20 Ocak 2016, Çarşamba 12:12:40

TAV'ın büyümesi Harvard'da ders oldu

Havalimanı yapımı ve işletmeciliğinde dünyanın en büyük grupları arasında yer alan TAV’ın iş modeli ve büyüme stratejisi Harvard Business School’da ders oldu.
  • maaş gecikmesiz heabında kıyafetin veriliyor yemeğin veriliyor servis veriliyor her ramazanda kumanyan veriliyor doğum parası veriliyor +++++++ 1290 beğenmiyorsan dışarıda +++++ vermeyen sadece 1300 tl asgari ücret veren cok iş yeri var ama servis kıyafet yemek servis doğum parası gibi şeyleri vermeyen firmalardan çalışa bilirsin 1300 tl.
  • 3. havalimanı bitince konsorsiyum TAV'a kiralasın. TAV'dan başka tecrübeli havalimanı yönetebilecek bir Türk şirketi yok
  • Hadi bakalım sen büyü tav sani ile büyü ne oldu 2016 zamlari güvenliğin parasında verin ayıptır yav.
  • Once basarili oldugu icin tebrik ediyorum Allah. Celecelalu. Kur ani azimi sanda diyorki biz. Bazi kularima. Mal mulk servet veriri bakalim nereye herciyor hayrami seremi Sener bey bunu. Bilmesi lazim. Hak asla yemiyecek , bunu yalniz sener bey icin degil Butun is adanlarina sener bey bir kariyerli delikanliyi cagirdi. Ve yesilkoye gitti. Kendisiyle gorusmeye. Nerde okudun delikanli efendim ben USA. Da okudum Nerelerde calistin delikanli diyo ben THY. De calistim Neden ciktin. Kafama ugun degildi ciktim , Peki demis. Delikanli bekliyor is verecek . Tekrar DelikanliyicagiriyorTGS. Gonderiyor. TGS. HAVASA gonderiyor, Havas diyorki. Size gore Is yok. Kusura bakmayin , sayin sener koca. TAV gibi bir dunya da un kazanmis BirBi super sirket hicmi bu cocuk icin bir is yoktu. Hata O delikanliya demissiniz medinedemi bir yetde is kuruyoruz gider isin. Delikanli demis beni nereye gonderirseniz. Giderim demis. Halen delikanli mesaj cekiyor. Sayin senere. Bir cevap yok , Tesekurler sayin sener bey, bende havaciliktan emekliyim ,
  • ÖNCE GÜVENLİĞİN MAAŞINI VER 1290 TL MAAŞI VERİRKEN ELİN TİTRİYOR KUL HAKKI YEMEKTEN İKİ YAKAN BİR ARAYA GELMİYOR
  • Havacılık sektörünün profesyonelce yönetilen tek şirketi Tav grurumuz olmaya devam ediyor. Dhmi, Thy, Agi yada 3. havalimanı konsorsiyumu, Limak, Fraport Ayt, çelebi, Pegasus, Atlas, Onur ve havacılık sektöründeki kamu yada özel bütün şirketler bir tarafa Tav bir tarafa. Nedeni basit . Tav da huzur var huzur. Çalışanları en mutlu hangi şirket diye anket yapın Tav açık ara önde çıkar. En kıymetli sermayesi liyakatlı iyi yetişmiş insan kaynağı ve bunun çok iyi bilen üst yönetim ve hepsinden öte çok çok iyi bir liderleri var. Kıymetini bilin.
  • helal
  • Cengiz Limak kolin Mapa da çok iyi. O da university of cukurovada vaka çalışması olur. Hem de ne vaka.
  • Müthiş bir başarı hikayesi. Mimarı Sani Şener beydir. Tebrikler
  • Limak'ın buyumesi de Sabahattin Zaim universitesinde ornek gosterilmisti, yatirimci-hukumet iliskisinin 3. dunya ulkelerindeki varyasyonlari konusunda.

Havalimanı yapımı ve işletmeciliğinde dünyanın en büyük grupları arasında yer alan TAV’ın iş modeli ve büyüme stratejisi Harvard Business School’da ders oldu. Çalışma, TAV’ın küresel pazarda önemli bir markaya dönüşme yolculuğunu anlatıyor, entegre hizmet sunmaya dayanan iş modeliyle rakiplerinden ayrıştığını vurguluyor.

