14 Mart 2013, Perşembe 09:48:50

ÇİZMECİ: "THY BAKIMDA İDDİALI"

Milliyet gazetesi yazarlarından Güngör Uras, Yavuz Çizmeci ile yaptığı söyleşiyi köşesine taşımış. Çizmeci, Türkiye'nin bakımda en üst seviyelere çıkacağını belirtmiş. İşte o yazı...
  • genç adamız cebimizde beş kuruş para yok ayıptır günahtır yaaa
  • Fransa ve Almanya’da bu işte çalışanların saat ücreti 100 euro, bizde 30 dolar. Çin şirketlerine ait uçakların bakım ve onarımlarının Türkiye’de yapılması... türkiye cumhuriyeti bitmiştir. Atatürk cumhuriyetinin eğitimli türkleri islamcılar sayesinde ele köle oldu. Alın size din alın size baş örtüsü, sarın kafaları
  • bakımda iddialıymışşşşşş...belli oluyor herğün arızalı uçaklardan...işte sizin yaptığınız bakım bu kadar olur...
  • Beyfendi ancak Penguen dergisinde okunabilir.
  • yavuz çizmeci Sultan hava yollarında tum dünyayı dolandırdın işçinin parasını vermedin şimdi nasıl ortaya çıkıpta geziyorsun .önce namusunu temizle sen bu sektörün yüz karasısın .
  • bu şahıs durdu dyrdu meydanlara çoıktı luzumsuz konuşmalar kime sorsan yavuz çizmeci mi diyorlar sakın ha, kesinlikle hyır,ismini duymak bile istemiyorum diyenler gersi siz düşünün
  • Cizmeci kurmadi. Sayin yazarlar herseye atlamayin. Act havayollarina once kurulusundan sonra ortak oldu. Daha sonra tum hisselerini aldi. Ondan sonrada isim degistirdi. Kurucusu yavuz selim nurlu dur. Adama saygisizlik etmeyelim.
  • Güldürme be Sayın Duayen. 2 Ayda bir ortaya çıkıyorsun, Yalan yanlış haberle.
  • haberde biryanlışlık var 670 uzman çalışıyor denmiş ancak son işten çıkarmalarla şirkette çalışan sayısı 500 e kadar düştü :)
  • Aşağıdaki yorumu yapanı tebrik etmek gerekli.Tespit dogru. Medyadaki sözler güzel birde sahadaki yaptıklarına bakmak lazım.Reklamı seviyorlar fakat paylaşmaya gelince unutuyorlar. "HER ZAMAN LAF LA GECIYORSUNUZ GEL GELELIM ISE GELDIMI HIC BIRSEY YAPMIYORSUNUZ"

Çok kişi 1988 yılında ,THY’ye rakip olarak hizmete başlayan Türkiye’nin ilk kurumsal yolcu şirketi Sultan Havayolları’nı unuttu. GE Capital Corp’un ortaklığı ile kurulan şirket büyük gövdeli uçaklarla yurtdışından turist getiriyordu. Bu şirketi Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu Yavuz Çizmeci kurmuştu.

Çizmeci daha sonra MNG Havayolları’nda hissedar ve yönetici olarak çalıştı. 2006 yılında uluslararası fonların desteği ile ACT Havayolları’nı (MyCargo’yu) kurdu. Şimdilerde 7 uçak ile yük taşıyor. Uçaklarından 2’si 114 ton kapasite ile dünyanın en büyük kapasitesine sahip kargo uçaklarından.

Yavuz Çizmeci’nin anlattığına göre, MrCargo 450 ton taşıma kapasitesi ile önde gelen kargo şirketi. Onu 315 ton kapasite ile THY, 284 ton kapasite ile MNG ve 252 ton kapasite ile ULS izliyor.

Çizmeci, Türkiye’nin ihracatındaki hızlı gelişmenin ve Türkiye’nin konumunun kargo taşımacılığının gelişmesini sağladığını, şimdilerde Türk şirketlerinin uçaklarının uluslararası pazarlarda yük taşıdığını söylüyor.

Bakımda iş var
Yavuz Çizmeci, Türkiye’de kamuoyunun yabancısı olduğu bir konuda da bilgi verdi. 2007 yılında Boeing ve Airbus  uçaklarının bakım ve onarımı için Sabiha Gökçen Havaalanı’nda 80 milyon dolar yatırım ile MyTechnic’i kurmuş. Şimdilerde 670 uzmanın çalıştığı Mytechnic’te aynı anda normal gövdeli 12 uçağın bakımı yapılabiliyormuş.

Çizmeci sadece Türklere ait uçakların değil, çevremizdeki ülkelerde bulunan 5.200 uçağın, bakım ve onarımının Türkiye’ye büyük gelir sağlayacağını belirtiyor.

