25 Mart 2017, Cumartesi 10:15:42

THY elektronik eşyaları böyle topladı

ABD ve İngiltere’ye yapılan direkt uçuşlarda yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan kararın ardından Türk Hava Yolları(THY), ilgili kısıtlamayı New York ve Londra seferleriyle bu sabah başlattı.
  • Thy i da yikmaya calisiiyorlar. Ucuncu havalimani bekleeeee
  • Rezillik, bunun güvenlikle falan alakası yok. 3.dünyada yaşamanın bedeli..
  • Aynı uygulama mislleme olarak yapılmalı . Amerikada Örneğin Newyork , İngilterenin Londra kentinden Türkiyeye yapılacak tüm uçuşlardaki tablet ve bilgisayarlara kısıtlama getirelim . Neden olmasınki. Eyy Ulaştırma bakanlığı haydi bakalım.
  • Dedik ki tum dunya THY'den korkuyor. Dogru muymus, degil miymis? Guvenlikle zerre kadar alakasi olmayan tamamen ahlaksizca korkakca alinmis bir karar. Bu saatten sonra hala apple urunu alacaklara artik soyleyecek soz bulamiyorum. 1 kisi 1 kisidir, olsem de asla apple urunu almayacagim. 1'ler 1 milyonlar 10 milyonlar olsun da gorelim bakalim en buyuk teknoloji sirketinizi sizin.
  • Hepsi birlikte.Bence zorluksa zorluk baktılar olmuyor bizi İran'a yaptıkları gibi sindirmeye çalışıyorlar gidelim çin var ya koskoca çin bunlar para gidecek onun derdinde her türlü kozu oynama zamanı bunlara muhtaç değil bu ülke kurtuluş savaşında hiç biri yanımızda değildi tek başınıza savaştık birlik olduk bunlar bizi bolemiyor ya dertleri o başka birşey değil
  • sirf thy yolcu gitmesin diye yapildi guvenlikse guvenlik tum havayollarini kapsama alinmaliydi..ancak amaç guvenlik değildir amaç thy yolcu gitmesini engellemektir..thy ne yapabilir ucretsiz internet hizmeti verebilir..daha da ileri giderek uçakta ucretsiz tablet dağitabilir ucretisz i ternet ile de bu maliyetl bir işdir..yerli tablet ureten firmalar ile goruşme yapip fiat teklfi alabilir
  • Arkadaş madem bize zorluk çıkartıyorlar Bu sekiz ülke ortak kampanya başlatsın. Ne iphone ne ipad alin bu ülkelerde satıs durdurulsun.
  • Uçak içerisindeki eğlence sistemlerinin gelişmişliği artırılmalı, özellikle busines class olmak üzere kabine tablet, gerekirse 13.3" laptop gibi şeyler eklenmeli.
  • Fra havalimanının ek pistinin yapımı IST 3.havalimanı sebebiyle iptal edildi. Aynı uçuşu Almanya dan yap sıkıntı yok. Merkel-Trump ortak kararı! Her yoldan engelleme gelecek.
  • dünya bizi kıskanıyor..

ABD ve İngiltere’ye yapılan direkt uçuşlarda yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan kararın ardından Türk Hava Yolları(THY), ilgili kısıtlamayı New York ve Londra seferleriyle bu sabah başlattı.

Türk Hava Yolları (THY), ABD ve İngiltere’ye yapılan direkt uçuşlarda yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan kararın ardından bu sabahtan itibaren ilgili uygulamayı başlattı. Yasaklı elektronik cihazlara yönelik kısıtlama THY’nin bu sabah saat 08.25’te ABD’nin New York şehrine gerçekleştirdiği TK03 ve Londra’ya gerçekleştirdiği TK1979 sefer sayılı uçuşlarla başlatıldı.

