27 Şubat 2013, Çarşamba 10:12:55

FT: "YENİ HAVALİMANI FRAPORT'UN İLGİSİNİ ÇEKİYOR"

İngiliz Financial Times gazetesi, İstanbul'un Karadeniz kıyılarına yapılması planlanan dev havalimanı projesinin Türkiye'nin küresel iddiasının boyutlarını en iyi şekilde yansıtan proje olduğunu yazdı.
  • çocuklar yormayın kendinizi TAV alır...
  • Kısaca kendi aramızda yorumlayalım. Proje büyük , bizlerde büyük düşüneceğiz , çok çalışacağız , ulus olarak çok tasarruf edeceğiz ki ülkemizde sermaye birikimi oluşacak, finans sektörümüzde namusluca vatandaşın elindeki parayı ülkenin yatırımlarına kanalize ederek bu dönemleri aşacağız. Gelecek 5 / 10 yıllar bize çok ümitli olmamamızı gösteriyor, heleki bu fırsatı iyi kullanırsak ülkemizin kalkınmasında iyi bir ivme yakalamış oluruz. Şu kredi kartlarını akıllı kullanbilsek çok daha iyi olacak.
  • Kendi havalimanimizi kendimiz yapabiliriz, yabanci yatirimciya gerek yok. Ustelik TAV gibi tecrubeli bir sirket varken...
  • Sermaye bulunmasının güç olduğu avrupa ve amerikada faizlerin eksi seviyede olduğundan belli!Birde 8 dolara üretilen petrolü 118 dolara satan arap ülkelerinin elinde hiç sermaye oluşmamış anlaşılan!Çin deseniz okadar altın ve döviz stoklarını yılan yılı eğlenceleri içinmi biriktirmiş?Almanların ilgisindede kasıt aramak mı lazım?Eee yerli sermayemiz de yetersiz!Yok yok,bu iş olmaz!

Gazete, İstanbul'a yapılacak havalimanı projesinin Frankfurt Havalimanı'nı işleten Fraport'un CEO'su Stefan Schulte'nin ilgisini özellikle çektiğini de kaydetti.

FT, altı pistli havalimanının, Almanya'nın Lufthansa Havayolları ile bağlarını derinleştirme arayışlarında olan Türk Hava Yolları'nın yeni merkezi olacağını ve THY'nın şu anda 98 ülkeyle dünyada en fazla destinasyona uçuş yapan havayolu şirketi olduğunu belirttikten sonra şu ifadelere yer verdi:

"Şu anda yüzde 49'u devlete ait olan havayolu şirketi şimdiki merkezi olan Atatürk Havalimanı'nın kısıtlı kapasitesine sığmıyor ve sık sık gecikmeler yaşanıyor. Yeni havalimanının 2017'de açılması ile Atatürk kapatılacak."

Yazıya göre, ihalesi mayıs ayında yapılması planlanan projenin bundan daha iddialı olamayacağı da kaydediliyor.

Yazıda, şu ifadelere yer veriliyor:

"Bugün dünyada inşa edilen diğer havalimanları arasında sadece Doha, Dubai ve Pekin İstanbul'un önce  yılda 90 milyon ve sonunda 150 milyon yolcuya kadar çıkacak olan bu iddialı projesi ile karşılaştırılabilir.

Doha ve Dubai gibi İstanbul'un da Asya, Avrupa ve Afrika arasında ideal bir yerde bulunuyor ama ülke Ortadoğulu rakiplerinde bulunmayan bir özelliğe daha sahip: Kendisinin 75 milyonluk güçlü iç pazarı."

Ancak Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ya da Çin'e kıyasla Türkiye'nin sermaye bulmasının daha güç olduğunun da kaydedildiği yazıda, Türkiye'nin yabancı yatırımcılara ihtiyacı olduğu ileri sürülüyor. 

FT: "YENİ HAVALİMANI FRAPORT'UN İLGİSİNİ ÇEKİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

misafir ~ 11 yıl önce
çocuklar yormayın kendinizi TAV alır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 11 yıl önce
Kısaca kendi aramızda yorumlayalım. Proje büyük , bizlerde büyük düşüneceğiz , çok çalışacağız , ulus olarak çok tasarruf edeceğiz ki ülkemizde sermaye birikimi oluşacak, finans sektörümüzde namusluca vatandaşın elindeki parayı ülkenin yatırımlarına kanalize ederek bu dönemleri aşacağız. Gelecek 5 / 10 yıllar bize çok ümitli olmamamızı gösteriyor, heleki bu fırsatı iyi kullanırsak ülkemizin kalkınmasında iyi bir ivme yakalamış oluruz. Şu kredi kartlarını akıllı kullanbilsek çok daha iyi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 11 yıl önce
Kendi havalimanimizi kendimiz yapabiliriz, yabanci yatirimciya gerek yok. Ustelik TAV gibi tecrubeli bir sirket varken...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 11 yıl önce
TAV'ın hisselerinin çoğu yabancıların zaten. (Fransızların)
Hisse ~ 11 yıl önce
THY hisselerinin ne kadari Deutsche Bank'ta?
Ercan ~ 11 yıl önce
%38 Aéroports de Paris Grubu Bu yaklaşık 3'te bir demek sayın Ankara, Yarıdan çoğu demek değil !!!
LTBQ ~ 11 yıl önce
Sermaye bulunmasının güç olduğu avrupa ve amerikada faizlerin eksi seviyede olduğundan belli!Birde 8 dolara üretilen petrolü 118 dolara satan arap ülkelerinin elinde hiç sermaye oluşmamış anlaşılan!Çin deseniz okadar altın ve döviz stoklarını yılan yılı eğlenceleri içinmi biriktirmiş?Almanların ilgisindede kasıt aramak mı lazım?Eee yerli sermayemiz de yetersiz!Yok yok,bu iş olmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000