10 Nisan 2017, Pazartesi 15:18:24

Borajet THY ile 5 uçaklık anlaşmasını iptal etti

İşadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın satın aldığı Borajet Havayolları’nın THY ile yapacağı açıklanan 5 uçaklık anlaşmanın iptal olduğu iddia edildi.
  • Borajet baska firmaylami anlati acaba
  • Bundan sonra yolumuz hangover...
  • Borajet çalıanlarına ; sizlerden önce hiçbir olumsuz geri bildirimi , kınaması uyarısı vs olmadığı halde gün içinde İ.K ya çağrılıp , sadece birilerinin hoşuna gitmediği , üst yönetime yalakalık eden birileri tarafından karalanarak işten çıkartılan çalışma arkadaşlarınız için üzüntü duymadığınız , üstelik bu durumdan kendinize eğlence , dedikodu malzemesi ürettiğinizde siz bu başınıza gelecekleri çoktan haketmiştiniz. Siz sarı öküzü verdiğiniz gün kaybettiniz. Boşuna işsiz kalacağız diye ağlaşıp kafa ütülemeyin. Rızkı veren Allah elbet size de bir yerden kapı açacaktır. Bari gider ayak biraz dik durun.
  • Lütfen birileri birşey söylesin .Tüm departmanlar şirketin battığıyla ilgili mail almış sanırım.Diğer çalışanlara haber vermek artık sizin sorumluluğunuz kabul edin.Bu konuda da bencil olmayın lütfen.İşsizliğin, ev ,aile geçindirmenin ve borç ödemenin ne olduğunu empati kurarakta olsa anlayın birazcık.Pazartesi bize mail yoluyla kötü şeyler bildirmeyin.Aileyiz biz düzelir toparlanır ve fedakarlığı yaparız .Ailemiz dağılmasın lütfen
  • pp
  • Komik haldesiniz. 119 kisilik bir ucagi Almanya'dan haftada bir ucusla bile dolduramayacak kapasitedesiniz. Kendi basarisizliklarinizi ve beceriksizlklerinizi örtbas etmek icin Hamdi bey'in getirdigi yöneticilere hemen fetöcü damgasini vuruyorsunuz. Yillardir yaptiginiz is ordada. Havayolu yönetiyoruz diye kendinizi kandirmayin. Halinizden utanin. Hamdi bey'in getirdigi yöneticiler kalsa sizin simdiye kadar bir halt yapmadiginiz ve hicbirsey bilmediginiz ortaya cikacakti. Güle güle kullanin Borajeti. Yakinda sirket iflasini verirse Hkümete falan pislik atmayin. Erkekce biz batirdik deyin.
  • biz neleri atlattik be gülüm bunu da atlatiriz rahat olun borajetin ozverili personeli gerekirse parasini almadan ucar. Ama mayisa ama hazirana kadar 3ü gider 5i kalir lakin bu sirketin sirti yine de yere gelmez. BORAJET BATMAYACAK.. sokun kafaniza. Hazirandan sonra patlama olacak yeni alimlar basladiginda da bekliyoruz yorumlarini hadi miss kokulu opucukler size biz sirketimizin yanindayiz bir kabin ekibi uyesi olarak inadina yilmadan gerek batana gerek cikana kadar sirketimizin arkasindayiz daha cok beklersiniz.
  • Bukadar sorundan sonra bu siketten hicbirsey olmak bence.
  • Ne zaman yöneticiler çalışanlara değer verdiğini gösterir işte o zaman bir açıklama yaparlar.Çok zor birşey değil ama önemseyene...Her ay harcırahların maaşla yatacağı ya da iki taksitle ödeneceği söylenip duruyor . Herkes kendini bu ödeme gelecek diye hazırlıyor ama ortada birşey yok.Khb şu an allahlık.Banu Hanımı kötüleyenler mutlu mesut oturuyordur şimdi.Herşeye rağmen ekipler fedakarlıktan ve düzgün bir şekilde işini yapmaktan gocunmuyor.Tekniği,kokpiti,kabini,operasyonu...Umarım bir gün değer görür ve fedakarlıklarımızın karşılığını alırız.
  • Neden bu sirket denetime tabi tutulmuyor? Calisanlarinin hak hukukunu cigneyen, isten cikardiklarinin haklarini odemeyen, ulke itibarini sarsacak sekilde tedarikcilere ya da ulke otoritelerine borc takan, basiretsiz eski genel muduru kendine danisman alip ne isler pesinde oldugunu belli eden yeni sirket sahibi (goruntude tabii) ile bataktan batak begenen bir garip sirket. Yolcu ve acenta magduriyeti, yolcu nezdindeki guvenirliginin dipte olması kimsenin dikkatini cekmiyor mu? Yaz geliyor bilet satmamissa nasil ayakta kalacak bu sirket? Calisanlarin endise etmesi hakli, begenin ya da begenmeyin mesai harciyorlar, geleceklerini dusunuyorlar. SBK memnun ki is akitleri devam ediyor. Tabii ki herkes duydu tum calisanlarin tazminat haklarini en az 2 defa hesaplamislar. Kapatacaklar mi isten cikarma mi yapacaklar yoksa ne kadar para ayirmalari gerektigini mi hesapliyorlar? Netlestirilmesi sart. Amac charter + wet lease operasyonlari ile isleyen bir sirketse kesinlike kadro azaltılır.

İşadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın satın aldığı Borajet Havayolları’nın THY ile yapacağı açıklanan 5 uçaklık anlaşmanın iptal olduğu öğrenildi.

Karslı işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın, ABD’de yaşayan Türk işadamı Yalçın Ayaslı’dan satın aldığı Borajet Havayolları planlarında değişikliğe gidildi. Filosunda bulunan Embraer tipi uçakların bir kısmını iade eden Borajet, THY ile yürütülen görüşmeler sonrası 5 uçaklık kiralama anlaşmasından vazgeçtiği bildirildi.

Borajet'in 2018 planlamaları kapsamında böyle bir karar aldığı öğrenildi.

İşadamı Korkmaz tarafından satın alındıktan sonra THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu tarafından idare edilmeye başlanan Borajet, bir süre sonra Topçu ile birlikte onun ekibini de şirketten uzaklaştırma kararı almıştı.

Yönetim açısından oldukça zor günler geçiren Borajet, Almanya uçuşlarının tamamına yakınını durdurmasının yanı sıra iç ve dış hatlarda birçok noktadan da çekildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı operasyon yürüten Borajet, buradan sadece Adana, Çanakkale, Edremit, Siirt, Tokat, Köln, Erbil, Trieste, Kıbrıs ve Beyrut’a uçuyor.

SADECE ÜÇ UÇAK UÇUYOR

Filosunda 13 uçak bulunan Borajet, bu uçaklardan bir kısmını iade ederken uçaklardan biri 2015, üçü 2016’dan bu yana hiç uçuş gerçekleştirmedi. Borajet’in halen üç uçağının aktif olarak seferlerde kullanıldığı öğrenildi.

©AirportHaber

Borajet THY ile 5 uçaklık anlaşmasını iptal etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (120)

