13 Kasım 2017, Pazartesi 16:24:39

60 kişi işe iade davasını kazandı

Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz yıl işine son verdiği 211 kişiden 60'ının işe iade davası Yargıtay tarafından da onaylandı.
  • 151 tanesi ne oldu?
  • Türk Yargısı bu iftiracılara gereken cevabı verdi ve tüm davalar şirket aleyhine kazanıldı. Yalancı ve iftiracılar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Ama keşke bu tazminatlar şirketin kasasından değil de bu yalan-yanlış kararlara imza atan yöneticilerden alınsa...ortalama 211 x 70.000 = 14.770,000 tl...!!!
  • THY de hiç işe gelmeyip maaş alanlar olduğundan bahsediliyor. Geç kalan servis şoförü kendini uyaran kaptan pilota posta atıp susturabiliyorsa o şoföre cesaret veren idare suçludur. Balık baştan kokmuş.
  • Allahın hatırına riayet etmeyip,hemşehri,akraba hatırını ön planda tutan THY idarecileri...Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz,tepetaklak olursunuz.Nedamet getirip liyakate göre davranın.
  • Disaridan büyük bir sirket gbi gorunuyor lakin iceride Liyakatin L si yok. Univ tekstilci sinif arkadasim ise girdi 2 sene sonra sifir ingilizceyle! Ydisinda istasyon mudurluge dogru kosar adim;) anlayan anladi. Bosuna kasmayin yani kendinizi yetistirmeyin. Tr de yukselmenin yolu belli.
  • BT de öyle bir tip varki görünürde herkez ile arkadaşca yaklaşıp sonra kolayca sizi oncu buncu diye etrafta dillendirecek kadar haysiyet yoksunudur. PY ve Proje kontrolüdür. Lütfen dikkat edin bu tipe. Bakalım girdiği hakların günahını nasıl vercek. Bugün yediği hurmalar gün gelecek sırtını tırmalayacak.
  • Aranızda bu ispiyoncu, iftiracı vasıfsız yalakaları bilen varsa isim versin lütfen. Kimmiş bunlar çok merak ettim. Kim bilir kimin torpillisi....isim lütfen....bunca insani mağdur olmasına vesile olan şeref yoksunlari kim acaba....? Su anda kimbilir kimin kuyusunu kazıyorlar! Bari başkası magdur olmasın...
  • Allahım sana şükürler olsun ki alnimiz temizken cikarildik amma ve lakin çocuklarımızın rızkını aldılar milleti kredi borcuyla sıkıntı içinde bıraktılar hastalar ihtiyaçlarını karşılamayadilar...Ben beddua etmiyorum.SADECE ALLAH A HAVALE EDİYORUM ... ALLAHIM SEN ONLARİ BİLDİĞİN GİBİ YAP. SENİN İLAHİ ADALETİN ÜZERİNE DAHA GÜÇLÜ ADALET YOKTUR... SADECE SANA SIĞINIYORUM...
  • it izine karışmış
  • Bu muhasebede issiz kontrolorler var ne is yaparlar saga sola sarkarlar ne zaman siralari gelecek? Daha neler gelir baslarina gorecekler bu issizler.
Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz yıl işine son verdiği 211 kişiden 60'ının işe iade davası Yargıtay tarafından da onaylandı.

Edinilen bilgiye göre; işine son verilen 211 THY personelinden mahkemeye başvuranların 60'ı işe iade davasını kazandı. Yargıtay tarafından da işe iadesi onaylanan 60 personelin THY tarafından işe alınıp alınmayacağı ise henüz bilinmiyor. 

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında THY tarafından da bir inceleme başlatılmış ve Fetö üyesi olanlar ile birlikte işletmesel nedenler gerekçe gösterilerek toplamda 211 personelin işine son verilmiş, çıkarılanların tamamı Fetö sebebiyle THY'den çıkarılmış gibi bir algı ortaya çıkmıştı.

THY yaptığı açıklamada; 'işletmesel gereklilik, verimsizlik, performans yetersizliği ve de ülkemizin ve şirketimizin güvenliği ve çıkarlarına ters düşecek her türlü tutum ve davranışlar kapsamında FETÖ yapılanmasına müzahir olmak yer almaktadır' ifadelerine yer verilmişti.



