11 Şubat 2016, Perşembe 10:09:56

Kotil; 'Latin Amerika bizim yeni Afrika'mız olacak'

ABD'nin Boston kentindeki Harvard Business School'da (HBS) "Turkish Airlines: Widen Your World" adı altında düzenlenen durum çalışmasında sunum yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, tarifeli uçakla Türkiye'ye döndü.
  • Sayin kotil bey. Artik boeing serisi 737. Ler. Yeter. Biz halk olarak 747 jumbo. Istiyoruz Mademki guney amerika Latin Amerika. Bizim afrika olacak diyorsunuz. Su halde 747 jumbo. Hawaii yede. Sefer koyun. THY. Bu ikramla butun yaz ucak dolu gider gelir. Yalniz. Bir bacak olarak. Los angeles. Yapmaniz gerekir. Dunyayi turlayin , yocu cikarsa. Hawaii den. Naritaya ordanda tukiye , Eskiden PAN Am bu sekilde dunyayi turluyordu. Ben THY. Emekli mensubu olarak , bunu istiraham ediyoruz . Ben Amerikada yasiyorum . Havaciligi iyi takip ediyorum.
  • Sıradakiler Kolombiya-Bogota, Panama, Venezuella-Karakas, Küba-Havana, Meksiko, Rio, Şili-Santiago, Peru-Lima, Ekvator-Kito, Dominik, Kosta Rika, Seattle, Vankuver, Detroit, Dallas, Filadelfiya, Denver, Orlando, Las Vegas.
  • siliye bekliyoruz.. kurtarin bizi bu af ve iberia nin elinden..
  • Peki latin amerikada bizi gorecekmi :)
  • Siz once Torpil Hava Yollari olmaktan kurtulunda sonrasi olur
  • hacı abi Allah aşkına izmir-barcelona ve izmir-dubai seferlerini başlat
  • 3. havalimanı ile a 380 ve 747-8 devreye sokup latin Amerika ve avustralyada atağa kalkarız İnşallah. şimdılık 777 ile buyumeye devam
  • Titikaka Gölü var, Amazon Ormanları var, Patagonya var Ateş Toprakları var Falkland Adaları var, yani var oğlu var, yani Güney Amerika tam bir derya aslında, siz geçin dalganızı yok Orgi yok Latin Hostes. Temel Bey haklı
  • Thy diğer şirketlerin yanında şifre ile oyun oynayan oyuncu gibi diğerlerinin pek bir şansı yok gibi ileri THY daha ileri
  • Zikadan korunursanız eyvallah da, bulaşırsa sıkıntı büyük :P

ABD'nin Boston kentindeki Harvard Business School'da (HBS) "Turkish Airlines: Widen Your World" adı altında düzenlenen durum çalışmasında sunum yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, tarifeli uçakla Türkiye'ye döndü.

Kotil, Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bu okulun THY'nin 2003-2013'teki çalışmalarına ilişkin bir çalışma yaptığını söyledi. HBS'nin dünyada bu konudaki en önemli okul olduğunun altını çizen Kotil, "Ben de akademisyenim ama bu okulu yakından görmek, sınıfta bulunmak ve derse katkıda bulunmak çok hoş bir şeydi" diye konuştu.

Kotil, THY'nin 10 yıl içindeki gelişmesinin Harvard'ta son sınıf öğrencilerine ders olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Burada 'İnşallah bu yıl 72 milyon yolcu taşıyacağız' dediğimiz zaman hoş oldu. Dersin dışında da Harvard Havacılık Kulübü'nün oturumuna katıldım. Onlara verdiğim seminerde THY'yi tümüyle anlattık. 2015 yılında Atatürk Havalimanı Frankfurt'u geçti. Bunu söylemek de çok hoştu. Öğrenciler arasında Almanlar da vardı, Fransız da vardı, Çinli de vardı, Japon da vardı. Bayağı bir karma kadro vardı. Nasip oldu ve biz de THY'yi anlatmış olduk."

Kotil, buradaki derse katılan öğrencilerin yaklaşık yüzde 30'unun uçuşlarda THY'yi tercih ettiğini de belirtti.

"Biz emniyetli devam ederiz"

Temel Kotil, bir gazetecinin "THY uçaklarına yönelik asılsız bomba ihbarlarının son dönemde arttığına" ilişkin sorusunu, "THY olarak, herhangi bir uçuş emniyetiyle ilgili şikayet alırsak biz onu önemseriz. Biliyorsunuz uçağı geri çeviriyoruz. Tabii ki bu şirketimize zarar veriyor. Şimdiye kadar hiçbir sorun çıkmadı. Biz emniyetli devam ederiz" şeklinde cevapladı.

Havayolu şirketleri arasındaki bilinirlikte THY'nin Emirates'ten sonra ikinci olduğunu hatırlatan Kotil, Star Alliance üyeleri arasında nisan itibarıyla koltuk-kilometre bakımından United Havayolları'nın ardından ikinci olacaklarını kaydetti.