Yönetim bilimleri alanında dünyanın önde gelen okullarından Harvard Business School (HBS), İstanbul’dan çıkarak küresel bir marka haline gelen TAV üzerine vaka çalışması gerçekleştirdi.

Harvard Business School öğretim üyesi Prof. Dr. Juan Alcacer ve HBS İstanbul Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Esel Çekin tarafından kaleme alınan vaka çalışması, bir Türk şirketinin sıfırdan, yap-işlet-devret projesiyle çıktığı yolda, vizyonunu ve hedeflerini geniş tutup dünyanın en büyük havalimanı işletmesi platformlarından biri haline gelmesini konu alıyor.
Çalışma çerçevesinde TAV Grubu CEO’su Sani Şener 18 Şubat’ta da ABD’nin Boston şehrinde Harvard Üniversitesi işletme yüksek lisans öğrencileriyle buluşacak.

TAV Grubu CEO’su Sani Şener “TAV olarak başlangıçtan bu yana inovasyona dayalı akıllı büyümeyi hedefleyen farklı bir iş modeli oluşturduk. 3 yıl 8 ay ve 20 günlük bir projeye başladık. 2000 yılında İstanbul’da sadece 10 milyon yolcumuz vardı. Şu an yedi ülkedeki 14 havalimanında yılda 102 milyon yolcu ağırlıyoruz. Yer hizmetlerinden, yiyecek içeceğe, duty free’ye, güvenliğe ve IT’ye kadar geniş çerçevede, TAV’ın ürün ve hizmetleri 16 ülke 70 havalimanında yer alıyor. Havalimanı inşaatında dünyada ilk sıradayız. Finansal yetkinliğimiz ve operasyonel yeteneklerimizle dikey ve yatay entegrasyonun en iyi örneklerinden birini oluşturan iş modelimizle havalimanı işletmeciliğinde tüm dünyada tercih edilen bir marka haline geldik. Bu başarıyı fiziki varlıklarımızla değil entelektüel ve sosyal varlıklarımızla, 39 farklı milletten 54 bin çalışanımızla yakaladık. Esnek, aynı zamanda şoklara karşı dayanıklı yapımızla, Türkiye’nin çıkarttığı küresel markamız TAV’ın Harvard’da geleceğin üst düzey yöneticileri tarafından ele alınıyor olmasından dolayı gurur duyuyoruz” dedi. 

Harvard Business School öğretim üyesi Prof. Dr. Juan Alcacer “Harvard Business School olarak ortaya çıkardığımız öğrenim malzemelerinin, öğrencilerimizin dünyada fark yaratan liderler olmalarına yardımcı olması için büyük özen gösteriyoruz. Bu amaca yönelik şekilde sürekli olarak dünyada ilginç ve önemli yönetim öğretileri sunabilecek şirketler ve organizasyonlar arıyoruz. Birkaç yıl önce Türkiye’yi ziyaret ettiğimde TAV yöneticileri ile tanıştım; şirketin iş modelini ve stratejik yol ayrımlarını öğrenme şansını elde ettim. TAV’ın öğrencilerin iyi yönetim uygulamalarını keşfedebilecekleri harika bir ortam oluşturduğunu düşündüm ve vaka çalışmasını ortaya çıkardık” dedi.

TAV’ın strateji alanında örnek oluşturan vaka çalışması için HBS öğretim üyeleri iki aylık bir araştırmanın ardından şirket yöneticileriyle bire bir ve toplu görüşmeler gerçekleştirdi.

Dünyadaki farklı havalimanı işletmeciliği modellerini karşılaştıran çalışmada, İstanbul Atatürk Havalimanı yap-işlet-devret projesiyle yola çıkan TAV’ın bir yandan hizmet ağını 16 ülke ve 70 havalimanına genişlettiği aynı zamanda da havacılık dışı gelirlere odaklanarak ve havalimanı işletmesinin tüm alanlarında hizmet sunmayı içeren entegre bir model oluşturarak farklılaştığı belirtildi.

