12 Şubat 2014, Çarşamba 18:32:59

İŞTE TALPA'NIN YENİ BAŞKANI

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) 9'uncu Genel Kurul seçiminde oyların sayılması bitti. İşte TALPA'nın yeni başkanı...
  • Yeşil pasaport istiyoruzzzz
  • yesil pasaportumuz olsa sana ne zarari var. kafaya bak ya. boyle adamlarla ayni ortamda yasiyoruz
  • patronun emrinde dernekçilik oynama!... tamamı faal uçucu bir ekip nasıl olacakta olaylar karşısında hakkı hakikati savunacak? Başkan ve yardımcısının sektörden emekli kişiler olması gerekir. Çalışırken derdime çare bulamayan Talpa, yaşlanınca bana huzur evinde hizmet verecekmiş. :))))
  • Yeşil ayağa düştü artık size kırmızı yakışır!
  • PILOTLARA YEŞIL PASAPORT İŞİNİ HALLEDEBİLİRSENİZ ÜYE OLUCAM
  • yesil pasaport istiyoruz TALPA. Projelerden biri de bu olsun
  • Neden bazı insanlar yorumlarda yazılan eleştirilere direk saldırarak cevap veriyor. Neden yapıcı, karşı tarafın sorusunu cevaplamaya, onu ikna etmeye çalışıcı bir tavır yok? Neden hep birbirimize saldırmayı tercih ediyoruz? Neden bu kadar agresif bir toplumuz?
  • Tüm camiaya hayırlı olsun demek istiyorum. İnanmadığım için TALPA'ya üye değilim, yine de umuyorum ki pilotlar için faydalı birşey yapsınlar. Projelere bakınca pej fazla umutlanamıyorum. Sadece hacacılık yasası ile ilgili 2 kelime edilmiş, sonrasında yine unututlur sanırım. Yorumlara bakıyorum da bazı kişilere inanamıyorum. Bizler kültür olarak mazeret üretmeyi seven bir toplumuz ama kimse çözüm üretmeye çalışmaz nedense. Oy kullanımın az olmasına (bence eski yıllara göre fazla olması bir başarı kriteri değil) herkes mazeret üretmiş ama çözüm getiren yok. Ben aklıma gelen 1-2 seçeneği söylemek istiyorum: 1) Elektronik oylama (bu çağda istenirse mümkün), 2) Oylamayı 3-4 güne yayma (ki insanlar bir boş gün bulup oylarını kullanmaya gelebilsin) 3) Posta usulü ile oylama (bu çağda biraz ilkel belki ama yine de bir alternatif olabilir). TALPA'nın geçen dönemde yaptıklarının listesi var mı, neden yayınlanmıyor? Yoksa yayınlanabilecek bir icraat mı yok? Sadece soruyorum, hemen saldırmayın....
  • 5000 pilottan 426 oy kullanır çünkü kimsenin huzurevi ve sosyal lokal için harcanacak parası ve vakti yok.Üye bile değilim ve olmayacağım. İstatistik mühendisi olamaya gerek yok tekrar ediyorum,pilot sayısı 5000 civarı üye sayısı 1600 civarı katılımcı 426...Madem denk getiremiyorsun herkesi ,oylama iki gün üç gün sürsün?? Tek derdi level 4 sınavı olan yönetim beni temsil edemez.. (8 senedir uçan,1 senedir kaptan olan ve Talpaya 8 sene önce gidip faydaları nedir derneğinize dediğimde bana pilot olduğun belli olacak ve otoparkta indirim alacaksın denilince birdaha önünden geçmeyen bir pilot)İş kanunu ve subpart q konusuna eğilmedikçe bu dernek asla üye olmayacağım.. Eğilebilecek kapasiteleri olduğunuda düşünmüyorum..
  • Burada seçilenleri eleştirmek yerine oylamaya katılımın arttırılması için batıdaki gibi, belli bir peryod içerisinde online veya ekip odasına konacak kişilere özel zarfların, yine aynı noktadaki sandıklara bırakılmak sureti ile yapılması gerekmektedir. Seçimlerin tek bir güne sıkıştırılması maalesef katılımı zorlaştırmaktadır. Aynı konu sendika seçimleri için de geçerlidir.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleştirlen 9'uncu Genel Kurul'unda yeni yönetimini seçti.

Genel kurulda TALPA'nın mevcut yönetimi THY kaptan pilotu Gürcan Mantı, THY kaptan Pilotu Sermet Karaağaç ve THY eski pilotlarından Nuri Sakarya'nın listeleri yarışıyordu.

Oyların sayılması sonrasında Gürcan Mantı'nın başkanlığını yaptığı mevcut yönetim ipi göğüsleyerek tekrar TALPA başkanlığına seçildi.

Toplam 426 oyun kullanıldığı seçimin galibi olan Gürcan Mantı'nın listesi 210 oy, Sermet Karaağaç'ın listesi 80 oy ve Nuri Sakarya'nın listesi de 136 oy aldı.

