19 Haziran 2014, Perşembe 17:31:18

'TGS YÖNETİMİ ÇALIŞANLARI TEHDİT EDİYOR'

Hava İş Sendikası bugün TGS Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklamasıyla TGS yönetimini topa tuttu.
  • Bu iş çocuk oyuncağımız siz bizimle dalgamı geçiyorsunuz...!
  • Bu gun artik gidip kendiniz uye olun diye baski oldu.Yeter artik biz kolemiyiz.Nereye kadar sesimizi cikarmayacagiz.Zaman birlik zamani daha saglikli duzgun sartlarda calismak icin havaciligin tek sendikasi hava is uye olalim.
  • Köle düzeninde calistiriyoruz bizleri.Birlik olursak hepberaber iyi şartlarda çalışabilir. Bendende e devlet sifresi istediler.Benide öz taşıma ise üye yaptılar. Bizim bildiğimiz hava is sendikası var.Bende istifa edip hep beraber hava is sendikasına üye olalım. Sendika yöneticileri bizi duyun gerçekten baskı altındaki. Bizlere destek olun.
  • İKİ GÜNDÜR BÜTÜN PERSONELİ MERKEZE ÇAĞIRIP HERKESİ SENDİKAYA ÜYE YAPIYORLAR E DEVLET SİFRESİNİ ALIP KENDİLERİ KAYIT YAPIYORLAR .
  • Evet havaiş nası gelin bize die propaganda yapıyorsa bizdeçalışanlara gelen bize diyoruz ne farkı varpeki kullan bakalım anayasal haklarını Kendini bilmezlik yapmayın mesaisiyle beraber 1500tl üzerine çıkan işçi maaşları var çalışan kazanıyor kimkime otururken maaş verir milleti kandırma havaiş uçma yerden yerden Milletten keseceğin aylık sendikaparası ruyalarını süslüyor yönetime baskıyla alacağın paralar da öyle işçiler çok umrunuzda sanki ama .....ahh alırsın MR.K
  • her zaman soyledigim gibi tum suc calisanlardadir ! eger birlik olup haklarini yiyenlere, kendilerine duzgun maas ve hak vermeyenlere tepki vermiyorlarsa, anli sanli sozum ona dindar yoneticilerinin kendilerini sukur ve biat kulturu ustunden somurulmelerine izin veriyorlarsa ve issiz kalma korkularindan ses cikarmiyorlarsa, hic bosuna aglamasinlar ! toplansin oraya 1000-2000 isci gorelim bakalim istediklerinizi aliyor musunuz almiyor musunuz? bunlar bu milleti cok iyi bildiklerinden insanlari somuruyorlar ama kimseden cit cikmiyor! cikmasin mustehak bizlere!!!
  • TGS YÖNETİCİLERİ TCK 117 VE 118 MADDELERİ OKUYUP SUÇ İŞLEDİKLERİNİN FARKINA VARMALARINI RİCA EDİYORUM.
  • Tgs resmen zulüm ediyor insanlara
  • isci maasi dogru ama yhm ve harekat maasi yanlis arkadaslar 1750 den fln baslamiyo harekatciyim bende.yhm 1450 den harekatta universite durumuna gore 1550-1600 civari.mesaileri katmayin maaslara
  • Değerli sektör çalışanları Herkes bol kepçeden sallıyor neden kabul etmiyorsunuz TGS büyük bir kuruluş yok banka paralarını az verir yok zorla e devlet şifresi alır yok kölelik vb ayıp ya özellikle bu şirketten ekmek yiyenlere ve bu şirkete girmek isteyip giremeyenlere ve diğer tuhaf yazan yorum yapanlara lafım Havaş banka parası vermez çelebi personeli köle gibi çalıştırır yöneticilerini herkes bilir zaten rizeliler şef olmuyor sadece hakeden oluyor yok Özcan Serkan şu bu siz bu adamları tanıyor musunuz da laf edip kulun hakkına giriyorsunuz bırakın arkadaş bu işleri bunlar boş işler büyüyor ki sektörün zaten en büyüğü yok sendika SendikAnın ne olduğunu biliyor musunuz da yok hava iş yok çelik iş yok öz taşıma hava iş bugüne kadar boş eylemlerden başka ne icratını gördünüz bence bırakın arkadaşlar bu işleri boş yorumları ekmeğinize bakın işinizi yapın birgün görünür görenler olur Saygılarımla

Hava İş Sendikası bugün TGS Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklamasıyla TGS yönetimini topa tuttu.

