30 Ağustos 2017, Çarşamba 10:03:09

THY pilotu Afgan mültecinin hayatını kurtardı

İngiliz basını, Türk Hava Yolları'nda çalışan bir pilotun bir Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini son anda engellendiğini yazdı.
  • Eğer deporte/inad yolcu uçağa binmekte zorluk çıkarıyorsa ve uçmayı reddediyorsa mesul kaptanin o yolcuyu uçağa kabul etmeme insiyatifi vardır. Kaptanı tebrik ederim bu hakkını kullanmış.
  • ülkesinde şerefiyle ölsün. şehitlere, şehit olmaya bu kadar önem veren bir milletken nedir bu mülteci aşkı? her mülteci korumada şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur.
  • 3 gün sonra başka bir seferle gitti bu adam Londradan. Gereksiz ve bilinçsiz bir haber olmuş
  • (1) Has the authority to disembark any person, or any part of the cargo, which in his opinion, may represent a potential hazard to the safety of the aeroplane or its occupants; (2) Shall not permit a person to be carried in the aeroplane that appears to be under the influence of alcohol or drugs to the extent that the safety of the aeroplane or its occupants is likely to be endangered; (3) Has the right to refuse transportation of inadmissible passengers, deportees or persons in custody if their carriage poses any risk to the safety of the aeroplane or its occupants;
  • Kaptanin gorevi operation da kagitlari imzaladigi zaman baslar...sirketler sen karisma orda tuzluk gibi otur kapi kapanana kadar diyerek gecistiriyorlar...eger hatirlarsaniz united airlinesta ucaktan yolcuyu doverek attilar...hemen avukatlar devreye girdiler ve ilk soyledikleri sey bunu pilot in command e soracagiz Butun ucaktan o sorumlu dediler..tabiki oda ben ne yapayim sirket boyle istiyor diyecekti o dahada kotu 10 milyon dolara anlastilar...kardesim kaza kirim olunca sirket kaybolur kendini hapiste bulursun...ucaga gitmeden kaptan yakit aliyor bakim kagitlarina bakiyor dispatch le konusuyor...eger kaptanin gorevi kapi kapandiktan sonra basliyorsa kaptana bilet keselim yolcularla beraber boarding yapsin.....
  • Bizim her şeyi çok iyi bilen vatandaşlarımız yine klavye başına geçip ahkam kesmeye başlamış bile. Yahu kardeşim bi saygı duyun ya. Adam uçmam diyorsa öyle bir yetkisi var ki uçmuyor.
  • Koltuk ama light adamsın hindistanmiş sana ne nerde ögrendi yorum yapıçaksan yap havaçılık için yapmıçaksan magazin programına bak
  • Şöyle bi delikanlı çıksada Tk yı kurtarsa. Fetoculardan yalakalardan haram yiyicilerden.
  • Bu THY pilotkarının Operation Manual Part A dan haberi varsa ben de havacılıktan zerre anlamıyorum demektir. Ne de 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunundan anlıyorlar. Öyle ya Devlet Hava Yolu pilotu olmak demekki böyle bir şey. Senin sorumluluğun, kapı kapandıktan sonra başlamıyor mu hemşerim? Yolcu işlemleri departmanı yöneticisi misin? Adam uçmayı reddetse hadi neyse. Şişirmeyin şu egosu top olmuşları fosssları.
  • Helal olsun iyi yürekli ,cesur insanlara

İngiliz basını, Türk Hava Yolları'nda çalışan bir pilotun bir Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini son anda engellendiğini yazdı. 22 yaşındaki Afgan Samim Bigzad'ın Afganistan'a sınırdışı edilmesi durumunda 'öldürüleceğini' söylediği ancak İngiliz yetkililerin bu sözleri ciddiye almayarak sınır dışı sürecinden vazgeçmediği belirtildi. THY pilotu ise bu şekilde uçağı kaldıramayacağını açıklayarak uçuşu durdurdu; son noktayı koydu.

Heathwrow Havaalanı'nda yaşanan olay İngiliz basınında geniş yer buldu.

Afgan mültecinin uçakta 'Ülkesine dönmesi durumunda öldürüleceğini' defalarca söylediği ve pilotun "Onu alamayacaksınız. Uçmuyorum. Başka birinin hayati riski var" ifadesini kullandı.

Bigzad'ın İngiltere'ye iki sene önce geldiği ve sığınma başvurusunda bulunduğu, başvurunun ise reddedildiği açıklandı. 

