25 Nisan 2014, Cuma 22:30:13

PEGASUS’UN ADANA-ERCAN UÇAĞINDA BOMBA PANİĞİ

Pegasus Havayollarına ait bir uçağa bomba ihbarı yapıldı. Adana-Ercan uçuşu yapan uçağa yapılan ihbar nedeniyle Ercan Havalimanı uçuşlara kapatıldı. İşte detaylar..
  • Saat 19:45 te Adana'dan kalkan uçak. 20:30 da Ercan'a indi. Uçak aprona yanaşırken ani bir manevra ile pistin en sonuna oradanda pistin dışarısında bir köşeye çekildi. Pilot uçakla ilgili ihbar olduğunu teknik ekibin gelip arama yaptıktan sonra tahliye edileceğimizi söyledi. Uçağın içerisinde 1 saat kaldık, daha sonra bizleri indirip otobüslere bindirdiler. Ve uçağın da yaklaşık 200 m ilerisine götürdüler. 1 saatte otobüslerde alıkonulduk. Bomba arama ekipleri, itfaiye, ambulans, polis geldi ve çok amatörce bir tahliye ve arama operasyonu yapıldı. Otobüsten indirildik ve bir adet köpek ile arama yaptılar. Dedektörle üzerimiz arandı ve tekrar otobüslere bindirildik. Cam kırma olayı falan yok. Sadece sıcaktan, susuzluktan ve sigarasızlıktan bunalan insanlar oldu. Doğru dürüst olayla ilgili bilgi verilmediği için zaman zaman tansiyon yükseldi. Saat 22:45 te pasaporttan geçerek h.alanı dışana çıkabildim. Yaşatılan stress ve yorgunluk yanımıza kar kaldı. Çok şükür sağ salim atlattık.
  • Terminal işletmecisinin ve otoritenin dünyada eşi benzeri olmayan bir rezil operasyonu. Uçakta bomba var. Ama yolcular 2 saat uçakta bekletiliyor. Bilgisizliğin bu kadarı olmaz. Umarım Türk sivil havacılığı bu rezilliği görür ve meydanı tehlikeli meydanlar kategorisine sokar. Kaza ile Ercan uluslararası trafiğe açılırsa buraya bu rezillikte kim gider ?
  • Amatörce yapılmış bir operasyon. Otorite dünyadan bir haber. Terminal işletmecisinin konuyla ilgili hiç bir bilgi ve tecrübesi yok. Sonuç yolculara eziyet. Duty free yapmaktan meydanda oturacak yer yok. Bunları da yazsanıza ? Neyi kimi koruyorsunuz ?
  • Pegasus pgs cok güzel bir ucak
  • Haber , yolcuların tek tek güvenle indirildiği kısmı doğru vermiyor. Bomba ihbarı üzerine yolcular içinde 2 saat beklemiş uçak. Yolcular camları kırmış. Bu gerçek sizde mi yok , yoksa bilerek mi yer vermediniz
  • Terminal otoritesi ve sivil havacılık rezilliği. Uçakta bomba var ihbarı yapılıyor, yolcular indirilmeden 2 saat uçakta bekletiliyor. Neymiş ? Güvenlikmiş... Rezillik diz boyu
  • Uçaktan yolcular güvenli bir biçimde 2 saat uçakta belirtildikten sonra indirildiler niye bunuda yazmıyorsunuz?
  • Bu ne yav şu aralar ne çok ' uçakta bomba paniği' haberleri gelmeye başladı...
  • Bu ihbarlar bir arastirilsin bakalim altindan kimler cikacak, gecmis olsun pegasus ailesi...
  • Geçmiş olsun pgs. .

Bu akşam Adana-Ercan seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağa havada iken bomba ihbarı yapıldı. Uçak Ercan Havalimanı’na iner inmez güvenli bir bölgeye çekilerek yolcular dikkatli bir şekilde uçaktan indirildi.

Yolcuların da didik didik arandığı ihbar ile ilgili aramalar henüz devam ederken, Ercan Havalimanı da uçuşlara kapatıldı.

Haberin yayına hazırlandığı sırada Ercan Havalimanı uçuşlara açılmış değil idi.

