25 Mart 2017, Cumartesi 15:01:49

Bakan Ağbal yasağı değerlendirdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ABD'ye yapılan doğrudan uçuşlara getirilen elektronik cihaz yasağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
  • Ama reise yağbal yoksa deil bakab anca bakal olurdu
  • Bu Akparti döneminde işe yarar tek bakan Eski maliye bakanı Mehmet Şimşektir. Adamda bunlardan bıktı yalandan başıma bela almiim die partide pasif bi bakan olarak takılıo. Adama tamam git deseler 30 tane kurban kesicek. Ondan başkada düzgün bi bakanları olmadı. Kişisel görüşümdür kimseyi bağlamaz. Dündar G.
  • Bunların bakanlığı uçağın penceresinden bakan çocucuğun baktığı kadar. Ne vizyonları varki ne misyonları olacak. YazıkX
  • Bakanım bırakalım bu lafları da bahsettiğiniz kadar güçlü bi ülkeysek aynı yasağı biz de bahsi geçen ülkelerin havayolu şirketlerine uygulayalım. Neden yap(a)mıyoruz?
  • önce thy'de yönetim kurulu üyeliği şimdi de bakanlık. yaşasın torpilin gücü...
  • Eğitimsiz bir toplumu aldatmanın en iyi yolu, o toplumun nefsini ve egosunu 'bizim önümüzü tıkıyorlar, bizi kıskanıyorlar, bizi bitirmek istiyorlar' gibi cümlelerle şişirmektir. Örneklere bakın, Arnavutluk, İran, Türkiye vs. vs. Böylece kimse başarısızlığı içeride aramaz, hep topu başkasına atar. Dünyada ABD kadar düşmanı olan, kıskanılan başka bir ülke var mı? Neden bu tip söylemler ABD'de hiç yok. Bu bakan da sonuçta toplumun bir yansıması. Süt nasılsa, kaymağı öyle olur.
  • İşte bunlar hep 3. Havalimanını ölesiye kıskananların işi.Avrupa'nın ardından ABD'nin de kıskançlıktan çatladığını anlamış olduk.Eyyyyy Trump sabrımızı sınama, süreriz atları Washington'a neye uğradığını şaşırırsın.Yemen,Afganistan ve Pakistan'ı da hiç çekemez mesela ABD.Mesele siyasal islam meselesi değil yani rahat olun.
  • Olay sadece ticari olsa bir yolunu bulup bu havayollarini yasaklarlar. Ya da Malezya havayollari ucagi gibi havada yokederler. Trump bazi islam ulke vatandaslarina yasak koyuyor bu ulkelerden hic ses cikmiyor. Adam elektronik cihaz yasagi koyuyor,hicbirinden itiraz yok. Kuzu kuzu yasaga uyup yeni taktikler gelistirme pesinde. Sadece Emirates agzini acsa, adamlar geri adim atar ama nerde Ingiliz yalakasi. Daha once Hollanda, Onur havayollari'ni tamamen ticari nedenlerle bir bahane bulup,guvensiz,tehlikeli damgasi vurmus ve yasaklamisti.
  • Böyle uzak görüşlü bakanı olan ülkenin kıskananı elbette çok olur. Sen neymişsin be bakanım. Demek tüm iş bağlantıları bilgisayarda ve uçuş esnasında kotarılıyormuş. Babalar gibi satanlara itibar edenler size elbette taparlar.
  • Bu uygulamanın kasıtlı olduğunu görmeyen zavallılar var. Afganistan Pakistan İran gibi terörün bol olduğu ülkelere yok Körfez ve Türkiye havayolu şirketleri hedef alınıyor anlayın artık.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ABD'ye yapılan doğrudan uçuşlara getirilen elektronik cihaz yasağına ilişkin, "Enteresandır ki bakıyorsunuz bugün, THY'nin İstanbul çıkışlı uçaklarına ABD'ye gittiğinde laptop yasağı getiriliyor. Niye? Çünkü THY ile uçan yolcu profili değişti. Global üretim ve ticaret 'network'ü içerisinde, sürekli yolculuk yapan bir grup var. Bunların yaş ortalaması diyelim ki, 18-35 yaş, bunlar teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar, bunlar ticareti ve finans sektörünü yönlendiriyorlar, bunlar neredeyse 24 saat o bilgisayarlarıyla iş yapıyorlar" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Mersin Sanayi ve Ticaret Odasın'da düzenlenen "İstihdam ve Üretim Destekleri ile Vergisel Düzenlemeler Toplantısında yasağı değerlendirdi.

