18 Nisan 2014, Cuma 16:48:31

TALPA'DAN PİLOTLAR GÜNÜ MESAJI

TALPA Başkanı Gürcan Mantı, bu yıl ilk kez dünya pilotlar günü olarak kutlanacak olan 26 Nisan Pilotlar Günü öncesinde bir değerlendirmede bulundu.
  • Tebrikler mantı kaptanım uluslararası bir sunum olmuş ancak bu bir sorun çözmek değil uluslararası havacılık siyasetı yapmışsınız ,ancak ülkemizde çözülmesi beklenen o kadar sorunumuz varken buna sevindim diyemeyeceğim.şuan kaptanlığı haketmiş gerek saat gerekse hizmet süresi olarak çok F/O var ama kaptan yapılmıyor nedenmi?çünkü SHGM tarafından yabancı kaptanlara konulmuş bir kota yok.şirketler de bünyesinde çalışan yabancı kaptanları kışın 4-5 ay zorunlu izne gönderiyorlar,bu vesile ile yaklaşık 1 milyon Euro maaş ödemeyerek kar yapıyorlar .ohhh alan razı veren razı neden Türk kaptan yetiştireyimki bana ne Mİlliyimiş falan filan değilmi kaptanım.tabi yabancılarda kazandıkları parayı Türk ekonomisine katıyorlardır hiç ülkelerine götürmüyorlardır!!!!! Kaptanım bu tür sıkıntılarımızı çözün sizie alkış tutalım,bizler bu durumlarda iken sizlerin bu fantazılerinize sevinmemizi beklemeyin.Pilotlar gunu bu şekliyle sizlerin gününüz olmaktan öte geçemez.dolayısı ile gununuzde kutlu olsun!!!!!
  • Bu talpa , pilotlar için şimdiye kadar ne yapmıştır , bilen var mı ?
  • Gurbetçi pilot'a Koçum sen bilmediğin işlere burnunu sokma. Sonra kırıverirler burnunu. Sen oralarda yaşamaya devam et , olur mu ?
  • Ben sormak istiyorum thy nin calistigi insan kaynaklari sirketlerinden thy ye alinan her eleman icin hangi thy personeli ne kadar kazaniyor.
  • Yaaa su hintlilerden utanin,adamlar kendi ulkelerinde kesinlikle yabanci First/Officer almiolar.Amma onlar ise lokantaya girer gibi THY ye giriolar.Askeriyeyi temizleyen Erdogan birde su THY yi temizlese soyle bol kasar suyu ile,en azindan pis koku kalmaz.
  • Boş işler bunlar maaşlara zam istiyoruz zamm... Üç kuruş maaşlarla çalışıyoruz.. TALPA el atsın bu olaya..
  • BENİM İŞİMDE VAR GÜCÜMDE AMA KALİFİYE ARKADAŞLARIM İŞSİZ GEZERKEN İÇİM RAHAT ETMİYOR. BU İŞE EL ATMIYORSUNUZ SENELERDİR. PASİFLİKLE BU İŞ YÜRÜMEZ. ORGANİZASYON ŞİRKETLERİ VAR BIRAKIN ORGANİZASYONLARI ONLAR YAPSIN. SİZ BU İŞSİZ TÜRK PİLOTLARINA ÇÖZÜM ARAYIN.
  • Talpanin intetnet sitesindn mail atayim dedim. Ne iletisim.linki calisiyor nede mailleri. Dunyadan bu kadar kopuk bir yonetim. Yazik neden haklarimizi savunamiyorsunuz
  • Tk kaptan,bu arada unutmadan lise mezunu yabanci f/o .universite mezunu Turk 777 kaptani ileayni parayi aliyor ,hep duyuyorduk ama hic bordrolarini gormemistim,gecenlerde birisi nasil print edecegini sordu da ogrendik,bu gurur hepinizin efendiler
  • Yeni alınan 70 yabancı var. Bunların hepsi sadece pervaneli uçakta uçmuş gelmiş sıfır pilotlar. Hepsi de doğal olarak tip eğitimi alacak. Yurdumda bunca işsiz pilot varken bunu yapanlar vatan hainidir. Buna imza atan THY yönetimi, Baş Pilot Mehmet Özkurt ve Uçuş İşletme Gn. Md. Yrd. Asaf Bora bu suçun ortağıdır. Bu arada Mehmet Özkurt'a 777 az gelmiş. Şimdi kendi çıkardığı uyduruk bir yönerge ile A 380 e de kendi gidecek. Rabbena, hep bana... Di mi Mehmet Emmi? Peki ya şeref, ya haysiyet ?? Haberin var mı ?

TALPA Başkanı Gürcan Mantı, bu yıl ilk kez dünya pilotlar günü olarak kutlanacak olan 26 Nisan Pilotlar Günü öncesinde bir değerlendirmede bulundu.

TALPA tarafından yapılan açıklamada:

26 Nisan, ülkemizde 1 numaralı pilot lisansına sahip olan pilot Feza Evrensev’in Türkiye semalarında ilk uçuşu yaptığı gün olarak kayıtlara geçmiş ve bu günün anısına 15 yıldır her 26 Nisan, TALPA’nın öncülüğü ve organizasyonu ile Pilotlar Günü olarak kutlanmaktadır.

Bugüne kadar sadece ülkemizde “26 Nisan Pilotlar Günü” olarak kutlanan etkinlik, 2013 yılında Dublin’de yapılan IFALPA (Uluslararası Havayolu Pilot Birlikleri Federasyonu) Genel Kurulunda TALPA heyetinin yaptığı önerinin kabul edilmesi ile bu yıldan itibaren her yıl “26 Nisan Dünya Pilotlar Günü” olarak kutlanmaya başlanacaktır.

