02 Nisan 2014, Çarşamba 10:39:10

SHGM'DEN THY'YE KIYAK!

SHGM'nin uçucu ekiplerin, görev, dinlenme ve uçtukları nokta sayısını belirleyen SHT-6A 50 talimatı Revizyon 6, THY'nin özel izniyle delindi. SHGM'nin 17:00-04:59 saatleri arasında ilave ekip planlanarak görev sürelerinin uzatılamayacağı maddesi THY'nin özel izniyle bazı seferler için yok sayıldı. İşte detaylar...
  • Gayet normal. Malesef ülkemizde SHGM, THY için geçerli bir mekanizma değil. THY nin ihtiyacına göre hareket ediyorlar. Kural falan hikaye. THY istediğini yapıyor. Ciddiyetsizlik ortada. Havacılık nosyonu olmayan bir SGHM. Yazık.....
  • GÜVEN-Lİİİİ Asıl güvenli yerler Afrika :) Gana, Lagos vs. Sanki oradan başka yerde THYekibi darp edildi. Imkan dahilinde ve ekip gönüllü olarak orada 2 gün geçirip dönmek yerine aynı uçakla dönmeye çalışınca kabul edilemez suç işlemiş oluyor. Olası bir uçak oraya divert ederse ekip olsun bahanesiyle... Peki sorarım günde 3 tane uçuş olan newyork da bile olası bir divert esnasında mesaisi tutan bir set bile ekip varmı diye???? Ki Newyork a divert ihtimali olan Toronto , Chicago, Houston Washington vs bir sürü uçak var. Yazık zorla ekibimize zorluk çıkarıyoruz. Bu zorluk çıkardığımız ekip bizim insanımız ve aidiyet beklediğimiz... :(
  • ilgili ucus noktalarinda yari yapmak guvensiz yazanlar, elinizi vicdaniniza koyun lutfen. kinsasa, lagos ve benzeri ulkeler cok mu guvenli? mogadisu ya iniyoruz, degil yati yapmak ucagin oraya inmesi bir guvenlik zaafiyeti. kimse oş un mezari serifin guvenlik sebebiyle yati yapilamayacak meydanlar icinde olmadigini soylemesin.
  • Güvenlik zaafiyeti nerede yazan boş laf salatacıları Anca atıp tutun yazın çizin tüm meşgaleniz bu! 5 hat var sadece bu uygulamaya giren; - OSS : kırgızistan kırsal kesim,bişkek kadar güvenlik tedbiri yok. - KABiL+MEZARI SERİF : afganistan. Durumu ortada. Bombalı saldırı ihtimali hep yuksek.el kaide yuvası.uyusturucu md yetiştirmede dünya 1.si - SANAA: dini örgütler ve silahlı gruplar sürekli eylemde,bombalı intihar saldırıları vb -DUŞANBE
  • EASA standartları uygulamaya geçse de kurtulsak bu işkenceden. Bizim Britannica gibi talimatımız var ama 3-4 sayfalık EASA usulleriyle Avrupalı uçuş görevlileri hem uçuyor, hem parasını kazanıyor hem de şirketini kazandırıyor. Part-145 gibi Part-Ops'un çevrilip doğrudan uygulamaya geçilmesinin vakti çoktan geldi de geçiyor.
  • Shgm daha çok kıyak geçer Thy'ye:)
  • Kimse boşuna ağlamasın. Bu karşı çıkışlar niye adam isterse osaka git gel verir. Onca insan boşuna greve çıkmadı ve çok bilenler sizin bi bildiğiniz vardı ki greve dahil olmayıp arkadaşlarınızı satmayı tercih ettiniz. Üzücü olan tek şey greve çıkmış arkadaşlar yine de ve yine de sizin gibi korkaklar yüzünden bu şartlara razı olmak zorunda olmaları.
  • İlgili bülten anlamsız. İzin alınmış, fakat hangi kurala göre uçulacak? Uçak orada arıza yaptı, özel izin var diye, seferi tamamladık. 20 saat mesai yaptık, bu mudur? Ülkenin içine düştüğü durumun bir örneği, hukuk olmuş guguk, kurallar yalan, uçuş emniyeti masallarda. Sıkıntın varsa koyarsın 330 u yaparsın, sıkıntı varsa saatini değiştirirsin. Sıkıntın varsa ER olarak planlarsın. Böylece hukuku, kuralları şirket olarak çiğnemezsin. Şimdi dağılın !
  • Kalmak güvenli degil tamam kabul ettik , fakat bu ucusu yapmış birisi olarak o yorgunlukla iniş yapmak ne kadar güvenli birde onu konuşalım
  • Güvenlik sebebiyle yatı yaptırılmıyor olabilir, seferlerin saati de mi değiştirilemiyor? 17.00-04.59 dışında planlansın o zaman.

SHGM'nin uçucu ekiplerin, görev, dinlenme ve uçtukları nokta sayısını belirleyen SHT-6A 50 talimatı Revizyon 6, THY'nin özel izniyle delindi. SHGM'nin belirlediği ve 17:00-04:59 saatleri arasında ilave ekip planlanarak görev sürelerinin uzatılamayacağı maddesi THY'nin özel izniyle bazı seferler için yok sayıldı.

Revizyon 6'da yer alan 17:00-04:59 saatleri arasında ilave ekip planlanarak görev süresinin uzatılamayacağı maddesi THY'nin istediği özel izinle delinmiş oldu, SHGM söz konusu talimatı THY'den gelen talep üzerine bazı seferler için geçersiz saydı.

