22 Mayıs 2014, Perşembe 09:13:09

KOTİL: "YENİ HAVALİMANI BÜTÜN İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Almanya’nın Leipzig kentinde düzenlenen '2014 Uluslararası Ulaştırma Forumu Yıllık Zirvesi'nin açılış oturumuna katıldı. Oturumun ardından THY standını gezen Kotil, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
  • "INSANLAR TARAĞIN DİŞLERİ GİBİ EŞİTTİR, HİÇ KİMSENİN BAŞKASI ÜZERİNDE BIR ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR". Lise mezunu yabancıları Türkler'den üstün gören zihniyet!!!!!! Başta Mehmet ve Asaf. Hadi Mehmet Hoca tatile çıktı. Ya sen ASAF hoca??????
  • YAŞASINNNNN!!!! Daha çok yabancı pilot gelecek Türkiye' ye Welcome to turkey eyyyyy yabancilar Yaziklar olsun bu Türk yeni pilotlara eziyet çektiren büyük firmalara
  • TGS de torpili kaldırında lise mezunlarını yolcu hizmetleri memuru yapmayı bırakın biz havacılık deneyimi olan gençler evde çürümeyelim Sayın Kotil!
  • Yabancı pilot alımlarını iki katına çıkartırsınız ha bide Atatürk havalimanına da avm yaparsınız olur biter.
  • Ulkem icin guzel olacak bu proje...
  • Acaba sayın kotilde kabuklumu?
  • Evet yabanci pilotlarla ihtiyaclarini karsilarlar.zaten avrupada batan havayollarinin ve ise yaramayan ne kadar pilotlari varsa solugunu Turkiyede alio.Bunun hesabini birgun maalesef sucsuz yolcular odeyecek.
  • Ortada havalimanın h yok.
  • Arkadas sanki u ak ucurmak pilot ve hostes almaktan ibaret.Teknik personel yoooook.Kim nasil ucuracak bu ucaklari?Simdiden cuvallamis durumda Teknik AS,hala teknik personel ozele kaciyor yonetim kilini kipirdatmiyor.Bu ucaklarin hepsi elinizde patlayacak ahberiniz olsun
  • Yabancı pilotla açığı kapatırlar , sınavsız sorgusuz alman pilotları alıyorlar nasıl olsa , bizde dlr ielts level4 hta dlr stage2 similator sıbavlarına girip iki mükalat geçip işe alınmayalım.. Devşirme herifler ne olacak...

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil,  '2014 Uluslararası Ulaştırma Forumu Yıllık Zirvesi'nde konuştu. Kotil, "3. havalimanına THY'nin ihtiyacı var ancak bizden çok Asyalı taşıyıcıların ihtiyacı var. Yolcuyu İstanbul'dan dağıtıp dönerlerse daha erken geri dönüyorlar. Yolun 3 saat kısalması süper bir olay onlar için" dedi.

İstanbul'da inşa edilecek 3. havalimanının ardından Atatürk Havalimanı'nın kapanıp kapanmayacağı yönündeki bir soruya cevap veren Kotil, "Sayın Başbakanımızın bir televizyon konuşmasında Atatürk Havalimanı'nın bir parka dönüştürüleceğini duydum. İleriye dönük fikirler ne olur bilmiyorum. Ben karar verici değilim ama yeni havalimanı ile Atatürk Havalimanı aynı anda olamıyorlar. Çünkü aynı hava sahası üzerindeler" diye konuştu.

Kotil, ikisinin aynı anda hizmet vermesine de gerek duyulmayacağını aktararak, yapılacak yeni havalimanının bütün ihtiyaçları karşılayacak büyüklükte olacağını söyledi.

