14 Temmuz 2012, Cumartesi 09:37:43

BU UÇUŞTA CEP TELEFONU SERBEST

Vatan gazetesi yazarı Elif Ergu, Seabird ile yaptığı uçuşu ve uçuş sırasında Seabird Genel Müdürü Kürşat Arusan ile yaptığı röportajı köşesine taşımış. İşte Ergu'nun köşe yazısı...
  • Daha yeni doşmuş bir bebek SeaBird. Dışı kadar masum değil içi sanırım. Bu ne kavga böyle. Şimdiden huzursuzluk almış başını yürümüşse ömrüde kısa olur şirketin. Yönetim profesyonel değil galiba.
  • Ip adresi oldugu bilmeyen yok zaten ;) zaten yazdiklarinizdan kibarliginiz ve tehditlerinizle birkez daha Seabird un cizgisini gosteriyorsunuz. Tesekkur ederiz.
  • yalvaran yok sana gel çalış diye,ayrıca kimse kimseye hakaret etmiyor patronumuzda gayet kiber bir bey , herşeyin yeri ve zamanı vardır elbet sırası gelince yapılır,ayrıca senden daha çok vatanını sever insanını sever bunu bil ama sen şuraya yazdıklarından biraz utan şunu düşün buraya yazdığın her yorum sana yol ve su olarak geri dönebilir ip adresi diye bir icat var dostum,ha birde 3-5 çakalın yazdıklarını kale almayın derim ben.
  • Calisanlarina "les kargalari" diyen ve bunu ulu orta yapan ilk firma oldu Seabird, basarilarinin devamini dilerim. Terbiyesizligin bukadari olur. Boyle bir firmayla kim niye guvenir ya da calisir ? Seabird de Calisan Turk pilot kardeslerimize tam destek.
  • THY nin Miami ofisini duayen havaci Niyazi ANIL bey kurmusdu duzeltelim lutfen
  • hmmmm enteresan bir şirket. burdan kapıştıklarına göre çalışanlar ile yöneticileri arasında gram huzur yok... profesyonel de değiller ki mahkemede kapışmıyorlar. baksanıza her iki grup da birbirine karşı saygısız. METAIR de böyle konuşmalar başladığında bu söylemler büyüyüp batmıştı. ben de başvurayım diye düşünüyordum. çalışılmaz seabirdde!!!
  • Sonunda seabird dende birileri konustu. Demekki dogru konusuluyor burada ki savunma olarak sadece bukadar basitce bir cumle kurulmus. Kurulan cumledende zaten havacilikla alakasi olmayan birisinin yazdigi belli. Tartismaya gerek yok kesinlikle. Kanunlar kurallar var hersey yazili cizili. Hakli haksiz yapilan herseyin belgeleri var. Taraflar cakil taslarini dokerler ilgili merciler karsinda olur biter. Sirketten ayrilan personelde ellerindeki dokumanlari sunar ve BAM her sey cozulur.
  • o çalışanlar aylarca yatarak maaş aldılar, şirkete hiç bir şey katmadıkları gibi ofise çalışmaya bile gitmediler. bunu da yazsın birileri.
  • Uzun zamandır Türkiye de bir ilk diye yazılıp çiziliyor. Allah aşkına Türkiye'de bu iş neredeyse 20 yıldır yapılıyor. Haberi yapan arkadaşlar zahmet edip deniz uçakları ile ilgili biraz araştırma yapsalardı Türkiye'de kaç tane deniz uçağı olduğunu öğrenirlerdi. Demek ki haber yaptırmak için de maharet lazım reklama da ihtiyaçları var belli ki . Rast gele balıkçı.
  • Ayrica tum Seabird Madurlarini sosyal medya dahil tum mekanlarda gercekleri paylasmaya cagriyorum. B

Haliç-Bozcaada ve Haliç-Alaçatı seferlerine başlayan Türkiye’nin ilk deniz uçağı Seabird, filosunu büyüterek Çanakkale, Ayvalık, Marmaris, Kapadokya, Antalya, Trabzon, Samsun, Fethiye ve Göcek’e de uçmayı hedefliyor. 2015’te 10 adet uçağa ulaşacaklarını belirten Seabird’ün Genel Müdürü Kürşad Arusan, İstanbullulara özel sürprizlerinin olduğunu açıkladı. Arusan, “15 dakikalık İstanbul turlarına başlayacağız. Biliyorsunuz yurtdışında bu tip turlar var” dedi ve ekledi: Alaçatı-Bodrum seferlerine de 16 Temmuz’da start veriyoruz.