TGS personelinin baskı ve işten atılmakla tehdit edilerek Hak-İş’e bağlı Öz Taşıma İş’e, THY Teknik personelinin ise Çelik-İş'e üye yapılmak istendiğini ifade eden sendika yetkilileri, TGS yönetiminin suç işlediğini iddia etti.

Sendika adına bir basın açıklaması yaparak personel üzerinde  psikolojik baskı kurulduğunu ifade eden Hava-İş Sendikası Teşkilatlandırma uzmanı Ömer Keskin; 'Turkish Ground Services (TGS) yönetimi, çalışan personeline, baskı kurması ve özgür iradeleri yok sayması, çalışma koşullarını sürekli ağırlaştırması ve bütün bunlara karşı çıkan personeli de işten çıkarma tehdidinde bulunması Kanunlara ve Anayasaya aykırıdır.

TGS yönetiminin, çalışan personel üzerinde, sürekli bir şekilde psikolojik baskı kurarak ve özgür iradelerini yok sayarak, rızası hilafına, e-devlet şifrelerini alarak toplu bir şekilde yönetimin istediği sendikaya üyelik işlemleri yapması,

TGS yönetiminin, çalışan personelin, çalışma sırasındaki fikirlerinin hiçe sayılması, manevi ve kültürel değerlerini yok sayması,

TGS yönetiminin, çalışan personelin, çalışma hayatını çekilmez hale getirmesi, olumsuz tutum ve davranışlarıyla çalışanların heyecanını ve motivasyonunu yok etmesi,

TGS yönetiminin, bütün bu mobbing uygulmasına, hukuka ve örgütlenme özgürlüğüne aykırı işlem ve davranışlarına karşı çıkanlara ise, işten çıkarma tehdidinde bulunulması; 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 'Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi' başlıklı 118. Maddesine göre suç teşkil etmektedir.

MADDE 18 - (1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi hâlinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Ayrıca, Anayasanın 51. Maddesine deki  “örgütlenme hakkının ” ihlalidir. MADDE 51. - Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir. Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz.

TGS yönetiminin, Anayasayı ihlal etmekten ve suç işlemekten bir an önce vazgeçmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde yasal haklarımızı kullanacağız.     

Sayın TGS çalışanları, işverenin mobbing ve hukuka aykırı davranışları ve işlemlerine karşı yanınızda olduğumuzu ve sonuna kadar örgütlenme hakkınızı savunacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.' dedi.

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Keskin; ‘Havacılık hizmetlerinde Çelik-İş’in yetkisi yok. Çelik-İş Sendikası havacılığın H’sini bile bilmiyor. Burada çalışanlar bizim kardeşimiz, biz bu anlamda sonuna kadar hakkımızı savunacağız. Burada iş kolu Hava İş sendikası’na aittir. İşveren, uyguladığı baskı ile çalışanları işinden etmekle tehdit ediyor. Kafalarına göre örgütlenme yapıyorlar, biz bunu bertaraf ederiz. Bu, ne iş ahlakına ne de modern insan hayatına yakışmaz.

Biz kavga etmeden insanca derdimizi anlatmak istiyoruz. Ancak bu anlamda görüşmeler ve temaslarla bir neticeye varamazsak hukuk çerçevesinde hakkımızı ararız. Anayasanın bize verdiği hakkı kullanırız. Hava İş yönetimi bu konuda kararlıdır. Çalışanlar bu durumdan son derece rahatsız, bu yüzden bize başvuruyorlar. Biz de gereken neyse yapacağız’ şeklinde konuştu.