Ahmet ~ 7 yıl önce
Borajet baska firmaylami anlati acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Game over ~ 7 yıl önce
Bundan sonra yolumuz hangover...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz dik durun ~ 7 yıl önce
Borajet çalıanlarına ; sizlerden önce hiçbir olumsuz geri bildirimi , kınaması uyarısı vs olmadığı halde gün içinde İ.K ya çağrılıp , sadece birilerinin hoşuna gitmediği , üst yönetime yalakalık eden birileri tarafından karalanarak işten çıkartılan çalışma arkadaşlarınız için üzüntü duymadığınız , üstelik bu durumdan kendinize eğlence , dedikodu malzemesi ürettiğinizde siz bu başınıza gelecekleri çoktan haketmiştiniz. Siz sarı öküzü verdiğiniz gün kaybettiniz. Boşuna işsiz kalacağız diye ağlaşıp kafa ütülemeyin. Rızkı veren Allah elbet size de bir yerden kapı açacaktır. Bari gider ayak biraz dik durun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz dik durun'a... ~ 7 yıl önce
Helal olsun. Asalet her daim şart. SBK paravanı Borajet'i kurtaracak yalanına inananlar vardıysa geçmiş olsun. Bu saatten sonra vakit kaybetmeden iş aramaya başlamak en makul çözüm olacak. Akol dönemi gibi tazminatlar ödenmeyip emekler sömürülürse o zaman üzücü olur, haksızlığa uğrayanların avukatlarına danışmak yararlı olur. Her zaman bir iş olanağı rızık bir yerde bizi bekliyor. Allah büyük...
Yeter artık ~ 7 yıl önce
Lütfen birileri birşey söylesin .Tüm departmanlar şirketin battığıyla ilgili mail almış sanırım.Diğer çalışanlara haber vermek artık sizin sorumluluğunuz kabul edin.Bu konuda da bencil olmayın lütfen.İşsizliğin, ev ,aile geçindirmenin ve borç ödemenin ne olduğunu empati kurarakta olsa anlayın birazcık.Pazartesi bize mail yoluyla kötü şeyler bildirmeyin.Aileyiz biz düzelir toparlanır ve fedakarlığı yaparız .Ailemiz dağılmasın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazartesi mokoko ~ 7 yıl önce
Bizi insan yerine koyup çalısanına saygı duyan insanlar yokki karşımızda bize insanca muamele edip bilgi versinler kardeş? An itibariylen 3 seçenek var birincisi iflas ikincisi operasyonlarını askıya alıp tasfiye etmesi üçüncüsü isim ve ucak deşikliğine gidip yeniden yapılanması başka senaryo yok haa bize ne olur dersen bize değer vermeyenler bizi tutarmı sanmam tazminatlarımızı alıp iş bulana kadar geçinmeyi hayal etmekten başka seçeneğimiz yok yapılanıyorsada filo deişimine gidiyorsada gönül isterdi ki kalalım aç kalmayalım
Insider ~ 7 yıl önce
Dua edin tazminatlari odesinler. Neredeyse yil oldu alamayanlar var. Ama harc bitti yapi paydos. Pazartesi duyuru, haftaici tek tek cagirip isten cikarmalar bildirilecek. Form 4 sahipleri yerlerini korur ama altlarinda calisan kalmayacagi icin isler onlara yaptirilir, ne is kalacaksa, o da ayri garabet ya! Bir sirket ucaklarina el koydu aliyor, digerlerine el altindan gelin alin ucaklari deniyor dedikodusu cikti, buyuk ihtimalle dogrudur da. Charter ucacak deniyor ama ucaklar iadeyse nasil olacak? SBK elinde patlayan sirketin AOC'sini satabilecegi en yuksek degerle satip ne kurtaririma bakabilir. Ucak tipi de degisebilir ama pilot ve teknik ekip isini nasil cozer, bu yola girip girmeyeceklerini gorecegiz. Haksiz yere kuculme yalaniyla isten cikarilanlara uzulmeyen kabahati onlarda arayan simdi ailedir vs vs tatava yapmasin. Bu krizde is aramaya baslasin. Hadi bakalim kolay gelsin hepimize.
ll ~ 7 yıl önce
pp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FETÖ BAHANESi ~ 7 yıl önce
Komik haldesiniz. 119 kisilik bir ucagi Almanya'dan haftada bir ucusla bile dolduramayacak kapasitedesiniz. Kendi basarisizliklarinizi ve beceriksizlklerinizi örtbas etmek icin Hamdi bey'in getirdigi yöneticilere hemen fetöcü damgasini vuruyorsunuz. Yillardir yaptiginiz is ordada. Havayolu yönetiyoruz diye kendinizi kandirmayin. Halinizden utanin. Hamdi bey'in getirdigi yöneticiler kalsa sizin simdiye kadar bir halt yapmadiginiz ve hicbirsey bilmediginiz ortaya cikacakti. Güle güle kullanin Borajeti. Yakinda sirket iflasini verirse Hkümete falan pislik atmayin. Erkekce biz batirdik deyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay yada bayan denişike ~ 7 yıl önce