Türkiye’de bu yaz havacılık sektöründe bir ilk yaşanıyor. Türkiye’nin ilk deniz uçağı Seabird denizden kalkıp denize iniyor. Şimdilik Haliç-Bozcaada ve Haliç-Alaçatı seferleri yapılıyor ama yakında Alaçatı-Bodrum seferleri de başlayacak. Hatta tarih de belli. 16 Temmuz’da Seabird Bodrum’a da uçacak.

Seabird’ü geçen hafta denedim. Daha önce yurtdışında deniz uçaklarına binmiştim. Dolayısıyla içimde bir korku yoktu. Yalnızca merak vardı. Korkuyu niye mi aklınıza getirdim? Seabird’ü denediğimi söylediğim herkes ‘Korkmadın mı? Sallıyor mu? diye soruyor da ondan.

Ben korkmadım, aksine muhteşem bir manzara eşliğinde seyahat ettiğimiz için zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamadım. 14 yolcuyu taşıyan uçakta herkes birbiriyle tanıştı, istediği koltuğa oturdu, telefonunu açıp heyecanını sevdikleriyle paylaştı. Evet yanlış duymadınız yol boyunca cep telefonu serbest.

Yaz aylarında sık sık İstanbul-Çeşme arası gidip gelmekteyim. Seabird ‘kurtarıcım’ oldu diyebilirim.

Seabird’ü Türkiye’ye getiren, bu işi başlatan kişi Kürşad Arusan. Seabird’ün Genel Müdürü. Arusan uçuşumuza eşlik etti ve kendisiyle röportaj yapma fırsatı buldum.

Röportaja geçmeden önce uçuş deneyimimi paylaşmak isterim. Haliç’te Rahmi Koç Müzesi’nin yanındaki parktan kalkıyor deniz uçağı. Orada bir Seabird teknesi de var. Parka girince Seabird çalışanlarını görüyorsunuz, bavulunuzu onlara teslim ediyorsunuz. Adınızı söyleyip sahildeki cafede uçuşu bekliyorsunuz. Uçağa binmek için biz tekneyle Balat’taki iskeleye geçtik. Uçtuğumuz gün ters rüzgar vardı, bence şanslıydık, Haliç’te sürat motoruyla gezer gibiydik, bir süre denizde uçağımızla gezdik, daha sonra havalandık.

Muhteşem manzarayı da doya doya izledik. Dikili’den Karaburun sahilinden süzülerek rüzgar güllerinin arasından Alaçatı’daki Balıkçılar Koyu’na indik. Toplam 1.15 dakika sürdü yolculuğumuz. Ön koltuklarda oturursanız gürültü daha fazla. İsterseniz bir kulaklık bulundurun yanınızda. Uçakta servis de yok. Uçuş süresi de rüzgara göre değişiyormuş.

Gelelim Kürşad Arusan’a....

Arusan müthiş heyecanlı. Yaptığı işten çok keyif alıyor. Malum havacılık zor bir sektör. Türkiye’de deniz uçağı dediğiniz anda, akla gelen bin bir soru işin hiç de kolay olmadığını ortaya koyuyor.

15 dakikalık İstanbul turu düzenleyecek

- Öncelikle en sondan başlayacağım. Haliç-Bozcaada ve Haliç -Alaçatı seferleriniz başladı. Bu kadarla mı kalacak bu yaz, yoksa yeni noktalar başlayacak mı?

16 Temmuz’da Alaçatı-Bodrum başlayacak. İkinci uçağımız geliyor. İleride artacak seferlerimiz.

- Planlarınızda nereleri var?

İleriki dönemlerde mevcut rotalara ek olarak, Çanakkale, Ayvalık, Marmaris, Kapadokya, Antalya, Trabzon, Samsun, Fethiye ve Göcek’e de uçmayı hedefliyoruz.

- Uçak sayınız da artacak...

2015’te 10 uçak hedefliyonuz.

- Yazın ne yapacaksınız, kışın ne olacak?

Bu uçaklar sadece suya iniş kalkış yapmakla kalmıyor, birkaç saatlik bir çalışma sonucu floatları çıkarılarak yerine takılabilen tekerlekler sayesinde toprak zemine ya da kızakları sayesinde kara bile iniş yapabiliyor. Yalnızca yaz aylarında kullanmayacağız. Ayrıca İstanbul için başka projeler de var...

- Ne gibi?

15 dakikalık İstanbul turları. Biliyorsunuz yurtdışında bu tip turlar var. Boğaz’da harika bir manzara var. Bakanlıkla görüştük. Olumlu gelişmeler oldu.

- Siz bu işe nasıl girdiniz?

