14 Mayıs 2014, Çarşamba 12:48:44

UÇUCU EKİP İSYAN ETTİ

Atatürk Havalimanı otoparkında uçucu ekipler için ayrılan kontenjanda yer kalmayınca ekiplere açık otoparktan kart verildi, havalimanına yürüyerek 10 dakikada ulaşan ekipler isyan etti.
  • Madenciler 900 TL alıyorken otoparka zam gelmiş çok mu ?
  • aşağıda fuar alanında dolu yer var . artık tav mı , talpa mı birisi ordan belli bir alanı kiralar. 10 dakikada bir shuttle bus' la otoparktan alıp , terminal girişe servis yapar.
  • bütün suçlu thy...tav, thy sayesinde dünya para kazansın ama thy personeline değer vermesin thy de bunu görmezden gelsin !!!
  • Anlasilamayan konu 15 tl zam olmasi ya da 10 dk yurunmesi degil , disarida musteri icin 4 kati ucret talep edilmesinden dolayı kabin ekibinin magdur edilmesidir. Ucretsiz izinden donen personel üyeliğini yenilemek istediginde de genel mudurluk karisisinda ki acik otoparka yonlendirilmekte ve bu 10 dk dan cok daha fazla surmektedir. Bir kısım ekip yakina birakirken bir kisim cok daha uzaga parkedip ağır valizlerle alana yurumekte. Metroyla gelsin o zaman diyenlere de demek istedigim sudur ki yapilan is normal bir mesai saati icerisinde gerceklesmiyor yeri geliyor gecenin 3 u yeri geliyor trafik sebebiyle ucu ucuna yetisilen alana birde park stresi giriyor herkes biliyor ki en ucuzundan da olsa bir arac sahibi olmadan bu is tam bir eziyete donusur. Yargilarken biraz empati yapmakta yarar var diye düşünüyorum.
  • Sizin gözünüzü toprak da doyurmaz.15 liraya mı kaldınız.
  • Malum pilotcuklar kurumuna bir kutu sandwich çeeeeeeeek. Cantalarina doldurup otele götürsünler.
  • allah gözünüzü doyursun.millet ekmek derdinde bunlar otopark parası derdinde..
  • Hala otoparklar ayrılsın diyen zihniyetler var. Olm siz feodal misiniz, altı üstü küçücük bir çalışansınız
  • Motorla gelin a dostlar yer sorunu bitsin:::)))
  • 15 TL zamma ve 10 dakika yürümeye isyan etmişler... PES... Tam da bugün. 280-300 ölü varken.

Atatürk Havalimanı otoparkında uçucu ekipler için ayrılan kontenjanda yer kalmayınca ekiplere açık otoparktan kart verildi, havalimanına yürüyerek 10 dakikada ulaşan ekipler isyan etti. 

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği TALPA, otopark ücretlerine zam yaptı. TALPA üyeleri için kart ücretlerine zam yapılmazken üye olmayanların otopark kullanım ücretlerine zam geldi.

Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV tarafından verilen kontenjanı uçucu ekiplere aylık belirli bir ücret karşılığında kiralayan TALPA, kabin ekiplerinden bu ay zamlı tarifeden  ödeme aldı. Daha önce 50 TL ödeyen kabin memurlarının otopark aylık ücretleri 65 TL’ye çıkarıldı.

TALPA üyesi pilotların 50 TL’lik otopark ücretlerine ise zam yapılmadı.

OTOPARKTA YER YOK

Atatürk Havalimanı otoparkında kapasite sorunundan dolayı TALPA yeni kart taleplerine mevcut otoparkı kullanım kartı veremiyor. TALPA, havalimanına kısmen daha uzak mesafede bulunan açık otopark için kart verebilirken uçucu ekipler otoparkın uzakta olmasına isyan etti. Ekip odalarına beraberlerindeki ağır valizleri ile birlikte minimum 10 dakika yürümek zorunda kalan ekipler sözkonusu durumdan dolayı bir hayli güçlük yaşarken uçucu ekiplerin mutlaka mevcut otoparkı kullanmalarının sağlanmasını istedi.

Bu arada yeni kart talebinde bulunan bazı uçuculara, mevcut otoparktan kart vermeleri halinde ayda 200 TL talep edildiği şeklinde iddialar ise kafa karıştırdı. Otoparkta karaborsa uygulaması olarak değerlendirilen bu talep TALPA tarafından doğrulanmadı, bütün üyelerden eşit ücret talebinde bulunulduğu kaydedildi.

©AirportHaber

UÇUCU EKİP İSYAN ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Madenciler 900 TL alıyorken otoparka zam gelmiş çok mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
aşağıda fuar alanında dolu yer var . artık tav mı , talpa mı birisi ordan belli bir alanı kiralar. 10 dakikada bir shuttle bus' la otoparktan alıp , terminal girişe servis yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ! ~ 10 yıl önce
bütün suçlu thy...tav, thy sayesinde dünya para kazansın ama thy personeline değer vermesin thy de bunu görmezden gelsin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Anlasilamayan konu 15 tl zam olmasi ya da 10 dk yurunmesi degil , disarida musteri icin 4 kati ucret talep edilmesinden dolayı kabin ekibinin magdur edilmesidir. Ucretsiz izinden donen personel üyeliğini yenilemek istediginde de genel mudurluk karisisinda ki acik otoparka yonlendirilmekte ve bu 10 dk dan cok daha fazla surmektedir. Bir kısım ekip yakina birakirken bir kisim cok daha uzaga parkedip ağır valizlerle alana yurumekte. Metroyla gelsin o zaman diyenlere de demek istedigim sudur ki yapilan is normal bir mesai saati icerisinde gerceklesmiyor yeri geliyor gecenin 3 u yeri geliyor trafik sebebiyle ucu ucuna yetisilen alana birde park stresi giriyor herkes biliyor ki en ucuzundan da olsa bir arac sahibi olmadan bu is tam bir eziyete donusur. Yargilarken biraz empati yapmakta yarar var diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısınız ~ 10 yıl önce
herkes konuyu mesai saatleri içinde imiş gibi düşünüyor. Gecenin 3 ünde oraya park edip elinde valizlerle alana yürümek normal bir şey mi . Bu konuyu THY yönetimi çözer ama bu konu prb değil derlerse yapacak bir şey yok.
TEQ ~ 10 yıl önce
Sizin gözünüzü toprak da doyurmaz.15 liraya mı kaldınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sandwich ~ 10 yıl önce
Malum pilotcuklar kurumuna bir kutu sandwich çeeeeeeeek. Cantalarina doldurup otele götürsünler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
göz ~ 10 yıl önce
allah gözünüzü doyursun.millet ekmek derdinde bunlar otopark parası derdinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hala otoparklar ayrılsın diyen zihniyetler var. Olm siz feodal misiniz, altı üstü küçücük bir çalışansınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 10 yıl önce
Motorla gelin a dostlar yer sorunu bitsin:::)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 10 yıl önce
15 TL zamma ve 10 dakika yürümeye isyan etmişler... PES... Tam da bugün. 280-300 ölü varken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alaka ~ 10 yıl önce
arkadaşım , dediğiniz laf ne alaka. Biz üzülmüyormuyuz ? peki siz 280-300 ölü var diyerek işinize mi gitmediniz yada yemek mi yemiyorsunuz. Konuları karıştırmasak daha hoş ve anlayışlı bir toplum olacağız ama bu tip yorumlar ile daha o noktaya varmamıza çook mesafede olduğumuzu görmek zor değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000