26 Mayıs 2014, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • hvacıılıkta yönetiler bildiğiniz gibi tgs,havaş,celebi bunlar sonu yakın işçininin ter kokusundan hakkını yemekten etrafa hava atmaktan kasım kasım kasılıyorllar hele son yönetiller yılsonun 80 ile 100 bin lira için işçi kardeşlerimin canını alcaklar eyyyyyyy kefenin cebi varmı;?ey zalimler yenileceksiniz. ve cehenneme gideceksiniz ateşiniz bol olsun by
  • bakın çelebide hiç bişey iyi gitmiyor çalışma saatleri 15 saate dayandı maaaslar tam bir fiyasko sef postabası ve mudur davranışları rezalettt insanlık dışı.. bi istasyon müdürü var dillere destan oturduğu yerden kalkmayan personelle muhatap olmayan biri.işçiyi insan yerine koymuyor... NERDESİNİZ çelebi nin büyük üstleri CAN BEY CANAN hnm biraz ilgilenin lütfen özellikle ÇELEBİ ATA ramp ileee maaslar çok düşükk emeğin karşılığı ASLA değil heleki bide emeğin karşılığında insan yerine koyulmuyorsunuz ya işte o yüzden bu çok koyuyor
  • Ramp'te çalışan personelden Ramp Müdürü olmaz ise,dil ararım ise,adamcılıkla şef,postabaşı olur ise,memlektte adam mı yok zihni ölmez ise bu ağlaşmalar devam eder. Çelebi'yi hiç konuşmayalım bile.Adam arama ilanlarının üstünde ne yazıyor bakın. Havaş'ta onları örnek almaya başlamış,uygulamada aynı. TGS ise birşeyler yapmaya çalışıyor,ancak o kadro ile bu kadar. Sabiha'da ve ATA'da kaçıncı Başmüdür değişti.Müdürler hariç. Üst altı etkiler.Herkes torpilli. Sayın ÖZBEY ağzınıza sağlık,bu konuları gündeme getirdiğiniz için.
  • Çalışma şekillerini insanların yüzündeki yorğunluğu gördükten sonra gözlerim dolmuştu. Bir insan başka bir insana bunu nasıl yapar anlayamadım, dünyadaki en zor işlerden biridir ramp bölümü. Nasıl olurda bir insan bu şekilde çalıştırılır hiçmi vicdan hiçmi merhamet yok bu yöneticilerde.Rabbim kolaylık versin işçi kardeşlerimize, buradaki yönecilerede rabbim tez zamanda aynı acıları tattırmasını diliyorum.
  • eski den atatürk havalimanında tgs de çalışıp ayrılmış biri olarak yazıyorum.. ben tgs de üç sene çalıştım kendi isteğimle ayrıldım .tgs de 3 sende gördüklerimi yazayım.tgs de işçi haklarını yoksayan en başta içinizdeki müdürler ..şefler.. yönetiici koltuk yalakacıları onlar.. kaç defa şahit oldum gördüm tgs aprondaki müdürler şefler yalakalar raporlu oldukları halde o alınteriyle çalışan emekçi insanları zorla - baskıyla korkutarak uçak altı dediğimiz bagaş taşıma işine gönderdiler.değerli eski çalışma arkadaşlarım sizler benim gözümde allah rahmet eylesin somada şehit olan kardeşlerimize.. onların sayesinde yeni yeni düzenlemer geldi sizlerede ağır sanayi çalışanı muamelesi yapmak zorundalar apronda çalışan kardeşlerimin %4o belinden rahatsızlar.bunları gören bilen yalaka müdürler şefler bu kardeşlerimizi zorla uçak altına götürdüler..arkadaşlar bu muamleye ezdirmeyin kendinizi haklarınız var bu ucuz insanlara yedirtmeyin.
  • üvey evlat bile değildir. Hepsinde aynıdır. Karakolda doğru söyler,mahkemede şaşar şarkısıdır orası. Değil mi Havaş? uzman müdürler! bir-iki satır yazsanıza. sen ADB'li mesela.
  • malesef havalimanında çalışanlar üzülerek söylüyorum penguen gibi yürüyoruz malesef nedenmi 30 dk da tonlarca yükü indirip yüklemek sitres pis hava sıcak soğuk yağmur kar daha ne olacakki.. maleseff..zehiri hergün saatlerce tenefüs ediyoruz bunun sonu ne olacak devlet buna önlem alması lağzım... eğer işi böyle hafif gösterdilerse şu durumda bi inceleme yapsınlar görsünler bakalım ne çıkacak sonuçlar
  • Yerhizmetinde calisan insanlarinsirtindan 8 saatte 40-50 ton yuk geciyor firsat bulursan yemek yersin bel ve boyun fitigi olman garanti 1000 lira maas adalet bunun nersinde illaki olmemiz mi gerekiyo .bizim hangi sartlarda calistigimizi thy nin ucaklarina binen basbakan cumhurbaskani millet vekilleri bakanlar burokratlar hepsi goruyo ama gormezden geliyorlar el insaaf diyoruz 30 dakikada 2.5 ton bagaj bosaltilip 2-3 tonda yuklenilirmi yuklenilirse yukleyenin hali neolur hic dusundunuzmu mola yok yemek firsat bulursan yagmurda karda sicak havada gunesin altinda sakatlandin bibahane ile isten cikis da cabasi adamin beli tutuluyo devlet hastanesi 10 gun raporverirken isyeri hekimi bir kas gevsetici igne 2 saat dinlen ucaga git .artik bizide gorun calisanlarin 100/80 bel fitigi yada baslangici .bizler yer ustundeki madencileriz illa olmemizmi lazim
  • Sadece bagaj bosaltanlar icin degil yakitcilar icinde zor bi durum koca tankerlerle zor sartlarda calisiyorlar olacak herhqngi bir kazada ALLAH korusun hava alani felc olur tasorenlik oldugu icin az maas aliyorlar haklari yok sendika desen uye olan isten atiliyor beli agartan isten kovulmasi icin herturlu baski yapiliyor bu konuyada bir el atarsaniz sevinirim
  • Sn. Çetin Özbey, Çelebi hava servisinden ayrıldıktan ve bu sitede yazmaya başladığınız günden itibaren sizi takip etmeye çalışıyorum. Daha önce yazılarınızı yayımlandığı dergiden takip ediyordum. 1999- 2009 tarihlerinde ÇHS 'de çeşitli kademelerde görev aldım. Belki de benim eksikliğim ya da dikkatsizliğimden , ne o senelerde ne de siz ÇHS den ayrılıncaya kadar, sizin çalışanlar hakkında bu denli kuşatıcı, kollayıcı ; onların sorunlarına bu kadar duyarlı olduğunuzu gösterecek; yöneticilerin davranış bozukluklarına, yönetimsel beceriksizliklerine dair herhangi bir yazınızı ya da beyanınızı hatırlamıyorum. Söylediğim gibi belki de ben denk gelmedim ya da okuduysam bile hatırlamıyorum. Şayet sorun bendeyse peşinen özür dilerim hakkınızı helal edin. Değilse , bu yazıları yazmanız , bu düşüncelerinizi öğrenmek için ÇHS den ayrılmanızı beklememiz mi gerekiyordu ? Ramp personelinin sıkıntılarını yazmanız için maden kazasının olması mı gerekiyordu ? Saygılarımla ,