Kotil, THY'nin "Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filmine sponsorluğu ile Amerikan futbolunun şampiyonluk mücadelesi olan Super Bowl'daki reklam çalışmalarının çok iyi denk geldiğini ifade ederek, "Super Bowl'u herkes konuşuyor. Aslında tabii bizim arkadaşlarımız çok iyi çalışma yapıyorlar. Ama anlaşılan Allah'ın nasibiyle çarpı iki gibi bir etki yapıyor" değerlendirmesini yaptı.

Güney Amerika'daki bazı noktaları gelecek dönemde uçuş ağına katacaklarına dikkati çeken Kotil, "Latin Amerika, büyük ihtimalle bizim yeni Afrikamız olur" şeklinde konuştu.

Kotil; 'Latin Amerika bizim yeni Afrika'mız olacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Siyaset ~ 8 yıl önce
Sayin kotil bey. Artik boeing serisi 737. Ler. Yeter. Biz halk olarak 747 jumbo. Istiyoruz Mademki guney amerika Latin Amerika. Bizim afrika olacak diyorsunuz. Su halde 747 jumbo. Hawaii yede. Sefer koyun. THY. Bu ikramla butun yaz ucak dolu gider gelir. Yalniz. Bir bacak olarak. Los angeles. Yapmaniz gerekir. Dunyayi turlayin , yocu cikarsa. Hawaii den. Naritaya ordanda tukiye , Eskiden PAN Am bu sekilde dunyayi turluyordu. Ben THY. Emekli mensubu olarak , bunu istiraham ediyoruz . Ben Amerikada yasiyorum . Havaciligi iyi takip ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Diğer ülkelerin havacılık yönetimleri de armut topluyordu, sen he deyince yol verecek sana. Te allahm , bilmeden dünya pek kolay ve güzel :)
Amerika ~ 8 yıl önce
Sıradakiler Kolombiya-Bogota, Panama, Venezuella-Karakas, Küba-Havana, Meksiko, Rio, Şili-Santiago, Peru-Lima, Ekvator-Kito, Dominik, Kosta Rika, Seattle, Vankuver, Detroit, Dallas, Filadelfiya, Denver, Orlando, Las Vegas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
siliye bekliyoruz.. kurtarin bizi bu af ve iberia nin elinden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vizontele ~ 8 yıl önce
Peki latin amerikada bizi gorecekmi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilet alırsan... ~ 8 yıl önce
Evet, bi fıkrada da denildiği gibi, eğer THY'den bi bilet alırsan gidersin ve seni de görürler latin amerikalılar...
Torpil ~ 8 yıl önce
Siz once Torpil Hava Yollari olmaktan kurtulunda sonrasi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpil mi ~ 8 yıl önce
Torpil havayolları olduğu için mi dünya devi oldu? O yüzden mi öğrencilerin %30 u THy ile uçmuş?
Hee çok güzell ~ 8 yıl önce
Ayakta mı duramıyom? Niye mi verdi 5 lirayı? yeni afrikamız latin amerika mı olacakmış ?
atı alan... ~ 8 yıl önce
Atı alan Üsküdar'ı geçmiş hocam... siz ne kadar milli havayolumuzu böyle eleştirseniz de o yükseliyor da yükseliyor maşaallah... Ben bir vatandaş olarak gururluyum...
hacı ~ 8 yıl önce
hacı abi Allah aşkına izmir-barcelona ve izmir-dubai seferlerini başlat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 8 yıl önce
Öncelik Antalyada
hazerfen ~ 8 yıl önce
3. havalimanı ile a 380 ve 747-8 devreye sokup latin Amerika ve avustralyada atağa kalkarız İnşallah. şimdılık 777 ile buyumeye devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Kuscu ~ 8 yıl önce
Her iki ucagin menzili de 777'lerden daha uzun degil. Avusturalya Sydney ve Melbourne'ye Istanbul'dan non-stop ucabilecek tek ucak Boeing 777-200LR.
Selim ~ 8 yıl önce
747 artık bitti gardaş!
Selim ~ 8 yıl önce
Sen uzman mısın birader? Ticari yönü ne olacak? Mesele sadece uçmak mı?
Ali ~ 8 yıl önce
Ne yazık ki Latin Amerikalılar Türkiye'nin yerini dahi bilmedikleri gibi bize de Afrika'lı gibi bakıyorlar!
Şişedeki Cin ~ 8 yıl önce
Titikaka Gölü var, Amazon Ormanları var, Patagonya var Ateş Toprakları var Falkland Adaları var, yani var oğlu var, yani Güney Amerika tam bir derya aslında, siz geçin dalganızı yok Orgi yok Latin Hostes. Temel Bey haklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Big Turkish A. ~ 8 yıl önce
Thy diğer şirketlerin yanında şifre ile oyun oynayan oyuncu gibi diğerlerinin pek bir şansı yok gibi ileri THY daha ileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diego ~ 8 yıl önce
Zikadan korunursanız eyvallah da, bulaşırsa sıkıntı büyük :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000