20 Mayıs 2014, Salı 16:49:10

HAMDİ TOPÇU HABOM İÇİN NELER DEDİ?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 2023 hedeflerinin 420 uçağın üzerine çıkmak ve 100 milyon yolcu taşımak olduğunu bildirdi.
  • Beyler! yabanci pilot alimlari konusunda sikayetlerinizi Ucus İsletmeden Sorumlu Genel Mudur Yardimcisi Asaf Bora'ya iletin. Topcu ile alakasi yok. Yakin da İranli pilotlarimiz da olacak.
  • ARKADASLAR PUSLU BİR BRAZİLYA SABAHINDAN GÜNAYDIN 250.000 TL LİK THY AO HİSSESİ ALARAK GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDIM TABİ HABOMCU OLDUGUMU BELLİ ETMEDEN HABOMUN DURUMUNU SORDUM.HAMDİ BEY'İN İLK TUR TEKLİFİNDE #İLK300HAYIRLIOLSUN TEKLİFİNİ REDDEDEREK.DAHA SONRA BUTUN ŞİRKETİ TEKNİK A.Ş. ÇATISI ALTINDA TOPLADIK HAYIRLI OLSUN ARTIK THAİLAND'DA GÖRÜŞÜRÜZ .
  • Sydney, Melbourne, Auckland bekliyoruz..
  • THY'nin büyüdüğü filan yok,büyüdüğünü zannediyor,plansız bir büyüme.Yolcu sayısı yüzde 20 büyüdü deniyor.Doluluk değişmiyor,sadece arz edilen koltuk sayısı arttığından yolcu sayısı da artmış gözüküyor.Büyümediğinin en büyük göstergesi de borsadaki performansı.Büyük çoğunluğu yabancının elinde olan kağıdın performansına bi bakarsanız görürsünüz.Yabancı umutlu olsa daha da büyüyeceğine emin olsa toplamaz mı hisseleri.Dünyada yön arana milyarlarca dolarlık fonlar var.Potansiyel görse alırlar THY hissesini.
  • Yabancı pilot alın yabancı pilot çok daha iyi büyürsünüz.. Ulan bi gram hakkım varsa zehir zıkkım olsun size , Türk pilotları ağlatın, yabancıları kral yapın , devşirme herifler ne olacak...
  • TV'lerde,gazetelerde,dergilerde bir HUB kelimesidir gidiyor.Ne HUB'mış arkadaş. Türkçesi yok mu bunun. Selfie gibi mi?
  • Artık Avustralya'ya da uçuş koysalar
  • 2023 te akp den olmayan tüm milletvekillerine ayrıcalıkları kaldiracagiz .
  • 1) Universite kazanamamis torunumu ITU'ye yazdirmak. 2) Basbakanin az akilli oglu ile yeni bir havayolu sirketi kurmak. Vesaire vesaire...
  • Turk havayolu Dunya'nin her tarafina ucmuyorsun, Avustralya'ya ususlariniz basladiginda o zaman diyebilirsiniz Dunya'nin her tarafina ucuyorsunuz

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, hedeflerini AA'ya açıkladı. THY'nin büyümeye devam ettiğini ifade eden Topçu, şu ana kadar 258 yeni uçak siparişi olduğunu anımsattı. Bu uçakların her ay teslimatının yapıldığını ifade eden Topçu, "Teslimatlar alındıkça hem uçtuğumuz destinasyonlardaki frekans sayılarını hem de uçtuğumuz ülke sayısını artırıyoruz. Şu anda 248'e ulaşan destinasyon sayısı yıl sonu itibariyle 260'a çıkmış olacak. Filomuza yeni uçaklar giriyor. Yeni uçaklar, destinasyon sayısının artması THY'nin yüzde 20 oranında büyümesini sağlayacak. Bu büyüme 2015-2016'da da devam edecek. 2023'e kadar THY bütün atacağı adımların planlarını yapmış ve şu anda bu planları hayata geçirmek için uğraş vermektedir" diye konuştu.

Birçok bölgesel gelişmenin THY olarak attıkları adımları etkilediğine işaret eden Topçu, THY'nin şu anda 106 ülkeye uçarak bir rekor kırdığını belirtti. Topçu, şöyle devam etti:

"Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketiyiz. Bu rekorumuzu biraz daha geliştiriyoruz. Dünyanın her yerine artık THY İstanbul üzerinden ulaşıyor. İstanbul, Avrupa'nın değil artık dünyanın bir hub noktası oldu. Çünkü 2003'te 10 milyon yolcu uçuran THY, 2014 yılında 14 milyonu aşkın transit yolcuya hitap edecek. Toplam yolcu sayısı da 60 milyonun üzerine çıkacak. Aynı zamanda 14 iştirakiyle baktığımız zaman artık THY 16, 5 milyar dolar ciroya ulaşmış büyük bir grup haline geldi"

THY'nin parça üretim tesisi

Sivil havacılık konusunda da hem üretim hem de teknik konularda çok ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Topçu, önümüzdeki ay itibariyle Sabiha Gökçen'de çok büyük oranda bakım kapasitesini artıracak HABOM tesislerini, THY ve üçüncü parti bakım faaliyetlerini devreye alacaklarını belirtti.  385 bin metrekarelik kapalı alandaki çalışmalara kısmen başlanıldığını ifade eden Topçu, "Bir ay sonra bütün tesis THY'nin hizmetine girdikten sonra burada hem bakım kapasitemiz hem  de koltuk başta olmak üzere çeşitli uçak malzemesi üretim faaliyetimiz olacak. THY, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Hem destinasyonlarını hem de gelirini artırıyor. Şu anda planlanan seviyede yolumuza devam ediyoruz"  şeklinde konuştu.