Ercan Havalimanı’na gelen uçuşlar da Adana Havalimanına yönlendirildi. Bir Pegasus uçağı ile Türk Hava Yolları uçağının Adana Havalimanı’na yönlendirildiği kaydedildi.

Ercan’a gelecek olan diğer uçakların da yönlendirileceği ifade edilirken, aramaların ardından meydanın tekrar uçuşa açılacağı belirtildi.

*Güncellendi 22.49
Airporthaber'in az önce edindiği bilgiye göre Ercan Havalimanı yeniden uçuşlara açıldı. Pegasus Havayolları'na yapılan ihbarın da asılsız olduğu anlaşıldı. Uçak, yolcular ve bagajlar didik didik arandı. 

©Airporthaber.com

PEGASUS’UN ADANA-ERCAN UÇAĞINDA BOMBA PANİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Yolculardan Birisi ~ 10 yıl önce
Saat 19:45 te Adana'dan kalkan uçak. 20:30 da Ercan'a indi. Uçak aprona yanaşırken ani bir manevra ile pistin en sonuna oradanda pistin dışarısında bir köşeye çekildi. Pilot uçakla ilgili ihbar olduğunu teknik ekibin gelip arama yaptıktan sonra tahliye edileceğimizi söyledi. Uçağın içerisinde 1 saat kaldık, daha sonra bizleri indirip otobüslere bindirdiler. Ve uçağın da yaklaşık 200 m ilerisine götürdüler. 1 saatte otobüslerde alıkonulduk. Bomba arama ekipleri, itfaiye, ambulans, polis geldi ve çok amatörce bir tahliye ve arama operasyonu yapıldı. Otobüsten indirildik ve bir adet köpek ile arama yaptılar. Dedektörle üzerimiz arandı ve tekrar otobüslere bindirildik. Cam kırma olayı falan yok. Sadece sıcaktan, susuzluktan ve sigarasızlıktan bunalan insanlar oldu. Doğru dürüst olayla ilgili bilgi verilmediği için zaman zaman tansiyon yükseldi. Saat 22:45 te pasaporttan geçerek h.alanı dışana çıkabildim. Yaşatılan stress ve yorgunluk yanımıza kar kaldı. Çok şükür sağ salim atlattık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otorite ~ 10 yıl önce
Terminal işletmecisinin ve otoritenin dünyada eşi benzeri olmayan bir rezil operasyonu. Uçakta bomba var. Ama yolcular 2 saat uçakta bekletiliyor. Bilgisizliğin bu kadarı olmaz. Umarım Türk sivil havacılığı bu rezilliği görür ve meydanı tehlikeli meydanlar kategorisine sokar. Kaza ile Ercan uluslararası trafiğe açılırsa buraya bu rezillikte kim gider ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Amatörce yapılmış bir operasyon. Otorite dünyadan bir haber. Terminal işletmecisinin konuyla ilgili hiç bir bilgi ve tecrübesi yok. Sonuç yolculara eziyet. Duty free yapmaktan meydanda oturacak yer yok. Bunları da yazsanıza ? Neyi kimi koruyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasus pgs cok güzel bir ucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haber , yolcuların tek tek güvenle indirildiği kısmı doğru vermiyor. Bomba ihbarı üzerine yolcular içinde 2 saat beklemiş uçak. Yolcular camları kırmış. Bu gerçek sizde mi yok , yoksa bilerek mi yer vermediniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Uçağın camlarını kırmaları imkansız :) bu mesajında salladığın ne kadarda belli oluyor...
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Terminal otoritesi ve sivil havacılık rezilliği. Uçakta bomba var ihbarı yapılıyor, yolcular indirilmeden 2 saat uçakta bekletiliyor. Neymiş ? Güvenlikmiş... Rezillik diz boyu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sos ~ 10 yıl önce
Uçaktan yolcular güvenli bir biçimde 2 saat uçakta belirtildikten sonra indirildiler niye bunuda yazmıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyucu ~ 10 yıl önce
Bu ne yav şu aralar ne çok ' uçakta bomba paniği' haberleri gelmeye başladı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu ihbarlar bir arastirilsin bakalim altindan kimler cikacak, gecmis olsun pegasus ailesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Geçmiş olsun pgs. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000