27 Mart 2015, Cuma 09:10:07

TAV ABD'DE DUTY FREE İŞLETECEK

TAV Havalimanları iştiraki Atü Duty Free, Amerika Birleşik Devletleri duty free pazarına Houston’dan girdi.
  • rahat rahat işletirler türkiyeye alışıklar nasıl olsa tr eski teksas dan beter
  • AYT havaş ne olacak değerli sani bey. Bir bakın allah aşkına
  • ABD'de yasayanlar icin duty free dukkanlari fiyatlar bakimindan o kadar avantajli degil. Hediye almayi unutmissan son sansin.
  • Istanbuldaki personele yaptiginiz muameleyi Amerika'da yapmaya kalkmayin kapi disari ederler. Her ulkenin halki sessiz garibanlardan olusmaz. Belki ogrendiklerinizi burada uygularsiniz ama nered sizde o vicdan
  • Vaay iyi olmuş

TAV Havalimanları iştiraki Atü Duty Free, Amerika Birleşik Devletleri duty free pazarına Houston’dan girdi. ATÜ, gerçekleşen ihaleyi kazanarak Teksas Eyaleti'ndeki Houston George Bush Havalimanı'nda bulunan yaklaşık 700 metrekarelik duty free alanını 10 yıl süreyle işletme hakkını kazandı.

Türkiye'nin en büyük gümrüksüz mağaza işletmecisi ATÜ, Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaleti'ndeki Houston George Bush Havalimanı'nda 10 yıl süreyle duty free operasyonu yönetimi için gerçekleşen ihaleyi kazandı.

ABD'de havalimanı duty free operasyonu için tercih edilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Türkiye’den çıkan bir marka olarak ABD gibi bir ülkede kıyasıya rekabet ederek Houston George Bush Havalimanı'nda 10 yıl süreyle duty free işletmesine ilişkin ihaleyi kazandık. Bu başarı sektörel olarak geldiğimiz noktayı bir kez daha ortaya koydu. ABD'de yolcu sayısına göre 11. havalimanı olan Houston George Bush Havalimanı'nda yakın gelecekte terminallerin büyütülmesine yönelik planlar bulunuyor. Bu başarıda imzası olan tüm çalışanlarımızı tebrik ederim” dedi.
ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan, "Amerika'nın hem ekonomik hem de turizm bakımından önemli şehirlerinden Houston'da yer almak bizim için gurur kaynağı. Buradaki varlığımızı büyütmeyi ve ABD'deki diğer havalimanlarının duty free işletmesinde çözüm ortağı olma referansını en etkili şekilde kullanmayı hedefliyoruz" dedi.

İhaleyi ATÜ, yüzde 25 yerel ortağı Air Ventures LLC ile kazandı. ATÜ ihale için Kasım 2014'te verdiği teklifle, Duty Free Americas, Metalsmiths Sterling, Dufry, Travel Retail Group, Prestige Duty Free gibi güçlü markaları geride bırakarak ipi göğüsledi. Teknik ve finansal yeterliliğin değerlendirildiği sürece göre ihale sonucu ilan edildi. Houston Şehir Konseyi de ihale sonucunu onayladı.
170'ten fazla noktaya uçuşların yapıldığı Houston George Bush Havalimanı, ABD'nin en fazla destinasyona ulaşılabilen ilk beş havalimanı arasında gösterilen bir meydan. Houston George Bush Havalimanı, 2014 yılında yaklaşık 41 milyon yolcuyu ağırladı ve bu rakamlara göre ülkenin 11. ve dünyanın 28. en büyük havalimanı oldu. ATÜ, havalimanında toplam 700 metrekare alana sahip altı mağazayı işletecek.

ATÜ, Türkiye' de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa Alanya havalimanlarında duty free operasyonu yönetiyor. Şirket yurtdışında ise Gürcistan'da Tiflis, Batum, Kutaisi, Makedonya'da Üsküp, Ohrid, Tunus'ta Enfidha, Monastir, Kartaca, Jerba, Sfax, Tozeur, Tabarka, Letonya'da Riga, Umman'da Salalah ve Suudi Arabistan'da Medine Havalimanları'nda duty free mağazalarını işletiyor. TAV Havalimanları ve Unifree ortaklığında kurulan ve Türkiye'nin en büyük gümrüksüz satış mağaza işletmecisi olan ATÜ Duty Fee, yolculara, ihtiyaçlarına ve dünyanın en tanınmış markalarına ait 50 bin çeşit ürüne avantajlı fiyatlarla erişim olanağı sağlıyor.



TAV ABD'DE DUTY FREE İŞLETECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

wild ~ 9 yıl önce
rahat rahat işletirler türkiyeye alışıklar nasıl olsa tr eski teksas dan beter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
AYT havaş ne olacak değerli sani bey. Bir bakın allah aşkına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duty free ~ 9 yıl önce
ABD'de yasayanlar icin duty free dukkanlari fiyatlar bakimindan o kadar avantajli degil. Hediye almayi unutmissan son sansin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cifte standart ~ 9 yıl önce
Istanbuldaki personele yaptiginiz muameleyi Amerika'da yapmaya kalkmayin kapi disari ederler. Her ulkenin halki sessiz garibanlardan olusmaz. Belki ogrendiklerinizi burada uygularsiniz ama nered sizde o vicdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Vaay iyi olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000