Türk Hava Yolları'nın Mezar-ı Şerif, Oş, Duşanbe ve Sana’a yapılacak seferler için SHGM'den özel izin aldığı ve bu seferlerin talimata aykırı olarak ilave tam ekip planlanarak gerçekleştirileceği öğrenildi.

Kendi talimatını THY'den gelen talep üzerine bazı seferlerde geçersiz sayan SHGM'nin konuyla ilgili verdiği izin Türk Hava Yolları'nın kaptanlarına da duyuruldu.

SHGM yayınladığı talimatta, bir hava aracı için belirlenen asgari uçucu ekibin ilave ekiple artırıldığı takdirde görev sürelerine 2 saat ilave edileceğini belirlemiş, ancak 17:00-04:59 saatlerini bu uygulamanın dışında tutmuştu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz aylarda yayınladığı ve uçucu ekiplerin görev ve dinlenme sürelerini belirleyen SHT-6A 50 Revizyon 6 talimatı çeşitli tartışmalara neden olmuş ve TALPA da bazı girişimlerde bulunmuştu.


THY Uçuş İşletme Başkanlığı kaptanlarını böyle bilgilendirdi:





SHGM'nin o talimatı:



©AirportHaber Özel

SHGM'DEN THY'YE KIYAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

YOLCU ~ 9 yıl önce
Gayet normal. Malesef ülkemizde SHGM, THY için geçerli bir mekanizma değil. THY nin ihtiyacına göre hareket ediyorlar. Kural falan hikaye. THY istediğini yapıyor. Ciddiyetsizlik ortada. Havacılık nosyonu olmayan bir SGHM. Yazık.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
GÜVEN-Lİİİİ Asıl güvenli yerler Afrika :) Gana, Lagos vs. Sanki oradan başka yerde THYekibi darp edildi. Imkan dahilinde ve ekip gönüllü olarak orada 2 gün geçirip dönmek yerine aynı uçakla dönmeye çalışınca kabul edilemez suç işlemiş oluyor. Olası bir uçak oraya divert ederse ekip olsun bahanesiyle... Peki sorarım günde 3 tane uçuş olan newyork da bile olası bir divert esnasında mesaisi tutan bir set bile ekip varmı diye???? Ki Newyork a divert ihtimali olan Toronto , Chicago, Houston Washington vs bir sürü uçak var. Yazık zorla ekibimize zorluk çıkarıyoruz. Bu zorluk çıkardığımız ekip bizim insanımız ve aidiyet beklediğimiz... :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
ilgili ucus noktalarinda yari yapmak guvensiz yazanlar, elinizi vicdaniniza koyun lutfen. kinsasa, lagos ve benzeri ulkeler cok mu guvenli? mogadisu ya iniyoruz, degil yati yapmak ucagin oraya inmesi bir guvenlik zaafiyeti. kimse oş un mezari serifin guvenlik sebebiyle yati yapilamayacak meydanlar icinde olmadigini soylemesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksiniz ~ 10 yıl önce
Güvenlik zaafiyeti nerede yazan boş laf salatacıları Anca atıp tutun yazın çizin tüm meşgaleniz bu! 5 hat var sadece bu uygulamaya giren; - OSS : kırgızistan kırsal kesim,bişkek kadar güvenlik tedbiri yok. - KABiL+MEZARI SERİF : afganistan. Durumu ortada. Bombalı saldırı ihtimali hep yuksek.el kaide yuvası.uyusturucu md yetiştirmede dünya 1.si - SANAA: dini örgütler ve silahlı gruplar sürekli eylemde,bombalı intihar saldırıları vb -DUŞANBE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düzelteç ~ 10 yıl önce
EASA standartları uygulamaya geçse de kurtulsak bu işkenceden. Bizim Britannica gibi talimatımız var ama 3-4 sayfalık EASA usulleriyle Avrupalı uçuş görevlileri hem uçuyor, hem parasını kazanıyor hem de şirketini kazandırıyor. Part-145 gibi Part-Ops'un çevrilip doğrudan uygulamaya geçilmesinin vakti çoktan geldi de geçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rahat olun ~ 10 yıl önce
Shgm daha çok kıyak geçer Thy'ye:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağlamayınız.. ~ 10 yıl önce
Kimse boşuna ağlamasın. Bu karşı çıkışlar niye adam isterse osaka git gel verir. Onca insan boşuna greve çıkmadı ve çok bilenler sizin bi bildiğiniz vardı ki greve dahil olmayıp arkadaşlarınızı satmayı tercih ettiniz. Üzücü olan tek şey greve çıkmış arkadaşlar yine de ve yine de sizin gibi korkaklar yüzünden bu şartlara razı olmak zorunda olmaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guguk ~ 10 yıl önce
İlgili bülten anlamsız. İzin alınmış, fakat hangi kurala göre uçulacak? Uçak orada arıza yaptı, özel izin var diye, seferi tamamladık. 20 saat mesai yaptık, bu mudur? Ülkenin içine düştüğü durumun bir örneği, hukuk olmuş guguk, kurallar yalan, uçuş emniyeti masallarda. Sıkıntın varsa koyarsın 330 u yaparsın, sıkıntı varsa saatini değiştirirsin. Sıkıntın varsa ER olarak planlarsın. Böylece hukuku, kuralları şirket olarak çiğnemezsin. Şimdi dağılın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kalmak güvenli degil tamam kabul ettik , fakat bu ucusu yapmış birisi olarak o yorgunlukla iniş yapmak ne kadar güvenli birde onu konuşalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenlik ~ 10 yıl önce
Güvenlik sebebiyle yatı yaptırılmıyor olabilir, seferlerin saati de mi değiştirilemiyor? 17.00-04.59 dışında planlansın o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000