Teslim edilen cihazlar özel kutu içerisinde taşındı

Kısıtlamayla ilgili daha önce bilgilendirilen yolcuların birçoğunun elektronik eşyalarını valizlerine yerleştirerek Atatürk Havalimanına geldiği görüldü. Yolcular, pasaport kontrollerinin ardından uçaklara geçti. Farklı ülkelerden ABD ve İngiltere gitmek üzere transit gelen ve yanında dizüstü bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, müzik çalar ve oyun konsolları gibi cihazı olan yolcular ise uçak kapısında yapılan kontroller sırasında cihazlarını yer hizmetleri görevlilerine teslim etti. Kayıt işlemleri yapılan cihazlar üzerine etiket yapıştırıldıktan sonra özel bir kutuya koyularak uçak altındaki kargo bölümüne alındı. Yolculardan alınan yasaklı elektronik cihazlar sefer bitiminde bagaj etiketi eşleştirilmesiyle birlikte sahiplerine tekrar teslim edilecek.

"Uçakta çalışmamız gerekecekti ama bu bizi olumsuz etkiledi"

Çocuklar için ABD’de düzenlenecek bir konferansa katılmaya gittiklerini belirten Ayşe Çelebi, "Bizim tabletlerimizi bagaja koymak zorunda kaldık. Aslında kötü oldu bizim için. Çünkü uçakta giderken çalışmamız gerekecekti ama bu bizi olumsuz etkiledi. Uzun bir yolculuk olacak bu sürede kitap okuyup film izleriz" şeklinde konuştu.

"Dokuz saat kitap okuyacağım"

Eşiyle birlikte New York'a giden Hakan Korkmaz, havalimanında elektronik yasağına ilişkin basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, "Günlerdir konuşulan bir konu haberlerde de izledik. Şimdi hiçbir elektronik eşyayı yanıma almadım. Dokuz saat kitap okuyacağım. Bunun ekonomik olduğunu düşünüyorum. Herhalde arka tarafında başka sebepler vardır diye düşünüyorum ama büyük ihtimal ekonomik görünüyor" ifadelerini kullandı.

"İstanbul çıkışlı uçuşların önünü keseceğini düşünüyorum"

Yolculardan Aytül Korkmaz ise, "Mutlaka İstanbul çıkışlı uçuşların önünü keseceğini düşünüyorum. Çünkü Orta Doğu kaynaklı pek çok yolcunun İstanbul üzerinden uçtuğunu biliyorum. Herhalde onlar başka yerleri tercih ederler diye düşünüyorum. İnşallah çok uzun sürmez. Bizim başka şansımız yok. İstanbul'da yaşıyoruz. Mecburen İstanbul üzerinden uçacağız o yüzden bizi etkilemeyecek" diye konuştu.

ABD ve İngiltere, geçtiğimiz günlerde İstanbul’un da aralarında bulunduğu 10 havalimanından bu ülkelere gerçekleştirilecek direkt uçuşlarda, yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan karar almıştı. Yasağı ilk uygulayan havayolu şirketi ise British Airways olmuş, İstanbul-Londra seferlerinde yasak kapsamındaki elektronik cihazlar kabine alınmamıştı.









THY elektronik eşyaları böyle topladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

