23 Mart 2010, Salı 13:05:55

İŞKUR VE MNG İŞBİRLİĞİ İSTİHDAM YARATTI…

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve MNG Teknik Uçak Bakım Hizmetleri A.Ş. işbirliği ile Uçak Bakım Teknik Personeli yetiştirmek üzere düzenlenen İstihdam Garantili Mesleki Eğitim projesi açılış töreni MNG Airlines binasında yapıldı.
  • arkadaşlar işkur alım yapmaya başladı mı? veya ne zaman başlanılacak... biri aydınlatabilir mi rica edersem...
  • debreli rumuzlu arkadaş sen bunları boş işler olarak görebilirsin,tamam uygulamada sıkıntılı zamanlar oldu buna kimse hayır diyemez.shyo mezunları arka atölyeler denilen kısımlarda çalışsaydı benim gibilere iş fırsatı doğmazdı.ben SHYO bitirdim beni hat bakıma verin diyen elemanlar ne kadar sürede hat bakımda çalışacak tecrübeye vardılarda birden 2-3 basamak atlamak istiyorlar.şunu sanmayın iş hayatı okul hayatına benzemez,yani okulda herşeyi öğrenebilirsin ama teoride.bunları nerden mi biliyorum bu kursun içindeydim ve şimdi çalışıyorum.
  • burdakilerin çoğu zaten teknik eleman sadece uçakçılık bilgileri eksik ve coğu myo mezunu hemende uçak teknisyeni olmıcaklar
  • SHYO MEZUNLARININ ÇOK RAĞBET EDECEĞİNİ SANMIYORUM.ZATEN ONLARA BİŞEYDE KAZANDIRAMAZ BU KURSLAR.AMA LİSE MEZUNU ARKADAŞLAR İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSANT.EN AZINDAN BU İŞİN YAPILABİLMESİ İÇİN BİRTAKIM EĞİTİMLERİN OLMASI GEREKLİLİĞİ ANLAŞILIYOR NİHAYET.
  • Bu programlar ilk bakıldığı zaman çok iyi gibi gelsede aslında vakit kaybetmek ve devletin parasını çar çur etmekten başka bişey değil... O kadar SHYO mezunu işsiz dışarda dolaşırken tutupda ben mesleki eğitim verecem demek tam bir iş verene göre yapılmış bir adımdır. Önce siz elinizde ki yetişmiş insanları istihdam edin sonra kalkıp dışarıdan gelen insanları eğitin. Bu yapılanlar terbiyesizlik ve insanları kandırmadan başka bişey değil...
  • madem ki beş ay gibi bir sürede kalifiye uçak teknisyeni yetişebiliyor, öyleyse sorarım size SHYO lar neden var? bu okullardan mezun olan arkadaşlar 5 yıllik bir eğitim sürecinden geçerken thy ve mng beş ayda uçak teknisyeni mi yetiştirecek... ilginç...
  • 1991 de lisanslı uçak teknisyeniyim bana iş varmı diye gittim.Böyle bir meslek yok dediler.Uçak bakım makinisti olarak kaydettilerdi.Şimdi uçak teknisyeni kursu projesine katılıyorlar.Tebrikler gelişmişler bayağı.
  • güzel gelişmeler sektör adına hem kalifiye personel yetiştirmek hem teorik egitim görüp sonucunda bi iş kapısının açılmasıı thy teknik den sonra mng techinigin de böyle bi adım atması sevindirici başarılar diliyorum..
  • En son lisans sınavlarında 10 dersten muafiyet şansının gelmesi ve İŞKUR eğitimleri..Sektörün teknisyen talebini karşılamada akıllı adımlar.Eğitim müfredatında ingilizce (Technical English+Speaking skills) dersi de planlandı ise MNG yi tebrik ederim. s.g.
  • İlk olarak THY Teknik bu projeyi hayata geçirmişti, şimdi de MNG Teknik peşinden gidiyor. Her iki şirketi de tebrik ediyorum.

Törene İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, MNG Teknik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Uzunokur ve MNG Teknik Genel Müdür Yardımcısı Fikret Geçkili ile MNG Teknik yöneticiler katıldı.

Törende konuşan İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, “Bugün Türkiye’de gençlerimizin işsizlik ile mücadele etmesine yardımcı olmak, mesleki eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla MNG Teknik ile yaptığımız işbirliğini mutlulukla karşılıyorum. 2009 yılına kadar üniversite mezunları dâhil birçok kişinin bizimle irtibata geçmediğini gördüm. Gençlerimizin belli başlı sitelerden iş araması, sektörün karmaşası, yaşanan kriz ve gençlerimizin kendini güvende hissetmediği işlerini bırakması sebebiyle bu yaptığımız çalışmalarda onları iş sahibi etmekteyiz. Öğrencilere 330 TL ücret veriyoruz bu ücret eğitim ve yol masraflarını da karşılamaya yeterli. Hem iş öğrenip hem para almanız siz öğrencileri şanslı konuma sokuyor” diyerek yeni öğrencilere ilk günlerinde başarılar diledi.

