına çağırıyorum. özellikle, her zamanki memurlar değil, herkeze gönderdiğiniz kafası çalışan memurları gönderin de zahmet olmazsa bir adamakıllı denetliyiverin lütfen.bütün şirketlere eşit yaklaşımda bulunun. pim takılıysa eğer dikme kokpıtden çıkmış olması gerek.bu derece vahim shgm den memurları gönderdikleri için artık nerdeyse shgm de çalışanlara, ali topu tut, tut ali tut seviyesine inmekte de fayda görüyorum.eger denetleme ise herkeze gönderdiğiniz kafası çalışan daha doğrusu azda olsa çalışan, diğer şirketlere gönderdiginiz memurları bekliyoruz.
  • Arayan, ziyaret eden, mesaj bırakan, bütün samimiyetiyle yanımızda olup bize güç veren camiamızın güzel insanlarına çok teşekkürler.Allah beterinden hepimizi korusun. sağ olun var olun.
  • ARKADAŞLAR ORTALIKTA HİÇ SHGM DEN BİR PERSONEL GÖRDÜNÜZ MÜ? OLSA NE OLACAK DİMİ. 15-20 TANE İÇ HAT 15-20 TANE DIŞ HAT BELEŞ BİLETE İŞ BAĞLANIR. BUNDAN ÖNCE Kİ DENETLEMELERDE OLDUĞU GİBİ.....BUNDAN ÖNCEKİ OLAYLARI BÜGÜTMEDEN OLDUĞU GİBİ....
  • Arff memurlarının emeğine sağlık. YAŞASIN ARFF MEMURLARI.
  • Geçmiş olsun teknisyen arkadaş da ciddi bir yaralanma yok, aman diyelim,, tabi azami dikkat etmek lazım, bunu eğitim Seminerlerine göstermek anlatmak lazımdır. .Bu tür kazalar kuzey amerikada veya Avrupanın gelişmiş bir havalimanında da olabilirdi..kontrol ve dikkat önemli unsurdur..
  • Teknisyen kardeşime birşey olmaması sevindirici. Gerisi hikaye.
  • Öncelikle arkadaşıma büyük geçmiş olsun.Ünsan olan heryerde hata olacaktır tabiki.Önemli olan cana gelmesin.Biz büyük bir aileyiz ve tekniğin nasıl özverilerle çalıştığını görüyor ve takdir ediyoruz.Gerekli şirket içi araştırmalar yapılır ve daha iyi önlemler alınır.Burada gereksiz ve gayri insani yorum yapan ,havacılıkla ilgisi olmayan arkadaşlarıda flash tvdeki yayınlara yorum yapmaya davet ediyorum.Onlara yakışan mecra orasıdır.Hangi şirket olursa olsun tüm ekipler bir bütündür ve bu havayı soluyan hiçbir insan evladı oh olsun yazamaz.En kısa sürede arkadaşımızı aramızda görmek dileğiyle.

Antalya Havalimanı'nda Sunexpress'e ait Boeing 737-800 tipi bir yolcu uçağının ön dikmesi çöktü. 

Airporthaber'in edindiği bilgiye göre, uçağın lastiğini değiştirmek isteyen bir teknisyen, krikodaki milin kırılmasıyla çöken uçağın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Bir anda kendini dışarı doğru atan teknisyen, yara almadan kurtuldu. Teknisyen tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırıldı.

Ekiplerin şu sıralarda çalışması sürüyor.

Bu arada Sunexpress Havayolları'ndan olaya ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada; TC-SNP kuyruk tescilli uçağımız, XQ366 Antalya – Paderborn seferini gerçekleştirmek üzere, yerel saat ile 15:32’de 67 numaralı körüğe yanaşmıştır. Körüğe yanaştıktan sonra, uçağın burun iniş lastiği değişimi sırasında burun iniş takımında çökme meydana gelmiştir.  Olay sırasında uçak başında çalışan bir teknisyenimiz ve uçak içinde bulunan kabin ekibinden iki arkadaşımız hafifçe yaralanmıştır ve tedbir amaçlı hastaneye sevk edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucu herhangi bir sağlık sorunu olmadığı tespiti üzerine hastaneden taburcu edilmişlerdir. Yolcularımız, yerel saat ile 18.00’da başka bir uçakla Paderborn’a gitmek üzere hareket etmiştir.

