10 Mayıs 2013, Cuma 10:40:10

İŞTE EN İYİLERİN LİSTESİ...

Zamanlama, servis ve konfor açısından değerlendirilen havayolu şirketleri arasında Türkiye'den bir havayolu da var...
  • Peki neden daha önceleri listeye giremezdi? Yeni Türkiye' den çok memnunlar da ondan mı? Başarı bazılarını çatlatıyor dostlar!
  • Listenin neye gore yapildigi belli. Ama degerlendirmeleri kime gore yapildigini bilemem.. Garuda ile defalarca uctum, bence listedeki yerini hakediyor, en azindan listedeki sirketlerin 3-4 tanesiyle ucmuslugum var.
  • Aktüel dergisi hangi "yabancı" sitteye dayandırmış acaba bu yayınını orası belli değil. Yani böyle haber araştırma bilmemne olmaz. Listede THY olsun olmasın bu çalışma pek sağlam, itibar edilevbilir bir şeye benzemiyor. Öylesine bir haber işte...
  • Ya bana sordular, ben de en iyisi Pegasus, Air Asia, Ryan Air, EasyJet ve Lion Air dedim. Neticede o yukarida haberde ve asagida yorumlarda gecen havayolu sirketlerine benim param zaten yetmiyor. Yani ben ucamadiktan sonra ucak vaktinde kalkmis, icki servis etmis bana ne
  • hani klm , air france , lufthansa , sas , british vs
  • Düşünen insan sorar, hangi metodolojiyi ve hangi verileri kullanmışlar, soruları yönelttikleri test grubunu neye göre belirlemişler? Ankete katılan kişiler hangi ülkelere mensup? Daha bir sürü soru.. Bilimsel ve gerçek bilgiye ulaşmak zordur.. Örneğin İstanbulda sokaktan çevirdiğin 10 kişiye sorarsan kimse Singapur, Cathay demez; bu şirketlerle uçmamışlar ki.. O yüzden test grubu çok önemlidir.
  • Bu listeye Garuda 7nci sıradan girdiyse, bu listeyi fazla önemsemeyin derim.
  • Biz her fırsatta taşlıyor eleştiriyor hor görüyoruz. Yabancılar dünyanın en iyi hava yollarından diyor. Emirates, Lufthansa, Air France, Etihad, British Airways, Qantas, Cathay Pasific gibi şirketleri geçiyor ama hala eleştiriliyor.

Aktüel Dergisi'nin internet sitesinde, tüm dünyada faaliyet gösteren havayolu şirketlerini değerlendirildi. Servisi, uçuş kalitesi ve zamanlama konusundaki başarıları göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirmede "En İyi 10 Havayolu Şirketi" arasına Türk Hava Yolları da girdi... Skytrax tarafından 5 yıldızlı havayolu olarak kabul gören Cathay Pasific, Hainan Airlines ile 4 yıldızlı Lufthansa, Emirates, Air France, Etihad Airways, Qantas Airways gibi dev havayolu şirketleri ise liste dışı kaldı.

İşte o haber...

Bir zamanlar lüks olan uçaklar şimdi rahatlığı ve uygun fiyatlarıyla ulaşım konusunda ilk tercih edilenler arasındalar. Seçeneklerin çoğalmasıyla birlikte de havayolu şirketleri arasındaki rekabet de hızlandı. Çok sayıda firma daha çok yolcu alabilmek için servisinde ayrıcalıklar sunuyor, varış noktalarını artırıyor, dakik olmaya özen gösteriyor ve yolcuların konforu için türlü hizmetler sunuyor.

Durum böyle olunca da aralarından sıyrılanlar oluyor. yabancı bir web sitesi de Skytrax ve Flightstats.com'un verilerini göz önüne alarak dünyanın en iyi havayolu şirketlerini sıraladı. Bu sıralama içerisinde etek boyu ve kırmızı ruj yasağıyla gündemde olan Türk Hava Yolları da var.

İşte Aktüel tarafından servisi, uçuş kalitesi ve zamanlama konusundaki başarıları göz önüne alınarak hazırlanan listedeki havayolu firmaları şöyle: 

1- SINGAPORE AIRLINES

Kalkış ve varış zamanlamasında yüzde 74'lük bir başarıya sahip olan Singapur Hava Yolları, ekonomi sınıfta bile verdiği iyi hizmetle biliniyor. Uçuş ekibindeki herkes yolculara nasıl davranılması konusunda sıkı bir eğitim alıyor ve bu da hava yolu şirketini farklılaştıran nokta oluyor.

2- MALAYSIA AIRLINES

Malezya Hava Yolları hem konfor hem de kabin içi servisi konusunda oldukça başarılı bulunuyor. Her ne kadar uçağın bazı bölgeleri, diğer yolcuların rahatlığı açısından çocuklar için yasaklanmış olsa da... Kuala Lumpur menşeili şirketin neredeyse tüm dünyaya uçuşu var.

3- VIRGIN AMERICA

Genellikle Amerika'nın doğu yakasından batı yakasına uçuş yapan Virgin Amerika, zamanlaması ve uçuş deneyimiyle listede yer alıyor.

4- ASIANA AIRLINES

Eski adı Seoul Airlines olan Asiana Hava Yolları, hala en beğenilen hava yolu şirketlerinden biri olsa da, geçen yıllara göre hizmet bakımından düşüşte olduğu gözleniyor.