Amerika’da öğrendim işi. Yurtdışına çıktığımda aklımda yoktu. ABD’ye futbol bursu alarak gitmiştim. Orada aynı zamanda çalıştım. İşe bavul taşıyarak başladım. ABD’de 16 yıldır havacılık sektöründeyim. THY Miami ofisini ben kurmuştum. Delta Havayolları’nda da çalıştım.

- Deniz uçağı getirme fikri nasıl oluştu?

İki buçuk yıl uğraştım bu işle. Çok garip üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyor ve denizi hiç kullanmıyoruz. 2009’da Kanada’da deniz uçakları ile ilgili araştırma yaptım. 15 yıldır deniz uçağı işi yapan ve dünyanın en büyük filosuna sahip Kenn Borek şirketiyle görüştüm. Kafama yattı, yola koyuldum.

BU UÇUŞTA CEP TELEFONU SERBEST

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

S.T.N ~ 12 yıl önce
Daha yeni doşmuş bir bebek SeaBird. Dışı kadar masum değil içi sanırım. Bu ne kavga böyle. Şimdiden huzursuzluk almış başını yürümüşse ömrüde kısa olur şirketin. Yönetim profesyonel değil galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Ip adresi oldugu bilmeyen yok zaten ;) zaten yazdiklarinizdan kibarliginiz ve tehditlerinizle birkez daha Seabird un cizgisini gosteriyorsunuz. Tesekkur ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
15 Temmuz 2012, Pazar 14:41:37 ~ 12 yıl önce
yalvaran yok sana gel çalış diye,ayrıca kimse kimseye hakaret etmiyor patronumuzda gayet kiber bir bey , herşeyin yeri ve zamanı vardır elbet sırası gelince yapılır,ayrıca senden daha çok vatanını sever insanını sever bunu bil ama sen şuraya yazdıklarından biraz utan şunu düşün buraya yazdığın her yorum sana yol ve su olarak geri dönebilir ip adresi diye bir icat var dostum,ha birde 3-5 çakalın yazdıklarını kale almayın derim ben.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 12 yıl önce
Calisanlarina "les kargalari" diyen ve bunu ulu orta yapan ilk firma oldu Seabird, basarilarinin devamini dilerim. Terbiyesizligin bukadari olur. Boyle bir firmayla kim niye guvenir ya da calisir ? Seabird de Calisan Turk pilot kardeslerimize tam destek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibrahim buyukyuksel ~ 12 yıl önce
THY nin Miami ofisini duayen havaci Niyazi ANIL bey kurmusdu duzeltelim lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başvurmayacağım ~ 12 yıl önce
hmmmm enteresan bir şirket. burdan kapıştıklarına göre çalışanlar ile yöneticileri arasında gram huzur yok... profesyonel de değiller ki mahkemede kapışmıyorlar. baksanıza her iki grup da birbirine karşı saygısız. METAIR de böyle konuşmalar başladığında bu söylemler büyüyüp batmıştı. ben de başvurayım diye düşünüyordum. çalışılmaz seabirdde!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. Nice ~ 12 yıl önce
Sonunda seabird dende birileri konustu. Demekki dogru konusuluyor burada ki savunma olarak sadece bukadar basitce bir cumle kurulmus. Kurulan cumledende zaten havacilikla alakasi olmayan birisinin yazdigi belli. Tartismaya gerek yok kesinlikle. Kanunlar kurallar var hersey yazili cizili. Hakli haksiz yapilan herseyin belgeleri var. Taraflar cakil taslarini dokerler ilgili merciler karsinda olur biter. Sirketten ayrilan personelde ellerindeki dokumanlari sunar ve BAM her sey cozulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leş kargası dolmuş her yer ~ 12 yıl önce
o çalışanlar aylarca yatarak maaş aldılar, şirkete hiç bir şey katmadıkları gibi ofise çalışmaya bile gitmediler. bunu da yazsın birileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye de bir ilk öylemi ? ~ 12 yıl önce
Uzun zamandır Türkiye de bir ilk diye yazılıp çiziliyor. Allah aşkına Türkiye'de bu iş neredeyse 20 yıldır yapılıyor. Haberi yapan arkadaşlar zahmet edip deniz uçakları ile ilgili biraz araştırma yapsalardı Türkiye'de kaç tane deniz uçağı olduğunu öğrenirlerdi. Demek ki haber yaptırmak için de maharet lazım reklama da ihtiyaçları var belli ki . Rast gele balıkçı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 12 yıl önce
Ayrica tum Seabird Madurlarini sosyal medya dahil tum mekanlarda gercekleri paylasmaya cagriyorum. B

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000