TOPRAĞIN ÜSTÜNDEKİ SOMALAR

Toprağın altının durumu artık hepimizce yakından biliniyor. Yazıldı, çizildi. Komisyonlar oluşturuldu. Allahın akıl fikir verdiği tüm insanlar bu oluşumdaki hatanın/ hataların,  kimde / kimlerde olduğunu biliyor artık. Ya daha önceki kazalarda toprağın altında kalanlar?  Elbet kamuoyu bu kardeşlerimiz, aileleri ve çocukları için üstlere baskı kuracaktır. Evet; yitirdiğimiz madenci arkadaşlarımızın “ Sivil Şehit “ olarak kabul edilmeleri için gerekli işlemlere başlanıldığını İç İşleri Bakanı açıkladı. Bu düzenleme ailelere ve şehitlerimizin çocuklarına bir takım imtiyazlar tanıyacağı için sonsuz memnuniyet duyduk. Su serpildi yüreğimize.

Bu konuda T.C Başbakanlığına göndermiş olduğum notu sizlerle paylaşıyorum. Bu not 20 Mayıs 2014 günü Cumhurbaşkanlığına, Cumhuriyet Halk Partisine, Milliyetçi Hareket Partisine, Halkların Demokrasi Partisine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına da gönderildi ve Başbakanlığa ilaveten CHP ve MHP’ den cevabi bilgi alındı. Tabii ki gelen cevaplara değil, sonuca bakmak gerek.

Sayın Başbakanım.

1995 yılından bu güne kadar ülkemizde vuku bulan Soma kazası dışındaki sekiz adet maden kazasında yitirdiğimiz madenci kardeşlerimiz toplam olarak 144 kişi. Bu kardeşlerimizden 77 tanesi 2010 – 2013 yılları arasında vuku bulan 5 kazada kaybettik. Şansızlıklarını büyük can kaybı oluşmadığı kazalarda vefat etmiş olmaları şeklinde izah edebilmemiz ve bunu vicdanlarımıza kabul ettirmemiz çok zor. Pek insancıl da değil.