TAV’ın Türkiye’deki varlığını güçlendirirken “finansal olarak küresel, operasyonel olarak bölgesel” liderliğe yöneldiği vurgulandı. Bölgedeki gelişmekte olan pazarlara odaklanan TAV’ın, başarılı bir şekilde finansal ve stratejik ortaklıklar ve halka açılarak küresel bir marka olmaya yöneldiği eklendi.

TAV'ın büyümesi Harvard'da ders oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

1290 beğenmeyen ~ 8 yıl önce
maaş gecikmesiz heabında kıyafetin veriliyor yemeğin veriliyor servis veriliyor her ramazanda kumanyan veriliyor doğum parası veriliyor +++++++ 1290 beğenmiyorsan dışarıda +++++ vermeyen sadece 1300 tl asgari ücret veren cok iş yeri var ama servis kıyafet yemek servis doğum parası gibi şeyleri vermeyen firmalardan çalışa bilirsin 1300 tl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 8 yıl önce
3. havalimanı bitince konsorsiyum TAV'a kiralasın. TAV'dan başka tecrübeli havalimanı yönetebilecek bir Türk şirketi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabi ~ 8 yıl önce
emin olun böyle bir geliri bir kenera koyup TAV a kiralarlar.. Havalimanı yönetimini bilen başka bir şirket de yok zaten.. işsiz kalacağız korkusu ile yazılan son çırpınışlar bunlar, vakit daralıyor..
bırak hocam ~ 8 yıl önce
Hadi bakalım sen büyü tav sani ile büyü ne oldu 2016 zamlari güvenliğin parasında verin ayıptır yav.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceo ya ~ 8 yıl önce
tavda çalışan herkes mutlu 2000 tl den aşşağı maaş alan yok çocuk yardımı yakıt yardımı herşey var .. Güvenliğe gelince 1290 + agi onuda zar zor veriyor .. Her ay bi saçmalık bulup paraları kesiyorlar. sorna 100 de 100 müşteri memnuniyeti istiyorlar.. Sen önce çalışanınını mutlu edeceksin ondan sonra isteyeceksin müşteri memnunişyeeti. ayıp ayıp.. Her yerde hava atmasını biliyorsunuz ama çalışanlara gelince kusura bakmayın ya yeni havalkimanı aldık medinede paralar oraya gitti sizede bişi kalmadı oh ne güzel. Hakkımız haram zıkkım olsun tava
Siyaset ~ 8 yıl önce
Once basarili oldugu icin tebrik ediyorum Allah. Celecelalu. Kur ani azimi sanda diyorki biz. Bazi kularima. Mal mulk servet veriri bakalim nereye herciyor hayrami seremi Sener bey bunu. Bilmesi lazim. Hak asla yemiyecek , bunu yalniz sener bey icin degil Butun is adanlarina sener bey bir kariyerli delikanliyi cagirdi. Ve yesilkoye gitti. Kendisiyle gorusmeye. Nerde okudun delikanli efendim ben USA. Da okudum Nerelerde calistin delikanli diyo ben THY. De calistim Neden ciktin. Kafama ugun degildi ciktim , Peki demis. Delikanli bekliyor is verecek . Tekrar DelikanliyicagiriyorTGS. Gonderiyor. TGS. HAVASA gonderiyor, Havas diyorki. Size gore Is yok. Kusura bakmayin , sayin sener koca. TAV gibi bir dunya da un kazanmis BirBi super sirket hicmi bu cocuk icin bir is yoktu. Hata O delikanliya demissiniz medinedemi bir yetde is kuruyoruz gider isin. Delikanli demis beni nereye gonderirseniz. Giderim demis. Halen delikanli mesaj cekiyor. Sayin senere. Bir cevap yok , Tesekurler sayin sener bey, bende havaciliktan emekliyim ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AZ MUHTEREM ~ 8 yıl önce
ÖNCE GÜVENLİĞİN MAAŞINI VER 1290 TL MAAŞI VERİRKEN ELİN TİTRİYOR KUL HAKKI YEMEKTEN İKİ YAKAN BİR ARAYA GELMİYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 ~ 8 yıl önce
çalışabileceğin daha iyi bir iş bulabilirsen oraya girip çalış belki 1290dan fazla maaş alırsın. he kalifiye eleman değilim diyorsan düz işler yaparım diyorsan 1290a talim o halde kul hakkı bunun neresinde?