THY'nin sürekli genişlediğine ve büyüdüğüne dikkati çeken Kotil, "Pilot sayımız 10 yıl önce 640'tı, şu anda 3 bin 500 ancak 6 bini geçecek. Kabinde bin 700 çalışan vardı şimdi 7 bin 500 çalışan var. O da 14 bini geçecek. Durmadan personel alıyoruz, kendimizi eğitiyoruz. Yurtdışında okullara eğitime gönderiyoruz. Kaynak üretiyoruz, üniversiteleri değerlendiriyoruz, kullanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kotil, 3. havalimanının Frankfurt Havalimanı ile kıyaslanmasına ilişkin ise yeni havalimanının çok çevreci olduğunu ve özellikle Asyalı taşımacılara katkı sağlayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Asya'yı Avrupa’ya bağamak istiyorsanız aktarma yapmak zorundasınız. Çünkü Avrupa'da çok sayıda küçük şehir var. Ancak bunlar ekonomik olarak güçlü şehirler. Ekonomik olarak güçlü oldukları için de devamlı yolcu talepleri oluyor. Yani Pekin'den, Şangay'dan her taraftan yolcu talepleri var. Bunların Avrupa içine dağıtılması gerekiyor. Birtakım opsiyonlar var ancak en iyi opsiyon İstanbul. Çünkü İstanbul olunca mesafeler kısalıyor ve uçak da daha az yakıt kullanılıyor ve daha ekonomik oluyor. İstanbul, Avrupa'ya uzaklık açısından da ideal konumda. Ben bir uzman olarak söyleyeyim, bunları üst üste koyduğunuz zaman dünyanın bu havalimanına ihtiyacı var.  Bu havalimanına THY'nin ihtiyacı var ancak bizden çok Asyalı taşıyıcıların ihtiyacı var. Yolcuyu İstanbul'dan dağıtıp geri dönerlerse daha erken geri dönüyorlar. Yolun 3 saat kısalması süper bir olay onlar için."

Kotil, daha sonra Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) standını ziyaret etti. Kotil, burada UND'nin zirve için özel olarak kurguladığı bir Türk nakliyecisinin Avrupa Birliği (AB) sınırları arasındaki transit taşımalarda yaşadığı sorunları içeren "Transit Oyunu"nu inceledi. UND İcra Kurlu Başkanı Fatih Şener, Kotil'e bir hediye takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

KOTİL: "YENİ HAVALİMANI BÜTÜN İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

HADİS-İ ŞERİF ~ 10 yıl önce
"INSANLAR TARAĞIN DİŞLERİ GİBİ EŞİTTİR, HİÇ KİMSENİN BAŞKASI ÜZERİNDE BIR ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR". Lise mezunu yabancıları Türkler'den üstün gören zihniyet!!!!!! Başta Mehmet ve Asaf. Hadi Mehmet Hoca tatile çıktı. Ya sen ASAF hoca??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
dert etme bu kadar :) :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
YAŞASINNNNN!!!! Daha çok yabancı pilot gelecek Türkiye' ye Welcome to turkey eyyyyy yabancilar Yaziklar olsun bu Türk yeni pilotlara eziyet çektiren büyük firmalara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz ~ 10 yıl önce
TGS de torpili kaldırında lise mezunlarını yolcu hizmetleri memuru yapmayı bırakın biz havacılık deneyimi olan gençler evde çürümeyelim Sayın Kotil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yabancı pilot alımlarını iki katına çıkartırsınız ha bide Atatürk havalimanına da avm yaparsınız olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ulkem icin guzel olacak bu proje...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Acaba sayın kotilde kabuklumu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci-Pilot ~ 10 yıl önce
Evet yabanci pilotlarla ihtiyaclarini karsilarlar.zaten avrupada batan havayollarinin ve ise yaramayan ne kadar pilotlari varsa solugunu Turkiyede alio.Bunun hesabini birgun maalesef sucsuz yolcular odeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ortada havalimanın h yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadas sanki u ak ucurmak pilot ve hostes almaktan ibaret.Teknik personel yoooook.Kim nasil ucuracak bu ucaklari?Simdiden cuvallamis durumda Teknik AS,hala teknik personel ozele kaciyor yonetim kilini kipirdatmiyor.Bu ucaklarin hepsi elinizde patlayacak ahberiniz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yabancı pilotla açığı kapatırlar , sınavsız sorgusuz alman pilotları alıyorlar nasıl olsa , bizde dlr ielts level4 hta dlr stage2 similator sıbavlarına girip iki mükalat geçip işe alınmayalım.. Devşirme herifler ne olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000