23 Ekim 2013, Çarşamba 13:13:08

KAÇIRILAN PİLOTLAR İSYAN ETTİ

Türk Hava Yolları'nın Lübnan'da 71 gün boyunca esir tutulan ve geçtiğimiz hafta sonu özgürlüklerine kavuşan pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca, TALPA tarafından organize edilen bir basın toplantısı düzenledi. Pilotlar, LBC International tarafından yayınlanan görüntülerin saptırıldığını ifade ederek tepki gösterdi.
  • rüyamda amazonlar beni kaçırmıştı, akla gelmeyen işkencelere maruz kaldım :))) , sonra bir şekilde kurtuldum ve apronda bekleyen rus Antonov'a atladım tam taxi vaziyetindeyken TGS 'nin aracı bize çarpmasın mı .. eyvah eyvah... TGS'nin elemanları beni amazona yeniden teslim ettiler. Her neyse kaçırılmak çok kötü bir şey.
  • Yahu siz kaçırildiysaniz yuzlerce insan serbest birakilcaksiniz die nie gelsin? Nasil gelsin?
  • HİÇMİ HİÇ YAKIŞMADI EMEKLİ HAVA KUVVETLERİ MENSUPLARINA TV DE BOY GÖSTERME BIRAKSINLAR BU MESLEĞİ
  • Evinize çekilip oturup sesinizi çıkarmasaydınız bugün daha başka bir kahraman olmuştunuz ,ama bu kamera görüntüleri ve sonrasında açıklamalarınız sizi biraz antipatik duruma getirdi ne yazıkki...
  • Bence bu iki uçuş personelinin acilen HTA sınavına alınması gerekir.
  • bu nasıl yorumlar gerçekten insanlığımdan utandım. Bu iki pilot esirdi, kaçıranların isteği yerine gelmeseydi Allah korusun felaketle sonuçlanabilirdi. Bu iki ağabeyime yürekten katılıyorum, tekrar hoşgeldiniz Allah hiç bir meslektaşıma hiç kimseye böyle bir olay yaşatmsın. Burdaki yorumları lütfen okumayın Murat Abilerim
  • yorumların bir çoğu askere gitmeden yapılan askerlik yorumlarına benziyor:)
  • Ya dayanamiyorum su Akpinara artik la adam bizide dovecek nerdeyse
  • Dün AKP'den Sayın Hüseyin Çelik bile birisi bu adamları hemen sustursun diye feryat ediyordu.
  • geçirdiğiniz zor dönemi hepimiz anladık, buralarda paylaştık, aklımıza geleni yazdık, doğru, yanlış ama acınızı, sıkıntılarınızı hep hissettik. dua ettik, ama ateş düştüğü yerde yakar, biliyoruz. ancak artık yeter, sağ salim geldiniz, ailelerinize kavuştunuz, bir an önce iyice dinlenin, kendinize gelin, işinize dönün. bu kadar medyatik olmanız inanın artık tepki alıyor. eğer istediğiniz bu ise bilemem, oldu bitti tamam diye düşünün, nokta koyun artık. yakışmıyor, farkında mısınız.

Lübnan'da 71 gün esir tutulduktan sonra serbest bırakılan Pilot Murat Akpınar ve Murat Ağca, haklarında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Pilotlar, "Serbest bırakılacağımız haberinden sonra bize kutlama yaptılar. Bu görüntüleri, 'pilotlar partide göbek atıyor' diye sunmak sadece bizle değil, bize dua eden birçok insanın hisleriyle de oynamaktır" dedi.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Lübnan'da kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın katılımıyla Bakırköy'deki Titanic Port Hotel'te basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Murat Ağca, "Son günlerde kaptanımız ve bana ait görüntüler çeşitli kanallarda yayınlanmaktadır. Olayın aslı şudur; serbest bırakılmamızdan 15 gün önce Lübnan parlamentosundan biri bizi arayarak bu işin bittiğini söyledi. O günden sonra bizimle hatıra fotoğrafı çekildiler. Yayınlanan video, serbest bırakıldığımızdan bir gün öncesine ait. Kaldığımız ev bir anda karnaval yerine döndü. Yüzlerce insanlar geldi ve kutlama yaptılar. Şimdi soruyorum, hanginiz 71 günlük esaretin ardından ailenize, vatanınıza, sevdiklerinize ertesi gün kavuşacağınızı bilse hiç bir şey olmamış gibi davranabilirsiniz. Ayrıca bu görüntülerin Arapça tercümesi yapılsa şunu göreceksiniz, 'Türk pilotların serbest bırakılacaklarını anladıklarındaki sevinç görüntüleri' diye. Bu görüntüleri, pilotlar partide göbek atıyor diye sunmak sadece bizle değil, bize dua eden birçok insanın hisleriyle de oynamaktır" ifadelerini kullandı. Ağca, bulundukları yerden sağ bir şekilde kaçma imkanları olmadığını da belirtti.