F ~ 7 yıl önce
Thy i da yikmaya calisiiyorlar. Ucuncu havalimani bekleeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jakku ~ 7 yıl önce
Rezillik, bunun güvenlikle falan alakası yok. 3.dünyada yaşamanın bedeli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 7 yıl önce
Aynı uygulama mislleme olarak yapılmalı . Amerikada Örneğin Newyork , İngilterenin Londra kentinden Türkiyeye yapılacak tüm uçuşlardaki tablet ve bilgisayarlara kısıtlama getirelim . Neden olmasınki. Eyy Ulaştırma bakanlığı haydi bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abd ~ 7 yıl önce
Amerikan havayollari guvenlik endisesi ile turkiye seferlerini iptal edeli yil oldu (delta) haberiniz yok galiba sektorden
Simdi inandiniz mi? ~ 7 yıl önce
Dedik ki tum dunya THY'den korkuyor. Dogru muymus, degil miymis? Guvenlikle zerre kadar alakasi olmayan tamamen ahlaksizca korkakca alinmis bir karar. Bu saatten sonra hala apple urunu alacaklara artik soyleyecek soz bulamiyorum. 1 kisi 1 kisidir, olsem de asla apple urunu almayacagim. 1'ler 1 milyonlar 10 milyonlar olsun da gorelim bakalim en buyuk teknoloji sirketinizi sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apple ~ 7 yıl önce
Türkiyede kimse apple almasa bile o şirkete hiçbişey olmaz, ama tepki haktır ve haklıdır.
he inandık ! ~ 7 yıl önce
güvenlikle zerre alakası yok diyorsun da bir de son 2 yılda ülkemizde olan olayları düşün öyle yorum yap. ahl baskını,apronda yolcuya saldırma,ankara'da,sultanahmet'de,antep'de patlayan bombalar,darbe olayı vs. adamlar bu ülkede güvenlik yok deyip istedikleri anda uçuş yasağı korlar kimseyi de takmazlar o zaman her tarafın thy her tarafın havalimanı olsa ne yazar acı ama gerçek. ayrıca bu ülkeyi yönetenler bütün yağlı,ballı ihale,işleri alman,abd,ingiliz,isviçre,hollandalıya veriyor yetmiyor alman arabalarından başka arabalara binemiyorlar ! korumaları da abd malı dev ciplere biniyor ! onlara da söyle ilk onlar tepki versinler olur mu ?
Amerika fetö deas PKK Almanya Hollanda Belçika Avrupa ~ 7 yıl önce
Hepsi birlikte.Bence zorluksa zorluk baktılar olmuyor bizi İran'a yaptıkları gibi sindirmeye çalışıyorlar gidelim çin var ya koskoca çin bunlar para gidecek onun derdinde her türlü kozu oynama zamanı bunlara muhtaç değil bu ülke kurtuluş savaşında hiç biri yanımızda değildi tek başınıza savaştık birlik olduk bunlar bizi bolemiyor ya dertleri o başka birşey değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
sirf thy yolcu gitmesin diye yapildi guvenlikse guvenlik tum havayollarini kapsama alinmaliydi..ancak amaç guvenlik değildir amaç thy yolcu gitmesini engellemektir..thy ne yapabilir ucretsiz internet hizmeti verebilir..daha da ileri giderek uçakta ucretsiz tablet dağitabilir ucretisz i ternet ile de bu maliyetl bir işdir..yerli tablet ureten firmalar ile goruşme yapip fiat teklfi alabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu bitmiştir ~ 7 yıl önce
Authority konuştu:)
~ 7 yıl önce
Arkadaş madem bize zorluk çıkartıyorlar Bu sekiz ülke ortak kampanya başlatsın. Ne iphone ne ipad alin bu ülkelerde satıs durdurulsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 7 yıl önce
Uçak içerisindeki eğlence sistemlerinin gelişmişliği artırılmalı, özellikle busines class olmak üzere kabine tablet, gerekirse 13.3" laptop gibi şeyler eklenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eminmisimiz? ~ 7 yıl önce
Bu söylediğiniz cihazlari 5 ucus da parcalarlar hocam a bakim zamani gelmeden hepsi pert olur insan kendi ürünü olmadığı surece hor kullanır biz millet olarak zaten cok severiz belesi alıp götürmek bile gelir aklımıza çözüm yine siyasi olmalı guzel bir kontra atak ile tak diye yasak kaldirilabilir onu da hukumetimiz düzeltme girişiminde bulunmalı hava yolu sirketi cozum odakli olmayi illa ki ister ama burada buyuk pay hukumetimizdedir.
Tablete hat tak ~ 7 yıl önce
Tabletlere hat takarak hem note defteri hem telefon olarak kullaniyorum derseniz cep telefonum bu benim yani kimi ilgilendirir diyebilirsiniz.
Büyük düşünün... ~ 7 yıl önce
Fra havalimanının ek pistinin yapımı IST 3.havalimanı sebebiyle iptal edildi. Aynı uçuşu Almanya dan yap sıkıntı yok. Merkel-Trump ortak kararı! Her yoldan engelleme gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnd ~ 7 yıl önce
dünya bizi kıskanıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000