08 Mart 2016, Salı 09:50:10

SunExpress yetiştirmek üzere pilot adayları arıyor

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yetiştirmek üzere üniversite mezunu, iyi derecede İngilizce bilen Türk pilot adayları arıyor.
  • İlan fotoğrafındaki,son aşamada mülakatta kaptanım demediğim için bozulan (bir mpl pilot adayına ) ve bu yüzden teknik yetersizlik veren,Tuğçe Kaptandır.Görsel hafızam iyidir ve o yüzü hayatım boyunca unutmam.Emeklerime üzülüyorum ve saçmalığa şaşırıyorum.
  • Neden Turk Turke deger vermiyor anlayamadım ErAh uçus okulunun yetiştirdiği pilot adaylarını begenmeyen Sunex Hollanda stellanın yetiştirdiği pilot adayları ile alsın aradaki farkı görsün Erahın başarılı öğrencileri fark atar Sunex pilot yetiştirmek değil ticari düşünüyor
  • tamamen ikili ilişkilerle kurulmuş bir anlaşma. al gülüm ver gülüm. yakın tarihte batmış ve itibarını kaybetmiş hollandalı okulun eğitim kalitesi kötü. toplamda 7-8 instructor var, yok. tek avuntu ehbkde uçulması. cross countryleri rotterdama bile attırmıyorlar, okulun borcu var diye. uçulan yerlere fra, lux vs. yazılmış. fransada lille harici yere uçulmuyor, ama iddialarına göre FRANSAda uçuluyor. luxemburga göndermiyorlar, bir an evvel bitir git paramıza bakalım derdindeler. bankanın koyacağı faiz payını kendilerine alıp geri ödemede 190k euro para biçiyorlar(120k+10k eğitim boyunca faiz+60kfaiz).ayrıca sözünde durmayan, yalancı bir uçuş okulu. ilk gönderilen öğrenciler belçikada aylarca kaçak yaşadı. geçim sağlanacak dendi, aylık 120euro para verildi. itirazlara rağmen kulaklarının üstüne yattılar. ikamet yerleri kötüydü. uzun dönemler boyu uçuş yazılmadı. 16 ay denen eğitim 24-25 aylara çıktı. tüm bunlara rağmen sxs kimseye sahip çıkmadı. sümüğünüzü atmayacağınız bir yer
  • yaş kriterini yanlış yazmışsınız 87 ve sonrası diyor sitelerindeki ilanda
  • Keşke Pegasus da böyle bir ilan verse yaş sınırı da daha yüksek olsa.
  • AirPort haber yetkilileri ilan ile ilgili yaş bilgisinde hata yapmıyor musunuz? 01.09.1987 ve sonrası yazıyor orijinal ilanda?? yoksa onlar mı yanlış yazmış?
  • Yeni kole bulmayi, Ucus isletme seyretmeyi cok iyi becerir.
  • Eğitim seviyesinin yüksek okul, özelliklede mühendislik fakülteleriyle sınırlandırılması komedi. Biraz yurtdışını örnek alın. Unutmayınız ki bu ülkede dahil dünyanın birçok yerinde, farklı sektörlerde eğitim almamış olsada başarılı olan birçok kişi var. Henüz lise eğitimi alırken uygulama geliştirip milyon dolarlara satan insanlar var. Okulu vakit kaybı görüp, bırakıp sadece ilgisinin olduğu şeye yönelik özel eğitim alıp, başarılı olanlar var. Yani demem o ki olay okuduğun okulda, bölümde değil zihinsel yeterlilikte. Özellikle gözardı etmemeniz gereken şeyse havacılık tarihinin önemli isimleri Wright Kardeşlerin lise mezunu ve bisiklet ustası/matbaacı idiler. Zaten thy de bunu destekler şekilde fakat bir çelişkide olduğunu deneyimli pilotlarda yüksek okul şartı aramamasıyla gösteriyor. Tek kelimeyle ko-me-di.
  • British 55'e kadar alıyor.Çok akıllı bizim havayolları 35'i bile kabul etmiyor.Sanki bedava verecek eğitimi.
  • Arkadaşlar bu alımda acaba adayları DLR gibi sınavlara tabii tutuyorlar mı acaba? Yani fizik, kimya, matematik gibi alanlarda herhangi bir sınav v.b yapılıyor mu? Yoksa her 4 yıllık lisans mezunu kişi bu alımlara başvurabilir mi? Yukarıda tercihen fizik ve matematik yüksek okul gibi bir şey yazıyor ama yinede sormak istedim. :)

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yetiştirmek üzere üniversite mezunu, iyi derecede İngilizce bilen Türk pilot adayları arıyor.  İlk etapta 80 Türk pilot adayı SunExpress’in anlaşmalı olduğu Hollandalı uçuş okulu Stella Aviation International’da (SAI) masrafları SunExpress-SAI işbirliği tarafından karşılanarak eğitim alacak ve eğitim sonunda da SunExpress’te işe başlayacak.