©AirportHaber







'TGS YÖNETİMİ ÇALIŞANLARI TEHDİT EDİYOR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

İ. ÜMİT ~ 10 yıl önce
Bu iş çocuk oyuncağımız siz bizimle dalgamı geçiyorsunuz...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu gun artik gidip kendiniz uye olun diye baski oldu.Yeter artik biz kolemiyiz.Nereye kadar sesimizi cikarmayacagiz.Zaman birlik zamani daha saglikli duzgun sartlarda calismak icin havaciligin tek sendikasi hava is uye olalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Köle düzeninde calistiriyoruz bizleri.Birlik olursak hepberaber iyi şartlarda çalışabilir. Bendende e devlet sifresi istediler.Benide öz taşıma ise üye yaptılar. Bizim bildiğimiz hava is sendikası var.Bende istifa edip hep beraber hava is sendikasına üye olalım. Sendika yöneticileri bizi duyun gerçekten baskı altındaki. Bizlere destek olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PERSONEL ~ 10 yıl önce
İKİ GÜNDÜR BÜTÜN PERSONELİ MERKEZE ÇAĞIRIP HERKESİ SENDİKAYA ÜYE YAPIYORLAR E DEVLET SİFRESİNİ ALIP KENDİLERİ KAYIT YAPIYORLAR .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istiyoruz ~ 10 yıl önce
Evet havaiş nası gelin bize die propaganda yapıyorsa bizdeçalışanlara gelen bize diyoruz ne farkı varpeki kullan bakalım anayasal haklarını Kendini bilmezlik yapmayın mesaisiyle beraber 1500tl üzerine çıkan işçi maaşları var çalışan kazanıyor kimkime otururken maaş verir milleti kandırma havaiş uçma yerden yerden Milletten keseceğin aylık sendikaparası ruyalarını süslüyor yönetime baskıyla alacağın paralar da öyle işçiler çok umrunuzda sanki ama .....ahh alırsın MR.K

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tepki ! ~ 10 yıl önce
her zaman soyledigim gibi tum suc calisanlardadir ! eger birlik olup haklarini yiyenlere, kendilerine duzgun maas ve hak vermeyenlere tepki vermiyorlarsa, anli sanli sozum ona dindar yoneticilerinin kendilerini sukur ve biat kulturu ustunden somurulmelerine izin veriyorlarsa ve issiz kalma korkularindan ses cikarmiyorlarsa, hic bosuna aglamasinlar ! toplansin oraya 1000-2000 isci gorelim bakalim istediklerinizi aliyor musunuz almiyor musunuz? bunlar bu milleti cok iyi bildiklerinden insanlari somuruyorlar ama kimseden cit cikmiyor! cikmasin mustehak bizlere!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
TGS YÖNETİCİLERİ TCK 117 VE 118 MADDELERİ OKUYUP SUÇ İŞLEDİKLERİNİN FARKINA VARMALARINI RİCA EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kusku ~ 10 yıl önce
Tgs resmen zulüm ediyor insanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
isci maasi dogru ama yhm ve harekat maasi yanlis arkadaslar 1750 den fln baslamiyo harekatciyim bende.yhm 1450 den harekatta universite durumuna gore 1550-1600 civari.mesaileri katmayin maaslara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Değerli sektör çalışanları Herkes bol kepçeden sallıyor neden kabul etmiyorsunuz TGS büyük bir kuruluş yok banka paralarını az verir yok zorla e devlet şifresi alır yok kölelik vb ayıp ya özellikle bu şirketten ekmek yiyenlere ve bu şirkete girmek isteyip giremeyenlere ve diğer tuhaf yazan yorum yapanlara lafım Havaş banka parası vermez çelebi personeli köle gibi çalıştırır yöneticilerini herkes bilir zaten rizeliler şef olmuyor sadece hakeden oluyor yok Özcan Serkan şu bu siz bu adamları tanıyor musunuz da laf edip kulun hakkına giriyorsunuz bırakın arkadaş bu işleri bunlar boş işler büyüyor ki sektörün zaten en büyüğü yok sendika SendikAnın ne olduğunu biliyor musunuz da yok hava iş yok çelik iş yok öz taşıma hava iş bugüne kadar boş eylemlerden başka ne icratını gördünüz bence bırakın arkadaşlar bu işleri boş yorumları ekmeğinize bakın işinizi yapın birgün görünür görenler olur Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000