5- QATAR AIRWAYS

Uçuş deneyimi bakımından oldukça iyi olan Katar Hava Yolları, servisi ve konforuyla çok beğeniliyor. Katar hükümetinin yüzde 50'sine sahip olduğu şirket her geçen gün güvenilirliğini de artırıyor.

6- ALL NIPPON AIRLINES (ANA)

Japonya'nın en büyük hava yolu şirketi ANA, iki tane Boeing Dreamliner uçağa da sahip. Şirketin öne çıkan herhangi bir özelliği yok ama tüm koşullar ortalamaya alındığında en iyi şirketler arasına girebiliyor.

7- GARUDA INDONESIA

Yüzde 74'lük gibi yüksek bir oranla zamanında uçan Garuda Indonesia, yolcuların yüzde 90'ı memnun olarak ayrılıyor. Hava Yolu şirketi daha çok Asya, Avustralya ve Orta Doğu'ya uçuyor.

8- SILK AIR

Her açıdan iyi puanlar alan Silk Air'in sevilen noktalarından biri de kısa süren uçuşlarda bile alkol servisi yapıyor olması.

9- KOREAN AIR

Altı kıtaya uçan Korean Air, servis ettiği yiyeceklerin mükemmel olması için özel bir çiftliğe de sahip.

10- TÜRK HAVA YOLLARI

Dünya genelinde sesini duyurmaya devam eden Türk Hava Yolları, 99 ülkede toplam 223 varış noktasıyla ve yüzde 80 başarılı bulunan servisiyle dünyanın en beğenilen hava yolu şirketleri arasında yerini alıyor.

İŞTE EN İYİLERİN LİSTESİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

S Sağlam ~ 10 yıl önce
Peki neden daha önceleri listeye giremezdi? Yeni Türkiye' den çok memnunlar da ondan mı? Başarı bazılarını çatlatıyor dostlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin ~ 10 yıl önce
Listenin neye gore yapildigi belli. Ama degerlendirmeleri kime gore yapildigini bilemem.. Garuda ile defalarca uctum, bence listedeki yerini hakediyor, en azindan listedeki sirketlerin 3-4 tanesiyle ucmuslugum var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
Aktüel dergisi hangi "yabancı" sitteye dayandırmış acaba bu yayınını orası belli değil. Yani böyle haber araştırma bilmemne olmaz. Listede THY olsun olmasın bu çalışma pek sağlam, itibar edilevbilir bir şeye benzemiyor. Öylesine bir haber işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet amca ~ 11 yıl önce
Ya bana sordular, ben de en iyisi Pegasus, Air Asia, Ryan Air, EasyJet ve Lion Air dedim. Neticede o yukarida haberde ve asagida yorumlarda gecen havayolu sirketlerine benim param zaten yetmiyor. Yani ben ucamadiktan sonra ucak vaktinde kalkmis, icki servis etmis bana ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik liste ~ 11 yıl önce
hani klm , air france , lufthansa , sas , british vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komık e !! ~ 11 yıl önce
komık olan senın zavallıgın !!1 senın gozunun korlugu kulagının sagırlıgı!!!
okumadınızmı ~ 11 yıl önce
Okumadınız galiba,o saydıgınız şirketler listeye girememiş,,ne komik burada ??
Bilimsel bilgi ~ 11 yıl önce
Düşünen insan sorar, hangi metodolojiyi ve hangi verileri kullanmışlar, soruları yönelttikleri test grubunu neye göre belirlemişler? Ankete katılan kişiler hangi ülkelere mensup? Daha bir sürü soru.. Bilimsel ve gerçek bilgiye ulaşmak zordur.. Örneğin İstanbulda sokaktan çevirdiğin 10 kişiye sorarsan kimse Singapur, Cathay demez; bu şirketlerle uçmamışlar ki.. O yüzden test grubu çok önemlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstatistik... ~ 11 yıl önce
İstatistik bilgisinin ne kadar önemli ve elzem olduğunu bilmeyen bir okuyucu kitleniz varsa istediğiniz gibi haber yaparsınız, sıkıntı olmaz...
Başarı ortada !! ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar ne metodu ne verisi,nedir nasıl neyi sorguluyorsunuz ?Siz önemsiz gibi görsenizde,bu sıralama çok evet çok önemlidir.Bırakın detayları,ortada gerçek var,Türk hava yolları başarı yolunda ilerliyor.
.... ~ 11 yıl önce
''Skytrax ve Flightstats.com'un verilerini göz önüne alarak dünyanın en iyi havayolu şirketlerini sıraladı.'' Kimse gidip İstanbul'daki Ahmet amcama en iyi havayolu şirketi kimdir diye sormaz. İnternet üzerinden bu işin otoritesi kabul edilenler tarafından yapılıyor bu iş. Sende İnternet üzerinden cevap veriyorsun.
... ~ 11 yıl önce
Bu listeye Garuda 7nci sıradan girdiyse, bu listeyi fazla önemsemeyin derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önemsemek ~ 11 yıl önce
Siz önemsemeyin,,ama bu sıralamayı Dünya önemsiyor,,bu başarıyı küçümsemek için sebebler aramak boşuna,,bu sıralamada ilk ona girmek baya önemli,,
???? ~ 11 yıl önce
Biz her fırsatta taşlıyor eleştiriyor hor görüyoruz. Yabancılar dünyanın en iyi hava yollarından diyor. Emirates, Lufthansa, Air France, Etihad, British Airways, Qantas, Cathay Pasific gibi şirketleri geçiyor ama hala eleştiriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000