Şimdilerde THY’nin 20 bin m2, MNG’nin 20 bin m2 ve MyTechnic’in 20 bin m2 bakım ve onarım merkezleri varmış. THY 40 nin m2’lik yeni bir yatırıma başlamış.

Her bir uçağın uçuş saatine göre 8 kademe motor ve gövde bakımı zorunluluğu varmış. Her bakımda kademeye göre 100 bin dolar ile 1 milyon dolar fatura ödenirmiş.

THY bakımda iddialı
Çizmeci diyor ki, Türkiye şimdilerde bakım ve onarım kapasitesi ile Almanya ve Fransa’dan sonra geliyor. THY’nin ek yatırımı tamamlandığında Türkiye Fransa’nın önüne geçecek. Bu alanda büyük rekabet gücümüz var. İşçi kalitesi ve işçilik ücreti. Fransa ve Almanya’da bu işte çalışanların saat ücreti 100 euro, bizde 30 dolar.

Çizmeci’nin MyCargo ve Mytechnic şirketlerine Çin’in en büyük holdinglerinden HNA grubu ortak olmuş. Ortaklığın amacı hava taşımacılığında işbirliği ve de Çin şirketlerine ait uçakların bakım ve onarımlarının Türkiye’de yapılması.

Çizmeci’nin HNG ile ortaklığının bir ayağı da, Çinli turistleri Türkiye’ye çekebilmek. Bizler genelde havacılık sektörünü yolcu uçaklarına ve de yolcu sayısına bakarak değerlendiririz.

Halbuki bu işin gerisinde “albenisi olmayan” fakat büyük önem taşıyan kargo taşımacılığı ve bakım onarım hizmetleri varmış. Ve de THY başta olmak üzere bizim şirketler kargo ve bakım onarım konularında Avrupa’nın devleri ile rekabet eder onların önüne geçer duruma gelmiş. (Güngör Uras)

ÇİZMECİ: "THY BAKIMDA İDDİALI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

mağdur ~ 11 yıl önce
genç adamız cebimizde beş kuruş para yok ayıptır günahtır yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
Fransa ve Almanya’da bu işte çalışanların saat ücreti 100 euro, bizde 30 dolar. Çin şirketlerine ait uçakların bakım ve onarımlarının Türkiye’de yapılması... türkiye cumhuriyeti bitmiştir. Atatürk cumhuriyetinin eğitimli türkleri islamcılar sayesinde ele köle oldu. Alın size din alın size baş örtüsü, sarın kafaları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
bakımda iddialıymışşşşşş...belli oluyor herğün arızalı uçaklardan...işte sizin yaptığınız bakım bu kadar olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuz Bey ~ 11 yıl önce
Beyfendi ancak Penguen dergisinde okunabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıcı ~ 10 yıl önce
kafayla baş sarmayla dinle ne alakası var mal herif tyler..
sultanzede ~ 11 yıl önce
yavuz çizmeci Sultan hava yollarında tum dünyayı dolandırdın işçinin parasını vermedin şimdi nasıl ortaya çıkıpta geziyorsun .önce namusunu temizle sen bu sektörün yüz karasısın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekl ~ 11 yıl önce
bu şahıs durdu dyrdu meydanlara çoıktı luzumsuz konuşmalar kime sorsan yavuz çizmeci mi diyorlar sakın ha, kesinlikle hyır,ismini duymak bile istemiyorum diyenler gersi siz düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Act havayollarini ~ 11 yıl önce
Cizmeci kurmadi. Sayin yazarlar herseye atlamayin. Act havayollarina once kurulusundan sonra ortak oldu. Daha sonra tum hisselerini aldi. Ondan sonrada isim degistirdi. Kurucusu yavuz selim nurlu dur. Adama saygisizlik etmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldürmeyin ~ 11 yıl önce
Güldürme be Sayın Duayen. 2 Ayda bir ortaya çıkıyorsun, Yalan yanlış haberle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlışlık var ~ 11 yıl önce
haberde biryanlışlık var 670 uzman çalışıyor denmiş ancak son işten çıkarmalarla şirkette çalışan sayısı 500 e kadar düştü :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
my- ~ 11 yıl önce
Aşağıdaki yorumu yapanı tebrik etmek gerekli.Tespit dogru. Medyadaki sözler güzel birde sahadaki yaptıklarına bakmak lazım.Reklamı seviyorlar fakat paylaşmaya gelince unutuyorlar. "HER ZAMAN LAF LA GECIYORSUNUZ GEL GELELIM ISE GELDIMI HIC BIRSEY YAPMIYORSUNUZ"

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000