06 Kasım 2015, Cuma 17:53:57

TAV cirosunu yüzde 14 artırdı

TAV Havalimanları yılın ilk dokuz ayında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artırarak 822 milyon avroya yükseltti. TAV’ın 2015’in ilk dokuz ayında hizmet verdiği yolcu sayısı da yüzde 8 artarak 78 milyona ulaştı.
  • Hep yazıyorum daha da yazacağım. THY ve DHMİ çalışsın TAV kaymağını yesin....
  • Tavda emin oldugum teksey kazik atma Know How ina sahip olduklaridir ve arada bir reklam kopan haberlerle isimlarini guncel tutmayida iyi beceriyorlar :))
  • O bir Fransiz:(((
  • Çalışanına zam yapmayıp kar srtırıyosa yemişim o karı :)) ban dünya standartlarındaki diğer şirketlerle kıyaslı bilançoyu gösterin avrupadaki şirketle aynı karı eden şirketlerimiz kendi ülkesindeki standartları bile gereğini sunmuyor
  • Havadan, sudan para alıyor.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, 2015 yılının ilk dokuz ayında yolcu sayısını yüzde 8 artırırken cirosunu yüzde 14 yükseltmeyi başardı. İlk dokuz ayda 822 milyon avro ciro açıklayan TAV, aynı dönemde amortisman ve vergi öncesi faaliyet  kârını ise yüzde 21 artırarak 395 milyon avroya çıkarttı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Beklentilerimize uygun bir şekilde 2015 yılı TAV Havalimanları için hem faaliyetler hem de finansal sonuçlar anlamında oldukça iyi geçiyor. İlk dokuz ayda hizmet verdiğimiz havalimanlarında ağırladığımız yolcu 78 milyona ulaştı ve toplam yolcu sayımızı yüzde 8 artırdık. İstanbul Atatürk’te ise dış hat yolcumuz yüzde 11 artış kaydetti.

Hem havacılık hem de ticari gelirlerimizin oldukça iyi seyretmesi sebebiyle toplam ciromuz yüzde 14 artış gösterdi. Faaliyet kaldıracı, düşük kira gideri ve olumlu kur nedeniyle FAVÖK 2014’e kıyasla yüzde 21 artarak cironun oldukça üstünde bir büyüme kaydetti. Kurdaki oynaklık nedeniyle yaşanan nakit olmayan faaliyet dışı giderler (kur farkı ve ertelenmiş vergi) sebebiyle her ne kadar net kar yatay seyretse de, ilk dokuz ayda oldukça kuvvetli bir nakit akışıyla net borçluluğumuzu yüzde 12 azalttık.

Atatürk Havalimanı’nda DHMİ tarafından üstlenilen hava tarafı (uçak park alanı) yatırımı neredeyse bitmek üzere. Bu yatırımı tamamlayıcı nitelikte olarak bizim üstlenmiş olduğumuz ve geçen çeyrek başladığımız terminal genişleme yatırımı inşaatı ise devam ediyor. Ayrıca gene geçen çeyrek, İslam dünyasının en kutsal ikinci şehri olan Medine’ye hizmet veren havalimanımızın yeni terminalini kullanıma açtık ve bu görevi yerine getirmekten büyük gurur duyuyoruz.

Milas Bodrum Havalimanı’nın İç Hatlar Terminali’nin işletmesini Temmuz 2014’te devraldığımızdan beri bu terminali kullanan yolcular, atmosfer, hizmet kalitesi ve ürün çeşitliliği konusunda yaşanan büyük değişimi tecrübe ettiler. 22 Ekim 2015’de Dış hatlar Terminali işletmesini de devralmamızla birlikte geçiş süreci tamamlanıp, bu terminali kullanan yolcuların da havalimanı tecrübesinde belirgin bir iyileşme sağlanacak. Buna ek olarak havalimanını şimdiden çok aktif bir şekilde pazarlayarak Bodrum’a direk dış hat uçuş sayısını artırmayı hedefliyoruz. Böylece gelecek sene için dış hat yolcu sayılarında önemli bir iyileşme bekliyoruz.

Gazipaşa Alanya Havalimanı’nda pist genişleme çalışmaları tamamlandı ve Türkiye’nin bir otoyol üzerinden geçen ilk uçak pistini kullanıma açtık. Gürcistan’da başlayan pist ve taksiyolu iyileştirme çalışmalarının ise 2016 yılında tamamlanmasını bekliyoruz. Üçüncü çeyrekte ayrıca Filipinler’deki beş bölgesel havalimanının ihalesine ortaklarımız MPIC ve Aêroports de Paris ile katılmak için önyeterlilik aldık.

Hizmet şirketlerimizde büyüme devam ediyor. Üçüncü çeyrek itibarıyla Salalah-Uman, Houston-ABD, Kartaca+4-Tunus, İzmir ve Bodrum iç hatlar (ATÜ); Uniq ve Lojistik (BTA); Havaş Saudi;  Almanya,  TCDD ve  Nairobi-Kenya  lounge işletmeleri (İşletme Hizmetleri);  Abu Dabi (Bilişim) ve ICAO Trainair Plus (TAV Akademi) projelerini aldık ve hayata geçirdik. Değer yaratma potansiyeli olan havalimanı işletme ve ticari hizmet fırsatlarını değerlendirmeye devam ediyoruz. TAV Havalimanları, bugün, çalışanlarının büyük gayretleri sayesinde geleceğe hiç olmadığı kadar hazır. Bu vesileyle tüm çalışanlarımıza ve hissedarlarımıza teşekkürü bir borç bilirim ” dedi.

TAV cirosunu yüzde 14 artırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

GRAVİTY ~ 8 yıl önce
Hep yazıyorum daha da yazacağım. THY ve DHMİ çalışsın TAV kaymağını yesin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav ~ 8 yıl önce
Tavda emin oldugum teksey kazik atma Know How ina sahip olduklaridir ve arada bir reklam kopan haberlerle isimlarini guncel tutmayida iyi beceriyorlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amsterdam ~ 8 yıl önce
O bir Fransiz:(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Çalışanına zam yapmayıp kar srtırıyosa yemişim o karı :)) ban dünya standartlarındaki diğer şirketlerle kıyaslı bilançoyu gösterin avrupadaki şirketle aynı karı eden şirketlerimiz kendi ülkesindeki standartları bile gereğini sunmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 8 yıl önce
Havadan, sudan para alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000