Bakan Ağbal, ABD'ye yapılan doğrudan uçuşlara getirilen elektronik cihaz yasağına ilişkin "Türk Hava Yolları'na, ABD bir laptop yasağı getirdi. Peki ne oluyor? Havacılık sektöründe dünyada neler oluyor. 1960'la bugünü karşılaştırılam. 1960'a baktığınızda, havacılık sektöründe global uçuşlarda 'Hub'lar var. 'Hub' dediğimiz toplanma merkezleri. Bir taraftan bir tarafa giderken belli lokasyonlar var, bütün uçaklar orada toplanıyor. 1960'larda bu, büyük ölçüde Kuzey Amerika ve Avrupa'daydı. Şimdi gittikçe bu tarafa doğru kayıyor. Şu anda Türkiye'ye geldi. İstanbul'a geldi" dedi.

"Biz 3. havalimanını yapıyorsak, aslında dünyanın havacılık sektöründe geldiği trendi yakalayarak bunu yapıyoruz" ifadesini kullanan Ağbal şöyle devam etti:

"İstanbul global 'Hub' olma yolunda. O yüzden '150 milyon yolculuk bir havalimanı yapalım' derken bunun hiçbir realistik olmayan tarafı yok. Son derece realistik. Global havacılık 'network'u doğuya doğru kaydıkça, batıdaki ülke ve şehir ekonomileri kaybedenler liginde. Kazananlar yeni 'Hub' merkezleri. Türkiye böyle bir 'network'ün üzerinde böyle bir avantajı yakaladı. Bizim bu avantajı kaçırmamamız gerekiyor. Bu avantajı kaçırırsak, global 'network' içindeki nokta bir sonraki durağa gidecek."

THY'de yaklaşık 8 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptığını anlatan Ağbal, ABD'ye yapılan doğrudan uçuşlara getirilen elektronik cihaz yasağına ilişkin eleştirisini şöyle sürdürdü:

"THY özellikle son 7-8 yıldır transit yolcu sayısını aritmetik olarak değil, geometrik olarak arttırdı. THY'nin yolcu sayısı artıyor ama içerden beslenerek artmıyor, iç hatlarda yolcu sayısı artıyor ama esas kazancı yurt dışındaki transit yolcudan alıyoruz.

Enteresandır ki bakıyorsunuz bugün, THY'nin İstanbul çıkışlı uçaklarına ABD'ye gittiğinde laptop yasağı getiriliyor. Niye? Çünkü THY ile uçan yolcu profili değişti. Global üretim ve ticaret 'network'ü içerisinde, sürekli yolculuk yapan bir grup var. Bunların yaş ortalaması diyelim ki 18-35 yaş, bunlar teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar, bunlar ticareti ve finans sektörünü yönlendiriyorlar, bunlar neredeyse 24 saat o bilgisayarlarıyla iş yapıyorlar. THY ciddi anlamda, 'business class' dahil olmak üzere bu segmentten ciddi yolcu alıyor. Şimdi kalkıyorsunuz, 'ben buna böyle bir kural getirdim.' diyorsunuz. Bu dünyada ortaya çıkan korumacılık eğiliminin geldiği noktaya bakıyorsunuz, 'dünyada her şeyi biz yaparız' diyenler şimdi korumacı oldu."

Bakan Ağbal yasağı değerlendirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Ağbal ~ 7 yıl önce
Ama reise yağbal yoksa deil bakab anca bakal olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açık söyleyim ~ 7 yıl önce
Bu Akparti döneminde işe yarar tek bakan Eski maliye bakanı Mehmet Şimşektir. Adamda bunlardan bıktı yalandan başıma bela almiim die partide pasif bi bakan olarak takılıo. Adama tamam git deseler 30 tane kurban kesicek. Ondan başkada düzgün bi bakanları olmadı. Kişisel görüşümdür kimseyi bağlamaz. Dündar G.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne bakanı ~ 7 yıl önce
Bunların bakanlığı uçağın penceresinden bakan çocucuğun baktığı kadar. Ne vizyonları varki ne misyonları olacak. YazıkX

