13 Mayıs 2018, Pazar 18:48:11

Asiana'nın A330'u THY'nin A321'ine çarptı

Asiana Havayolları'nın Seul-İstanbul seferini yapan uçağı iniş yaptıktan sonra THY uçağının kuyruğuna çarptı.
  • Len amma geyik. 2x2=4 trafikte arkadan carpma. Asiana hatali. Atc soylemediyse %20 kabahatli olur pr82.1008.2003
  • Kabin ekibinin maaşları çok yüksek olduğu için bu kazalar... acil düşürülmeli
  • ne alaka diyeceksiniz ama tum sorumlu hosteslerdir
  • E5 ortasında duran arabaya ne yapılırsa o olmuş. Sivil Havacılık derhal yol ortasında kuyruğunu bırakarak duran THY pilotunun lisansını iptal etmelidir.A 330 pilotları kanat uçlarını göremez. Allah akıl fikir vermiş sırf kullan diye.
  • Oturup üşenmeden yorumların %80'ini okudum. Pilotlar dahil bir sürü insan daha yer kontrolörü ile geçen konuşmaları bilmeden 'Ya işte her b*ka kıllanıp böyle taksi yolunun ortasında durursan böyle olursun' demeleri... Ulan belki teknik bir arıza var, ne biliyim kaptan ve F/O kalp krizi geçirdi belki oluşabilecek bin bir türlü senaryo var ama gel görki illa laf sokacam, birilerini eleştirecem diye etmediğiniz lafı bırakmıyorsunuz. Egonuzu böyle tatmin etmeye devam edin... Ha bu arada asker kökenlimiymiş yorumuna rastlayamadım :) level atladık heralde...
  • Olay pazar günü olduysa tk cpt ı 0.0001 K ile taksi yapıyordur ... Diğer günler hızlılar 0.0002 K kullanıyorlar ...
  • Tk uçağı orada bekliyor. Guidance gitmiş ya da STOP yazısı çıkmış olabilir. Kaldı ki guidance başından beri aktif değilse TK uçağının park pozisyonuna girişi baştan hatalı demektir. Devam edip beyaz çizgiyi geçmiş olması sistemsel bir arıza oluşunu kuvvetli kılıyor. Asiana uçağı içinse; öncelikle First Officer’ın wing clearance’ı kontrol etmesi öncelikli davranış olmalıydı. Bunun teyidini almadan hareket eden kaptan burada hatalı olabilir. Kaldı ki görüntülerde 330’un hızlı taksi yaptığı hissine kapıldım. Tüm bu faktörler bu kazaya sebebiyet vermiştir. Aşağıda bir yorumda first’ün işi neymiş diyen bir arkadaş vardı. Büyük ihtimalle kaptandır. Kaptanın işi neymiş, durumu teyit etmeden tarlada gider gibi her iki yanı uçakla dolu olan bir apronda bu kadar dikkatsiz hareket edemezsiniz.
  • Kazada iki soru var thy ucaginin yariyolda neden durdugu ,asiana ucaginin neden gectigidir.videoda tk ucagi pozisyona girerken ozellikle sol taraf da malzemelerin cizginin disinda oldugu goruluyor ,sagda tarafda bence temiz duruyor ki ucak durdugunda sag taraf da ucagi engelleyecek bir malzeme olsaydi ucak altinda kesin bi hareketlenme olurdu ,muhtemelen körük ilerde olabilir yada rehber cihazinda bi sorun vardı.Tk ucagi pozisyona girmemiş 9-10 metre taksi yolunda, asiana yabanci oldugu taksi yolunda cevre kontrolu yapmasi beklemesi gerekirdi....Geçmiş olsun
  • Iyi olmus tk zarar etsin hak ediyk
  • Allah-u Ekber

Asiana Havayolları'nın Seul-İstanbul seferini yapan uçağı iniş yaptıktan sonra THY uçağının kuyruğuna çarptı.

Güney Koreli havayolu şirketi Asiana Airlines'ın OZ551 sefer sayısı ile Seul'den İstanbul'a gelmek üzere hareket eden Airbus A330-300 tipi uçağı THY uçağıyla çarpıştı.

Asiana'nın A330 tipi uçağıın sağ kanadı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki 218 numaralı körükte bulunan Türk Hava Yolları'nın (THY), TC-JMM kuyruk tescilli Airbus A321 tipi uçağın kuyruğuna (diket stabilize) çarptı.

Çarpma sonucu Asiana uçağının kanadı hasar alırken, THY uçağının dikey stabilizesi ise sol yatay stabilize üzerine düştü. 

TC-JMM kuyruk tescilli THY uçağı yapacağı İstanbul-Ercan seferinden alınarak teknik hangara çekildi.