Olay sonrasında SunExpress çalışanları ve havaalanı yetkilileri olay yerinde gerekli önlemleri almıştır. SunExpress yetkilileri olayın nedenini öğrenmek ve bir daha tekrarlanmaması için gerekli çalışmaları başlatmışlardır” denildi.

©AirportHaber













 

Sunexpress uçağının ön dikmesi çöktü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (169)

Boş insanlara! ~ 8 yıl önce
Çoğunuzun ne kadar boş zamanı ve en çokta boş beyni varmış şaşırdım doğrusu.Yok olayı bilenlermiş yok müdüre sallayanlarmış... Aferin o zaman size en büyüksünüz genşşşşler ;) Neyse umarım başınıza böyle bi durum gelmez, ki gelirse eminim kıçınızın üstüne oturur bida kalkamazsınız, e ne de olsa oturdugumuz yerden konuşmak kolay değil mi? Tartışmak için yazmadım bunları, beyninize oksijen gittiğinde haber verirsiniz o zaman dikkate alırım sizi..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SXS Tech. ~ 8 yıl önce
İnsanlık onuru ve havacılık kültürünü azda olsa almış olmanın gerekliliğini yerine getirerek geçmiş olsun dileklerini ileten, mesaj yada telefon ile ulaşarak yanımızda olduklarını hissettiren sektörümüz içinden her meslek gurubundan ve sektör dışından insanlarımıza çok teşekkür ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olay Nasıl Oldu ~ 8 yıl önce
Olayı bilen biri olarak, iniş takımı pini sıkışmış ve sökülememiş. Uçağın seferi de var, bu sırada aşağıda bir yardımcı ve teknisyen var. Teknisyen demiş ki bu pini çıkarmak için ben bir hidrolik vereyim. Sonra yukarı çıkıyor. Çıktıktan sonra hidroliği veriyor bu sırada aşağıdaki arkadaş pini yerinden alıyor, yukarıdaki arkadaş da iniş takımını toplama kolunu up pozisyonuna alıyor, burun iniş takımı toplanıyor. Olay bu, human factor deyin, insan faktörü deyin, iletişimsizlik ve zaman baskısı büyük ihtimalle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
offff offffff ~ 8 yıl önce
uçurduğunuz uçak uzay mekiği. teknisyenleriniz de astıranot. hani sizde bir tabir var. sunexpress kültürüyle yetişmiş. sunexpress kültürüyle yetişmiş diye.işde burdan o sunexpress kültürü ile yetişmiş tüm Mehmet ustalara da selam olsun. burdan shgm yetkililerinede görev başına çağırıyorum. özellikle, her zamanki memurlar değil, herkeze gönderdiğiniz kafası çalışan memurları gönderin de zahmet olmazsa bir adamakıllı denetliyiverin lütfen.bütün şirketlere eşit yaklaşımda bulunun. pim takılıysa eğer dikme kokpıtden çıkmış olması gerek.bu derece vahim shgm den memurları gönderdikleri için artık nerdeyse shgm de çalışanlara, ali topu tut, tut ali tut seviyesine inmekte de fayda görüyorum.eger denetleme ise herkeze gönderdiğiniz kafası çalışan daha doğrusu azda olsa çalışan, diğer şirketlere gönderdiginiz memurları bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mech ~ 8 yıl önce
"Astıranot" değil astronot, "herkez" değil herkes, "işde burdan" değil işte buradan olacak. Mehmet Usta yazarken U büyük yazılır. Ama hakkını vermek lazım "usda" yazmamışsın. Yada gözünden kaçmıştır belki.:)) Noktadan sonra büyük harfle başlanır. Sunexpress'in " S " si büyük yazılır. Anlamadığın yer varsa çekinme sor. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; SHGM gibi bir devlet kuruluşu ve personelleri hakkında böyle bir platformda yazdıkların ise zeka seviyen hakkında fikir veren bir diğer dikkat çekici nokta. Sektör değiştirmen gerekebilir. Sanayide bizim Mehmet Usta var ve çırak arıyor.
Akil yoksunu ~ 8 yıl önce
Umarım teknisyen değilsindir
