11 Haziran 2014, Çarşamba 14:10:22

EMEK MECLİSİ YERDEN YERE VURDU!

Emek Meclisi sert bir açıklamayla sendikal yapıya yüklendi, Hava İş'in THY'nin elinde olduğunu iddia etti.
  • Emek meclisi bu parelel yapı ile ilgili ne düşünüyor acaba bu konuda bir açıklama yapsanızda öğrensek. Her konuda görüş bildiriyorsunuz bunu niye es geçtiniz.
  • Selim Ali'greve çıktı yanlış olmasın Atilay Ayçin ve yanındaki yağdanlıklar onun grevde olmadığını söylüyorlardı.Sen kimsen selim kardeş aliye yakın birisin herhalde onun grevde olduğunu biliyorsun. Greve çıkanlar işçi dostu peki greve çıkmayan 14 bin kişi işverencimi, Seçimlerden çekilmeyi işverenci bulanlar 24 yıldır iktidarı bırakmayan ve kaybedeceğini bile bile aday olanlara ne demeli, sendikayı pırıl pırıl gençlere teslim ediyorum diyenlere ne demeli, Bırakın insanlara saldırmayı, Emek meclisi çok doğru ve zamanında bir açıklama yaptı buna sahip çıkılmalı bunu yapan Ali gülçiçek ise ona sahip çkılmalı doğru olan budur. Hala genel kurulda kalanlar var, genel kurul bitti şimdi mücadele zamanı...
  • Solun içindeki gizli faşizm, Hava iş sendikasını ''SANDUKA'' olarak kullananlar bu örgütü kendi elleri ile işverenin adamlarına teslim ettiler. Hala Ali YE saldırıyorlar. Yahu yeni sendika yönetimine bir söz söylemeyi düünmüyormusunuz. Ne ALiymiş be ne yaptın sen bu karnından beslenenlere arkadaş bunlar biye bu kadar bağırıyorlar. İşverene karşı mücadele etmek sıkıyor tabi onlar mücadele edenlere saldırıyorlar.Bunlara solun içindeki gizli faşistler haberiniz olsun tanıyın bunları.
  • sorulan sorulara ve hazımsız yorumlara gülüyorum, Cesareti olan Ali GÜLÇİÇEK'i bulur ve bu soruları sorar. Ama sizin cesaretiniz olmadığından ve sendikacıların yağdanlığını yaptığınızdan bunu yapamazsınız. Korkaklar siper gerisinde başkalarının savaşmasını ve ölmesini beklerler, Atilayın bıraktığı pırıl pırıl gençlere sahip çıkın belki sizede birşeyler düşer. Sizi gidi kabzımallar sizi.
  • Ali gülçiçek greve çıktı.Kimse genel müdürlüğe giremezken her yere çok rahat girip çıktı.Genel müdürlük matbaa da acaba ne iş yaptı.Yönetimle ne gibi pazarlıklar yaptı.Ayrıca artık şirketle bağım kopmuş,emekli olmuşun bırakında sendikayı gençler yönetsin,fosiller artık uzak dursun.
  • Sevgili yorumcu arkadaşlar! Türk insanı olarak balık hafızalı olduğumuz bir gerçek, ama bu kadarda kısa sürede unutulmaz ki bazı şeyler; tarih 01.11.2013 emek meclisini yöneten değerli oluşum bir bildiri yayınladı, İşte Emek Meclisi'nden yapılan o açıklama: "baskılar akıl almaz boyutlara ulaştı Emek Meclisi bugünden itibaren işyerlerinde yapılacak işyeri delege seçimlerinden çekilme kararı almıştır" şimdi adama sormazlar mı??? ey emek meclisi ve onun pek saygıdeğer yöneticileri, dün sırf eski yönetim, hatta Atilay Ayçin gitsin de kim gelirse gelsin mantığı ile yola çıktıktan çok kısa bir süre sonra, ay baskılar arttı bu şekilde bir yere varamayız bu neden ile biz oynamıyoruz deyip, sahadan kaçanlar sizler değil miydiniz? şimdi kalkmış neyin mücadelesini vermek istiyorsunuz? haaa birde ali'yi övenler var, bakın onun için size tek bir soru soracağım bir adam 24 sene boyunca sendikal faaliyetlerde bulunacak, yönetimde olmayacak ve işten atılmayacak!!! hadi bir düşünün !!! Saygılarımla
  • Genel Müdürlük matbaa deyince,gmy deyince Ali Gulcicek acaba bir açıklama yapsa ya herkes kimin ne olduğunu biliyor.Ali abınızı bırakın artık emekliliginin tadını çıkarsın. Olmayan sendikacilik hayatı zaten bitmiştir. Bırakin ona buna çamur atmayı.
  • TURKIYEDE SENDIKA MI KALMIS KI, HAVA IS ISCI HAKLARINI KORUYABILSIN,HERSEYIN AYARI BOZULMUS, ALLAH HERKESE SABIR VERSIN.
  • yahu kardeşim kalkmış hala matbaada bilmem ne olmuş, gece 3 te bildiri basmış falan filan. sen nasıl bir yaratıksın birader, sendikacılar işcilerin paralarını iç ettiler, milleti greve götürüp( götüremeyip,greve kimse çıkmadı) işlerinden ettiler. sendikanın kasasını boşaltıp sonrada pırıl pırıl gençlere sendikayı teslim ettiler,sen hala emek meclisi seçime girmemiş, matbaada bildiri basmış falan filan diyorsun. Mücadele et kardeşim mücadele.. bak adamlar sizi mücadeleye çağırıyor.Herkes kafasını kaldıramazken yiğitçe konuşuyorlar sende gel korkma bir şey olmaz.
  • Emek meclisini kutluyorum, ama bence işleri çok zor bu pısırık toplumdan bir cacık olmaz.Ayrıca bakıyorum da yorumlara hala Gülçiçek'e saldırmaktan başka gözleri bir şey görmüyor . Ne çapsız ve midesiz insanlar var bu şirkette. ne uğraşıyorsunuz kardeşim bırakın ne halleri varsa görsünler. Eski sendika yönetimi bunların geleceğini yok etti ve getirip işverene sendikayı teslim etti. Bunlar hala size saldırıyorlar bunlara müstehak.