©AirportHaber













Asiana'nın A330'u THY'nin A321'ine çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (149)

Gitar ~ 6 yıl önce
Len amma geyik. 2x2=4 trafikte arkadan carpma. Asiana hatali. Atc soylemediyse %20 kabahatli olur pr82.1008.2003

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Höst ~ 6 yıl önce
Kabin ekibinin maaşları çok yüksek olduğu için bu kazalar... acil düşürülmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit ~ 6 yıl önce
mayışları daha da yüksek. Onlar daha çok indirilmeli ve pilotlara toplu ceza verilmeli.
host ~ 6 yıl önce
ne alaka diyeceksiniz ama tum sorumlu hosteslerdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E5 ~ 6 yıl önce
E5 ortasında duran arabaya ne yapılırsa o olmuş. Sivil Havacılık derhal yol ortasında kuyruğunu bırakarak duran THY pilotunun lisansını iptal etmelidir.A 330 pilotları kanat uçlarını göremez. Allah akıl fikir vermiş sırf kullan diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok yok ~ 6 yıl önce
lisans iptali yetmez, taksim meydanında falakaya yatırmalıdır hatta değil mi. İpini koparan yorum yazmasın şuraya gözünü seveyim.
Seyirci ~ 6 yıl önce
Oturup üşenmeden yorumların %80'ini okudum. Pilotlar dahil bir sürü insan daha yer kontrolörü ile geçen konuşmaları bilmeden 'Ya işte her b*ka kıllanıp böyle taksi yolunun ortasında durursan böyle olursun' demeleri... Ulan belki teknik bir arıza var, ne biliyim kaptan ve F/O kalp krizi geçirdi belki oluşabilecek bin bir türlü senaryo var ama gel görki illa laf sokacam, birilerini eleştirecem diye etmediğiniz lafı bırakmıyorsunuz. Egonuzu böyle tatmin etmeye devam edin... Ha bu arada asker kökenlimiymiş yorumuna rastlayamadım :) level atladık heralde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavaş ve emniyetsizsiniz ... ~ 6 yıl önce
Olay pazar günü olduysa tk cpt ı 0.0001 K ile taksi yapıyordur ... Diğer günler hızlılar 0.0002 K kullanıyorlar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Short Cut ~ 6 yıl önce
Tabi sen patronu düşündüğün için hep hızlı tAxi yapıp shortcut istiyorsun değil mi? Seni gidi bonusçu seni sen anladın onu :—)
İki Taraf da Hatalı Olabilir ~ 6 yıl önce
Tk uçağı orada bekliyor. Guidance gitmiş ya da STOP yazısı çıkmış olabilir. Kaldı ki guidance başından beri aktif değilse TK uçağının park pozisyonuna girişi baştan hatalı demektir. Devam edip beyaz çizgiyi geçmiş olması sistemsel bir arıza oluşunu kuvvetli kılıyor. Asiana uçağı içinse; öncelikle First Officer’ın wing clearance’ı kontrol etmesi öncelikli davranış olmalıydı. Bunun teyidini almadan hareket eden kaptan burada hatalı olabilir. Kaldı ki görüntülerde 330’un hızlı taksi yaptığı hissine kapıldım. Tüm bu faktörler bu kazaya sebebiyet vermiştir. Aşağıda bir yorumda first’ün işi neymiş diyen bir arkadaş vardı. Büyük ihtimalle kaptandır. Kaptanın işi neymiş, durumu teyit etmeden tarlada gider gibi her iki yanı uçakla dolu olan bir apronda bu kadar dikkatsiz hareket edemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron ~ 6 yıl önce
Kazada iki soru var thy ucaginin yariyolda neden durdugu ,asiana ucaginin neden gectigidir.videoda tk ucagi pozisyona girerken ozellikle sol taraf da malzemelerin cizginin disinda oldugu goruluyor ,sagda tarafda bence temiz duruyor ki ucak durdugunda sag taraf da ucagi engelleyecek bir malzeme olsaydi ucak altinda kesin bi hareketlenme olurdu ,muhtemelen körük ilerde olabilir yada rehber cihazinda bi sorun vardı.Tk ucagi pozisyona girmemiş 9-10 metre taksi yolunda, asiana yabanci oldugu taksi yolunda cevre kontrolu yapmasi beklemesi gerekirdi....Geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oj ~ 6 yıl önce
Iyi olmus tk zarar etsin hak ediyk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insan ~ 6 yıl önce
Nasıl bir insansınız siz yahu!?
Tekbir ~ 6 yıl önce
Allah-u Ekber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 6 yıl önce
Araba yapmadan önce besmele çek
Kabin ~ 6 yıl önce
Ne diosun be sacma.sapan

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000