 

60 kişi işe iade davasını kazandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Asd ~ 6 yıl önce
151 tanesi ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş Olsun! ~ 6 yıl önce
Türk Yargısı bu iftiracılara gereken cevabı verdi ve tüm davalar şirket aleyhine kazanıldı. Yalancı ve iftiracılar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Ama keşke bu tazminatlar şirketin kasasından değil de bu yalan-yanlış kararlara imza atan yöneticilerden alınsa...ortalama 211 x 70.000 = 14.770,000 tl...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarık ~ 6 yıl önce
THY de hiç işe gelmeyip maaş alanlar olduğundan bahsediliyor. Geç kalan servis şoförü kendini uyaran kaptan pilota posta atıp susturabiliyorsa o şoföre cesaret veren idare suçludur. Balık baştan kokmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarık ~ 6 yıl önce
Allahın hatırına riayet etmeyip,hemşehri,akraba hatırını ön planda tutan THY idarecileri...Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz,tepetaklak olursunuz.Nedamet getirip liyakate göre davranın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lalelerlalelerlaleler ~ 6 yıl önce
Disaridan büyük bir sirket gbi gorunuyor lakin iceride Liyakatin L si yok. Univ tekstilci sinif arkadasim ise girdi 2 sene sonra sifir ingilizceyle! Ydisinda istasyon mudurluge dogru kosar adim;) anlayan anladi. Bosuna kasmayin yani kendinizi yetistirmeyin. Tr de yukselmenin yolu belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekten ~ 6 yıl önce
Güzel özetlenmiş
lale ~ 6 yıl önce
yurtdışı personelinin yarısı hiç dil bilmez...bilende tarzanca anlaşık. Mailleri Yes./No diye cevaplayan ne yurtdışı şefleri tanıyorum :) ayrıca Kargoda lise mezunu başkan bile var :)) daha neler neler...bir gün kitabını yazmak lazım bu şirketin. Çok malzeme var.
BT Dikkat ~ 6 yıl önce
BT de öyle bir tip varki görünürde herkez ile arkadaşca yaklaşıp sonra kolayca sizi oncu buncu diye etrafta dillendirecek kadar haysiyet yoksunudur. PY ve Proje kontrolüdür. Lütfen dikkat edin bu tipe. Bakalım girdiği hakların günahını nasıl vercek. Bugün yediği hurmalar gün gelecek sırtını tırmalayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İspiyoncular! ~ 6 yıl önce
Aranızda bu ispiyoncu, iftiracı vasıfsız yalakaları bilen varsa isim versin lütfen. Kimmiş bunlar çok merak ettim. Kim bilir kimin torpillisi....isim lütfen....bunca insani mağdur olmasına vesile olan şeref yoksunlari kim acaba....? Su anda kimbilir kimin kuyusunu kazıyorlar! Bari başkası magdur olmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İspiyoncular Belli ~ 6 yıl önce
Burda bırı müdür kaptan 330 cu nodülü f/o 330 cu kaptan adayı ,diğeri idari müdür fotokopicilikte gelme herkez biliyor dokunamıyor.
İspiyonaj ~ 6 yıl önce
İspiyonaj da baş harfler verilmiş
Cargo ~ 6 yıl önce
Kargo'da ki ispiyoncu/iftiracı başı kim acaba?
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
Allahım sana şükürler olsun ki alnimiz temizken cikarildik amma ve lakin çocuklarımızın rızkını aldılar milleti kredi borcuyla sıkıntı içinde bıraktılar hastalar ihtiyaçlarını karşılamayadilar...Ben beddua etmiyorum.SADECE ALLAH A HAVALE EDİYORUM ... ALLAHIM SEN ONLARİ BİLDİĞİN GİBİ YAP. SENİN İLAHİ ADALETİN ÜZERİNE DAHA GÜÇLÜ ADALET YOKTUR... SADECE SANA SIĞINIYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
At izi ~ 6 yıl önce
it izine karışmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemik bol ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Kontrolor ~ 6 yıl önce
Bu muhasebede issiz kontrolorler var ne is yaparlar saga sola sarkarlar ne zaman siralari gelecek? Daha neler gelir baslarina gorecekler bu issizler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000