Evet, Sayın Başbakan, bu gün ifade ettiğiniz üzere ülkemiz hem Soma’ya hem de Somali’ ye bakacak kadar büyük. Geçmiş yıllarda aynı veya benzeri eksiklikler vb. nedenlerle yitirdiğimiz madencilerimize de bakabilecek güçte bir ülke olduğumuzu da görebilmek isteriz. Soma’da yitirdiğimiz madenci kardeşlerimiz ise yukarılardan size ve bizlere bakarken “ Pisipisine de olsa ölmesine öldük ama bizim Soma’dan önce vuku bulan kazalarda vefat eden madenci arkadaşlarımızın aile ve çocuklarına da bir faydamız oldu “ desinler ve bu onur onların mezarlarına nur olsun. Şehitlerimizden bu huzuru ve bu mutluluğu esirgemeyin Sn. Başbakan. 

Saygılarımla.

M. Çetin Ozbey

Bu başvurunun Face’ de arkadaşlar tarafından paylaşılacağını ve bu konuda yapılacak olan yorumları da aynı makamlara gönderebilmeyi ümit ediyordum. Olmadı ancak 31 kişi okudu. Kaç kişinin paylaştığını bilemiyorum. Bunu Change.org kanalı ile kampanyaya dönüştürmeğe çalıştım. Galiba onu da ben beceremedim.  Change org bize ulaşıyor, ama nedense biz ona ulaşamıyoruz.

Ne olursa olsun, Soma faciasının kötü sonucunun tüm Madencilik sektörüne belirli iyileştirmeler getirilmesi ve bu kapsamda ILO sözleşmesinin imzalanarak madenlerimizin uluslar arası denetime bir anlamda açılması, taşeron sisteminden vazgeçilmesi, madenlerin işletiminin başka kuruluşlara devrinde sistemin sağlıklı ve güvenli işleyişini sağlayacak yatırımların bu konunun olmaz ise olmaz haline getirilmesi, vb.. şart.

Bu yazıdaki konumuz, TOPRAĞIN ÜZERİNDEKİ SOMALAR.

İNTERNET’ E GİRİP TÜRKİYE’DE VUKU BULAN UÇAK KAZALARI YAZINCA, KARŞINIZA BİR DİZİ YAZI VE TABLO ÇIKIYOR AMA BAŞLIK TÜRKİYE’DE VUKU BULAN ÖNEMLİ UÇAK KAZALARI’  ŞEKLİNDE. ÖNEMLİ KAZADAN KASTIN CAN KAYBININ FAZLALIĞINI İFADE ETTİĞİ NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR. VE DE KAMUOYUNUN BU KAZALARA İLGİSİ TABİİ Kİ ÜST DÜZEYDE OLUŞUYOR. KÜÇÜK KAZALARI İSE UNUTUYORUZ. UNUTUYORUZ ZİRA CAN KAYBI AZ..  BU HUSUSTA AYNI FİKİRDE MİYİZ BİLEMİYORUM. BEN ÖYLE OLDUĞU VARSAYIMI İLE YAZIMI SÜRDÜRECEĞİM.

Bu arada öğrendiğime göre Türkiye’mizde 166 adet toprağın altında çalışılan kömür madeni var. Bakınca görülüyor ki, toprağın üzerindeki Somaların sayısı bundan kat be kat fazla. Buralarda çalışan insan sayısı da hali ile ülkemizdeki madenci sayısının çok çok üzerinde. Bu yazı ile ilgili bilgi toplayabilmek için konuları biraz karıştırdım. Çok tehlikeli, tehlikeli, az tehlikeli ve tehlikesiz iş kollarını görmek istedim. Karşıma çıkan iş kolu listesi tamına tam 265 sayfa. Gel de işin içinden çık. Aslında bu listeye bir bakmanızı ve hangi iş kollarının hangi tehlike boyutunda değerlendirildiğini görmenizi isterim.

YA TOPRAĞIN ÜZERİNDEKİ SOMALAR NE OLACAK?  Kurşun, arsenik işleri,cam fabrika ve atölyelerinde yapılan işler, cıva üretimi işleri,çimento fabrikaları,kok fabrikaları ve termik santraller, alüminyum, demir ve çelik fabrikaları,döküm ve asit üretimi yapan fabrika ve atölyeler, maden ve yer altı işleri vb..çok tehlikeli iş yerleri kapsamında ve bu işlerde çalışarak iş konusunun risklerine maruz kalan çalışanlara çalıştıkları her yıl için 2 aydan 6 aya kadar yıpranma tazminatı veriliyor. Verilen ilave hizmet süresinin yarısı da ( üst sınır 5 yıl olmak üzere ) emeklilik yaşından indiriliyor. Buraya kadar tamam da bunların hepsi çalışana emeklilik esnasında yansıyan hususlar.

Evet; yerleşimlerimizde bu tehlikeli işleri yapan kaçak, merdiven altı diye tabir edilen birçok işyerleri ve de bu kuruluşlarda çalışan dünya kadar insan var. Kaçak firmada sigortalı çalışan olur mu? Düşünemiyorum. Bunlar ne zaman mı ortaya çıkıyor. Tabii ki yapılan denetimlerde değil. İşyerinde bir kaza olunca, birkaç çalışanı kaybedince. İki, üç, beş, on dokuz vb… bu can kayıpları birleşince buyurun Somaya yakın belki de ondan da fazla bir zayiat.  