SunExpress İnsan Kaynakları Direktörü Bülent Yurt “Normal şartlar altında pilot olmak isteyenler özel okullarda iş garantisi olmadan ciddi paralar ödeyerek pilotluk eğitimi alıyorlar ve mezun olduktan sonra da iş bulma telaşına düşüyorlar. Bu uygulamamızla hem bu eğitim masraflarını ödeyecek gücü olmayan pilot adaylarına da bu şansı sunacağız hem de eğitim sonunda iş garantisi olacak” dedi.
Hollanda merkezli SAI ile bu konuda uzun bir süredir işbirliği içinde olduklarını belirten Yurt, Süreç hakkında şöyle bilgi verdi: “Hollanda’da eğitim vermek üzere ilk aşamada 80 Türk pilot adayı arıyoruz, bu sayı daha sonra artacak. Adayların eğitimleri için ilk etapta hiçbir ücret ödemeyecekler. Bütün masraflar bu işbirliği tarafından karşılanacak. Bu adaylar eğitimlerini bitirdikten sonra SunExpress’te çalışmaya başladıktan sonra, bu masraflar küçük meblağlar olarak maaşlarından kesilecek. Adayları yapması gereken tek şey [email protected] adresine İngilizce olarak CV’lerini göndermek. Yetkililer adaylarla hemen temasa geçekler” dedi.

İşte açıklanan koşullar:

The MPL training including:
Visual flying (VFR) in Turkey, Dalaman or The Netherlands;
Instrument flying (IFR), navigation, upset recovery flying in The Netherlands, Maastricht (valuable international experience is gained in the busy airspace of Belgium, France, Luxembourg, Germany and the Netherlands);
Instrument Rating;
Type Rating (in Antalya or Istanbul);
Base training;
Line training and Check done by SunExpress;
Training material (books) and uniform;
Accommodation in Turkey, The Netherlands, or any other training location;
Living expenses (food) in Turkey, The Netherlands, or any other training location;
Transportation from/to accommodation and school in all locations;
Transportation during course from/to all locations;
Insurances (LIVE/TREX/) are included;
Duration approx. 20 months.

Course content

765 hours theory training;
50 hours visual flying on single engine piston aircraft;
5 hours night flying on single engine piston aircraft;
5 hours upset recovery training on aerobatic aircraft;
75 hours flying on simulator (FNPT II), including 32 hours MCC;
30 hours instrument flying on both single and multi engine aircraft;
92 hours flying on B737 NG simulator.

Admission qualifications of the candidates:

Date of birth: 01-09-1986 or later;
4 year University degree (equivalent qualification certification for foreign degrees). Preferable high school degree with mathematics and physics;
Completion of Turkish Military Duty (for male candidates), or postponement for minimum 3 years;
Height requirements: for male min 1.65 and max. 1.90 / female min. 1.60 and max. 1.90;
You have Turkish Nationality;
Possession of a valid passport without restrictions and able to obtain any visa.
Germany: German passport with Turkish ID/Blue card is accepted.
Netherlands: Dutch passport with Turkish ID/Blue card is accepted.
Health Requirements: Must meet the International Civil Aviation Organization (ICAO) Annex-1 and JAR FCL 3 Commercial Airline Pilot requirements.

Foreign Language (English) Requirement:

Proof of validation within the last 2 years of English language ability with the minimum scores shown below:

TOEIC (Reading 385, Listening 400, Speaking 160, Writing 150);
TOEFL IBT (Reading 21, Listening 21, Speaking 22, Writing 20);
IELTS (Reading 6.5, Listening 6, Speaking 6.5, Writing 6).
 

SunExpress yetiştirmek üzere pilot adayları arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