Seçim sonrası en yakın rakibi Nuri Sakarya'nın da tebrik ettiği Gürcan Mantı, üyelere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

- REHABİLİTASYON VE HUZUR EVİ -
Yeniden başkanlığa seçilen Mantı: "Her zamankinden fazla katılımın olması beni çok mutlu etti. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonrası hepimiz için daha iyi olacak. Bildiğiniz gibi bazı projelerimiz var. Bu projeleri en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunlardan biri olan denetleme şirketini kurmayı hedefliyoruz. Bunun dışında level 4 ve sosyal tesis, lokal projemizi de hızla hayata geçireceğiz. Ayrıca yalnız ve emekli olan kaptanlarımızın vaktini en iyi şekilde değerlendirebileceği bir rehabilitasyon ve huzur evi projemiz var. Bunu hayata geçirmek de en önemli arzularımızdan biri. Bir de Hava İş kanunu konusu var. Bunun için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullanan Mantı daha sonra yönetim kurulu ile beraber fotoğraf çektirerek tebrikleri kabul etti.













İŞTE GÜRCAN MANTI'NIN LİSTESİ

İŞTE TALPA'NIN YENİ BAŞKANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yeşil pasaport istiyoruzzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pass a ~ 10 yıl önce
yesil pasaportumuz olsa sana ne zarari var. kafaya bak ya. boyle adamlarla ayni ortamda yasiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
patronun emrinde dernekçilik oynama!... tamamı faal uçucu bir ekip nasıl olacakta olaylar karşısında hakkı hakikati savunacak? Başkan ve yardımcısının sektörden emekli kişiler olması gerekir. Çalışırken derdime çare bulamayan Talpa, yaşlanınca bana huzur evinde hizmet verecekmiş. :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pass ~ 10 yıl önce
Yeşil ayağa düştü artık size kırmızı yakışır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
PILOTLARA YEŞIL PASAPORT İŞİNİ HALLEDEBİLİRSENİZ ÜYE OLUCAM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YESIL PASAPORT ~ 10 yıl önce
yesil pasaport istiyoruz TALPA. Projelerden biri de bu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 10 yıl önce
Neden bazı insanlar yorumlarda yazılan eleştirilere direk saldırarak cevap veriyor. Neden yapıcı, karşı tarafın sorusunu cevaplamaya, onu ikna etmeye çalışıcı bir tavır yok? Neden hep birbirimize saldırmayı tercih ediyoruz? Neden bu kadar agresif bir toplumuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun... ~ 10 yıl önce
Tüm camiaya hayırlı olsun demek istiyorum. İnanmadığım için TALPA'ya üye değilim, yine de umuyorum ki pilotlar için faydalı birşey yapsınlar. Projelere bakınca pej fazla umutlanamıyorum. Sadece hacacılık yasası ile ilgili 2 kelime edilmiş, sonrasında yine unututlur sanırım. Yorumlara bakıyorum da bazı kişilere inanamıyorum. Bizler kültür olarak mazeret üretmeyi seven bir toplumuz ama kimse çözüm üretmeye çalışmaz nedense. Oy kullanımın az olmasına (bence eski yıllara göre fazla olması bir başarı kriteri değil) herkes mazeret üretmiş ama çözüm getiren yok. Ben aklıma gelen 1-2 seçeneği söylemek istiyorum: 1) Elektronik oylama (bu çağda istenirse mümkün), 2) Oylamayı 3-4 güne yayma (ki insanlar bir boş gün bulup oylarını kullanmaya gelebilsin) 3) Posta usulü ile oylama (bu çağda biraz ilkel belki ama yine de bir alternatif olabilir). TALPA'nın geçen dönemde yaptıklarının listesi var mı, neden yayınlanmıyor? Yoksa yayınlanabilecek bir icraat mı yok? Sadece soruyorum, hemen saldırmayın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huzur evi ~ 10 yıl önce
5000 pilottan 426 oy kullanır çünkü kimsenin huzurevi ve sosyal lokal için harcanacak parası ve vakti yok.Üye bile değilim ve olmayacağım. İstatistik mühendisi olamaya gerek yok tekrar ediyorum,pilot sayısı 5000 civarı üye sayısı 1600 civarı katılımcı 426...Madem denk getiremiyorsun herkesi ,oylama iki gün üç gün sürsün?? Tek derdi level 4 sınavı olan yönetim beni temsil edemez.. (8 senedir uçan,1 senedir kaptan olan ve Talpaya 8 sene önce gidip faydaları nedir derneğinize dediğimde bana pilot olduğun belli olacak ve otoparkta indirim alacaksın denilince birdaha önünden geçmeyen bir pilot)İş kanunu ve subpart q konusuna eğilmedikçe bu dernek asla üye olmayacağım.. Eğilebilecek kapasiteleri olduğunuda düşünmüyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Burada seçilenleri eleştirmek yerine oylamaya katılımın arttırılması için batıdaki gibi, belli bir peryod içerisinde online veya ekip odasına konacak kişilere özel zarfların, yine aynı noktadaki sandıklara bırakılmak sureti ile yapılması gerekmektedir. Seçimlerin tek bir güne sıkıştırılması maalesef katılımı zorlaştırmaktadır. Aynı konu sendika seçimleri için de geçerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanunu değişirse? ~ 10 yıl önce
Haklısın güzel kardeşim de Dernekler Kanunu böyle..Toplantının yapılacağı salonda Divan oluşuyor ve herkes Divana kimliklerini göstererek oy kullanabiliyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000