Bizim 119 kişilik ucagımız yok 118 kapasiteli ucağımız var koltuk sayısından habersiz olup yorum yazmakta denişik bir meziyet olsa gerek
komik ~ 7 yıl önce
''denişik'' ama dimi ?
Borajetciye ~ 7 yıl önce
Pardon ya. Cok ayip ettk ucaginizin kapasitesini 1 koltuk fazla yazarak. Kusura bakmayin sirketinizde calismadigim icin mazur görün.Sizde business konfigürasyonlu ucaklar var galiba . Onlarin kapasitesi108 miydi? Peki onlarla dolu dolu ucabildiniz mi? Elalem 189' luk 800 lerle ucuyor siz minik ucaklari dolduramiyorsunuz. Utanacaginiza vay bizim ucagin kapasitesini bilmiyorsun demek yüzsüzlügünü gösteriyorsun. Iste tam olarak sen ve senin gibi düsünenler calistigi kuruma zarar veren tiplersiniz. 1 koltugun maliyetini basarisizlik oraninizdan düsüyoruz. Sonuc?
Denisik kim? ~ 7 yıl önce
Kurumdan olmadigim icin "denisik" le kimi kasdettiginizi anlamadim. Size en iyisi maket ucak verelim. Siz kumda oynayin. Ucaklari kumla doldurun.
BATMAZ! ~ 7 yıl önce
biz neleri atlattik be gülüm bunu da atlatiriz rahat olun borajetin ozverili personeli gerekirse parasini almadan ucar. Ama mayisa ama hazirana kadar 3ü gider 5i kalir lakin bu sirketin sirti yine de yere gelmez. BORAJET BATMAYACAK.. sokun kafaniza. Hazirandan sonra patlama olacak yeni alimlar basladiginda da bekliyoruz yorumlarini hadi miss kokulu opucukler size biz sirketimizin yanindayiz bir kabin ekibi uyesi olarak inadina yilmadan gerek batana gerek cikana kadar sirketimizin arkasindayiz daha cok beklersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zenginiz galiba ~ 7 yıl önce
Yaw arkadaş para almadan nasıl yaşamayı planlıyorsun? Başka bir gelirin varsa yada sponsorun bilememdeee biz normal kabin ekipleri ayın sonunu Zor getiriyoruz
Tabii gülüm tabii ~ 7 yıl önce
Haziranda görüşmek üzere:))
Babayın şirketi ~ 7 yıl önce
Bu ne bağlılık? Duyan da ya babayınızın şirketi, ya da patrondan daha zenginsiniz sanıyor.
IL ~ 7 yıl önce
Bukadar sorundan sonra bu siketten hicbirsey olmak bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brj ~ 7 yıl önce
Ne zaman yöneticiler çalışanlara değer verdiğini gösterir işte o zaman bir açıklama yaparlar.Çok zor birşey değil ama önemseyene...Her ay harcırahların maaşla yatacağı ya da iki taksitle ödeneceği söylenip duruyor . Herkes kendini bu ödeme gelecek diye hazırlıyor ama ortada birşey yok.Khb şu an allahlık.Banu Hanımı kötüleyenler mutlu mesut oturuyordur şimdi.Herşeye rağmen ekipler fedakarlıktan ve düzgün bir şekilde işini yapmaktan gocunmuyor.Tekniği,kokpiti,kabini,operasyonu...Umarım bir gün değer görür ve fedakarlıklarımızın karşılığını alırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planlari ne? ~ 7 yıl önce
Neden bu sirket denetime tabi tutulmuyor? Calisanlarinin hak hukukunu cigneyen, isten cikardiklarinin haklarini odemeyen, ulke itibarini sarsacak sekilde tedarikcilere ya da ulke otoritelerine borc takan, basiretsiz eski genel muduru kendine danisman alip ne isler pesinde oldugunu belli eden yeni sirket sahibi (goruntude tabii) ile bataktan batak begenen bir garip sirket. Yolcu ve acenta magduriyeti, yolcu nezdindeki guvenirliginin dipte olması kimsenin dikkatini cekmiyor mu? Yaz geliyor bilet satmamissa nasil ayakta kalacak bu sirket? Calisanlarin endise etmesi hakli, begenin ya da begenmeyin mesai harciyorlar, geleceklerini dusunuyorlar. SBK memnun ki is akitleri devam ediyor. Tabii ki herkes duydu tum calisanlarin tazminat haklarini en az 2 defa hesaplamislar. Kapatacaklar mi isten cikarma mi yapacaklar yoksa ne kadar para ayirmalari gerektigini mi hesapliyorlar? Netlestirilmesi sart. Amac charter + wet lease operasyonlari ile isleyen bir sirketse kesinlike kadro azaltılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000