27 Nisan 2012, Cuma 15:30:11

ŞOK GELİŞME! HAVACILIĞIMIZ ADINA KARA GÜN

Ve beklenen oldu. EASA Türk Hava Yolları Teknik A.Ş olmak üzere çok sayıda şirketimizin part-145 yetkisini kısmen askıya aldı. İşte havacılıkta kara gün denilecek haberin ayrıntıları.
  • Genel Müdür Yardimcilarinin en geç saat 18:30 da da koşa koşa evlerine gittikleri THY Teknik başarılı olabilir mi? Hiç mi çalışılıp düzeltilecek konu yok kardeşim?
  • Yahu hala TYP'lere suç atan arkadaşlar sanki THY Teknik bulguları TYP'ler yüzünden yemiş gibi konuşuyor.. Olayları bilmeden niye yorum yaparsınız anlamam.
  • TYP saolsun... Biz SHYO ogrencilerinin kiymetini anlarsiniz yakinda ama o zaman da EASA THY TEKNIK'in kapisina kilit vurmus olur merak etmeyin...
  • yahu asıl sen beni güldürme teknisyen olmak için 5 sene :)))) zamanına yazık 2 sene fazla fazla gelir :))
  • 1)tc-kzv deki korozyonlar görüldükçe neden mng teknikin easası düşmedi? 2)mytechnic cs sayısı az.bunu herkes biliyor. zaten shgm mytechnici bu konuda uyarıyordu? 3)tk çok büyük ve kontrolü çok zor. özellikle teknisyen çalışanlarının ingilizce sorunları var. birisi neden tk in ve myt yetkilerinin elinde alındığını yazsın. herkes nedenini bilmediği şeylerde sallıyor. benim görüşlerimde yukarıda
  • valla shgm nin başında oturan eski thy ci bey acaba ne yapacak... shgm mi thy nin kulağını çekecek yoksa thy mi bilalin kulağını çekecek... hayırlısı bakalım..
  • beş yıllık kaliteli bir eğitim bunun 1 yılı ingilizce hazırlık, siz altı aylık kolpa eğitimle :D güldürmeyin beni yahuu :D allah sizi cs yapmasın
  • typ' ye dil uzatanlara soruyorum kendileri analarının karnından c/s olarakmı doğmuş mükemmel insanlar. kedileride bu yoldan geçti bizlerden 3 kuruş fazla alıyorlar diye insanlıklarından vazgeçenler yüzünden böyle bu şirket!!!
  • THY yönetimi ve onların taşeron olarak kullandığı Bilal Ekşinin kıyma makinesinden geride kalan lisansı elinden alınan THY Teknik AŞ. Alın başınıza çalın. Bu adamlar bu şirkete ve sektöre ne verdiler Allah aşkına. Eskiler ne verdi diye soranlara ise demogaji yapmayın derim. Çünkü eskiden zaten ne yapıldı ki bu memlekette darbeden ve soygundan başka. Ben bu zihniyetten bir şeyler bekledim hep. Ama maalesef ki onlar ne işi ehline verdiler, ne yolsuzluğu ne adam kayırmacılığı, ne kadrolaşmayı, ne de haksız yere emek istismarını kaldırdılar. Daha şeytanca hepsini artırdılar, büyüttüler. Kötü örnek oldular. Onlar hakkı, adaleti tutmadıkları için Allah'ta onların işlerini rast getirmedi. Başta bakan bey olarak dürüstleri saf dışına ittiler
  • Sayın EKŞİ, Bu utancın altında THY Teknikten dışladığınız tecrübeli çalışanların ,yerine dalkavukların sizden görünen yalakaları dinleyerek geldiniz.Siz de suçlusunuz .Bir şans var tabi HAYIR BİR DAKİKA diyenleri dinleyin Civan YORGUN

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’nin Ankara’daki teknik bakım merkezinde başlayan denetimlerle mercek altına alınan bakım merkezlerinin bazıların yetkileri askıya alındı.

Askıya alınan şirketler arasında Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., MY Technic, SKY Havayolları, Genel Havacılık ve Antalya’da bulunan MATS bulunuyor.

EASA tarafından uzun süredir denetlenen havacılık sektörünün denetim sonuçları açıklandı. Açıklamada havayolu bakım yetkisi bulunan şirketlerden yetersiz bulunan şirketlerin yetkilerinin askıya alındığı belirtilirken bulguya rastlanmaya şirketlerin adı da açıklandı. THY Teknik A.Ş ile ilgili askıya alınan kısımların, Avrupa'da yabancı şirketlere hizmet verilememesi ve yeni komponent onarımlarında da doğrudan EASA'dan izin alınması olarak açıklandı. Diğer şirketlerin hangi bakımları yapamayacağı ile ilgili açıklama yapılmadı.