Ülkemizde bu konuda bir istatistikî çalışma olmadığı için gerçeğin korkunçluğunun net bir şekilde ortaya koyulması ve tehlikenin büyüklüğünün  fark edilebilmesi maalesef mümkün değil. Bu tür işyerlerinde çalışan insanlarımızın ne denli fazla olduğu dikkate alındığı takdirde konunun üzerinde büyük önemle düşünülerek çalışılması gerektiği de açık.  Denetleme yapılması mümkün değil, zira iş yerinin varlığından haberdar olan yok. İş yeri ruhsatsız, çalışanlar kaçak. Her şey kayıt dışı. Örnek 2008 yılında Zeytinburnu semtindeki bir iş merkezindeki atölyede boya ve iplik kazanlarının bulunduğu bölümde vuku bulan patlama sonucunda 20 vatandaşımızı yitirdik ve de olay yerinde maytap parçaları bulundu. Yapılan gözlemde binanın 3 ve 4 ncü katında havai fişek, maytap imalathane veya deposunun bulunduğu ortaya çıkmıştı.  Ve Bilanço; 20 ölü, 117 yaralı. Vali Güler’in açıklaması bu işyerinin kaçak çalıştığı şeklindeydi. Büyük Şehir Belediye Başkanı da vatandaşlardan bu tür iş yerlerinin yerlerin İtfaiye teşkilatına ( ? ) ihbarını istemişti. Bu konunun çözümünün vatandaşların duyarlılığı ile sağlanabileceğini düşünmek?  Anlamak mümkün değil. Her ne ise, geçti ve her zamanki gibi unutuldu. Vah gidene. Mevcut durumda bu gün için bir değişiklik olduğunu zannetmiyorum.

Belediyeler gazetelere ilan verseler ve direk mülk sahiplerinden, sahibi oldukları taşınmazda çalışan işletmeleri, iştigal konusu, sahipleri ve iş yeri sigorta sicil numaraları ile birlikte on gün içerisinde bildirmelerini isteselerdi ve de alınacak olan bu listelerin sigorta kayıtları ile karşılaştırılması suretiyle kaçak çalışmanın bir kısmının önüne geçilemez miydi? Bunun Belediye Başkanının önerisinden ne farkı var diyeceksiniz. Farkı şu, bildirimde bulunmayan veya yanlış bildirimde bulunan mülk sahipleri için kanuni işlem yapılması ve kendilerine kanunların müsaade ettiği mümkün olan en büyük para cezası verilmesi. Uygulamanın kanuni dayanağı ise  “ Kaçak iş yeri çalıştırılmasına ve kaçak istihdama yardımcı olmak.” vb. gibi şekillendirilebilir. Bu veya yapılacak benzeri bir uygulamanın Türk insanını sağduyuya davet etmekten daha etkili ve tesirli olacağı mutlak.

İNSANIMIZ YILANIN KENDİSİNE DE DOKUNACAĞINI BİR ŞEKİLDE ANLAMALIDIR Kİ İSTENİLENİ YAPSIN. YOKSA BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN DİYEREK GEÇER YOLUMUZA GİDERİZ.

Eğer bu konuya ilişkin tedbirlerin de alınması için bu iş yerlerinin büyüğünde çalışan onlarca, yüzlerce görevlinin de muhtemel bir kazada yitirilmesi bekleniyorsa tabii ki söylenecek bir şey yok.

Çelebi, Havaş ve TGS’ de uçak yükleme, boşaltma işlerini yapanların bir nöbette omuzlarından kaç kg yük geçtiğine bir bakın. Bir ara hesaplamış ve biz bile şaşırmıştık. İnanır mısınız bilmem ama gerek yaş sebze ve gerekse kuru erzak halinde ağır sandık veya çuvalları taşıyan ve kamyonlara yükleyen taşıyıcıların omuzlarından bunun yarısı kadar yük geçmiyor. Doğru olmasına doğru, bu işte kaza ihtimali yok veya yok denecek kadar az. Ama bu arkadaşlarımızın çalışmaları esnasında sakatlanma olasılıklarını artıran risk faktörleri hayli fazla. Çalışanlar ya belinden sakat veya iskelet ve kas sistemleri kalıcı şekilde arızalı. Hepsi emekliliklerinde bu rahatsızlıklarla boğuşuyor ve bunu yaşamları boyu çekiyorlar. Ülkemizde İnsanların çalışma şartlarının düzeltilmesi için bir facia sonucu grup halinde ölmeleri şart mı?