Pilotun 'uçmayı reddetmesinin' ardından Afgan mültecinin uçaktan indirildiği belirtildi. Afgan mülteciye uygulanacak prosedürün ne olacağı ise bilinmiyor. 

THY pilotu Afgan mültecinin hayatını kurtardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Net bilgi: ~ 7 yıl önce
Eğer deporte/inad yolcu uçağa binmekte zorluk çıkarıyorsa ve uçmayı reddediyorsa mesul kaptanin o yolcuyu uçağa kabul etmeme insiyatifi vardır. Kaptanı tebrik ederim bu hakkını kullanmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gitsin ~ 7 yıl önce
ülkesinde şerefiyle ölsün. şehitlere, şehit olmaya bu kadar önem veren bir milletken nedir bu mülteci aşkı? her mülteci korumada şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan-1 ~ 7 yıl önce
Afferin o kaptanıms
geçmiş olsun ~ 7 yıl önce
3 gün sonra başka bir seferle gitti bu adam Londradan. Gereksiz ve bilinçsiz bir haber olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The Commander: ~ 7 yıl önce
(1) Has the authority to disembark any person, or any part of the cargo, which in his opinion, may represent a potential hazard to the safety of the aeroplane or its occupants; (2) Shall not permit a person to be carried in the aeroplane that appears to be under the influence of alcohol or drugs to the extent that the safety of the aeroplane or its occupants is likely to be endangered; (3) Has the right to refuse transportation of inadmissible passengers, deportees or persons in custody if their carriage poses any risk to the safety of the aeroplane or its occupants;

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F100 ~ 7 yıl önce
Kaptanin gorevi operation da kagitlari imzaladigi zaman baslar...sirketler sen karisma orda tuzluk gibi otur kapi kapanana kadar diyerek gecistiriyorlar...eger hatirlarsaniz united airlinesta ucaktan yolcuyu doverek attilar...hemen avukatlar devreye girdiler ve ilk soyledikleri sey bunu pilot in command e soracagiz Butun ucaktan o sorumlu dediler..tabiki oda ben ne yapayim sirket boyle istiyor diyecekti o dahada kotu 10 milyon dolara anlastilar...kardesim kaza kirim olunca sirket kaybolur kendini hapiste bulursun...ucaga gitmeden kaptan yakit aliyor bakim kagitlarina bakiyor dispatch le konusuyor...eger kaptanin gorevi kapi kapandiktan sonra basliyorsa kaptana bilet keselim yolcularla beraber boarding yapsin.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok dogru ~ 7 yıl önce
Super yorum malesef THY böyle
Ah şu bizler ~ 7 yıl önce
Bizim her şeyi çok iyi bilen vatandaşlarımız yine klavye başına geçip ahkam kesmeye başlamış bile. Yahu kardeşim bi saygı duyun ya. Adam uçmam diyorsa öyle bir yetkisi var ki uçmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
Koltuk ama light adamsın hindistanmiş sana ne nerde ögrendi yorum yapıçaksan yap havaçılık için yapmıçaksan magazin programına bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eh ~ 7 yıl önce
Şöyle bi delikanlı çıksada Tk yı kurtarsa. Fetoculardan yalakalardan haram yiyicilerden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artistik ~ 7 yıl önce
Bu THY pilotkarının Operation Manual Part A dan haberi varsa ben de havacılıktan zerre anlamıyorum demektir. Ne de 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunundan anlıyorlar. Öyle ya Devlet Hava Yolu pilotu olmak demekki böyle bir şey. Senin sorumluluğun, kapı kapandıktan sonra başlamıyor mu hemşerim? Yolcu işlemleri departmanı yöneticisi misin? Adam uçmayı reddetse hadi neyse. Şişirmeyin şu egosu top olmuşları fosssları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part A ~ 7 yıl önce
Sen bir daha oku kapasiten okuduğunu anlama konusunda yetersiz anlaşılan. Sorumluluk uçağa adüm atar atmaz başlar. Çok zorlanıyorsan ilgili maddeyi gönderirim
Ofitçi ~ 7 yıl önce
Bir de o manueli düzgün yazsan...sorumluluğu uçağa adım atar atmaz başlar, istersen EASA AIR OPS referansı da veriririm ama senin gibi kulaktan dolma bilgiyle şişmişlere çok gelir...
hh ~ 7 yıl önce
havacılıktan zerre anlamıyorsun
Bravo ~ 7 yıl önce
Helal olsun iyi yürekli ,cesur insanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000