1290'ı begenmeyen ~ 8 yıl önce
Maas her ayin basinda 1 gun gecikmeden yatar, mesaisi 1 gun gecikmeden yatar, ramazan yardimindan kiyafetine, servisinden oglen yemegine her turlu yan haktan yararlanir. Sonra hala gelir kul hakki bilmemne hakki. Arkadasim zorla mi tutuyorlar burada, mahrumiyet bolgesi olsa anlarim hani tek isletme vardir mecburdur herkes orda calismaya falan.. Mesela Soma'daki komur ocaklari bu tarz bir isletmeydi, gariban insanlarin baska caresi olmadigi icin insanlik disi kosullara razi oluyorlardi. Sen Istanbul'un gobeginde yasiyorsun, memnun degilsen ac bir gazetenin ilan sayfasini, zebilullah is ilani var. Daha iyisini bulabiliyorsan yuru git, durdugun kabahat. Beceremiyorsan, sana daha fazla para verip ise almak isteyen kimseyi bulamiyorsan susup isini yapmaya devam edeceksin.
1920,ı beğenmeyen ~ 8 yıl önce
kardeşim sen o konuda haklısın tabiki . ama şöyle düşün eşşek gibi çalışıp çabalıyorsun en ufak bi şikayette adam sana kfürü bile etse sen suçlusun.. hakkını savunmuyorlar.. bide üstüne üstük savunmanı alıp ağırlaştırılmış ihtar cezasıyla 4 günlük parana tekabül eden paranı kesiyorlar.. biz bundan bahsediyoruz .. belliki sen güvenlik değilsin iyi bi maaşla çalışan bi personelsin .. yada şirketin yalakalarındansın ?
Tav ve Diğerleri ~ 8 yıl önce
Havacılık sektörünün profesyonelce yönetilen tek şirketi Tav grurumuz olmaya devam ediyor. Dhmi, Thy, Agi yada 3. havalimanı konsorsiyumu, Limak, Fraport Ayt, çelebi, Pegasus, Atlas, Onur ve havacılık sektöründeki kamu yada özel bütün şirketler bir tarafa Tav bir tarafa. Nedeni basit . Tav da huzur var huzur. Çalışanları en mutlu hangi şirket diye anket yapın Tav açık ara önde çıkar. En kıymetli sermayesi liyakatlı iyi yetişmiş insan kaynağı ve bunun çok iyi bilen üst yönetim ve hepsinden öte çok çok iyi bir liderleri var. Kıymetini bilin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
huzur=para&ünvan ~ 8 yıl önce
Sani Beyin iş zekasını, kişiliğini,yönetim tarzını çok beğenirim onu bir kenara koyalım. Gerçekten örnek bir CEO hatta daha da önemlisi LİDER dir. Yalnız TAV da huzur olduğunu belirtmişsiniz, çok doğal değil mi? Şirkette herkes müdür, koordinatör ya da direktör..abartmıyorum müdür ve üzeri Holdingin %70ini geçer.iyi yetişmiş insan kaynağından şüpheliyim, her işe giren min 2 yıl içerisinde terfi alıyor(terminaller hariç)..Tabiki mutlu olunur..Fakat nereye kadar gidecek bu böyle, şirket devamlılığı 3. havalimanı yapılana kadar mıdır düşündürüyor insanı..sonrasında çok genç yaşta ünvan sahibi olmuş personel aynı rahatlığı başka yerde bulabilir mi??
Doğru ~ 8 yıl önce
Yazdıklarınız doğru ama, Havaşın İK politikası ne olacak ? Günden güne batıyor ve ne yazık ki kimse farkında değil.
kadir ~ 8 yıl önce
helal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vaka ~ 8 yıl önce
Cengiz Limak kolin Mapa da çok iyi. O da university of cukurovada vaka çalışması olur. Hem de ne vaka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 8 yıl önce
Müthiş bir başarı hikayesi. Mimarı Sani Şener beydir. Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabahattin ~ 8 yıl önce
Limak'ın buyumesi de Sabahattin Zaim universitesinde ornek gosterilmisti, yatirimci-hukumet iliskisinin 3. dunya ulkelerindeki varyasyonlari konusunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000