12 Şubat 2015, Perşembe 10:30:29

HABOM'A ÇEVRE ÖDÜLÜ

Türk Hava Yolları’nın hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan bakım/onarım merkezi HABOM, ‘ABD Yeşil Bina Konseyi (USGBC)’nce “Leed Gold Sertifikası”nı almaya lâyık görüldü.
  • Renk yapıya çok uymuş

Türk Hava Yolları’nın hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan bakım/onarım merkezi HABOM, ‘ABD Yeşil Bina Konseyi (USGBC)’nce “Leed Gold Sertifikası”nı almaya lâyık görüldü.

Geçtiğimiz aylarda resmen faaliyete başlayarak Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük girişimlerinden biri olarak addedilen; tamamı, Türk Hava Yolları’nın öz kaynakları ile finanse edilen bakım/ onarım merkezi; HABOM’ un icraata geçmesi sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada oldukça ses getirmiş ve önümüzdeki yıllarda bölge havacılığını domine edecek mühim bir adım olarak yorumlanmıştı.

Türk Hava Yolları’nın başarılı iştiraki, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin, sektörel platformda teknik bakım/onarım kabiliyetini ve kapasitesini artırmak, havacılık alanında kapsamlı bir ekosistem yaratmak adına İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda hizmet veren HABOM, faaliyetinin daha ilk aylarında önemli bir ödüle lâyık görülerek büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye’nin en büyük ve bölgesinin ilk sıralarında yer alan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. HABOM tesisleri, dünyanın en önemli çevre ödülü; “Leed (Leadership in Energy and Environmental Design- Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik)Gold Sertifikası”nın sahibi oldu.

HABOM, ‘Yeşil Bina Değerlendirme Sistemi’ standartları doğrultusunda enerji verimliliği, ekolojik ürün kullanımı ve doğal yaşamın korunması çerçevesinde tasarlanmasıyla, Türkiye’de uçak bakımı alanında bu sertifikaya lâyık görülen ilk tesis unvanının da sahibi oldu.

Tasarım ve inşaatında; sürdürülebilir alan planlaması, suyun verimli kullanımı, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kullanımı, malzeme/kaynak kullanımı gibi alanlarda LEED standartları doğrultusunda hayata geçirilen tesis;

• Tipik enerji verimli bir binaya oranla %30 daha düşük enerji tüketim oranına sahip olacak şekilde tasarlanan,
• Toprak kaynaklı ısı pompaları kullanılarak tesis ısıtma ve soğutmasına katkı sağlanan,
• Isıtma, soğutma ve enerji elde edebilmek için 6.000 KW kapasiteli trijenerasyon sistemi kullanılan,
• Yağmur suları ve evsel atık suları geri dönüştürülerek %40 su tasarrufu sağlayan bir proje olarak ön plana çıkıyor.

Ayrıca, LEED Yeni Bina Değerlendirme Sistemi standartlarından 70 puan alan HABOM tesisi, bina endüstrisi dönüşümünde sürdürülebilir dizaynın öncü örneklerinden biri olarak da addediliyor.



HABOM'A ÇEVRE ÖDÜLÜ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Renk yapıya çok uymuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000