İşkollarının tehlike sınıflarını belirleyen 265 sayfalık listeyi hazırlayanlar. Şaka gibisiniz vallahi. 01.11.07 ACE kod ile kayıtlı Baklagilleri ( Fasulye- taze ve kuru - bakla, nohut, mercimek bezelye, araka ) yetiştirme iş kolunu ( ? )  TEHLİKELİ olarak değerlendirmişsiniz. Aynı listede Havayolu taşımacılığına yan hizmet sunan Yer Hizmeti kuruluşlarının faaliyetleri 52.23.03 ACE kodu altında Havaalanı Yer Hizmeti faaliyetleri              ( Kargo ve Bagaj Yükleme hariç)  tanımı ile şekillendirip Baklagil yetiştirme faaliyetleri ile aynı risk derecesinde TEHLİKELİ iş kolu olarak belirlenmiş. Bu yetmiyormuş listeyi hazırlayanlar sakatlanma risk faktörü hayli fazla olan uçak yükleme ve boşaltma işlerini de TEHLİKELİ olarak mütalaa etmeyip kapsam dışına almışlar. Evet; bu listenin yeniden ele alınması gerekli bana göre. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Biz “araka cinsi bezelye “ veya fasulye yetiştirmenin ne kadar TEHLİKELİ olabileceğini tartışmıyoruz.  Kendi sıkıntımızı anlatıyoruz o kadar. Tabii ki 265 sayfaya teker teker bakılsa daha enteresan örnekler bulunabileceğine eminim.

Mutlak Yer Hizmet Kuruluşları, Havayolları ve TSHS’ bu konuda Çalışma Bakanlığı ile görüşmüşlerdir. Hani ben “laf ola satır dola “ kabilinden tekrarlamış olayım dedim.

BU ARADA YENİ BİR HABER. DOĞRU OLMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM. 19 – 25  MAYIS 2014 HAFTASINDA  ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU TÜRKİYEMİZİ  “ İŞÇİLER AÇISINDAN EN KÖTÜ ÜLKELER “ LİSTESİNE ALMIŞ.  NİJERYA, BENGLADEŞ, KATAR VE GUATEMALA İLE BİRLİKTE ANILACAĞIZ ARTIK. TABİİ Kİ BU MESAJ HUKÜMETLE BİRLİKTE İŞVERENLERİMİZE DE. KİM ÜZERİNE ALIR, KİM ALMAZ, KİM SEVİNİR, KİM ÜZÜLÜR VEYA KİM / KİMLER BOŞVERİR ONU BEN BİLEMEM. 

TOPRAĞIN ÜSTÜNDEKİ SOMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

yanlız ~ 7 yıl önce
hvacıılıkta yönetiler bildiğiniz gibi tgs,havaş,celebi bunlar sonu yakın işçininin ter kokusundan hakkını yemekten etrafa hava atmaktan kasım kasım kasılıyorllar hele son yönetiller yılsonun 80 ile 100 bin lira için işçi kardeşlerimin canını alcaklar eyyyyyyy kefenin cebi varmı;?ey zalimler yenileceksiniz. ve cehenneme gideceksiniz ateşiniz bol olsun by

