01 Temmuz 2014, Salı 10:07:41

CAS İÇİN VERİLEN SÖZLER HAVADA KALDI!

AirportHaber'in dün gece saatlerinden duyurduğu HAVAŞ-KTHY ortaklığındaki CAS'ın (Cyprus Airport Services) faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından siyasilerin verdiği sözler akıllara geldi.
  • Denktaşı müdür yapın oraya. Her işi bilir ya. Yanındaki yalakaları ne derse o da onu söylüyor. Castan onur air gitti diyor. Dünyadan haberi yok garibin.
  • Aynı işi yapan bizler asgari üçret alırken cas işçileri 2200 tl alıyordu. Bu ücretle nasıl kar edeceksiniz. Kthy artanları dayadınız oraya sonrada iş beklersiniz çok zor
  • OLAN KTHY'DE OLDUĞU GİBİ ÇALIŞANLARA OLACAK,YAZIK..NEYAPSIN BU ÇALIŞANLAR...HİZMETİ PAHALIYA VEREN İŞÇİLER DEĞİLKİ,YÖNETİCİLER:((
  • Dünyadan haberi olmayan denktaş başbakan yardımcılığı yaptığı bir ülkeden başka ne beklenir.
  • Müşteri yoksa yer hizmeti şirketi de olmaz. Kıbrıslı çalışanlar, yöneticiler, idareciler, politikacılar hala akıllanmamış. Yazık, pahalı ve kötü hizmet veriyorlardı. Çare özel bir şirkete daha ruhsat vermektir, hemen şimdi!
  • Kthy yi kapatan sendikacı buran atakan orada olduğu sürece daha çok şirket batar. Yakın kınaları sayın atakan istediğiniz oldu
  • HİÇ KORKUNUZ OLMASIN SERDAR DENKTAŞ BEY YENİ HAVAYOLLARI KURACAKTI ACELE ETEMEYİN ESKİ KTHY'LİLERİ VE CAS MAĞDURLARINI İŞE ALACAK :) :) :)
  • Bu yönetim kurulu ile casda başka birşey beklenemezdi. Yazıklar olsun.
  • vaktiyle kthy thy ortaklığı varken kthy nin çoğunluk hissesi thy de iken sonra thy deki hisseleri sızlanıp isteyince verildikten sonra kthy nin ne hale geldiğini ve nasıl battığınıda gördük,kktc de ortaksız hiçbir iş yapılamıyor çözülemiyor,profesyonel bir işte deneme yanılma olmaz,yaparsak ne ala şeklinde bir açıklama durumun vehametini ve amatörlüğünüde gösteriyor,sizin deneme yanılamalarınızla kaç insan mağdur oldu,kktc yıllarca değişmez dışardan birileri el atmadığı sürece
  • mevcut yönetimle havaşıda bekleyen akıbet

Ercan Havalimanı merkezli HAVAŞ ve Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ortaklığındaki CAS (Cyprus Airport Services) bütün faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

CAS çalışanlarına yapılan yazılı açıklamada; THY'nin CAS tarafından hizmet alımının durdurulmasının ardından sıkıntı yaşanmaya başladığını ve halen hizmet almakta olan tek havayolu şirketi Pegasus Havayolları'nın da 26 Temmuz 2014 tarihinden itibaren hizmet almayı sonlandıracağını bildirmesinin ardından, herhangi bir gelirinin kalmayacağını, mevcut personelin de giderlerinin karşılanmasının mümkün olmayacağını gerçekçe göstererek 169 personelinin işlerine 31 Temmuz 2014 tarihinde son vereceğini bildirdi.

SİYASİLER NE DEMİŞTİ?

Yaşanan bu gelişme sonrası siyasilerin geçtiğimiz dönemlerde CAS hakkında yaptıkları açıklamalar akla geldi. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, çalışanları mağdur etmemek için kararlar alacaklarını bu süre zarfında da çalışanların hizmete devam etmesi gerektiğini ifade etmişti.