Konuşmasında İŞKUR’un yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Coşkun, “Şu anda 52 milyon lira ödenek ile gençlerimizin iş ve eğitimlerini karşılamak, onlara meslek edindirmek ve ülkemizde işsizliğe nefes aldırmak amacıyla Türk Hava Yolları Teknik, Onur Teknik, MyTechnic ve Pegasus ile birebir çalışmalara devam etmekteyiz” diyerek işsiz gençlerin İŞKUR’a başvurmalarını istedi.

“Başarılı olanların en az yüzde 50’si kesin olarak istihdam edeceğiz”

MNG Teknik Eğitim Müdürü Ahmet Muhtar Çakıroğlu, Uçak Bakım Teknik Personeli Yetiştirme Kursunda Lise, Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin içinde bulunduğu 42 kişiye ders verdiklerini belirtti. Bu eğitimin yaklaşık 5 ay süreceğini bu süreçte öğrencilerin Teorik Temel Uçak Dersleri, Atölye Pratikleri, Teknik İngilizce gibi dersler göreceklerini ifade eden Çakıroğlu, İŞKUR ile başarılı olan öğrencilerin en az yüzde 50’sinin kesin olarak istihdam şartıyla mezun olacaklarını ifade etti.

Yeni hangar, yeni istihdam

MNG Teknik yeni hangar projesi kapsamında 18-36 pistinin karşısında çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında 25,000 m2 kapalı hangar alanı, atölye, idari yönetim binası ile toplam 54.000 m2 kapalı alan yapılması planlanıyor. Diğer etapların tamamlanmasının ardından MNG Teknik hangar alanını genişletmeyi ve 42.500 m2’ye ulaştırmayı hedefliyor.

Bu kapsamda 650 olan çalışanı bin kişiye çıkarmayı planlayan MNG Teknik, İŞKUR ile yaptığı pilot uygulamanın devam edeceğini duyurdu.

MNG

MNG

MNG

MNG

©AirportHaber

 

İŞKUR VE MNG İŞBİRLİĞİ İSTİHDAM YARATTI…

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar işkur alım yapmaya başladı mı? veya ne zaman başlanılacak... biri aydınlatabilir mi rica edersem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
debreli rumuzlu arkadaş sen bunları boş işler olarak görebilirsin,tamam uygulamada sıkıntılı zamanlar oldu buna kimse hayır diyemez.shyo mezunları arka atölyeler denilen kısımlarda çalışsaydı benim gibilere iş fırsatı doğmazdı.ben SHYO bitirdim beni hat bakıma verin diyen elemanlar ne kadar sürede hat bakımda çalışacak tecrübeye vardılarda birden 2-3 basamak atlamak istiyorlar.şunu sanmayın iş hayatı okul hayatına benzemez,yani okulda herşeyi öğrenebilirsin ama teoride.bunları nerden mi biliyorum bu kursun içindeydim ve şimdi çalışıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
burdakilerin çoğu zaten teknik eleman sadece uçakçılık bilgileri eksik ve coğu myo mezunu hemende uçak teknisyeni olmıcaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHYO MEZUNLARININ ÇOK RAĞBET EDECEĞİNİ SANMIYORUM.ZATEN ONLARA BİŞEYDE KAZANDIRAMAZ BU KURSLAR.AMA LİSE MEZUNU ARKADAŞLAR İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSANT.EN AZINDAN BU İŞİN YAPILABİLMESİ İÇİN BİRTAKIM EĞİTİMLERİN OLMASI GEREKLİLİĞİ ANLAŞILIYOR NİHAYET.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu programlar ilk bakıldığı zaman çok iyi gibi gelsede aslında vakit kaybetmek ve devletin parasını çar çur etmekten başka bişey değil... O kadar SHYO mezunu işsiz dışarda dolaşırken tutupda ben mesleki eğitim verecem demek tam bir iş verene göre yapılmış bir adımdır. Önce siz elinizde ki yetişmiş insanları istihdam edin sonra kalkıp dışarıdan gelen insanları eğitin. Bu yapılanlar terbiyesizlik ve insanları kandırmadan başka bişey değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
madem ki beş ay gibi bir sürede kalifiye uçak teknisyeni yetişebiliyor, öyleyse sorarım size SHYO lar neden var? bu okullardan mezun olan arkadaşlar 5 yıllik bir eğitim sürecinden geçerken thy ve mng beş ayda uçak teknisyeni mi yetiştirecek... ilginç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1991 de lisanslı uçak teknisyeniyim bana iş varmı diye gittim.Böyle bir meslek yok dediler.Uçak bakım makinisti olarak kaydettilerdi.Şimdi uçak teknisyeni kursu projesine katılıyorlar.Tebrikler gelişmişler bayağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
güzel gelişmeler sektör adına hem kalifiye personel yetiştirmek hem teorik egitim görüp sonucunda bi iş kapısının açılmasıı thy teknik den sonra mng techinigin de böyle bi adım atması sevindirici başarılar diliyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
En son lisans sınavlarında 10 dersten muafiyet şansının gelmesi ve İŞKUR eğitimleri..Sektörün teknisyen talebini karşılamada akıllı adımlar.Eğitim müfredatında ingilizce (Technical English+Speaking skills) dersi de planlandı ise MNG yi tebrik ederim. s.g.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İlk olarak THY Teknik bu projeyi hayata geçirmişti, şimdi de MNG Teknik peşinden gidiyor. Her iki şirketi de tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000