2019 MPL mülakat ~ 5 yıl önce
İlan fotoğrafındaki,son aşamada mülakatta kaptanım demediğim için bozulan (bir mpl pilot adayına ) ve bu yüzden teknik yetersizlik veren,Tuğçe Kaptandır.Görsel hafızam iyidir ve o yüzü hayatım boyunca unutmam.Emeklerime üzülüyorum ve saçmalığa şaşırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeren ~ 8 yıl önce
Neden Turk Turke deger vermiyor anlayamadım ErAh uçus okulunun yetiştirdiği pilot adaylarını begenmeyen Sunex Hollanda stellanın yetiştirdiği pilot adayları ile alsın aradaki farkı görsün Erahın başarılı öğrencileri fark atar Sunex pilot yetiştirmek değil ticari düşünüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pirdost ~ 8 yıl önce
tamamen ikili ilişkilerle kurulmuş bir anlaşma. al gülüm ver gülüm. yakın tarihte batmış ve itibarını kaybetmiş hollandalı okulun eğitim kalitesi kötü. toplamda 7-8 instructor var, yok. tek avuntu ehbkde uçulması. cross countryleri rotterdama bile attırmıyorlar, okulun borcu var diye. uçulan yerlere fra, lux vs. yazılmış. fransada lille harici yere uçulmuyor, ama iddialarına göre FRANSAda uçuluyor. luxemburga göndermiyorlar, bir an evvel bitir git paramıza bakalım derdindeler. bankanın koyacağı faiz payını kendilerine alıp geri ödemede 190k euro para biçiyorlar(120k+10k eğitim boyunca faiz+60kfaiz).ayrıca sözünde durmayan, yalancı bir uçuş okulu. ilk gönderilen öğrenciler belçikada aylarca kaçak yaşadı. geçim sağlanacak dendi, aylık 120euro para verildi. itirazlara rağmen kulaklarının üstüne yattılar. ikamet yerleri kötüydü. uzun dönemler boyu uçuş yazılmadı. 16 ay denen eğitim 24-25 aylara çıktı. tüm bunlara rağmen sxs kimseye sahip çıkmadı. sümüğünüzü atmayacağınız bir yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pirdost arkadasima ~ 8 yıl önce
yorumlarina kesinlikle katiliyorum. bu programi bitirip baslayan biri var mi bana bunu soylesinler. tamamen bos bir okul. 190 bin euroya pilot olmak isteyenler basvurabilir. halihazirda 130 bin euronuz varsa guzel yatirim, direk veririsiniz paraniz tamamen tikir tikir alirsiniz. fakat okul-egitim-sunexpress falan hepsi hikaye. kimse demiyor oglum/kizim nasilsiniz sikintiniz var mi falan. sunexpress tamamen bizim calisanimiz degilsiniz ise basladiginizda konusuruz mantiginda.
bilgi yanlış ~ 8 yıl önce
yaş kriterini yanlış yazmışsınız 87 ve sonrası diyor sitelerindeki ilanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGT ~ 8 yıl önce
Keşke Pegasus da böyle bir ilan verse yaş sınırı da daha yüksek olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklı ~ 8 yıl önce
AirPort haber yetkilileri ilan ile ilgili yaş bilgisinde hata yapmıyor musunuz? 01.09.1987 ve sonrası yazıyor orijinal ilanda?? yoksa onlar mı yanlış yazmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 ~ 8 yıl önce
bilgilendirme toplantısında 86 diyorlar!!!!
Bulent Kurt ~ 8 yıl önce
Yeni kole bulmayi, Ucus isletme seyretmeyi cok iyi becerir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem ~ 8 yıl önce
Eğitim seviyesinin yüksek okul, özelliklede mühendislik fakülteleriyle sınırlandırılması komedi. Biraz yurtdışını örnek alın. Unutmayınız ki bu ülkede dahil dünyanın birçok yerinde, farklı sektörlerde eğitim almamış olsada başarılı olan birçok kişi var. Henüz lise eğitimi alırken uygulama geliştirip milyon dolarlara satan insanlar var. Okulu vakit kaybı görüp, bırakıp sadece ilgisinin olduğu şeye yönelik özel eğitim alıp, başarılı olanlar var. Yani demem o ki olay okuduğun okulda, bölümde değil zihinsel yeterlilikte. Özellikle gözardı etmemeniz gereken şeyse havacılık tarihinin önemli isimleri Wright Kardeşlerin lise mezunu ve bisiklet ustası/matbaacı idiler. Zaten thy de bunu destekler şekilde fakat bir çelişkide olduğunu deneyimli pilotlarda yüksek okul şartı aramamasıyla gösteriyor. Tek kelimeyle ko-me-di.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ER ~ 8 yıl önce
British 55'e kadar alıyor.Çok akıllı bizim havayolları 35'i bile kabul etmiyor.Sanki bedava verecek eğitimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar bu alımda acaba adayları DLR gibi sınavlara tabii tutuyorlar mı acaba? Yani fizik, kimya, matematik gibi alanlarda herhangi bir sınav v.b yapılıyor mu? Yoksa her 4 yıllık lisans mezunu kişi bu alımlara başvurabilir mi? Yukarıda tercihen fizik ve matematik yüksek okul gibi bir şey yazıyor ama yinede sormak istedim. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Molly ~ 8 yıl önce
Mollymawka giriyosun. Netten araştırabilirsin içeriğini DLRdan kolay.. Ama şirkete giriş THYden zor...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000