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tango#1NeverDies ~ 7 yıl önce
Bakanım bırakalım bu lafları da bahsettiğiniz kadar güçlü bi ülkeysek aynı yasağı biz de bahsi geçen ülkelerin havayolu şirketlerine uygulayalım. Neden yap(a)mıyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 7 yıl önce
Olmaz Çünkü usa dan istanbula uçan amerikan şirketi yok. British de uyguluyor zaten
yağbal ~ 7 yıl önce
önce thy'de yönetim kurulu üyeliği şimdi de bakanlık. yaşasın torpilin gücü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nefis ~ 7 yıl önce
Eğitimsiz bir toplumu aldatmanın en iyi yolu, o toplumun nefsini ve egosunu 'bizim önümüzü tıkıyorlar, bizi kıskanıyorlar, bizi bitirmek istiyorlar' gibi cümlelerle şişirmektir. Örneklere bakın, Arnavutluk, İran, Türkiye vs. vs. Böylece kimse başarısızlığı içeride aramaz, hep topu başkasına atar. Dünyada ABD kadar düşmanı olan, kıskanılan başka bir ülke var mı? Neden bu tip söylemler ABD'de hiç yok. Bu bakan da sonuçta toplumun bir yansıması. Süt nasılsa, kaymağı öyle olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanç Batı ~ 7 yıl önce
İşte bunlar hep 3. Havalimanını ölesiye kıskananların işi.Avrupa'nın ardından ABD'nin de kıskançlıktan çatladığını anlamış olduk.Eyyyyy Trump sabrımızı sınama, süreriz atları Washington'a neye uğradığını şaşırırsın.Yemen,Afganistan ve Pakistan'ı da hiç çekemez mesela ABD.Mesele siyasal islam meselesi değil yani rahat olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ek ~ 7 yıl önce
Mesele siyasal islam meselesi değil tabi. Öyle olsa neden düzenlemede belirtilen lokasyonlardan kalksa bile amerikan havayolları kapsam dışı tutuluyor? mesele güvenlik kılıfı altında THY, Emirates, Qatar gibi havayollarının transfer yolcu artışını durdurmak. Dubai 'den Newyork'a Emirates ile uçsan laptop kullanamıyorsun , JetBlue ile uçarsan kullanabiliyorsun? Tamam ülkeni sevmiyorsunuz da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan vazgeçin artık.
Trader Joe's ~ 7 yıl önce
Olay sadece ticari olsa bir yolunu bulup bu havayollarini yasaklarlar. Ya da Malezya havayollari ucagi gibi havada yokederler. Trump bazi islam ulke vatandaslarina yasak koyuyor bu ulkelerden hic ses cikmiyor. Adam elektronik cihaz yasagi koyuyor,hicbirinden itiraz yok. Kuzu kuzu yasaga uyup yeni taktikler gelistirme pesinde. Sadece Emirates agzini acsa, adamlar geri adim atar ama nerde Ingiliz yalakasi. Daha once Hollanda, Onur havayollari'ni tamamen ticari nedenlerle bir bahane bulup,guvensiz,tehlikeli damgasi vurmus ve yasaklamisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onurair ~ 7 yıl önce
Onur air'in denetimlerde ne kadar tehlikeli operasyon yaptığı ortaya çıkmıştı çünkü. Neden Onur air yasaklanmıştı da pegasus thy yasaklanmamıştı. Adamlar muz cumhuriyeti değil. Uçağı yapan onlar kuralı koyan onlar istediği gibi at koşturan onlar.
Vay be ~ 7 yıl önce
Böyle uzak görüşlü bakanı olan ülkenin kıskananı elbette çok olur. Sen neymişsin be bakanım. Demek tüm iş bağlantıları bilgisayarda ve uçuş esnasında kotarılıyormuş. Babalar gibi satanlara itibar edenler size elbette taparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kasıt ~ 7 yıl önce
Bu uygulamanın kasıtlı olduğunu görmeyen zavallılar var. Afganistan Pakistan İran gibi terörün bol olduğu ülkelere yok Körfez ve Türkiye havayolu şirketleri hedef alınıyor anlayın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oralardan uçuş var mı? ~ 7 yıl önce
Afganistan pakistan irandan abd ye direkt uçuş var mı :) olmayan uçuşa neden yasak koysun adam.
:)))) ~ 7 yıl önce
cidden komiksiniz..bakanı böyle yorum yaparsa halkı ne demez. keşke araştırıp öğrenip yorum yapsaydiniz.. türbanlı baciniza da saldirmislardi zaten sizin..yalanların arkasına sığınıp mağduru oynamaktan gözünüz dönmüş hepinizin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000