THY'nin 2023 hedefi

"Türk Hava Yolları'nın 2023 hedefi 420 uçağın üzerine çıkmak ve 100 milyon yolcuyu geçmektir" diyen Topçu, 258 yeni uçağın filoya katılmasıyla 2016'nın sonunda geniş gövdeli uçak sayısının da 90'ın üzerine çıkacağına dikkati çekti.

2016'da THY'nin kıtalararası uzun ve kısa uçuşlarıyla İstanbul üzerinden önemli bir network'e sahip olacağını vurgulayan Topçu, "Bu network üzerinden İstanbul önemli bir hub haline geliyor. Yeni havaalanının yapımıyla beraber de artık İstanbul dünyanın en önemli hublarından biri haline gelecek" dedi.

THY'nin son reklam filmi

THY'nin büyük beğeni toplayan son reklam filmiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Topçu, "Arkadaşlarımız bu projeyi önümüze getirdiklerinde biz de her vatandaş gibi izlediğimizde çok duygulandık. Bu film her Türk vatandaşı her insan gibi kendimizi, çocukluğumuzu, özlemleri yansıtan çok güzel bir reklam filmi oldu. Bu dönemde buna ihtiyacımız vardı. Bu yönden çok mutluyuz" diye konuştu.

Iğdır yerine Antalya'nın Korkuteli ilçesinin kullanılmasının sorulması üzerine Topçu, şunları kaydetti:

"Bu bir reklam filmidir. Önemli olan oradaki temanın güzel olmasıdır. Güzel yansıması. Anadolu'nun her tarafı aynıdır. Birbirini temsil ediyor. Onun için yerin Korkuteli veya başka bir yer olmasının fazla  önemli olduğunu düşünmüyorum. Ama gerçekten bütün ulusun hissiyatına tercüman oldu. Bu yönden de çok mutlu olduk." 

HAMDİ TOPÇU HABOM İÇİN NELER DEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Beyler! yabanci pilot alimlari konusunda sikayetlerinizi Ucus İsletmeden Sorumlu Genel Mudur Yardimcisi Asaf Bora'ya iletin. Topcu ile alakasi yok. Yakin da İranli pilotlarimiz da olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARRANLI ~ 10 yıl önce
ARKADASLAR PUSLU BİR BRAZİLYA SABAHINDAN GÜNAYDIN 250.000 TL LİK THY AO HİSSESİ ALARAK GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDIM TABİ HABOMCU OLDUGUMU BELLİ ETMEDEN HABOMUN DURUMUNU SORDUM.HAMDİ BEY'İN İLK TUR TEKLİFİNDE #İLK300HAYIRLIOLSUN TEKLİFİNİ REDDEDEREK.DAHA SONRA BUTUN ŞİRKETİ TEKNİK A.Ş. ÇATISI ALTINDA TOPLADIK HAYIRLI OLSUN ARTIK THAİLAND'DA GÖRÜŞÜRÜZ .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
Çok iyi.
habomluya ~ 10 yıl önce
sonra da uyanıp sabahın beşinde servise binip işe geldin..
Helegardaş ~ 10 yıl önce
Benim para niye eskik ! onlara niye fazla >Çünkü onlar sendikalıı >>Ee bende Harranlıyamm.. >s.L.gvt
Okyanusya ~ 10 yıl önce
Sydney, Melbourne, Auckland bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRY ~ 10 yıl önce
THY'nin büyüdüğü filan yok,büyüdüğünü zannediyor,plansız bir büyüme.Yolcu sayısı yüzde 20 büyüdü deniyor.Doluluk değişmiyor,sadece arz edilen koltuk sayısı arttığından yolcu sayısı da artmış gözüküyor.Büyümediğinin en büyük göstergesi de borsadaki performansı.Büyük çoğunluğu yabancının elinde olan kağıdın performansına bi bakarsanız görürsünüz.Yabancı umutlu olsa daha da büyüyeceğine emin olsa toplamaz mı hisseleri.Dünyada yön arana milyarlarca dolarlık fonlar var.Potansiyel görse alırlar THY hissesini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MC S ~ 10 yıl önce
Yav he he
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yabancı pilot alın yabancı pilot çok daha iyi büyürsünüz.. Ulan bi gram hakkım varsa zehir zıkkım olsun size , Türk pilotları ağlatın, yabancıları kral yapın , devşirme herifler ne olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HUB ~ 10 yıl önce
TV'lerde,gazetelerde,dergilerde bir HUB kelimesidir gidiyor.Ne HUB'mış arkadaş. Türkçesi yok mu bunun. Selfie gibi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Candagl ~ 10 yıl önce
Artık Avustralya'ya da uçuş koysalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
2023 te akp den olmayan tüm milletvekillerine ayrıcalıkları kaldiracagiz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hedefler ~ 10 yıl önce
1) Universite kazanamamis torunumu ITU'ye yazdirmak. 2) Basbakanin az akilli oglu ile yeni bir havayolu sirketi kurmak. Vesaire vesaire...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melbourne ~ 10 yıl önce
Turk havayolu Dunya'nin her tarafina ucmuyorsun, Avustralya'ya ususlariniz basladiginda o zaman diyebilirsiniz Dunya'nin her tarafina ucuyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka mı bu? ~ 10 yıl önce
THY'nin Avustralya'ya uçmadığını da nerden çıkardınız bilmiyorum ama THY'nin Avustralya'da 4 farklı noktaya düzenli uçuşu var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000