Emek Meclisi sert bir açıklamayla sendikal yapıya yüklendi, Hava İş'in THY'nin elinde olduğunu iddia etti.

İşte Emek Meclisi'nin sert açıklaması:
                                                                                                 
Değerli Sivil Havacılık Çalışanları,                                 

İş hayatımız ve örgütlülüğümüz çok önemli bir dönemeçtedir. Hava-İş Sendikası Genel Kurulu’ndan bu yana yaşanan gelişmeler önemli bir noktadadır. Yıllardır, sivil havacılık alanında yaşanan kuralsızlaştırma, taşeronlaştırma, esnek çalışma ve güvencesizleştirme şartlarına karşı işçilerin yanında olmayan ve tüm bu yaşananları seyreden sendikalar, işverenler eliyle sendikal simsarlığa soyunmuş durumdalar.

Soma’da yaşanan iş kazası nedeniyle  (301 işçinin katledilmesi) kamuoyu tepkisinden çekinen siyasiler ve işverenler, taşeron sistemi ile ilgili yasal düzenlemeleri acil olarak yeniden ele aldılar. Sendikalarımız ise başta TÜRK İŞ, HAK-İŞ ve DİSK olmak üzere cılız tepkiler gösterdiler. Yıllar sonra üç konfederasyon başkanı bir araya gelip taşeron sistemini görüşmek için başbakanın kabulüne mazhar oldular. Değişen bir şey olmadığı Türk-İş başkanının yaptığı açıklamadan anlaşılmıştır. Yüzlerinde işçi ölümlerinden doğan bir keder yerine, sendikal örgütlenme barajının düşürülme sözünü almalarının mutluluğu vardı. Sendikacılar, iş kollarındaki örgütlenme barajının düşürülmesi konusunda anlaşmışlar ve başbakana bu konuda ricada bulunmuşlardı. Ve bu da kabul görmüştü.  Yapılan görüşme bir gaz alma operasyonudur. Ne yazık ki işçiler, yerin altında, üstünde ve gökyüzünde iş kazalarında ölmeye adaydırlar.

Türkiye Sendikal Hareketi ve Sendikalar Sorgulanmalıdır!

Hava-İş Sendikamızın bağlı olduğu Türk-İş Konfederasyonu ve yönetimi, kamuoyu karşısına ancak 301 işçi katledilince zoraki olarak çıkabilmiştir. Daha önce yaşanan işçi ölümlerinde sesleri dahi çıkmamıştır, çıkamamıştır. Nihayet Soma işçilerinin tepkisi sonucu Türk-İş’e bağlı Maden-İş Sendikası’nda sendikal örgütlenme ve işleyişin nasıl olduğunu ibretle okuduk ve dinledik.
Hangi sendika ve Konfederasyon Olduğu Değil,  İşleyişlerinin Nasıl Olduğu Önemlidir!

Emek Meclisi olarak daha önce sizlere ve kamuoyuna açıklamıştık. Son otuz yıldır işçiler kaybederken sendikacılar kazanıyorsa, yanlışlık buradadır, demiştik. Bu sendikal anlayışlara geçit vermememiz gerektiğinin altını çizmiştik. Son genel kurulda THY işvereninin baskısı ve desteği ile sendika koltuklarına oturanlar bugün ne yapacaklarını bilemez durumdadırlar. Acı ve komik olan; THY işvereni,  THY A.O. ve Hava-İş Sendikası’nı beraber yönetmektedir.’’ İşleri oldukça zordur!?’’