Havacılık sektörü için oldukça önemli olan bu önemli günün ilk kutlamasının, öneri sahibi olan TALPA’nın ev sahipliğinde İstanbul’da yapılmasına IFALPA tarafından  karar verilmiştir.

Bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde kutlanacak olan Dünya Pilotlar Gününe ilişkin bilgi veren TALPA Başkanı Kpt. Plt. Gürcan Mantı,  “Dünyada Anneler Günü, Babalar Günü, Kadınlar Günü gibi birçok özel gün var. Pilotlar Günümüzü uluslararası bir nitelik kazandırarak tüm dünya pilotlarına ve mesleğimize armağan etmenin onurunu TALPA olarak yaşıyor ve bundan gurur duyuyoruz. Bu aynı zamanda, uluslararası meslek örgütleri nezdinde TALPA’nın artan itibarının da bir göstergesidir…” diyerek günün anlam ve önemini kısaca özetlemiştir.
 

TALPA'DAN PİLOTLAR GÜNÜ MESAJI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Pilot ~ 10 yıl önce
Tebrikler mantı kaptanım uluslararası bir sunum olmuş ancak bu bir sorun çözmek değil uluslararası havacılık siyasetı yapmışsınız ,ancak ülkemizde çözülmesi beklenen o kadar sorunumuz varken buna sevindim diyemeyeceğim.şuan kaptanlığı haketmiş gerek saat gerekse hizmet süresi olarak çok F/O var ama kaptan yapılmıyor nedenmi?çünkü SHGM tarafından yabancı kaptanlara konulmuş bir kota yok.şirketler de bünyesinde çalışan yabancı kaptanları kışın 4-5 ay zorunlu izne gönderiyorlar,bu vesile ile yaklaşık 1 milyon Euro maaş ödemeyerek kar yapıyorlar .ohhh alan razı veren razı neden Türk kaptan yetiştireyimki bana ne Mİlliyimiş falan filan değilmi kaptanım.tabi yabancılarda kazandıkları parayı Türk ekonomisine katıyorlardır hiç ülkelerine götürmüyorlardır!!!!! Kaptanım bu tür sıkıntılarımızı çözün sizie alkış tutalım,bizler bu durumlarda iken sizlerin bu fantazılerinize sevinmemizi beklemeyin.Pilotlar gunu bu şekliyle sizlerin gününüz olmaktan öte geçemez.dolayısı ile gununuzde kutlu olsun!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu talpa , pilotlar için şimdiye kadar ne yapmıştır , bilen var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gurbetçi pilot'a Koçum sen bilmediğin işlere burnunu sokma. Sonra kırıverirler burnunu. Sen oralarda yaşamaya devam et , olur mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ik.sirketleri ~ 10 yıl önce
Ben sormak istiyorum thy nin calistigi insan kaynaklari sirketlerinden thy ye alinan her eleman icin hangi thy personeli ne kadar kazaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci Pilot ~ 10 yıl önce
Yaaa su hintlilerden utanin,adamlar kendi ulkelerinde kesinlikle yabanci First/Officer almiolar.Amma onlar ise lokantaya girer gibi THY ye giriolar.Askeriyeyi temizleyen Erdogan birde su THY yi temizlese soyle bol kasar suyu ile,en azindan pis koku kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim-siz ~ 10 yıl önce
askeriyeyi temizlemek ne demek Allah aşkına. Bu üslubu ilkokul mezunu bile daha düzgün kullanırdı.
Hikaye.. ~ 10 yıl önce
Boş işler bunlar maaşlara zam istiyoruz zamm... Üç kuruş maaşlarla çalışıyoruz.. TALPA el atsın bu olaya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok doğru ~ 10 yıl önce
İkramiye istiyoruz daha çok para verilsin çalışanlara
Ne işe yararsnz ~ 10 yıl önce
BENİM İŞİMDE VAR GÜCÜMDE AMA KALİFİYE ARKADAŞLARIM İŞSİZ GEZERKEN İÇİM RAHAT ETMİYOR. BU İŞE EL ATMIYORSUNUZ SENELERDİR. PASİFLİKLE BU İŞ YÜRÜMEZ. ORGANİZASYON ŞİRKETLERİ VAR BIRAKIN ORGANİZASYONLARI ONLAR YAPSIN. SİZ BU İŞSİZ TÜRK PİLOTLARINA ÇÖZÜM ARAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
talpa.iletisim ~ 10 yıl önce
Talpanin intetnet sitesindn mail atayim dedim. Ne iletisim.linki calisiyor nede mailleri. Dunyadan bu kadar kopuk bir yonetim. Yazik neden haklarimizi savunamiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tk kaptan,bu arada unutmadan lise mezunu yabanci f/o .universite mezunu Turk 777 kaptani ileayni parayi aliyor ,hep duyuyorduk ama hic bordrolarini gormemistim,gecenlerde birisi nasil print edecegini sordu da ogrendik,bu gurur hepinizin efendiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yeni alınan 70 yabancı var. Bunların hepsi sadece pervaneli uçakta uçmuş gelmiş sıfır pilotlar. Hepsi de doğal olarak tip eğitimi alacak. Yurdumda bunca işsiz pilot varken bunu yapanlar vatan hainidir. Buna imza atan THY yönetimi, Baş Pilot Mehmet Özkurt ve Uçuş İşletme Gn. Md. Yrd. Asaf Bora bu suçun ortağıdır. Bu arada Mehmet Özkurt'a 777 az gelmiş. Şimdi kendi çıkardığı uyduruk bir yönerge ile A 380 e de kendi gidecek. Rabbena, hep bana... Di mi Mehmet Emmi? Peki ya şeref, ya haysiyet ?? Haberin var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000