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hep çalışıyor ~ 10 yıl önce
bakın çelebide hiç bişey iyi gitmiyor çalışma saatleri 15 saate dayandı maaaslar tam bir fiyasko sef postabası ve mudur davranışları rezalettt insanlık dışı.. bi istasyon müdürü var dillere destan oturduğu yerden kalkmayan personelle muhatap olmayan biri.işçiyi insan yerine koymuyor... NERDESİNİZ çelebi nin büyük üstleri CAN BEY CANAN hnm biraz ilgilenin lütfen özellikle ÇELEBİ ATA ramp ileee maaslar çok düşükk emeğin karşılığı ASLA değil heleki bide emeğin karşılığında insan yerine koyulmuyorsunuz ya işte o yüzden bu çok koyuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramp ~ 10 yıl önce
Ramp'te çalışan personelden Ramp Müdürü olmaz ise,dil ararım ise,adamcılıkla şef,postabaşı olur ise,memlektte adam mı yok zihni ölmez ise bu ağlaşmalar devam eder. Çelebi'yi hiç konuşmayalım bile.Adam arama ilanlarının üstünde ne yazıyor bakın. Havaş'ta onları örnek almaya başlamış,uygulamada aynı. TGS ise birşeyler yapmaya çalışıyor,ancak o kadro ile bu kadar. Sabiha'da ve ATA'da kaçıncı Başmüdür değişti.Müdürler hariç. Üst altı etkiler.Herkes torpilli. Sayın ÖZBEY ağzınıza sağlık,bu konuları gündeme getirdiğiniz için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal kaan ~ 10 yıl önce
Çalışma şekillerini insanların yüzündeki yorğunluğu gördükten sonra gözlerim dolmuştu. Bir insan başka bir insana bunu nasıl yapar anlayamadım, dünyadaki en zor işlerden biridir ramp bölümü. Nasıl olurda bir insan bu şekilde çalıştırılır hiçmi vicdan hiçmi merhamet yok bu yöneticilerde.Rabbim kolaylık versin işçi kardeşlerimize, buradaki yönecilerede rabbim tez zamanda aynı acıları tattırmasını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski cii ~ 10 yıl önce
eski den atatürk havalimanında tgs de çalışıp ayrılmış biri olarak yazıyorum.. ben tgs de üç sene çalıştım kendi isteğimle ayrıldım .tgs de 3 sende gördüklerimi yazayım.tgs de işçi haklarını yoksayan en başta içinizdeki müdürler ..şefler.. yönetiici koltuk yalakacıları onlar.. kaç defa şahit oldum gördüm tgs aprondaki müdürler şefler yalakalar raporlu oldukları halde o alınteriyle çalışan emekçi insanları zorla - baskıyla korkutarak uçak altı dediğimiz bagaş taşıma işine gönderdiler.değerli eski çalışma arkadaşlarım sizler benim gözümde allah rahmet eylesin somada şehit olan kardeşlerimize.. onların sayesinde yeni yeni düzenlemer geldi sizlerede ağır sanayi çalışanı muamelesi yapmak zorundalar apronda çalışan kardeşlerimin %4o belinden rahatsızlar.bunları gören bilen yalaka müdürler şefler bu kardeşlerimizi zorla uçak altına götürdüler..arkadaşlar bu muamleye ezdirmeyin kendinizi haklarınız var bu ucuz insanlara yedirtmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuuuuuuuuuuuuu ~ 10 yıl önce
tgs ucak altı tam bi fiyasko insanlık dısı dogru dürüüst yemek yiyemiyon maass 1050 tl bazen öle an geliyoki wc ye gidememz hale geliyon bunların yatacak yerleri varmıı acabaaaa adammııı bunlar acabaaa egerr maaslardaaa bi oynama olmazsaa zatennn cokkkkkkkkkkk kişii cıkcakkk
Ramp ~ 10 yıl önce
üvey evlat bile değildir. Hepsinde aynıdır. Karakolda doğru söyler,mahkemede şaşar şarkısıdır orası. Değil mi Havaş? uzman müdürler! bir-iki satır yazsanıza. sen ADB'li mesela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP RAMP ~ 10 yıl önce
TAKİBİNİZ İÇİN SAĞ OLUNUZ.
havaş ~ 10 yıl önce
malesef havalimanında çalışanlar üzülerek söylüyorum penguen gibi yürüyoruz malesef nedenmi 30 dk da tonlarca yükü indirip yüklemek sitres pis hava sıcak soğuk yağmur kar daha ne olacakki.. maleseff..zehiri hergün saatlerce tenefüs ediyoruz bunun sonu ne olacak devlet buna önlem alması lağzım... eğer işi böyle hafif gösterdilerse şu durumda bi inceleme yapsınlar görsünler bakalım ne çıkacak sonuçlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAVAŞ ~ 10 yıl önce