"İş yavaşlatma eylemi ile sorun çözülmez. İş durdurma eylemi ile de sorun çözülmez. Sorun düzgün ve hızlı iş yapmakla çözülür” şeklinde konuşan Bakan Kaşif, yolcu ve uçak sayısı artan bir yerde HAVAŞ’ın ortaklıktan çekilmesinin söz konusu olması durumunda başka taleplerin ortaya çıkmasının mümkün olduğunu belirtmişti. Kaşif, hem hizmetlerin aksamaması, hem de çalışanların mağdur edilmeyeceği bir çözümü bulma konusunda devletin üzerine düşen görevi yapacağını kaydetmişti.

KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da "HAVAŞ, CAS’ın kapatılmasını istedi. Biz de genel kurul çağrısı yaptıklarını belirttik. Bizim düşüncemiz HAVAŞ'ın hisselerini bize devretmesi yönündedir. Kendimiz yapabilirsek ne ala, yapamazsak da başka bir ortak ile işi devam edebiliriz" şeklinde konuşmuştu.

YÖNETİMSEL HATALAR VAR!

CAS personelinin bağlı olduğu HAVA-SEN’in Başkanı Buran Atakan ise CAS’ta ciddi bir huzursuzluk olduğunu belirtmiş, bunların yönetimsel bazda yaşandığını söylemişti.

Çalışanların zor şartlar altında birçok uçağa hizmet verdiğini iddia eden Atakan, yöneticilerin tutumlarından dolayı çalışanların psikolojilerinin bozulduğunu kaydetmişti.

HAVA-SEN Başkanı Buran Atakan'ın 31 Temmuz 2014'ten itibaren işlerine son verilecek 169 CAS çalışanıyla birlikte bugün saat 15:00'de KKTC Başbakanlık binası önünde toplanarak basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

©AirportHaber.com

CAS İÇİN VERİLEN SÖZLER HAVADA KALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Denktaşı müdür yapın oraya. Her işi bilir ya. Yanındaki yalakaları ne derse o da onu söylüyor. Castan onur air gitti diyor. Dünyadan haberi yok garibin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aynı işi yapan bizler asgari üçret alırken cas işçileri 2200 tl alıyordu. Bu ücretle nasıl kar edeceksiniz. Kthy artanları dayadınız oraya sonrada iş beklersiniz çok zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EVKARA ~ 10 yıl önce
OLAN KTHY'DE OLDUĞU GİBİ ÇALIŞANLARA OLACAK,YAZIK..NEYAPSIN BU ÇALIŞANLAR...HİZMETİ PAHALIYA VEREN İŞÇİLER DEĞİLKİ,YÖNETİCİLER:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denktaş ~ 10 yıl önce
Dünyadan haberi olmayan denktaş başbakan yardımcılığı yaptığı bir ülkeden başka ne beklenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Müşteri yoksa yer hizmeti şirketi de olmaz. Kıbrıslı çalışanlar, yöneticiler, idareciler, politikacılar hala akıllanmamış. Yazık, pahalı ve kötü hizmet veriyorlardı. Çare özel bir şirkete daha ruhsat vermektir, hemen şimdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kthy yi kapatan sendikacı buran atakan orada olduğu sürece daha çok şirket batar. Yakın kınaları sayın atakan istediğiniz oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 10 yıl önce
HİÇ KORKUNUZ OLMASIN SERDAR DENKTAŞ BEY YENİ HAVAYOLLARI KURACAKTI ACELE ETEMEYİN ESKİ KTHY'LİLERİ VE CAS MAĞDURLARINI İŞE ALACAK :) :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetim ~ 10 yıl önce
Bu yönetim kurulu ile casda başka birşey beklenemezdi. Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
vaktiyle kthy thy ortaklığı varken kthy nin çoğunluk hissesi thy de iken sonra thy deki hisseleri sızlanıp isteyince verildikten sonra kthy nin ne hale geldiğini ve nasıl battığınıda gördük,kktc de ortaksız hiçbir iş yapılamıyor çözülemiyor,profesyonel bir işte deneme yanılma olmaz,yaparsak ne ala şeklinde bir açıklama durumun vehametini ve amatörlüğünüde gösteriyor,sizin deneme yanılamalarınızla kaç insan mağdur oldu,kktc yıllarca değişmez dışardan birileri el atmadığı sürece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 10 yıl önce
mevcut yönetimle havaşıda bekleyen akıbet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000