Bulgu bulunmayan şirketler ise şöyle sıralandı. AtlasJet Teknik A.Ş, MNG Teknik, MNG Havayolları, Prima Havacılık, Pratt&Whitney, MNG Jet olarak açıklandı.

Bu kararla birlikte THY Teknik, MY Technic, SKY, Genel Havacılık ve MATS’ın yetkileri askıya alınırken bundan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün nasıl bir karar alacağı ve şirketler üzerine ne gibi yaptırımlar yapacağı merak konusu oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü de denetleyen EASA denetmenlerinin, SHGM denetçilerini de teker teker sorguladıkları belirtildi. Bu sorgulamaların sonuçlarının ise ne zaman açıklanacağı belirtilmedi.

SKY'DAN AIRPORTHABER'E AÇIKLAMA

Öte yandan SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü, kendileri ile ilgili bir sıkıntı olmadığını bu belgeden neden isimlerinin olduğunu da anlamadıklarını ifade ederek, "Bize söylenen sadece 737-400 tipi uçaklara EASA yetkisi çerçevesinde bakamayacağımızdır. Bizde bu uçakları kendi sivil havacılığımızın yetkileri çerçevesinde bakıyoruz" dedi.



LİSTENİN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

©AirportHaber.com

ŞOK GELİŞME! HAVACILIĞIMIZ ADINA KARA GÜN

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

Yardimcilar ~ 12 yıl önce
Genel Müdür Yardimcilarinin en geç saat 18:30 da da koşa koşa evlerine gittikleri THY Teknik başarılı olabilir mi? Hiç mi çalışılıp düzeltilecek konu yok kardeşim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
typ ~ 12 yıl önce
Yahu hala TYP'lere suç atan arkadaşlar sanki THY Teknik bulguları TYP'ler yüzünden yemiş gibi konuşuyor.. Olayları bilmeden niye yorum yaparsınız anlamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
TYP saolsun... Biz SHYO ogrencilerinin kiymetini anlarsiniz yakinda ama o zaman da EASA THY TEKNIK'in kapisina kilit vurmus olur merak etmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 12 yıl önce
yahu asıl sen beni güldürme teknisyen olmak için 5 sene :)))) zamanına yazık 2 sene fazla fazla gelir :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 12 yıl önce
1)tc-kzv deki korozyonlar görüldükçe neden mng teknikin easası düşmedi? 2)mytechnic cs sayısı az.bunu herkes biliyor. zaten shgm mytechnici bu konuda uyarıyordu? 3)tk çok büyük ve kontrolü çok zor. özellikle teknisyen çalışanlarının ingilizce sorunları var. birisi neden tk in ve myt yetkilerinin elinde alındığını yazsın. herkes nedenini bilmediği şeylerde sallıyor. benim görüşlerimde yukarıda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
valla shgm nin başında oturan eski thy ci bey acaba ne yapacak... shgm mi thy nin kulağını çekecek yoksa thy mi bilalin kulağını çekecek... hayırlısı bakalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
beş yıllık kaliteli bir eğitim bunun 1 yılı ingilizce hazırlık, siz altı aylık kolpa eğitimle :D güldürmeyin beni yahuu :D allah sizi cs yapmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
typ' ye dil uzatanlara soruyorum kendileri analarının karnından c/s olarakmı doğmuş mükemmel insanlar. kedileride bu yoldan geçti bizlerden 3 kuruş fazla alıyorlar diye insanlıklarından vazgeçenler yüzünden böyle bu şirket!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY yönetimi ve onların taşeron olarak kullandığı Bilal Ekşinin kıyma makinesinden geride kalan lisansı elinden alınan THY Teknik AŞ. Alın başınıza çalın. Bu adamlar bu şirkete ve sektöre ne verdiler Allah aşkına. Eskiler ne verdi diye soranlara ise demogaji yapmayın derim. Çünkü eskiden zaten ne yapıldı ki bu memlekette darbeden ve soygundan başka. Ben bu zihniyetten bir şeyler bekledim hep. Ama maalesef ki onlar ne işi ehline verdiler, ne yolsuzluğu ne adam kayırmacılığı, ne kadrolaşmayı, ne de haksız yere emek istismarını kaldırdılar. Daha şeytanca hepsini artırdılar, büyüttüler. Kötü örnek oldular. Onlar hakkı, adaleti tutmadıkları için Allah'ta onların işlerini rast getirmedi. Başta bakan bey olarak dürüstleri saf dışına ittiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın EKŞİ, Bu utancın altında THY Teknikten dışladığınız tecrübeli çalışanların ,yerine dalkavukların sizden görünen yalakaları dinleyerek geldiniz.Siz de suçlusunuz .Bir şans var tabi HAYIR BİR DAKİKA diyenleri dinleyin Civan YORGUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000