DEVLETİN DURDUĞU YERDE ÖNLEM ALACAK HALİ YOK. BİRİLERİNİN KONUYU YUKARILARA TIRMANDIRMASI GEREKİR. SİZ ÜYE OLUN VEYA OLMAYIN SENDİKANIN BUNU YAPMASI GEREKİR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
apron kurtu ~ 10 yıl önce
Yerhizmetinde calisan insanlarinsirtindan 8 saatte 40-50 ton yuk geciyor firsat bulursan yemek yersin bel ve boyun fitigi olman garanti 1000 lira maas adalet bunun nersinde illaki olmemiz mi gerekiyo .bizim hangi sartlarda calistigimizi thy nin ucaklarina binen basbakan cumhurbaskani millet vekilleri bakanlar burokratlar hepsi goruyo ama gormezden geliyorlar el insaaf diyoruz 30 dakikada 2.5 ton bagaj bosaltilip 2-3 tonda yuklenilirmi yuklenilirse yukleyenin hali neolur hic dusundunuzmu mola yok yemek firsat bulursan yagmurda karda sicak havada gunesin altinda sakatlandin bibahane ile isten cikis da cabasi adamin beli tutuluyo devlet hastanesi 10 gun raporverirken isyeri hekimi bir kas gevsetici igne 2 saat dinlen ucaga git .artik bizide gorun calisanlarin 100/80 bel fitigi yada baslangici .bizler yer ustundeki madencileriz illa olmemizmi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP APRON KURDU ~ 10 yıl önce
AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYORUZ VE DE AYNI GÖRÜŞTEYİZ. CUMHURBAŞKANI VE SİYASİLER BAKARLAR SİZLERE, AMA GÖRMEZLER. BAKMAKLA GÖRMEK ÇOK AYRI ŞEYLER. DİLERİM Kİ SENDİKANIZ BU KONUYA EL ATSIN. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
cvp ~ 10 yıl önce
Sadece bagaj bosaltanlar icin degil yakitcilar icinde zor bi durum koca tankerlerle zor sartlarda calisiyorlar olacak herhqngi bir kazada ALLAH korusun hava alani felc olur tasorenlik oldugu icin az maas aliyorlar haklari yok sendika desen uye olan isten atiliyor beli agartan isten kovulmasi icin herturlu baski yapiliyor bu konuyada bir el atarsaniz sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CVP ~ 10 yıl önce
YANILMIYORSAM YAZIDA BU ÖRNEKLERİN ÇOĞALTILABİLECEĞİNİ BELİRTMİŞTİM. HAKLISINIZ AKARYAKITTA BU KONULARDAN BİRİ TABİİ Kİ. KALDIKİ HAVALİMANINA VE ATAKÖYE YAKIN KONUMDA BULUNAN DEPOLAR TÜM HAVALİMANI VE SEMT İÇİN BİR TEHDİT UNSURU. ANCAK YAKITÇILARIN ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ OLARAK FİKİR SAHİBİ DEĞİLİM. MAİL ADRESİM [email protected]. EĞER BİR ARKADAŞIMIZ MAİL İLE TELEFONUNU VEREBİLİRSE ARARIM VE KONUŞUR ÖĞRENİRİM. GİZLİLİĞİNDEN EMİN OLMANIZI DİLERİM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
geç değil mi? ~ 10 yıl önce
Sn. Çetin Özbey, Çelebi hava servisinden ayrıldıktan ve bu sitede yazmaya başladığınız günden itibaren sizi takip etmeye çalışıyorum. Daha önce yazılarınızı yayımlandığı dergiden takip ediyordum. 1999- 2009 tarihlerinde ÇHS 'de çeşitli kademelerde görev aldım. Belki de benim eksikliğim ya da dikkatsizliğimden , ne o senelerde ne de siz ÇHS den ayrılıncaya kadar, sizin çalışanlar hakkında bu denli kuşatıcı, kollayıcı ; onların sorunlarına bu kadar duyarlı olduğunuzu gösterecek; yöneticilerin davranış bozukluklarına, yönetimsel beceriksizliklerine dair herhangi bir yazınızı ya da beyanınızı hatırlamıyorum. Söylediğim gibi belki de ben denk gelmedim ya da okuduysam bile hatırlamıyorum. Şayet sorun bendeyse peşinen özür dilerim hakkınızı helal edin. Değilse , bu yazıları yazmanız , bu düşüncelerinizi öğrenmek için ÇHS den ayrılmanızı beklememiz mi gerekiyordu ? Ramp personelinin sıkıntılarını yazmanız için maden kazasının olması mı gerekiyordu ? Saygılarımla ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp geç d.. ~ 10 yıl önce