Görüntülerle ilgili açıklamada bulunan Kaptan Pilot Murat Akpınar ise "Kurtulma haberimizin geldiği Cuma akşamı, bize böyle bir kutlama yapıldı. Önemli olan bizim orada rahat etmemizdi. Bunun için bütün gayreti sarf ettik. Herkes televizyonlar bizim için sendrom yapmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde bir sendromda değildik. Ben bizimle gurur duyurulmasını istedik. Bizi kaçıran insanlar şu anda kahraman ilan edildi Lübnan'da. Kaçırılan bizler ise burada sanki suçluymuşuz gibi kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz. Gittiğimizden daha güçlü bir şekilde döndük" şeklinde konuştu.



KAÇIRILAN PİLOTLAR İSYAN ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

kamyoncu ~ 10 yıl önce
rüyamda amazonlar beni kaçırmıştı, akla gelmeyen işkencelere maruz kaldım :))) , sonra bir şekilde kurtuldum ve apronda bekleyen rus Antonov'a atladım tam taxi vaziyetindeyken TGS 'nin aracı bize çarpmasın mı .. eyvah eyvah... TGS'nin elemanları beni amazona yeniden teslim ettiler. Her neyse kaçırılmak çok kötü bir şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucucbocee ~ 10 yıl önce
Yahu siz kaçırildiysaniz yuzlerce insan serbest birakilcaksiniz die nie gelsin? Nasil gelsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
HİÇMİ HİÇ YAKIŞMADI EMEKLİ HAVA KUVVETLERİ MENSUPLARINA TV DE BOY GÖSTERME BIRAKSINLAR BU MESLEĞİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatalısınız ~ 10 yıl önce
Evinize çekilip oturup sesinizi çıkarmasaydınız bugün daha başka bir kahraman olmuştunuz ,ama bu kamera görüntüleri ve sonrasında açıklamalarınız sizi biraz antipatik duruma getirdi ne yazıkki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka gibi ~ 10 yıl önce
Bence bu iki uçuş personelinin acilen HTA sınavına alınması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
HTA ne lan ?
ayıptır ~ 10 yıl önce
bu nasıl yorumlar gerçekten insanlığımdan utandım. Bu iki pilot esirdi, kaçıranların isteği yerine gelmeseydi Allah korusun felaketle sonuçlanabilirdi. Bu iki ağabeyime yürekten katılıyorum, tekrar hoşgeldiniz Allah hiç bir meslektaşıma hiç kimseye böyle bir olay yaşatmsın. Burdaki yorumları lütfen okumayın Murat Abilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Modelci69 ~ 10 yıl önce
Bırakın lan bu ayakları adamlar fantazı yapmış bizde burda kıvrıldık durduk bukadar
??? ~ 10 yıl önce
yorumların bir çoğu askere gitmeden yapılan askerlik yorumlarına benziyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Offf ~ 10 yıl önce
Ya dayanamiyorum su Akpinara artik la adam bizide dovecek nerdeyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dün ~ 10 yıl önce
Dün AKP'den Sayın Hüseyin Çelik bile birisi bu adamları hemen sustursun diye feryat ediyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayın kaptanlar, ~ 10 yıl önce
geçirdiğiniz zor dönemi hepimiz anladık, buralarda paylaştık, aklımıza geleni yazdık, doğru, yanlış ama acınızı, sıkıntılarınızı hep hissettik. dua ettik, ama ateş düştüğü yerde yakar, biliyoruz. ancak artık yeter, sağ salim geldiniz, ailelerinize kavuştunuz, bir an önce iyice dinlenin, kendinize gelin, işinize dönün. bu kadar medyatik olmanız inanın artık tepki alıyor. eğer istediğiniz bu ise bilemem, oldu bitti tamam diye düşünün, nokta koyun artık. yakışmıyor, farkında mısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000