Mech'e ~ 8 yıl önce
SunExpress'in "S"si değil "E"si büyük yazılır :) Keşke daha dikkatli olsaydın Mech.
offffffff of ~ 8 yıl önce
her ne kadar shgm nü savunur gibi gözüksende,uzay mekiği uçuran astıranotlardan birisin. çok ağarına gittiği belli. boşuna shgm ne taaa buradan yalakalık yapmaya çalışma onlar zaten üslerine alınmazlar, sorumluluk almadıkları gibi. sen ne kadar sorumlu gibi gözüksenizde insanların oturuşundan, kalkışından ,sakallısından sakalsızından nem alacak, hata bulmaya çalışarak, sürekli karşındakini ezmeye çalışarak, üstünlük saglamaya çalşarak karşındaki insanları küçümseyen veya küçümseten kişilere sunexpress kültürüyle yetişmiş Mehmet usta diyoruz biz. insanların hataları eksikleri ve ayıplarını sürekli yüzlerine vurduğunuz için orda çalışmak istemeyen arkadaşları biliyorum. kaldıki toplantılarda konuşulan konular ve ince kelimeler bile şu yorum lara malzeme olmuş. burdan insanları seni ne kadar sevdigini veya nefret ettiğini anlayabilirsin.şimdi otur burda nerde imla ve kelime hatası yapmış yerine, acaba bana bu arkadaş ne söylemeye çalışıyor diye anlamaya çalış olurmu Mehmet usta.
Mech ~ 8 yıl önce
Baştaki S den bahsetmiştim ben.:)) Özel isim ya onun için. :)) Ortadaki E nin büyük yazılması gibi bir beklenti fazla iyimserlik olurdu. Kaldı ki haber başlığında da E küçük yazılmış. Anlayacağın dikkatliyimdir.
Mech ~ 8 yıl önce
Bak hala yanlış yazıyorsun :)) Neyse kızdırmışım seni yanlış manlış bayağı birşeyler yazmışsın. Sağlam cevhersin ama benim işleyecek vaktim yok:)) Hadi kendine iyi bak. Mehmet Usta hala çırak arıyor bu arada.:))
half size ~ 8 yıl önce
Arayan, ziyaret eden, mesaj bırakan, bütün samimiyetiyle yanımızda olup bize güç veren camiamızın güzel insanlarına çok teşekkürler.Allah beterinden hepimizi korusun. sağ olun var olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM NEEEEEE ~ 8 yıl önce
ARKADAŞLAR ORTALIKTA HİÇ SHGM DEN BİR PERSONEL GÖRDÜNÜZ MÜ? OLSA NE OLACAK DİMİ. 15-20 TANE İÇ HAT 15-20 TANE DIŞ HAT BELEŞ BİLETE İŞ BAĞLANIR. BUNDAN ÖNCE Kİ DENETLEMELERDE OLDUĞU GİBİ.....BUNDAN ÖNCEKİ OLAYLARI BÜGÜTMEDEN OLDUĞU GİBİ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahramanlar ~ 8 yıl önce
Arff memurlarının emeğine sağlık. YAŞASIN ARFF MEMURLARI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Geçmiş olsun teknisyen arkadaş da ciddi bir yaralanma yok, aman diyelim,, tabi azami dikkat etmek lazım, bunu eğitim Seminerlerine göstermek anlatmak lazımdır. .Bu tür kazalar kuzey amerikada veya Avrupanın gelişmiş bir havalimanında da olabilirdi..kontrol ve dikkat önemli unsurdur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 8 yıl önce
Teknisyen kardeşime birşey olmaması sevindirici. Gerisi hikaye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt 737 ~ 8 yıl önce
Öncelikle arkadaşıma büyük geçmiş olsun.Ünsan olan heryerde hata olacaktır tabiki.Önemli olan cana gelmesin.Biz büyük bir aileyiz ve tekniğin nasıl özverilerle çalıştığını görüyor ve takdir ediyoruz.Gerekli şirket içi araştırmalar yapılır ve daha iyi önlemler alınır.Burada gereksiz ve gayri insani yorum yapan ,havacılıkla ilgisi olmayan arkadaşlarıda flash tvdeki yayınlara yorum yapmaya davet ediyorum.Onlara yakışan mecra orasıdır.Hangi şirket olursa olsun tüm ekipler bir bütündür ve bu havayı soluyan hiçbir insan evladı oh olsun yazamaz.En kısa sürede arkadaşımızı aramızda görmek dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000