BU YORUMUNUZU SAMİMİYETLE YAZDIĞINIZI DÜŞÜNEREK CEVAPLAYACAĞIM. SİPARİŞ ÜZERİNE YAZILDI İSE SİZİN AYIBINIZ OLUR. 1. YAZILARI SPESİFİK ŞİRKETLERİ KONU ALARAK YAZMAMAYA ÇALIŞIYORUM. ENDER OLARAK BUNU YAPTIM. ANCAK GENEL UYGULAMALARI KONU ETMEYİ TERCİH ETTİM. 2. BEN ÇELEBİ’ DE HİÇ BİR ZAMAN ÖZELLİKLE İSTASYONLARLA İLGİLİ İCRACI BİR UNVANLA ÇALIŞMADIM. 3. TABİİ Kİ MADEN KAZASINI ÖNE ALIP, APRON ÇALIŞMASINDAN DEM VURMAK DOĞRU DEĞİL. ANCAK İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ BU KONULARA YAZILARIMDA HİÇ DEĞİNMEMİŞSEM. ATLAMIŞ OLABİLİRSİNİZ, YENİDEN BİR BAKMANIZ GEREKİR. 4. ÇELEBİ’ DE HANGİ ŞİRKETTE HANGİ UNVANLA ÇALIŞTIĞINIZI BİLMİYORUM. İLİŞKİMİZ VAR MIYDI ONU DA BİLEMEM TABİİ Kİ. EĞER YAKIN ÇALIŞMIŞ OLSAYDIK, TOPLANTILARA BİRLİKTE GİRMİŞ OLSAYDIK MUTLAK O ZAMANLARDA DA DOĞRULARI / OLMASI GEREKENİ SÖYLEYİP SÖYLEMEDİĞİMİ BİLİRDİNİZ. BUNLARI İSPATLAMAK BENİM İÇİN ZOR DEĞİL. AMA YAKIŞIK ALMAYACAĞINI BİLİYORUM. SÖZ UÇAR, YAZI KALIR DERLER YA. RAPORLAR BENDE MEVCUTTUR. ( TABİİ Kİ ALINDI KAYITLARI DA ) İÇLERİNDE ÇALIŞMA DÜZENİNDEN, KIYAFETE, MAAŞLARDAN, TERFİLERE VB… KADAR HER TÜRLÜ RİCA, UYARI VE TENKİT MEVCUTTUR. EN İYİSİ SİZ BU KONUYU BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIMIZ İNSANLARA SORUN. BELKİ TATMİN OLURSUNUZ. 5. ÇELEBİ’DEYKEN TÜM ŞİRKETE HEMEN HEMEN HER AKŞAM BİR MAİL GÖNDERME ALIŞKANLIĞIM VARDI. BUNLARIN İÇİNDE GÜNLÜK OLAYLAR OLDUĞU GİBİ TENKİT TAŞIYAN MESAJLARDA OLURDU. ÖRNEĞİN İŞTEN İNSANLARIN ÇIKARTILDIĞI GÜNLERDEN BİRİNDE “İŞTEN ADAM ÇIKARTMAKTA PROFESYONELLİK İSTER “ BAŞLIKLI BİR YAZI GÖNDERMİŞTİM. ZİHNİ EVVEL BİR YÖNETİCİ “ BAŞKA ŞİRKETTE OLSA SİZİ İŞTEN ATARLAR “ VB… YAPICI TENKİTLERİNİ YÖNELTMİŞTİ BANA. BİR SÜRE SONRA DA BİR ŞEKİLDE AYRILDIK ZATEN. ŞİMDİ BEN SİZE BİR SUAL SORMAK İSTERİM. AYNI YORUM BAŞLIĞI İLE CEVAPLAYABİLİRSENİZ SEVİNİRİM. SİZ ÇALIŞTIĞIN IZ SÜRE İÇİNDE SÖYLEDİĞİNİZ TÜR UYARILARDA BULUNAN KAÇ YÖNETİCİ GÖRDÜNÜZ? KİBARLIK OLSUN DİYE SİZ BU GÖREVİ YAPAN BİRİMİSİNİZ DİYE SORMUYORUM. CEVABINIZI BEKLEYECEĞİM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
geç değil mi ? ~ 10 yıl önce
Çetin bey , Öncelikle sipariş üzerine yazılmadığına inanmanızı isterim. Zaten ilgili firmadan hiç kimsenin de benden bunu isteyecek yüzü olduğunu zannetmiyorum. Sorunuzun cevabını şöyle yanıtlamak istiyorum; en azından teşrik-i mesaide bulunduğum yöneticilerden görmedim. Diğerleri için bir şey söyleyemem. Kendi orta kademe yöneticiliğim döneminde ise görev tanımlarımız doğrultusunda yaptığımız spot kontrollerde tespit ettiğimiz hususları paylaşır ancak risk analizi yapmazdık, zaten bizden de böyle bir beklenti yoktu. Beyan esastır, bu nedenle söylediklerinize inandığımı ifade etmek ve ilk yorumumda söyledim gibi hakkınızı helal etmenizi istiyorum. inşaallah hali hazırda görev yapan her kademedeki çalışanların hakkını hukukunu savunan birileri hala vardır. Umarım handling firmalarında çalışanların çalışma şartları göz önünde bulundurularak, bazı iş kollarında olduğu gibi daha erken emekli olmalarını sağlayacak bir düzenleme de yapılır. Saygılarıml
CVP GEÇ D.2 ~ 10 yıl önce
YORUMUNUZUN SİPARİŞ ÜZERİNE YAZILMADIĞINA SEVİNDİM. BAZEN BUNU YAPIYORLAR, ANLAYINCA CEVAPLADIĞIM İÇİN KENDİMİ APTAL HİSSEDİYORUM. BEYANI ESAS ALMAYIP SÖYLEDİKLERİMİ O DÖNEMDEKİ ARKADAŞLARINIZA SORMANIZI TERCİH EDERDİM. KARAR SİZİN. ÇALIŞMA HAYATIMIN HİÇ BİR DÖNEMİNDE ÜSTLERİM TARAFINDAN SEVİLEN BİRİ OLAMADIM. NEDENİ İSE BASİTTİ. ONLARA GÖRE ÇOK KONUŞMAK, BANA GÖRE DOĞRULARI SÖYLEMEK. BU DURUMA RAĞMEN KENDİMDEN HEP MUTLU OLDUM.ZİRA İÇİMDE PEK BİR ŞEY TAŞIMADIM. DEMEK Kİ SİZİNLE BİR İLİŞKİMİZ OLMADI ÇALIŞIRKEN. OLSAYDI İLK YORUMU ALMAZDIM. HELAL EDECEK BİR HAK YOK ORTADA. İNANMASANIZ BİLE SÖYLEYECEK FAZLA BİR ŞEYİM OLMAZDI. HAKLISINIZ DERDİM. ZİRA PEK GÖRÜNEN BİR ÜSLUP DEĞİL. KENDİMİ BU KONUDA GENELE UYMAYAN BİR İMALAT HATASI OLARAK GÖRDÜM HEP. YİNE DE HEPİMİZ HATA YAPMIŞIZDIR TABİİ Kİ. ÖNEMLİ OLAN KASTİ HATA YAPMAMAK. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000