06 Şubat 2016, Cumartesi 08:49:53

TAV ve İŞKUR'dan istihdam anlaşması

Atatürk Havalimanı’nda, TAV Havalimanları Holding ve iştirakleri ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasındaki İşbaşı Eğitim Protokolü imzalandı.
  • Asgari ücretle personel çalıştırıyorsunuz, 6-7 senelik personelinizde yeni giren personelden aynı maaşı alır. Ama siz biz öyleyiz, böyleyiz diye reklam yapmaya çalışıyorsunuz. Önce personele hakkını verin...!
  • Is kur subu hikaye. Icerde adamin varmi. Neden kariyerli Bir delikanliyi ise almadi. Yurt disinda egitim. Unuversite mastir Yapmis. Neden geri cevirdiler. Baska bir isten ayrildigi icin. Almadilar. Kafasina uygun olmiyan iste. Tabiki calismaz. Onun icin inanmiyorum,
  • açık açık devleti soyduklarıyla övünüyorlar yahu :D senin elemana ihtiyacın var. ama işkur ile anlaşıp işe alınca sigortasını devlet ödüyor , 3 aylık parasını devlet ödüyo. adamlarda bunla övünüyo
  • İstihdam yaratıyoruz diye çıkarlar ortaya şimdi,tav şu an işkurdan gelecek adam başı günlük masrafın peşinde matematikte bu kadar iyi olan bir ülkeyiz nasıl bu kadar hesap bilgisiyle bir yere varamadık hayret.

TAV Havalimanları Holding ve iştirakleri, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile işbirliği kapsamında, Atatürk Havalimanı’ndan bir sözleşme imzalandı.

İmza töreninde konuşan İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun İşbaşı Eğitim Programı konusunda detaylı bir sunum yaptı. İşbaşı Eğitim Programı’nın lise ve üniversitede eğitim gören gençlere istihdam sağlamayı amaçladığını belirten Coşkun programın işverene hiçbir maliyet yüklemediğine dikkat çekti.

Coşkun, devletin bunu hangi imkanlarla gerçekleştirdiği sorusuyla sıkça karşılaştıklarına değinerek, “Yakın zamana kadar bu parayı Avrupa Birliği (AB) fonlarından sağlıyorduk. Dünya Bankası’ndan faizli para desteği geliyordu. Şu anda biz bunların hiçbirine ihtiyaç duymuyoruz. Avrupa Birliği fonlarından çok daha güçlü bir fonumuz var. Bizim işsizlik sigortası fonumuzda bugün itibariyle 93.1 milyar TL paramız var. Bu belki Güney Afrika’da 3-4 devleti satın alacak pir para. Bu parayla hükümetimiz mesleki eğitimlere ağırlık veriyor. Bunun yanı sıra İşbaşı Eğitimi Programı’nı finanse ediyor. Lisede okuyan gence bin 300 TL’lik aylık asgari ücreti, her gün 50 TL harçlık olarak veriyor. Üniversitede okuyan öğrencilere de 2 bin 100 TL ücret ödüyor. Bu paranın tamamı devletin kasasından çıkıyor. İşverenden istenen ise sadece okurken istihdam ettiği öğrencilerin yüzde 20’sini işe alması” diye konuştu.

Programın ev sahibi TAV Havalimanları Dış İlişkiler Direktörü Mehmet Erdoğan da İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ve tüm katılımcılara hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmaların ardından Erdoğan ve Coşkun TAV ile İŞKUR arasındaki İşbaşı Eğitim Protokolünü imzaladı.

TAV ve İŞKUR'dan istihdam anlaşması

Yorumlar

TAV Security ~ 8 yıl önce
Asgari ücretle personel çalıştırıyorsunuz, 6-7 senelik personelinizde yeni giren personelden aynı maaşı alır. Ama siz biz öyleyiz, böyleyiz diye reklam yapmaya çalışıyorsunuz. Önce personele hakkını verin...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Is kur subu hikaye. Icerde adamin varmi. Neden kariyerli Bir delikanliyi ise almadi. Yurt disinda egitim. Unuversite mastir Yapmis. Neden geri cevirdiler. Baska bir isten ayrildigi icin. Almadilar. Kafasina uygun olmiyan iste. Tabiki calismaz. Onun icin inanmiyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
açık açık devleti soyduklarıyla övünüyorlar yahu :D senin elemana ihtiyacın var. ama işkur ile anlaşıp işe alınca sigortasını devlet ödüyor , 3 aylık parasını devlet ödüyo. adamlarda bunla övünüyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstihdam ~ 8 yıl önce
İstihdam yaratıyoruz diye çıkarlar ortaya şimdi,tav şu an işkurdan gelecek adam başı günlük masrafın peşinde matematikte bu kadar iyi olan bir ülkeyiz nasıl bu kadar hesap bilgisiyle bir yere varamadık hayret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000