İşveren Eliyle Yapılacak Hiçbir Örgütlenme İşçi Örgütlenmesi Değildir!

TGS ve HABOM’ da yaşanan sendikal üyelik süreci, bir sendikalaşma ve işçi örgütlenmesi değildir. Farklı konfederasyon ve sendikaların işçilerin üyelik aidatları üzerinden pay kapma yarışıdır. Çelik-İş Sendikası’nın yetki aldıktan sonra imzaladığı toplu sözleşme ortadadır.  TGS çalışanlarının bu yaşananları gördüğünü ve değerlendirdiğini biliyoruz.

Mevcut Hava-İş yönetimi, işverenden icazet almak yerine yüzünü çalışanlara dönmeli, sendikal örgütlenme ve üyelik sürecini patronlara şikayet etmek yerine bu süreçleri çalışanlara anlatarak kotarmalıdır.

THY, TGS ve Habom İşverenleri, Soma’da yaşananlardan ders çıkarmalı, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yaşanacak olumsuz bir gelişmenin nelere mal olduğunu doğru değerlendirmelidir. 2014 yılının ilk 5 ayında iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı 810’dur (İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi raporu).

THY Yönetiminin sendikal mücadeleye karşı olan hazımsızlığı, özellikle grevden dönen arkadaşlarımıza karşı aldığı tutumla ortadadır. Kabin Hizmetleri Başkanlığı’nda performans yetersizliği bahane edilerek arkadaşlarımızdan savunmaları istenmekte ve işten atılmakla tehdit edilmektedirler. Bu şekilde iş barışının sağlanması ve yaraların sarılması mümkün değildir. Bu uygulamalar gökyüzünde yaşanacak yeni “SOMA”ların habercisidir. Uyarıyoruz!

İşveren kendi güdümündeki sendikal yapıların kolaylığına kaçarak, sosyal denetim mekanizmalarını yok ettiklerinde bu felaketler tüm toplumu etkilemektedir.

Sendikal mücadele, bilgi, birikim ve işçi ruhlu olmayı gerektirir. Sendikal mücadele, devletten, sermayeden ve siyasetten bağımsız olmadıkça işçi yanlısı politikalar yürütülmesi mümkün değildir. 

İşçiler, iş cinayetlerinde ölüyorlarsa, kuralsız ve esnek çalışma, güvencesiz ve yarını olmayan sermaye politikaları devam ediyorsa, işçilerin hangi sendika veya konfederasyona bağlı olduklarının bir önemi yoktur.

Sivil havacılık çalışanları, bunu doğru değerlendirecek bir ufka ve sağduyuya sahiptir.

İşveren güdümlü sendikalara karşı bağımsız Emek Meclislerinde buluşalım!

Saygılarımızla,
EMEK MECLİSİ.

EMEK MECLİSİ YERDEN YERE VURDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

DERMAN ~ 10 yıl önce
Emek meclisi bu parelel yapı ile ilgili ne düşünüyor acaba bu konuda bir açıklama yapsanızda öğrensek. Her konuda görüş bildiriyorsunuz bunu niye es geçtiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 10 yıl önce
Değerli arkadaşım, Emek Meclisi her zaman, adı gibi emekten, haktan yana olmuştur. Her ne sebepten olursa olsun performans ve liyakatten uzak atama, terfi vb. iş barışını ve huzurunu bozacak her türlü yönetim yanlışına da muhaliftir. İnsanlar unutmamamlıdır ki haydan gelen huya gider.
SELİM KARDEŞ'E ~ 10 yıl önce
Selim Ali'greve çıktı yanlış olmasın Atilay Ayçin ve yanındaki yağdanlıklar onun grevde olmadığını söylüyorlardı.Sen kimsen selim kardeş aliye yakın birisin herhalde onun grevde olduğunu biliyorsun. Greve çıkanlar işçi dostu peki greve çıkmayan 14 bin kişi işverencimi, Seçimlerden çekilmeyi işverenci bulanlar 24 yıldır iktidarı bırakmayan ve kaybedeceğini bile bile aday olanlara ne demeli, sendikayı pırıl pırıl gençlere teslim ediyorum diyenlere ne demeli, Bırakın insanlara saldırmayı, Emek meclisi çok doğru ve zamanında bir açıklama yaptı buna sahip çıkılmalı bunu yapan Ali gülçiçek ise ona sahip çkılmalı doğru olan budur. Hala genel kurulda kalanlar var, genel kurul bitti şimdi mücadele zamanı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sol faşistler ~ 10 yıl önce
Solun içindeki gizli faşizm, Hava iş sendikasını ''SANDUKA'' olarak kullananlar bu örgütü kendi elleri ile işverenin adamlarına teslim ettiler. Hala Ali YE saldırıyorlar. Yahu yeni sendika yönetimine bir söz söylemeyi düünmüyormusunuz. Ne ALiymiş be ne yaptın sen bu karnından beslenenlere arkadaş bunlar biye bu kadar bağırıyorlar. İşverene karşı mücadele etmek sıkıyor tabi onlar mücadele edenlere saldırıyorlar.Bunlara solun içindeki gizli faşistler haberiniz olsun tanıyın bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabzımallara.. ~ 10 yıl önce
sorulan sorulara ve hazımsız yorumlara gülüyorum, Cesareti olan Ali GÜLÇİÇEK'i bulur ve bu soruları sorar. Ama sizin cesaretiniz olmadığından ve sendikacıların yağdanlığını yaptığınızdan bunu yapamazsınız. Korkaklar siper gerisinde başkalarının savaşmasını ve ölmesini beklerler, Atilayın bıraktığı pırıl pırıl gençlere sahip çıkın belki sizede birşeyler düşer. Sizi gidi kabzımallar sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 10 yıl önce
Ali gülçiçek greve çıktı.Kimse genel müdürlüğe giremezken her yere çok rahat girip çıktı.Genel müdürlük matbaa da acaba ne iş yaptı.Yönetimle ne gibi pazarlıklar yaptı.Ayrıca artık şirketle bağım kopmuş,emekli olmuşun bırakında sendikayı gençler yönetsin,fosiller artık uzak dursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen Yayınlayın ~ 10 yıl önce
Sevgili yorumcu arkadaşlar! Türk insanı olarak balık hafızalı olduğumuz bir gerçek, ama bu kadarda kısa sürede unutulmaz ki bazı şeyler; tarih 01.11.2013 emek meclisini yöneten değerli oluşum bir bildiri yayınladı, İşte Emek Meclisi'nden yapılan o açıklama: "baskılar akıl almaz boyutlara ulaştı Emek Meclisi bugünden itibaren işyerlerinde yapılacak işyeri delege seçimlerinden çekilme kararı almıştır" şimdi adama sormazlar mı??? ey emek meclisi ve onun pek saygıdeğer yöneticileri, dün sırf eski yönetim, hatta Atilay Ayçin gitsin de kim gelirse gelsin mantığı ile yola çıktıktan çok kısa bir süre sonra, ay baskılar arttı bu şekilde bir yere varamayız bu neden ile biz oynamıyoruz deyip, sahadan kaçanlar sizler değil miydiniz? şimdi kalkmış neyin mücadelesini vermek istiyorsunuz? haaa birde ali'yi övenler var, bakın onun için size tek bir soru soracağım bir adam 24 sene boyunca sendikal faaliyetlerde bulunacak, yönetimde olmayacak ve işten atılmayacak!!! hadi bir düşünün !!! Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Genel Müdürlük matbaa deyince,gmy deyince Ali Gulcicek acaba bir açıklama yapsa ya herkes kimin ne olduğunu biliyor.Ali abınızı bırakın artık emekliliginin tadını çıkarsın. Olmayan sendikacilik hayatı zaten bitmiştir. Bırakin ona buna çamur atmayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
TURKIYEDE SENDIKA MI KALMIS KI, HAVA IS ISCI HAKLARINI KORUYABILSIN,HERSEYIN AYARI BOZULMUS, ALLAH HERKESE SABIR VERSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çağrı ~ 10 yıl önce
yahu kardeşim kalkmış hala matbaada bilmem ne olmuş, gece 3 te bildiri basmış falan filan. sen nasıl bir yaratıksın birader, sendikacılar işcilerin paralarını iç ettiler, milleti greve götürüp( götüremeyip,greve kimse çıkmadı) işlerinden ettiler. sendikanın kasasını boşaltıp sonrada pırıl pırıl gençlere sendikayı teslim ettiler,sen hala emek meclisi seçime girmemiş, matbaada bildiri basmış falan filan diyorsun. Mücadele et kardeşim mücadele.. bak adamlar sizi mücadeleye çağırıyor.Herkes kafasını kaldıramazken yiğitçe konuşuyorlar sende gel korkma bir şey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aprisg ~ 10 yıl önce
Emek meclisini kutluyorum, ama bence işleri çok zor bu pısırık toplumdan bir cacık olmaz.Ayrıca bakıyorum da yorumlara hala Gülçiçek'e saldırmaktan başka gözleri bir şey görmüyor . Ne çapsız ve midesiz insanlar var bu şirkette. ne uğraşıyorsunuz kardeşim bırakın ne halleri varsa görsünler. Eski sendika yönetimi bunların geleceğini yok etti ve getirip işverene sendikayı teslim etti. Bunlar hala size saldırıyorlar bunlara müstehak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000